![]() |
Enginar kalpli somon, kuşkonmaz eşliğinde Malzeme: Somon 185 gr Kuşkonmaz 20gr Kırmızı ve sarı biber 10'ar gr Frenk soğanı 4 dal Enginar kalbi 50gr Taze kekik 1 dal Tuz-karabiber 1'er tutam Hardal 8gr Krema 8gr Sıvı yağ 10 gr Yapılışı: Kalın dipli bir tencerede yağı ısıtıp enginar kalbi ve renkli biberleri ekleyin. 10 dakika pişirin ve küp kesilmiş somonları ilave ettikten sonra tuz, karabiber, frenk soğanı ve taze kekiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak somon balıkları iyice pişene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp yemeğin sunumunu hazırlayın. Tabağın ortasına kuşkonmazları dizin. Hazırladığınız yemeği de kuşkonmazların üzerine koyun. Hardal ve kremayı bir kasede karıştırıp yemeğin üzerine dökürek servise hazır hale getirin. Şarap tavsiyesi; Terra de france Sauvignon Blanc Bu tarif ve fotoğraf La Favoritanın Şefi Muharrem Bilginsoydan alınmıştır. Şefin diğer tariflerini okumak için tıklayınız Kaynak: Şarap Günlüğü |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:07 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.