Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatını Değiştirmeye İstekli Yeni Üyeler > Ne Yapmalı? > Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun!

Uyarılar

Kendini Savunamamak

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Kendini Savunamamak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ben kendimi savunabilmeyi bir türlü öğrenemedim :( Örneğin yolda yürürken biri bana çarpsa adam çarptığı halde istemsiz ben pardon diyorum.Adamın bana bön bön bakıp, hiçbir şey demeden gitmesi de cabası.Başka biri yerimde olsa önüne baksana adam diye bağırır. Ama ben ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi

Kendini Savunamamak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-11-2012, 07:18 PM   #1 (permalink)
 
Nefertarii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 15
Tesekkür: 75
14 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nefertarii is an unknown quantity at this point
Standart Kendini Savunamamak

Ben kendimi savunabilmeyi bir türlü öğrenemedim :(

Örneğin yolda yürürken biri bana çarpsa adam çarptığı halde istemsiz ben pardon diyorum.Adamın bana bön bön bakıp, hiçbir şey demeden gitmesi de cabası.Başka biri yerimde olsa önüne baksana adam diye bağırır. Ama ben yapamıyorum sadece gülüp susuyorum, bilinçli olarak kıramıyorum insanları.Ya da sınıfta ödevi tek yapan bendim geçen gün bi baktım herkes benim ödevimin aynısını kağıdına geçirmiş, ödevimi de çamura düşürmüşlerdi :( içten içe rahatsız oluyorum çünkü ben ödevim için 3 saate yakın uğraşmıştım ama bir yandan da aynı durumda bende olabilirdim o zaman onlar bana yardım ederdi diyorum.Yine tek yapabildiğim gülerek sorun olmadığını söylemek oldu.Bir sürü örnek var böyle.

Bu şekilde davranmaya devam edersem aynı durum hep başıma gelecek aynı duyguyu -ezilme duygusunu- hep hissedicem.
Bu konuda sizden akıl istiyorum arkadaşlar ?

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Nefertarii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2012, 10:51 PM   #2 (permalink)
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

farkında olman çok önemlidir. bak teker teker gidelim;

** yolda yürürken biri sana çarptı ama isteyerek mi çarptı, istemeden mi -bunu ayırt etmen lazım. bakalım, nasıl olacak:

----- farz edelim ki bilerek çarpmış olsun. senin ona sataşmanı ve belki de seni iyice bi pataklamayı istiyor, senin canına okumak istiyor. sen ona pardon demek yerine bağırıp çağırsaydın bu sefer başın bir sürü belaya girecekti, sırf pardon deyip iki heceli bir kelimelik efor sarfetmek yerine adama yahut kadına bağırıp çağırarak gerginliği artırdığın için. bunun için harcadığı güç, senin belki de bir aylık enerjini sömürüp atacaktı.. bu durumda pardon diyerek kazançlı çıktın.

----- adam istemeden çarpmış olsun. belki kısa süre önce kötü bi haber aldı, ya da o kadar dalgın ki seni göremedi ve sana çarptı. bu durumda senin ona bağırıp çağırman haksız olacak ki bunu eminim sen de istemezsin. böylece senin pardon demen, belki de o adama etrafta hâlâ ince ruhlu insanların olduğunu gösterecek ve büyük bir ihtimal o kişi huzur duyacak.. ben olsam öyle olurdu.

pardon, sana bir şey kaybettirmeyecektir :))

*** Gelelim ödeve; bu durum seni rahatsız etmeye başladığına göre farkındalık sürecini aşmışsın - rahatsızlık sürecine gelmişsin. Problem "hayır" diyememende, emin ol bende de bu problem var. Ve sokakta, hayatta gördüğün bir çok kişide var.. Ama ben şuna da eminim; okul arkadaşların senden önce kendilerini düşünüyorlardır. O halde senin de onlardan önce kendini düşünmemen için hiçbir sebep yok hatta bunda sonsuza kadar haklısın. bak, olaya öyle bir pencereden bakıyorsun ki.. doktora gittiğimde bana her şeyin ilaçlarla çözülemeyeceğini söylemişti ve şu cümleyi kurdu:

" İhtimalleri kendi lehine kullan".

İşte bu söz beni bitirmişti..

Sokakta yürüyorum, insanlar bana bakabilir.. => böyle bir olasılık yok, olsa bile herkes bi anda bana bakamaz. baksa bile bu bende bir sorun olduğunu ifade etmez. bütün bunların biraraya gelmesi ihtimali, dünyanın bi öküzün boynuzları üstünde durduğu ihtimalinden daha çok mümkün değil.

neyse, çok uzattım ;)) sözün özü, belli plan program dahilinde insanlara - özellikle yakınındakilere hayır demeyi öğrenmelisin.. hatta beraber plan yapalım, sen konu aç (ya da bu konudan da devam edebiliriz) - ctesi - pazar gününden; önümüzdeki bir hafta için plan yaparız ve uygulamalı bi şekilde hayır demeyi öğrenirsin.. bazı şeylere neden hayır demen konusunda tespitlerde bulunuruz, sen hayır dediğinde eğer küçük bir ihtimalle; birileri sana tepki verirse senin bunlara karşı nasıl cevap vermen gerektiği konusunda konuşuruz, böylece o ana kendini daha rahat bir şekilde hazırlarsın.. Olur mu?? :))
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2012, 11:22 PM   #3 (permalink)
 
Nefertarii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 15
Tesekkür: 75
14 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nefertarii is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Aynen şuan bende önüme bu konuyla ilgili fırsat çıkmasını bekliyorum :)
" İhtimalleri kendi lehine kullan". Ne güzel bir düşünce, yeri geldiğinde hayır demeyi öğrenicem, bardak taştı çünkü.Evet burdan yazmaya devam edelim isterseniz. :))
Nefertarii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-11-2012, 11:44 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: üsküdar
Mesajlar: 335
Tesekkür: 7
199 Mesajinıza toplam 303 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ceko_25 is infamous around these parts
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

bence sorun hayır diyememek diil kendine güven eksikligi adam sana çarptı dön bak düşmanca bitavır içindeyse önce sen saldır dövüşmeyi bilmiyosan adam korkar ve pardon dersin biter gider bu sefer kendine saldırmaya başlarsın bu döngü böle devam eder
dövüşmeyi bilmedigin için o adama eyvallah çekiyosun dövüş bilgin olsa o durumda kendine güvenin oluşur ve pardon demez ondan beklersin bi saldırıda bulunursada kazanıcanı düşünür sende saldırırsın o daha çok bildigi için seni döver güven eksikligi bence bilgisizlikten gelir geliştirmekte sandıgın kadar zor deyildir bence maviiincinin dedikleri de farklı bi yol tabi ama doru teşis diil bence
hangi alanda eksiklik varsa kendini olanda geliştir insan ilişkileri korku güven bunun gibi şeylerin caresi kitaplar kişisel gelişim kitapları ok bence kötü araba kullandıgını düşünüyosan gider ileri sürüş teknikleri alır rallici olursun problem çözülür bunları yapıcak irade istikrak cesaret az ise telkinlerin dinlersin çözüm senin içinde örnekleri çogalt karar bence durum bu
ceko_25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2012, 01:39 AM   #5 (permalink)
 
Nefertarii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 15
Tesekkür: 75
14 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nefertarii is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Mutlaka güven eksiliği de var sebeplerde biliyorum.Ama sorun hala aynı yerde olmam, başladığım noktadayım.Çok fazla kişisel gelişim kitabı okudum ama istediğim sonucu alamadım.Sanki uykuda gibiyim bazen ölsem umrumda olmayacak.Sonradan farkediyorum birçok şeyi anında tepki veremiyorum.
Nefertarii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2012, 03:18 AM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 214
Tesekkür: 1
148 Mesajinıza toplam 298 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bumbada is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

zorla kendini yapmak için zorla alışacaksın olacak . bu kadar .
bumbada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2012, 05:33 PM   #7 (permalink)
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Alıntı:
Nefertarii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mutlaka güven eksiliği de var sebeplerde biliyorum.Ama sorun hala aynı yerde olmam, başladığım noktadayım.Çok fazla kişisel gelişim kitabı okudum ama istediğim sonucu alamadım.Sanki uykuda gibiyim bazen ölsem umrumda olmayacak.Sonradan farkediyorum birçok şeyi anında tepki veremiyorum.
bak bi seminere devam ediyorum, 21 gün ve 40 gün kuralından bahsediliyor. beyindeki nöronlar arası alışkanlık bağı zamanla kuruluyor, bu 21 günde oturuyor ve 40 günde iyice yerleşiyor. zaten az çok hepimiz biliriz, 40 sayısı hayatımızdaki bir çok atasözünde önemli bir yere sahip.. işte bunun böyle bir rolü var. Bunun bilincinde olursak bizim için bir çok şey daha farklı manaya sahip oluyor.

Şimdi; istersen dünyanın kitabını okumuş ol, sen onu uygulamadıktan sonra bildiklerin hiçbir mana ifade etmeyecek..

Şöyle düşün;

gripsin. bundan rahatsızsın, grpile ilgili - gribal enfeksiyonu engelleyecek, bu rahatsızlığını giderecek konularda kitaplar okuyorsun. mesela birisi limon ye diyor, diğeri ballı süt iç diyor, diğeri maydonoz yemelisin vs. diyor.

Nefertarii okuya okuya teorik olarak çok fazla bilgi sahibi oluyor ama gribi bir türlü geçmek bilmiyor işte bunun sebebi okuduklarını uygulamaman. Nefertarii limonun gribe iyi geldiğini biliyor ama gidip limon yemediği için hâlâ bu enfeksiyonun rahatsızlığını çekiyor. işte sen de, ben de, diğer bir çok kişi de kişisel gelişimle ilgili bir çok kitap okuyor ama bunları hayatına uygulamıyor. ve sürekli şikayet ediyoruz, rahatsızız. o hâlde bu okuduklarımızı uygulamalı olarak hayatımıza geçirmekten başka yapmamız gereken bir şey göremiyorum ben, haksız mıyım

hocamızın bize bahsettiği bir şey daha var, ondan da bahsetmek istiyorum. diyor ki; insan beyni hayatı boyunca 2 kez gelişim gösterir. Bunlardan birisi;

*** 0 - 3 yaş arasındaki dönem. bu ilk adımdır, hayatını şekillendiren ilk kavşak. ne yönde eğilimlere sahip olacağını belirleyecek olan ilk adım. o zaman çocuk olduğu için bunun pek farkında olmaz, değildir..

*** 10 - 20 yaş arasındaki dönem. hepimizin bildiği gibi bu ergenlik dönemidir, oldukça sıkıntılı geçer. hepimizin böyle zamanları oluyor. herkes senin yaşadıklarını yaşıyor ama senin yolun biraz daha engebeli, benimkisi seninkinden daha yamuk yumuktu ve belki bir başkasınınki dümdüz asfalt ama bir diğerinin yolunda toros dağları var


önemli olan bunlarla nasıl başedeceğimizi bilmek, baş etme - çabalama isteği ve azim. farkındasın, rahatsızsın, değiştirmek istiyorsun.

teorik bilgi sahibisin, bunu da bir artık olarak kaydedebiliriz.

geriye 3 kısım kaldı:

*** UYGULAMA

*** KARŞI REAKSİYONLARLA BAŞETME - ONLARI RAHATÇA BERTARAF ETME

*** BİLİNÇLİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRME



yine hocam bize; birisinin diğerinde sadece "farkındalık" uyandırabileceğini söyledi. senin için ben böyleyim, benim için sen böylesin vs... Belki süreç içinde sen gelip burada yaşadıklarını anlatırsın ve ben dışarıdan daha objektif bakmaya çalışırım ve elimden geldiğince farklı bakış açıları katmaya çalışarak yardımcı olurum, ben veya sitedeki bir başka kişi; topluca böyle hareket ederiz.. sonuçta güzel olacağına inanıyorum bir çok şeyin :)) sonrasında sen de başkalarına yardımcı olursun...
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2012, 05:00 PM   #8 (permalink)
 
Nefertarii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 15
Tesekkür: 75
14 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nefertarii is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Keşke o kadar kolay olsa kendimi değiştirmeye çalışsam bile insanın çevresi çok önemli özellikle ailesi ona eminim.Ailenizde aşağılanıyorsanız, kötü muamele görüyorsanız elinizden bir şey gelmiyor.İçinde olduğum durumu aileme bağlıyorum,öyle büyütüldüm çünkü sakın sen söyleme önce karşı taraftan teklif gelsin, yok insanlar seni sevmez her neyse yorum yapan herkese çok teşekkürler :) ailemden ayrı yaşayana kadar sabretmeye karar verdim.Her şey kendi ayaklarım üstünde durmaya başlayınca değişecek umarım.
Nefertarii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2012, 05:10 PM   #9 (permalink)
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

müdahale etmek istemiyorum, hayat senin sonuçta ama şimdiden küçük küçük alıştırmalara başlamanı tavsiye ederim. aileden ayrılma zamanı geldiğinde bazı şeyler insanın hayal ettiği gibi gitmeyebiliyor. az olsun ama devamlı olsun. ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum; bu üzerimizdeki durum bir anda olmuyor - bir sürecin, uzum zamanın üstümüzde bıraktığı etki. o yüzden bir anda gitmesini beklemek de pek realist olmayacaktır, ama zamanla rayına oturtabiliriz...
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2012, 05:18 PM   #10 (permalink)
 
Nefertarii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 15
Tesekkür: 75
14 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Nefertarii is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Çok hak veriyorum size ama mesela siz ne kadar çok bir şeyi yapmaya çalışsanız da eğer konu aileyse size her istediğini yaptırıyorlar mesela benim ailemin kişi olarak bana saygıları yok mecbursunuz onların her dediğini yapmaya, yapmadığınız zamanda zorluyorlar sizi o zaman kendinize emin olun saygınız kalmıyor bu da tüm yaşantınızı etkiliyor.İnanın sadece 1 haftalığına arkadaşımda kalmıştım.O bir hafta da bile kendime olan saygım,güvenim yerine gelmişti bunu yakın arkadaşım dahi farketmişti.En azından problemimin ne olduğunu biliyorum artık.
Nefertarii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Kendini Savunamamak

Ne Yapmalı? ve Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! Kendini Savunamamak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ben kendimi savunabilmeyi bir türlü öğrenemedim :( Örneğin yolda yürürken biri bana çarpsa adam çarptığı halde istemsiz ben pardon diyorum.Adamın bana bön bön bakıp, hiçbir şey demeden gitmesi de cabası.Başka biri yerimde olsa önüne baksana adam diye bağırır. Ama ben ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! telkin cd indir izle İstanbul Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! nerededir kimdir Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hipnoz Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.