Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Siğil (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigil/)
-   -   Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sigil/3528-sigil-nedir-nasil-kurtulunur-sigilden-korunma.html)

suzzy 07-01-2008 12:04 PM

Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
Siğil derinin çok sık görülen viral infeksiyonudur. Deride oluşan iyi huylu tümörlerdir. Vücudumuzun her yerinde ortaya çıkabilir. Virüs derinin en üst tabakasındaki hücreleri etkileyerek, hücrelerin çoğalmasına ve aşırı keratin üretimine sebep olur. Başlangıçta toplu iğne başı büyüklüğündeyken, haftalar veya aylar sonra bezelye boyuna ulaşırlar. Özellikle tırnak çevresindekiler çatlayabilir veya infekte olabilirler. Çoğu kez de basmakla ağrılıdırlar.

1-Neden oluşur?
Siğilin etkeni, insan papilloma virusu (HPV) denilen ve şimdiye kadar 77 farklı tipi tespit edilen bir virustur. Virusun bazı tipleri onkogenik yani kanser yapıcı potansiyele sahiptir.

2-En sık hangi yaşlarda görülür?
Siğiller en çok 10–20 yaşlar arasında görülür. Bu yaşlardaki kişilerin yaklaşık olarak %10’unda siğil bulunur.

3-Başka hastalık belirtisi olabilir mi?
Eğer genital bölge dışında yerleşen siğiller çok fazla sayıda veya yaygın değillerse başka bir hastalığın göstergesi değildir. Vücudun her tarafına yayılmış ve tedaviye rağmen çok kolay nüks ediyorsa, vücudun bağışık sisteminin zayıf olduğunu gösterir. Bu durumlarda AIDS gibi bağışık sistemini zayıflatan hastalıklar açısından hasta incelenmelidir. Kadınlarda genital alanda yerleşen siğiller %90 oranında ileride rahim ağzı kanseri yapacakları için mutlaka hem tedavi edilmeli hem de 6 ayda bir jinekolog tarafından takip edilmelidirler.

4-Ağrı yapar mı?
Özellikle basınca maruz kalan alanlarda yerleşen siğiller, yani ayak tabanı, tırnak çevresi ve büklüm yerlerindeki siğiller ağrı yapabilir. Bu sebeple ayak tabanına yerleşen siğiller nasırla çok karıştırılır. Oysa siğiller yandan basmakla, nasırlar üzerine basmakla ağrılıdırlar.

5-Zararı ne?
Siğillerin en kötü zararı kadınlarda ve genital bölgede yerleşenlerde görülür. Buradaki siğiler eğer tedavi edilmezlerse %90 oranda rahim ağzı kanserine neden olurlar. Ayrıca görüntü itibarıyla kozmetik bir probleme neden olurlar ve kişinin sosyal yaşamını olumsuz yönde etkiler.

6-Bulaşıcı mı?
Siğilerin bulaşıcı özelliği yüzyılımızın başında kanıtlanmıştır. Bulaşmada travmanın katkısı vardır. Siğiller, genellikle basınca uğrayan veya kaşınan yerlerde ortaya çıkarlar. Viruslar sağlam deriyi kolayca geçemezler. Eğer deride hasar, çizik, harabiyet varsa yerleşirler. Aşırı manikür ve tırnak yemek tırnak çevresine siğilin yerleşmesini kolaylaştırır. Ayak tabanında yerleşen siğiller ise en çok banyo zemini ve banyo malzemeleri ile spor malzemelerinden bulaşır. Zührevi bir hastalık olarak kabul edilen genital siğiller ise daha çok cinsel ilişki ile bulaşır. Tek bir cinsel temas ile siğilin bulaşma şansı ise en az %50’dir.

7-Kalıtımın, gebeliğin ve stresin etkisi var mı?
Kalıtımın direkt bir etkisi olmamakla beraber, eğer kalıtsal olarak geçen ve bağışıklık sistemini etkileyen bir hastalık varsa kişi siğile kolay yakalanabilir. Sık nüksler gözlenebilir. Gebelik siğile yakalanmayı kolaylaştıran fizyolojik bir durumdur. Stres, sıkıntı, depresyon gibi psikolojik faktörler siğile zemin hazırlayan etkenlerdir.

8-Nasıl tedavi edilir?
Tedavinin amacı siğili uzaklaştırmak ve yok etmektir. Farklı tedavi yöntemlerinin hiç birinin % 100 başarı şansı yoktur. Tedavi sonucunu etkileyen en önemli iki faktör:
a)İşlemin doğru bir şekilde uygulanması,
b)İşlem sırasında hastanın virüse karşı sahip olduğu bağışıklık derecesi önemlidir.
Tedavide; asit salisilik, laktik asit, 5-Fluorourasil içeren solüsyonlar, koterizasyon, kriyoterapi (sıvı azot tedavisi), lazer, podofilin, podofilotoksin, bleomisin, psikoterapi gibi yöntemler kullanılır. Hastanemizde koterizasyon ve kriyoterapi başarı ile uygulanmaktadır.

9-Tedaviden sonra nüks görülür mü?
Tedavi ile sadece görünen siğilleri yok ederiz. Fakat yapılan çalışmalar, siğilin çevresindeki 2 cm lik sağlam alanda virusun varlığını göstermiştir. Muhtemelen tedavi sonrası nüksler de bu yerlerde bulunan virüslerden kaynaklanmaktadır. Tedavi sonrası tekrarlama olasılığı %30 civarındadır. Eğer tedavi sonrası ilk 6 ayda tekrarlama yoksa, nüks olasılığı azaldı demektir. 10-Siğil önlenebilir mi?
Burada önemli olan genital siğillerin bulaşmasını önlemektir. En büyük bulaşma yolu cinsel ilişki olduğu için, tek eşlilik en iyi ve en kolay çözüm yoludur. Prezervatif kullanımı da bir başka kısmi çaredir. Prezervatif tam bir koruyucu değildir. Diğer bölgelerde yerleşen siğillerden temizlik ve hijyen koşullarına dikkat edilerek korunulabilinir.


sessiz 03-02-2008 07:12 PM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
bende de çıkmıştı..şöyle bi formülü var..incirler daha yeşilken dalından koparınca çıkan beyaz sütü siğilin üstüne sürünce yavaş yavaş azalıyor..ama hemen sürmek gerekiyor.. super

manyaklik 16-02-2008 11:57 PM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
çok iğrenç birşey bundan 2-3 yıl önce vardı bende (sanırım elektronik parçalarla fazla ugraştığım için devamlı derimde hasar oluşurdu) ne denediysem olmadı doktora gittim dondurular geçti fakat fazla sürmeden bidaha aksetti bende eski yöntemlere baş vurdum incir sütüydü şuydu buydu derken ağrı yapmaya başladı bende bi yerde okuduğum haber üzerine kendi çözümümü kendim ürettim okuduğum haberde yaralara dikiş atmak yerine japon yapıştırıcısı benzeri (aynı formüllü) bir yapıştırıcı ile yapıştırılabileceğini ve de hiç bir zararının olmadığını örendim bende sillerimi görmek istemediğim için üstlerine japon yapıştırıcısı döktüm ama aradan biraz vakit geçince kalıp şeklinde çıktığını farkettim o çıktıkça ben sürdüm sürerken acı veriyordu ama ellerimden iğrenmemi engelliyordu zamanla azaldı bende kurtuldum 2 yıldır ellerimi çok seviyorum ama tek sorunum işaret parmaklarımı kullanaktan hala kaçınmam (siiller işaret parmaklarımdaydı bende kullanmazdım acımasın diye siller geçti fakat huy kaptım heralde ) bilemiyorum kullandığım yöntemin nekadar faydası oldu ama çok şu anda mutluyum smiliyface
sevgilerle ..

şerda 01-05-2008 05:30 PM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
benim göz altında ve üstünde vardı,doktora gittik onları yakmışlardı terli345
ama gözkapağımda küçük küçük tekrar çıkmaya başladı nasıl geçicek bilmiyorum 4897

sanemce 01-05-2008 06:22 PM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
benimde elimin üstünde minik minik 7 tane siğil çıkmıştı. 12 - 13 yaşlarımdaydım sanırım, çok üzülüyordum ne yapacağım diye. bizim evde doktora gitmek gibi bir gelenek yoktu.

birilerinden duyduğum üzere, bir evden bir miktar tuz çalıp siğillere sürerek 3 ihlas 1 elham okuyup suyun altında "akan bu su gibi siğillerde akıp gitsin" diyerek yıkamıştım ve gitmişti. bir daha da çıkmadı.

tuz için özel bi hırsızlık çabam olmadı 44 dayımlarda misafirlikteyken mutfağa girip almıştım y789

bilimsel bir açıklaması varmıdır bilmiyorum ama demekki o kadar inanmışımki yok olacaklarına ve oldu thumbsanim

manyaklik 04-05-2008 12:27 AM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
Alıntı:

şerda Nickli Üyeden Alıntı
benim göz altında ve üstünde vardı,doktora gittik onları yakmışlardı terli345
ama gözkapağımda küçük küçük tekrar çıkmaya başladı nasıl geçicek bilmiyorum 4897

yeni öğrendiğime göre siğil virüsü bazı vitaminlerin eksik olduğu vücutlarda çoğalıyormuş yediklerine dikkat et farklı şeyler ye birazda :d ... bide inanmakla alakası çok fazla sanıım her sabah kalkınca onlara bak ve sanki kuruyup küçüldüklerini image et ve seni bırakmalarını iste devamlı bence faydası olacaktır ... (japonu sür diyicem de göz çevresi olmaz ki ) sevgilerle gelişmelri yaz lütfen .... hismiley

maxim 04-05-2008 01:58 AM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
bendede vardı uzman bir cilt doktoruna gittim o zamanlar bana bir reçete ve kullanma şeklini yazdı Sitraks adında bir ilaç
bu ilacı sabah 1 akşam 1 toplam beş gün kullanamamı ve 10 gün bekledikten sonra tekrar aynı şekilde sabah 1 akşam1 5 gün kullanmamı ve yine 10 gün bekledikten sonra aynı şekilde sabah 1 akşam 1 5 gün kullanıp tedaviye son vermemi söyledi ve siğiller bitti aslında bu ilaç bağırsak kurdu ilacıymış ancak siğillerdede etkili olduğu gözlemlenmiş
tabi siz yinede bir uzmana görünün derim.........sevgiyle kalın hismiley

pusulam 04-07-2008 10:44 AM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
bende de oldu küçükken birisi bir dua okudu falan geçti sonra. blissy

Profound84 10-10-2008 07:11 PM

Ynt: Siğil Nedir ? Nasıl kurtulunur ? Siğilden korunma..
 
selam arkadaşlar acaba bu siğiller için telkin mp3 leri var mı veya telkin cümleri ? adminler ve üye arkadaşlar

sabırlı 13-02-2009 05:01 PM

arkadaşlar bendede siğil vardı 14-15 yaşlarındayken çıkmıştı.ablamda görmüştüm ve çok iğrenmiştim az bi müddet sonrada bende de çıkmıştı ama iğrenmekten değilde bulaşıcıydı sanırım ondan banada geçmiş olabilir diye düşünüyorum.sonra babannem okununca geçer dedi pirinç ile çizdi üzerini falan bişeyler okudu sonra ne mi oldu? sanırım abdestsiz okumuş olacakki:)) çoğaldı ve biricik siğilimin sayısı 7 ye çıktı:( sonra bi ilaç kullandım tıpkı oje gibi üzerlerine sürdüm eritiyodu siğilleri ve bi müddet sonra teker teker kayboldular.ama çok geçmeden bi kaç tanesi aynı yerlerinde tekrar çıktı.baya savaş verdim anlıycanız.en sonunda bi arkadaşımın tavsiyesi ile bi ilaç daha kullandım.geçirir ama tekrar çıkar diye korkuyodum ama sandığım gibi olmadı.kayboldular ve 4 senedir çok şükür birdaha geri gelmediler ve inş. da gelmezler:)ben ilacın adını burda ihtiyacı olanların faydalanması için yazmak istiyorum ama kimsenin hakkına girmek istemem faydasını görmeyecek olursanız hakkınızı helal edin ama bana faydası oldu denemekte fayda var derim. ilacın adı "DUOODERM"..şifasını görmeniz dileğimle hoşçakalın...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.