![]() |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap TANRILAR OKULU Stefano Elio D'aNNA Yazar bir düşleyen ve bir eylem filozofu;bir bilim adamı,girişimci,eğitmen ve iş adamıdır.Aynı zamanda bir ekonomist,sosyolog ve yazardır. Bu kitap,sırtı yere gelmiş ve yenilgiye uğramış insanlığın en güzel örneği konumundaki sık rastlanan tür bir insanın,yeniden doğuşunun hikayesidir.Öze geri dönüş yolculuğunda,kayıp bütünlüğün arayışında yeni bir göç hareketidir.Bu kitap bir harita bir kaçış planıdır. Bu kitapta hayatın sırrı diye öğrendiğimiz düşlerimizle yaşarız,düşlerimizle bir dünya yaratırız cenneti ve cehennemide yaratan biziz;sonuç olarak aynı öğreti fakat ilk okuduğumda bana bir anda çok sert geldi yani tüm doğal ve genel kurallara bir muhalefet gibi ,kabul sınırlarını aşan bir düşünce sistemi gibi ama aynı zamanda müthiş etkilendim. Hatta kitabı bir arkadaşımdan alıp okumuştum hemen kendime kitabı alıp tekrar okudum bu sefer altını çizerek. Kitap bu arada 370 sayfa bir hayli kalın ama sakın gözünüzü korkutmasın çok zevkle okuyacaksınız. Gelelim kitabın hayatımda yarattığı mucizeye :kitabı çok severek okuduğumu söylemiştim ,birgün bir radyo kanalında yazarın ülkemize geldiği ve bir semineri olacağını duydum tabiki orda olmak için müthiş bir istek duydum.Hemen araştırdım fakat ücreti ödeyemeyeciğim kadar yüksekti (o an benim için öyleydi) Fakat birkaç gün sonra aradığım şirket beni aradı ve seminere davetli olduğumu söyledi çok şaşırdım ve müthiş sevindim thumbsanim Bu olay benim için gerçekten özeldi kitabı okuyunca ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız.Gerçekten bu kitaba sahip olup okumaya başladığınızda sizde bu okulun bir üyesi oluyorsunuz. İyi okumalar sung66 |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap bende bu kitabı büyük bir hevesle aldım ve okumaya başladım.başlarda çok keyifliydi ama yazım dilinden mi nedir ben çok yavaş okudum bu kitabı ilk okudugumda yuz küsür sayfaya gelmiştim ki bıraktım ikincisinde ise 218de bıraktım 3. kez elime alır mıyım bilmem.Almam için güzel bir sebep syleyebilir misin? 96 98569 |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Ben söyliyim izninizle.... 12389 Mucize denen şeyin hayatın ta kendisi olduğunu ve mucizelerin senin hayatında ne kadarda çok olduğunu farkedebilirsin.... blissy blissy Hakkaten, bak ciddiyim.... smiliyface |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap selam neşeli Kitabı bitirmen için bir neden söylememi istemişsin;çok açık değilmi yazımda hayatıma mucize yarattığını söylemiştim.Ayrıca bu kulube yani düşünce okuluna üye oluyorsun.Hem kitabı almış olman bile çok güzel ve sonuna kadar gelmişsin kendini hiç zorlamadan birgün tekrar eline alıp bitirirsin bence bu kadar dert etme 44 Ben bu kitaptan o kadar güzel şeyler aldımki hatta onları küçük küçük notlar halinde çantamda taşırım. 12389 '' Tüm sorunların asıl nedeni;geçmiş anılara veya gelecekle ilgili fantezilere takılıp kalmak. Ölümsüz olan tek durum ''bu an ve burada'' yaşamaktır. Dünya bizim onayımız olmadan bir iğneyi bile oynatamaz. '' Dünya onu nasıl düşlediysek öyledir.'' '' Düş var olan en gerçek şeydir.'' '' Herkes bir yaratıcıdır.... Dünya bir sakız parçasıdır;dişlerinin şeklini alır. gibi......................... sevgiyle kal hismiley |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Teşekkürler Merto yardımın için cevapları aynı anda yolladık wave |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Ben teşekkür ederim....ne demek hismiley smil56 |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Alıntı:
koşulsuz sevmeyi öğrenebilsek...belki sonra aşk a ulaşırız.... Mecnun aşk ı bulunca Leyla dan geçmiş ya, o misal...Biz önce Leyla yı hakkınca sevelimde, gerisi gelir belki. |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Gerçek bir önder proğramlar yapar,ama onlara inanmaz.O sadece kendi kusursuzluğuna inanır. ' 'Kendini bütünlüğünü elde etmeye ada'' içten adanmışlık bir yatırımdır. Gerçek bir önder, gerçek işin sadece içte olduğunu bilir. ' 'Bir önder için yalnızlık ve dinginlik güç bataryalarıdır. ''Ciddi ol samimi ol'' bunu hem güçlü bir biçimde, hemde açık olarak hissedecek ve bileceksin. Bir önder bütün rolleri nasıl oynayacağını bilmelidir.Ama role inanmak zorunda değildir.Öfkelenebilir ve şiddete başvurabilir yüzüne bir saldırganlık maskesi takabilir;ama içinde en ufak bir etkilenme hissetmemelidir. Planlamak ve bunlara inanmak ölmektir. Ancak ölmüş şeyler planlanabilir.Gerçek plan bu andadır;bu an ve burada kapsamında. Şimdiyi tümüyle yaşamayı öğrendiğinde herşey senin emrinde olacaktır. Planlara proğramlara inanmaya son verdiğinde;onlar hiç zahmetsizce doğallıkla kendiliğinden oluşuverecektir. Dünya düşlediklerimizin zamandaki açılımıdır.İnsanlar ve olaylar,oluşta çoktan yazılmış bir senaryo uyarınca ortaya çıkar ve yok olurlar. Plan yapıp,ona inandığında gerçek dünyadan uzaklaşıyorsun. ''TANRILAR OKULU'' |
Emeklerine sağlık Dilsu.... neseli56 Sevgiler..... smiliyface |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Aşkın-aşmış- aşkı yaşayabilmek nasip olsa keşke.....Aşkı bedenlere hapsetmeden, koşulsuz sevmeyi öğrenebilsek...belki sonra aşk a ulaşırız.. sevgili Merto bu sözlerin üzerine şunu söylemek istedim.ben galiba böyle bi aşk yaşadım,hayatım darmadagın oldu...(tabi tahmin dogru dünyevi bir şay degildi)..tabi hayat dagılınca şu bahsini ettiğiniz plan falan hak getire..ne planı ,rüzgarda tüy gibi ordan oraya gidiyosunuz.. şimdi dönüp baktıgımda biraz da gelecegi düşünseydim belki fena olmazdı bazı çekincelerim oluyo o zaman...kendimi bu dünyaya karşı çook da silahsız ve savunmasız bırakmısım... ama zaten bu aşkın içinde tüm o savaşlar ve de barışlar mevcutt. actionsmile |
seninki gibi planlar da oluyor,bunlar bizim değil sistemin bize sunduğu planlar... Sen belkide artık kozanı yırtıp kelebek olmuşsunda bu yüzden kendini rüzgarda savrulan, savunmasız ve korumasız hissediyorsun. Sistem kelebekleride gözetir, biraz meşakkatlidir bu ama güvenirsen armağanı nın büyük olduğu söylenir. Herşey gönlünce olsun.....Önemli olan sen taa içinde hep senle olan sebepsiz mutluluk kaynağı ile bağlantını koparma. Bazılarına zor görevler verilir.... hismiley Paranı kaybet, neşeni kaybetmeee... blissy blissy blissy Sevgiler... smiliyface |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap AŞK'I bedenlerinize gömmeyin arkadaşlar bırakın can bulsun.Çiçeği sevin böceği sevin;hayvanları sevin,çocukları sevin yeterki içinizde kalmasın; dışınıza fışkırsın sevginiz. korkmayın aşkınızı bırakın özgürce dolaşsın haykırın hatta; cilgin897 evrende sizin enerjinizle hayat bulsun. smiliyface Dans edelim, derty bağıra bağıra şarkılar söyleyelim,hayata gülümseyelim 98569 Hayatında mucize dediğin yaşadığın her türlü güzellik; içindeki aşkı sevgiyi yaşamaya başladığın ve gülümsediğin zaman can bulacaktır.Hadi gülümse smiliyface |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Oleyyyyy oley oley oleeyyyyyy blissy blissy blissy blissy Ohhh allah artırsın arkadaşlar sevginiz neşeniz bol olsun. |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Gülümse hadi gülümse Bulutlar gitsin Yoksa ben nasıl yenilenirim Hadi gülümse Belki şehre bir film gelir Bir güzel orman olur yazılarda İklim değişir Akdeniz olur Gülümse Tut ki karnım acıktı Anneme küstüm Tüm şehir bana küstü Bir kedim bile yok anlıyor musun Gülümse Sazlarım vardı ırmaklarım vardı Çakıl taşlarım vardı benim Ama sen başkasın anlıyor musun başkasın Belki şehre bir film gelir Bir güzel orman olur yazılarda İklim değişir Akdeniz olur Gülümse SEZEN AKSU Bayılırım Sezen Aksuya gerçekten o bambaşka |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Napayım dayanamıyorum Sezen Aksu şarkılarına şunun şu sözlerin muhteşemliğine bakarmısınız thumbsanim ŞARKI SÖYLEMEK LAZIM guitar Hayat zorlaşınca Çıkmaz sokaklarda soluksuz kalınca Azalınca manadan Seyyar sevdalarda parçalanınca Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz Dert bitmeyince Bildiğin çektiğine yetmeyince Düşmanında kendini yakalayınca Bi daha kin gütmeyince Dil yetmeyince Göz görmeyince gönül hissetmeyince Kırılınca camdan kalp Dönüp yalnızlığa kilitlenince O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlğa O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz blissy blissy blissy blissy |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap dost 78 ön yargı yok Ayrıca tanrılar okulu düşler okulu oluyor; hepimiz bir düşleyen değilmiyiz? sung66 |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap dost78 sizi kırmadım umarım neutrali5 sizde yargılamak olmaz demişsiniz; tabiki ön yargılı değilsiniz.Kitabın ismi sizi düşündürmüş olmalı ,sevgiyle kalın hismiley |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap İnanın bazen tek bir kitap,tek bir söz yada tek bir dokunuş bir bakış hayatınızı değiştirebiliyor. Daha doğrusu hayatınızın akışını değiştirebiliyor.Belkide yüreğinizde bir yerlere dokunuyordur yada içinizdekini keşfetmenize yardım ediyordur.Bazen aynı filmi izler yada aynı kitabı okursunuz ama orda filmden bir kare yada sayfalarca okuduğunuz kitapta tek bir söz size çok şeyi gösterirken;bir diğeri hiçbirşey yoktu diyebilir. Tıpkı aynı yere baktığımızda bile farklı şeyler gördüğümüz gibi... 98569 |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Merhaba , Bende tanrilar okulu aldigimda elime nedense okuyamadim. dusun Basladimda yarim kaldi . Bu aksam tekrar okumayi deneyeceğim. Selamlar, hismiley |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Arkadaşlar hepinize selamlar öncelikle kitabın felsefesini kavradığımı belirteyim ve bizim kültürümüze ters olduğunu müsadenizle arz etmek istiyorum kitabın mantığı aslında bir noktaya kadar doğru insan isterse her şey olur ama isteğini ilahi sınırsız iradeyle paralel tuttuğu zaman zaten bize Rabbin ruhundan üflenmedimi tamam bizim de irademiz var ama cuzi bu potansiyeli kullanmak bizim elimizde kitabın şu mantalitesine katılıyorum insanın düşündüğü gerçekleşir ama bu bu düşüncenin gerçeklemesini isetemek insanın elinde ama gerçekleştirmek sınırsız kudretin elinde istemek ne kadar şiddetli dua halini alırsa kabul edilme olasılığı o kadar yüksektir hastaların çocukların yaşlıların duaların nasıl daha makbul olduğunu düşünün çünkü onlar maddi alemden metafizik gerilime geçmiş insanlardır zaten rabbimiz her duanıza karşılık var demiyor mu?Aslında bu bizim toplumumuz büyük bir marazıdır bu güvensiz toplumlar kendi kültürünü göz ardı edip başka kültürlerin içine dalıp asimile olma erime kaybolma deforme olma eğilimine girer ve bu elmanın içindeki kurt gibi toplumuzu iç ten içe yer ve şizofrenik bir toplum zuhur etmesine sebep olur bu mülahazaları nazara alarak hep bir murakabe yani kontrol insanı olarak ilerleme kaydetmeliyiz itirazlar olabilir biz kişisel yönden hiç gelişmiyecez mi müslümanız diye! böyle diyenlere şu hadiste geçen düşünceyi hatırlatmak gerekir iki gününüz denk olmasın diyerek müspet yönde gelişme çağırmıyormu peygamberimiz dinimizi öğrenmeyi ilimi ibadet saymıyor mu dinimiz o zaman kültürümüz deki güzellikler den kopuk bir şekilde başı boş gaybe yolculuk aceb neden? kendini unutup taklit eden kendi meyvesini bırakıp başka ağacın meyvesini taşıyan ağaca benzer bendini topa tutup kilit vuran semeresini sıkıştırıp ezen ve aşka gelen haddi aşan boş kap kacağa benzer SELAMETLE... |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Yollar çoktur.....Menzil bir dir..... Yargı bizi kısıtlar,herşey aynı yaratıcı tarafından yaratılmıştır... Yargıdan çok,tespitler içerdiğini düşünmek istediğim paylaşım için teşekkürler.. Saygı duyarım,ama yüzde yüz katılamıyorum bu düşüncelere... Sevgiler,saygılar.... Herkeze mutlu bir gün dilerim.. smiliyface |
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Herşeye iyi gözle baktığımızda;içimizdeki o yüce sevgi anlayışına ulaştığımızda herşey bir oluyor. O birlik gücüne ulaşıldığında; herşeyin çözüme ulaşacağından eminim. Her ne konuda olursa olsun sevgiyle baktığınız herşeyin size aynı yolla geri geldiğine inanıyorum. O zaman ayrıntıyı değil resmin bütününü görme şansınız oluyor.Sevgiyle kalın hismiley |
|
Hayatımda mucizeler başlatan kitap Yanlış anladığım hiçbirşey yok hepinize ve hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum..... Bir kitaptan yada birinden fikir alırken tamamen ona bağlanıp saplanıp yada fikirlerini söylenenleri olduğu gibi almıyorum benimde yüreğimin süzgecinden geçiyo ve gerçekten ortak bir duyguda birleştiriyorum .... Bunun adıda sevgi oluyo...... Dediğim gibi herkesi seviyorum ve birleşme yolumuz sevgi olsun diyorum.... smiliyface |
Ynt: Hayatımda mucizeler başlatan kitap Bu kitabı hiç duymamıştım hemen alıp okumak isterim teşekkürler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:17 AM. |