Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumlamalar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/)
-   -   Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumlamalar/624979-arkadasim-icin-ne-yapabilirim.html)

Ihlamur 08-05-2015 09:59 PM

Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim?
 
Merhabalar,
Benim bir arkadaşım çok sıkıldı yaşadığı çevreden insanlardan çok sıkıldı. Artık hissizleştiğini hissediyor. Çocukları sevemiyorum diyor, üzülemiyorum sevinemiyorum öfkelenemiyorum diyor. Yaşadığı çevreden gitsin diyeceksiniz belki ama onun harici şimdilik ben onun yeniden iyi ve mutlu olmasını öyle çok istiyorum ki.

Hooponopono yöntemini uygulamak istiyorum. Sizce nasıl bir mantra kullanmalıyım?

Ayrıca önerebileceğiniz başka bi şey var mı? Ona nasıl yaklaşmalı nasıl davranmalıyım? Ayrıyetten onun bu hale gelmesinde benim de ona zamanında çok yülenmem sebep oldu.

MuminOKAN 08-05-2015 10:16 PM

Cevap: Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim?
 
Yaşadığınız çevreyi değiştirmek sanıldığı kadar kolay değil. Ancak kendinizi değiştirirseniz etrafınız da değişir.
Önerebileceğim tek şey, Kitap okuyun, okutun.

Hooponopono uygulayacaksanız, bütünün hayrına olanı seçin.

Ihlamur 09-05-2015 10:43 AM

Cevap: Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim?
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sadece yanlış anlayıp anlamadığınızdan emin olamadım. Kendimden değil arkadaşımdan bahsediyordum. Hitap şekliniz bana gibi olmuş da o yüzden söylüyorum :)

Ayrıca şunu söylemek isterim cevabınız çok genel olmuş. Ama bu konuyu gerçekten üzgün hissettiğim için ve daha yönlendirici cevaplara ihtiyacım olduğu için açtım. Çünkü internette çok fazla yazı var ve beni bir yere kadar götürüyor. Burada kişiye sorarsam daha çok aydınlanırım sayenizde diye düşündüm.

Yine de sağ olun cevabınız için. İyi ki varsınız :)

MuminOKAN 11-05-2015 09:59 PM

Cevap: Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim?
 
Evet, genel bir cevap,farkındayım.

Zaman, sarmal bir dalbudaktır.
Bu dalbudak üzerinde gidiyorken çeşitli seçenekler önümüze çıkar, ve fark edip seçimimizi yaparsak, hayatımız o yönde devam eder. Eğer fark etmezsek olayların aynısını sadece kişiler farklı olarak yaşarız. Taaki dersi verene kadar...

Ihlamur 12-05-2015 10:18 AM

Cevap: Arkadaşım İçin Ne Yapabilirim?
 
Çok sağolun düşüncelerinize saygı duyuyorum cidden teşekkür ederim.

Normal bir zamanda olsa sakin alabilirdim. Ama artık öylesine bilmiyorum ki ne yapacağımı. Sanki ona baktığımda, aramızdaki ilişkiye baktığımda kendi eserimi görüyorum. Yaptığım onca hatanın yükü öyle ağır geliyor ki. Belki de bunu beni tanımadan bana yardımcı olabilecek insanlara anlatmak bana iyi gelecek diyorum. Suçluluk olumlaması, kendini affetme olumlaması.. Mesele keşke bu olsaydı diyorum. Keşke bunları yapınca aramız yeniden düzelse, keşke bunları yapınca onun da düzeldiğini görsem. Psikolojik olarak yaklaşmaya çalışıyorum. Bana artık her şey yabancı geliyor diyor. Benimle eskiden olan ilişkisi uzak geliyormuş ona. Yani hayal gibi diyor. Gerçekliğini yitirmiş gibi.

Ha şöyle bi gerçek de var sürekli duygularını hissetmesi için baskı yapıyorum ona. Bunun da farkındayım. Baskı yaptıkça da böyle cevaplar alıyorum ondan. Şu an göğsümde öyle bi baskı var ki. Ondan o cevapları aldığımda da karnım yanıyor gibi hissediyorum. İŞTE BU diyebileceğim aramızdaki ilişkinin düzelmesini sağlayabileceğim bi yöntem arıyorum. Umarım yardım edebilirsiniz bana. Buna gerçekten çok ihtiyacım var


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.