Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   Nedir Bu Çocuksu Kaygı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/624876-nedir-bu-cocuksu-kaygi.html)

Dusunsel 23-02-2015 11:30 PM

Nedir Bu Çocuksu Kaygı
 
Son zamanlardaki gözlem ve öz eleştirilerimden yola çıkarak insanlarla aramdaki iletişim bozukluğuna dair bir sonuç çıkarttım, en büyük korkum yanlış anlaşılmak oldu şu sıra, kendimce duygusal bir insan olduğumu düşünüyorum ve çok fazla düşünüyorum yaşıtlarımın düşünmeye tenezzül etmediği şeyleri ben birer abartılmış kaygı haline getirdim.

Misal; Bir insanla konuşuyorum ve o insan acaba beni başkalarına istemediğim bir şekilde anlatırmı ? hakkımdaki kendi düşüncelerini başka insanlara benim gerçeğimmiş gibi yansıtmaya çalışır mı ? insanlar sürekli beni benden iyi tanıdıklarını söylüyorlar ve ortak arkadaşlarımıza beni hep kafalarındaki istemediğim ben gibi anlatıyorlar artık yine böyle olucak demekten arkadaşlık ilişkilerimden soğudum artık kısaca yanlış anlaşılmak korkum haline geldi.

Diyorum kendime insanların böyle düşünmesi senin aslını değiştirmez. Sonra bilinçaltımdan o muhteşem senaryolar yükseliyor. gerçekci bir saygı istiyorum çevrem tarafımdan sanırım insanların düşüncelerini onaylamadığım zaman onaylamadığım insanlar başkalarına beni benden iyi tanırmış gibi yanlış bir şekilde anlatıp adımı karalıyor.

cloud 01-03-2015 07:33 PM

Cevap: Nedir Bu Çocuksu Kaygı
 
bu düşünceler nehirdeki çöpler gibidir. akmalarına izin verirsek, nehir temizlenir, akmalarına izin vermezsek sürekli beynimizde tutarsak , beynimiz çer çöp olur. o yüzden bu düşünceler geldiğinde, düşünceleri izlemek faydalı oluyor. selamlar

alessandra 01-03-2015 07:53 PM

Cevap: Nedir Bu Çocuksu Kaygı
 
Tamamen böyle olmasada olmaması gereken düşünceler bende de oluyor.
Zor ve bıktırıcıdır, gayet iyi anlıyorum.İstemediğim şeyleri düşünmemeyi başardığımda,aklıma gelmediğinde sorun kalmıyor.

Dusunsel 01-03-2015 08:46 PM

Cevap: Nedir Bu Çocuksu Kaygı
 
Bu olumsuz düşüncelerin bize ait olmadığının farkındayız, egoya ait olduğunun farkındayız. bende şu sıra egomla konuşuyorum bol bol aklıma olumsuz bir düşünce geldiğinde veya gereksiz egoma aynen şöyle sesleniyorum "ego kapat çeneni kimse beni onaylamak zorunda değil kimse beni sevmek kabul etmek zorunda değil kararları ben veririm ve ben mutlu olmaya karar verdim" 2 3 gündür kötü hissettikçe böyle tekrar ediyorum ve kontrolün bende oldugunu hissetmek rahatlatıyor


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.