Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/622565-cekirdek-inanc-tespiti.html)

Işıklı yol 18-02-2013 10:20 AM

Cevap: ÇEKİRDEK İNANÇ TESPİTİ

Kendime not: En kısa zamanda Işık Elçinin "Rüyaların İyileştirici Gücü" kitabını almalıyım.

Işıklı yol 19-02-2013 11:38 PM

Bugün 11. gün ara verdim telkinlerime. Sıradan bir gün. Pek bir değişiklik yok. Sadece yeni bir resim kursuna niyetliydim. Hikmet beyi aradım ve Perşembe günü için randevu aldım.Gelişim değişim yolculuğuma devam. İki günü birbirine eşit olan ziyandadır. Demiş ya Sevgili Peygamberimiz işte ben de o yüzden her günüme bir önceki günden daha başka şeyler eklemeye çalışıyorum. Bu arada ilginç yazmayı unutmuşum uzun zamandır yazmadığımdan, cümlelerim düşüyor. Eh toparlıcaz bakalım, ne varsa eskiye dair yenileri ile değiştireceğiz. Eski kıymetli şeyleri atmak yok ama onlar en güzel yaşanmışlıklar, tecrübeler hayatta. Ne demiş Sevgili Mevlana " Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım." Sevgimle

harikasin 20-02-2013 12:30 AM

Alıntı:

Işıklı yol Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 837156)
Bugün 11. gün ara verdim telkinlerime. Sıradan bir gün. Pek bir değişiklik yok. Sadece yeni bir resim kursuna niyetliydim. Hikmet beyi aradım ve Perşembe günü için randevu aldım.Gelişim değişim yolculuğuma devam. İki günü birbirine eşit olan ziyandadır. Demiş ya Sevgili Peygamberimiz işte ben de o yüzden her günüme bir önceki günden daha başka şeyler eklemeye çalışıyorum. Bu arada ilginç yazmayı unutmuşum uzun zamandır yazmadığımdan, cümlelerim düşüyor. Eh toparlıcaz bakalım, ne varsa eskiye dair yenileri ile değiştireceğiz. Eski kıymetli şeyleri atmak yok ama onlar en güzel yaşanmışlıklar, tecrübeler hayatta. Ne demiş Sevgili Mevlana " Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım." Sevgimle

Isik hanim yazdiklarini zevkle okudum , yazdiklarin samimi, anltimin cok hos ve duzgun bir dille yaziyorsun, diger yazilarinida zevkle okudum, sen bir yazar olmalisin, bu basladigin hayat yolunda sana ictnlikle basarilar diliyorum.
Yazilarinin takipcisiyim, devamini bekliyorum
krzm67

Işıklı yol 20-02-2013 12:38 AM

Alıntı:

harikasin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 837162)
Isik hanim yazdiklarini zevkle okudum , yazdiklarin samimi, anltimin cok hos ve duzgun bir dille yaziyorsun, diger yazilarinida zevkle okudum, sen bir yazar olmalisin, bu basladigin hayat yolunda sana ictnlikle basarilar diliyorum.
Yazilarinin takipcisiyim, devamini bekliyorum
krzm67

Çok teşekkür ediyorum. Sen gerçekten de harikasınkiss3 Bir sır vereyim mi bu hayatta asıl istediğim hatip olmaktı. İnsanlara hitap etmek. Ne yazık ki buna hiç fırsatım ya da imkanım olmadı. Çok teşekkür ediyorum tekrar. İyi ki varsın. beni çok onore ettinactionsmile

harikasin 20-02-2013 12:57 AM

Isik hanim sen yazmaya devam et , yazlarin ders gibi yol gosterci, (tum hayatini yazip kitap cikartip buyuk toplumu faydali olabilirsin )sen yasadiklarindan tecruberinden ders almis dogruyu bulmus ve simdide baskalarini bu yolda yardim etmek istiyorsun bu cok onemli ve vefali bir davranis 25889

Işıklı yol 20-02-2013 01:01 AM

girlhaha Cidden Harikasın. Hiç bir şey söyleyemeyeceğim. Çok teşekkürler, kısmet bakarsınız o da olur bir gün.t678

Işıklı yol 20-02-2013 01:04 AM

Şimdi rüyalar alemi beni çağırıyor. izninizle sevgimleactionsmile

harikasin 20-02-2013 01:06 AM

Isik hanim senin yazilarin okudukca sanki bir guvendigim bir arkadasla konusuyor gibi oluyorum, ben tesekkur ederim

Işıklı yol 21-02-2013 12:21 AM

Çekirdek inanç çalışmam da 12. günümdeyim. Daima iç sesime kulak kabartıyorum. Kendime ne söylüyorum? Aklımdan neler geçiriyorum? Hangi konularda kendimi üzüyorum? Nelere sıkılıyorum? Bütün bunlar için devamlı olarak kendimi gözlemliyorum. İnatla bilincime çıkan negatif söylemlerim için" iptal ediyorum, bu negatif düşüncemi olumluya değiştiriyorum. Bu korkumu ve düşüncemi kabul ediyor ve artık bu düşüncemden özgürleşmeyi seçiyorum " gibi cümlelerle kendime devamlı surette neredeyse suç üstü yapıyorum. Bilinçli olarak, negatif inançlarıma savaş açmış durumdayım. Kendimi sevmeyi, kendime saygı duymayı ve kendimi korumayı seçiyorum. Başkalarının güzel yönlerini gören ben, kendimde ki güzel şeyleri de göz ardı etmemeyi seçiyorum. Kendi güzelliğimi ve yaratılışımda ki mucizeyi fark etmeyi seçiyorum. Peygamber Efendimiz aynaya baktığında şöyle dua edermiş "Allahım hilkatimi, yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlakımı da güzel kıl" Ne harika bir dua değil mi? Dış güzellik önemlidir, fakat içiniz güzel değilse yani düşünceleriniz, yani başka insanlara davranışınız ve hatta kendinize karşı olan tutumunuz, işte bu güzellik eksik kalır demek bu bana göre.

Işıklı yol 21-02-2013 12:50 AM

Yerde gördüğümüz bir ekmek parçasını, kaldırır öper başımıza koyar sonra da üzerine basan olmasın diye bir kenara koyarız. Peki en şerefli mahluk olan insan ve o insanın yüreğine basmaya hemde umarsızca basmaya kırmaya nasıl cesaret ederiz. Bir insan kalbi, ekmekten daha mı kıymetsizdir? Hatta yere atar o yüreği üzerine basar ve bir tekmede biz atarız. Ne tezat. Birbirinizin malı, canı, namusu birbirinize emanettir denirken, nasıl olur da bir diğerimizin hakkında konuşur, onu azarlar, onu ezer, ona kötü davranırız. Ne hakla? Hatta daha da ilerisi, bunu kendimize yapmayada hakkımız yoktur. Öyleyse iç söylemlerimizi değiştirmeliyiz. Başkasını kolayca alkışlayan bizler ( eğer haset gibi bir hastalığımız yoksa) kendi başarılarımızı da alkışlamayı bilmeliyiz. Kendimize kötü cümlelerle hitap etmeyi bırakmalıyız. Örnek vereyim, taşa takıldık yolda giderken ve tökezledik. hemen söyleniriz " ay ya ne kadar da dikkatsizim." Hatta biraz da kaba biriysek " offff amma da aptalım, salağım, geri zekalıyım" Böyle bir durumda benim kendime karşı davranışım şu olur. Önce gülümserim, bazen abartır gülerim. Daha dikkatli olmalısın bebeğim derim. Çok telaşlı bir günümdeyim diyelim, misafirim gelecek çok endişeliyim iç sesim şu olur " merak etme her şey yolunda gidecek sen bunu hep başardın, yine başarırsın. Bir şeyler ters gidebilr olsun insanlık hali, sen yapman gerekeni yap gerisi senin işin değil. Kendime iyi bakarım hasılı kelam, kendime hoş görülü davranmaya gayret ederim.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:12 PM.