Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nlp (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nlp/)
-   -   Modelleme tekniği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nlp/464408-modelleme-teknigi.html)

zahid 01-04-2010 10:21 PM

Modelleme tekniği
 
MODELLEME
Bir kişi bir işi yapabiliyorsa, bu işi diğer insanlar da yapabilir! ( NLP İlke—1 )
Bir kişi bir işi yapabiliyorsa, bu işi diğer insanlar da yapabilir! Diyen NLP, burada MODELLEME’ NİN önemine dikkat çekiyor.
MODELLEME; Bizim gerçekleştirmek istediğimiz unsurları, daha önce başarmış insanlardan bunu nasıl elde ettiklerini öğrenerek aynı başarıyı gerçekleştirebilmemiz sürecidir.
MODELLEME sürecinde, kişinin stratejilerini, kendisini, amacına ulaştığı yolda nasıl motive ettiğini, sahip olduğu güçlendirici inançlarını, vücudunu nasıl kullandığını, her şeyi ama her şeyi öğrenmelisiniz. Çünkü tıpkı o’nlar gibi olabilirseniz, ancak o zaman onların gerçekleştirdiklerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yol; sizlere ulaşmak istediğiniz amaçta zamanınızdan tasarruf sağlayacaktır.
Ben öyle bir insan tanıyorum ki, kendisi şu an çalışmakta olduğu meslekte uzman bir insan. Şu an yapmakta olduğu işi birçok insan onlarca yılını vermelerine rağmen fazla öğrenememişler. Ancak bu kişi, yalnızca bir iki ay gibi kısa bir sürede öğrenmiş. Bunu nasıl yaptığını sordum bana şu cevabı verdi:” Mustafa, şu anki işimi bilen bir grubun yanında bir ay boyunca kendilerini izleme olanağı buldum. Neyi, nasıl yaptıklarını en ufak ayrıntısına kadar öğrendim. Ardından da tüm öğrendiklerimi uygulamaya koydum, hepsi bu” şeklindeydi. Sevgili İrfan AKÇA’YA da buradan selam ve saygılar! Ancak şunu belirtmeliyim ki; bu insan bir şeyi nasıl öğrendiğini çok iyi biliyordu ve de kendisini bu işi öğrenmeye adanıştı. İşte bu kişinin sizlerden farkı yalnızca bu idi. Ve eminim, bu kitapta yer alan temsil sistemleri bölümüyle kendi öğrenme tarzınızın farkına varıp belirlemiş olduğunuz amacı bununla birleştirebileceksiniz. İşte o zaman da birçok insanın yapmadığı bir şeyi yapıp yolunuza devam edebileceksiniz.
Ancak; buraya kadar olan her şeyi ya da benzer başarıları yalnızca eyleme geçerek yapabilirsiniz.
Yani şu anda bir devrim yapmak, dünya borsasını yönetmek, İngilizce öğrenmek, dünyayı değiştirmek, kitap yazmak, çocuklarınıza iyi bir yaşam hazırlamak gibi amaçlarınız olabilir. Ancak İngilizce öğrenmek için bir kursa yazılmaz ya da bir İngilizce gramer almazsanız, yani eyleme geçmezseniz, çok kolay olduğunu düşündüğünüz küçücük başarılara bile imza atamayabilirsiniz.
Evet, başarı olarak nitelendirdiğimiz o sürekli geliştirmekte olduğumuz çabanın ürünü, yalnızca niçin istenildiği bilinen, ne yolla kazanılabileceği tasarlanmış, eylemlerle desteklenmiş bir süreç sonunda kendisini bizlere teslim edecektir.
Alıntıy789

Vaveylaaa 02-10-2012 11:45 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
ben kafamda birisini seçtim modellemek için ama nasıl olacak ne yapmalıyım onu bilmiyorum yardımcı olurmusunuz

ßyKuS 03-10-2012 12:32 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
aslında vaveylaaa netten bu konuyu araştırıp modellemek örneklerine bakabilirsin. Modellemedeki örnekteki İrfan Bey'e katılıyorum. Günlerdir aklımda tilki gibi dolaşan en iyi öğrenme şekli ''insanları izleme yöntemi'' ni doğrular nitelikte. Bilinçaltım sağolsun.

Ehh bide harekete geçebilsek çok iyi olucak. Acaba modelleme ile ataletten kurtuan var mıdır ? Netten araştırdım ataletten kurtulanları da hiçkimseyi bulamadım. İlk ben olucam demek ki o zaman :D

sweeet 05-10-2012 07:30 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
Sevgili Vaveyla modellemeyi bir yemek tarifini uygulamak gibi düşünün. Şayet usta bir aşçının tüm sırlarını öğrenirseniz onun kadar iyi ya da ona çok yakın güzellikte yemekler yapabilirsiniz. Yapmanız gereken modellediğiniz kişinin yaptığı her adımı

1. Dikkatle izlemek veya kendisinden tavsiye almak.
2. Adımları atlamadan uygulamak olacaktır.

Bu nedenledir ki bir çok kişisel gelişim özellikle de NLP kitaplarında başarılı insanların hikayelerine detaylıca yer verilir. Ben okuduğum her başarı öyküsünden ya da dinlediğim kendime işe yarayacak ve uygulayabileceğim kesitleri modellerim hiç düşünmeden. Kesinlikle faydası oluyor.

Sevgili bykus bence başarıyı elde etmiş her insan ataletini yenmiştir. O insanlar atalatten kurtulmuş diye adlandırılmaz onlara başarılı etiketini yapıştırmak daha doğrudur. Sen de umarım her adımınla başarıya bir adım daha yaklaşırsın. Biz de seni o zaman o başarılı insanlardan biri olarak örnek göstericez. Ne dersin? Sevgiler.

ßyKuS 05-10-2012 11:48 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
Sevinirim mutlu olurum harika derim :) :)

ßyKuS 06-10-2012 12:07 AM

Cevap: Modelleme tekniği
 
vaveylaa bu videoya bakmışmıydın Nlp- Özgüven Modellemesi American Academy of NLP Modelleme Tekniği ile Öz Güven - YouTube

bumbada 08-10-2012 01:56 AM

Cevap: Modelleme tekniği
 
ne kadar saçma bir şey bir kişi yaparsa diğeri de yapabilir . bir kişi yapamazsa sen yapabilirsin başkalarına bağlı değilsin .

modelleme yerine kendi kararlarını kendi olumlu hayat biçimini , kendi bakış açını hatasıyla , doğrusuyla , acısıyla , tatlısıyla oluşturmak daha iyidir .

sweeet 08-10-2012 04:27 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
İyi olan örnekleri güzel yapılan işleri modellemenin sakıncası yok bence. Ha özgün iyilerden olmak daha kıymetli o ayrı. ;)

Vaveylaaa 08-10-2012 07:49 PM

Cevap: Modelleme tekniği
 
çok teşekkür ederim cvplarınız için videoyu izledim ayrıca bir link daha buldum ordada birisi yönlendiriyor konuşmalarıyla çok motive etti beni şimdiden uygulamaya çalışıyorum inşallah faydasını göreceğim :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.