![]() |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Bildiklerini unut. diyor DOST. Gel al eline bir silgi, şu yeni başlayan güne bilgilerini silmekle başla. Zanlarını, yargılarını, önyargılarını ve dahi bütün genellemelerini koy bir çuvala ve hepten terk et. Gıybet etme sakın,… bil ki dedikodu denilen şey mıknatıs gibi kötü enerji çeker. Kimsenin aleyhine konuşma, uzaktan atıp tutma, insanları kem dille yargılama, bil ki yanılırsın. Hz Şems |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir. Hz Mevlana |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra. Hz Mevlana |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Isik hanim ne guze paylasim bu , be mesneviyi hic okumadim senin yazilarindan anliyorum mesneviyi ne oldugunu. |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Mesnevi dünya yolculuğunda en iyi arkadaşlardan, en iyi sırdaşlardan, en iyi yoldaşlardan biridir. Allahı mesnevi gözüyle görmek, Mevlana gözüyle görmek huzurdur insana, sevinçtir. Çünkü mesnevide Allah yargılayan değildir, cezalandıran değildir. Sevgidir, sevgilidir ve insana en yakın dosttur. Kendini bağışlamak isteyen mesnevi pınarından içsin ve o suyla yıkansın. Pek çok yaranızın iyileştiğine şahit olursunuz.Aşktır mesnevi. Sormuş biri Mevlanaya "aşk nedir?" Diye, cevaplamış O da "Ben ol da gör." Yani aşk anlatılmaz ancak yaşanır. Sevgimle, Harikasın:) |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim. Bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim. Bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim ama senden başka kimse duymayacak. Kimse anlamayacak. Hz Şems |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Aranızdaki bütün perdeleri tek tek kaldır ki, Tanrı'ya saf bir aşkla bağlanabilesin. Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma. Bilhassa putlardan uzak dur dost. Ve sakın kendi doğrularını putlaştırma! İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama. Hz Şems |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı. Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana. Ne olurdu, seninle aram düzgün olsaydı da, bütün alemlerle aram açılsaydı, dünya yıkılıp yansaydı. Sen beni sevdikten sonra malın mülkün değeri mi olur? Zaten toprak üstünde ne varsa hepsi de toprak olacaktır. Alem O'nunla kaimdir ve O'nsuz olan hiçbir şey yoktur. O'nun rızası, rahmeti, bereketi ve tecellisi olmayan hiçbir şeyin değeri yoktur Hz Mevlana |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Ey oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir. Düşmana düşmandır, dosta dost! Ayna Türk'e nazaran güzel bir renktedir. Zenciye nazaran o da zencidir. Ey can, aklını başına devşir. Ölümden korkup kaçarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın. Gördüğün, ölümün yüzü değil, kendi çirkin yüzün. Canın bir ağaca benzer; ölüm onun yaprağıdır. İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kötüyse de. Hoş nahoş... gönlüne gelen her şey senden, senin varlığından gelir. Mevlana |
Cevap: Hayatıma yön veren, en güzel insanlardan biri. Mevlana’dır evliya kutbu bilün. Ne kim ol buyurdu ise anı kılun. Tanrı’dan rahmettir anın sözleri. Körler okursa açıla gözleri. Mercan Dede - Mira Burque - YouTube Yer döner, boşluk döner, alem döner… Cümle alem, Şems’in etrafında raksetmektedir. Bir büyük ayinde tekmil ruzigar Bir dönüş başlar ki artık yer ve gök Hep kaybolur En güzel mana çıkar. http://youtu.be/opBrZJgbSSk Mevlana Şiiri:Bekir Sıtkı Erdoğan |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:01 AM. |