Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kpss (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/)
-   -   kpss mağduru ablam için (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/621391-kpss-magduru-ablam-icin.html)

Bir_Tutam_CENNET 03-08-2012 01:53 PM

kpss mağduru ablam için
 
merhaba arkadslar benım danışmak istediğim şey ablamla ilgili eylül aynda sınava gircek daha öncede gırmıstı sınavlara ama atanamadı bı turlu 2 yıllık malıye mezunu aslında bı konu eksığı olmamasına ragmen sınavlarda hiç ıstedıgı netıceyı alamıyo yani büyük b konstre sorunu odaklanma sorunu yaşıyo bende buna çok üzülüyorum bu konuda bi fikri olan arkadas varsa tavsıyelerınızı beklıyorumm.

sweeet 03-08-2012 02:38 PM

Cevap: kpss mağduru ablam için
 
Her şeyden öne kpss mağduru demekten vazgeçebiliriz. Hele kendisini diyorsa. Çünkü bu isim bile işte ve dışta olumsuz enerji yayılmasını tetikler. Sınav heyecanı telkini faydalı olabilir. Hiç telkin dinlemediyse ego ve suçluluğu dinledikten sonra suçluluğu çıkarıp listesine ego+kendine güven ve sınav heyecanı ekleyebilir.

Stresin azı iyi sonuç yapıp genel uyarılmış halini arttırırken çoğu elimizi ayağımızı bağlar bildiklerimizi de unutturur. Sınav anında soğukkanlı kalabilmek için derin derin nefesler almalıdır. Bu nefesler hem stresi azatltır hem de oksijen miktarının artması nedeniyle beyni daha iyi çalıştırır. Mağdem konu eksiği yok evde bol bol deneme yapsın ve yanlış yaptığı sorularda hataların neden kaynaklandığını tespit etsin. Sınav için ona en faydalı olabilecek stratejiyi belirlesin. Mesela ben en hızlı yaptığım bölümden en çok vakit alan bölüme doğru çözerdim. Ki bu benim süremi de uygun biçimde ayarlamama fayda gösteriyordu. Bir sınavda erişilmemiş soru bulunmasından hoşlanmıyorum.

Aşırı stresin ona faydası olmadığını artık öğrenmiştir. Geçmiş sınav yaşantılarını hiç düşünmeden ileriye bakarak sınava odaklanmalı. Motivasyonla ilgili yazılar okumak da ona iyi gelebilir. Forumda sınav motivasyonu ve başarıyla ilgili bir çok yazıya ulaşmanız mümkün. Aklıma gelen bir iki öneri:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...50-taktik.html
http://www.hayatimdegisti.com/forum/motivasyon/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...serbest-kursu/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinav-heyecani/
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...a-aliskanligi/

Bu başlıklarıda yer alan ilgisini çekecek alt başlıkları okuyabilir. Motivasyonunuz eksikse bunu toplamak için verilen bir gün olsa olsa kazanç olur.

Faydalı olsun inşallah. İnşallah ablam başardı da yazarsın bize. Sevgiler. :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.