Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kitaplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/)
-   -   Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/10538-natalie-reid-kuantum-yasam-mucizesi-icin-5-adim.html)

maximumfelix 01-07-2008 10:00 PM

Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Arkadaslar bu kıtabı aldım ve okudum,hatta 2. kez okudum cok guzel bır kıtap
degısık ve oldukca basıt medıtasyon yontemlerını ogretıyor
ınanılmaz basıt,ve sıze rehber olabılecek bır cok konudan bahsedıyor
yıne kuantum fızıgı ıle ılgılı bılgıler var
onerıyorum,kuantum fızıgı ıle secret la cekım yasası ıle ılgılenene herkesın okuması gereken temel eserlerdendır

Pamukk 14-08-2008 11:00 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
http://images.hepsiburada.com/assets...nkalemus02.jpg


Evreni inşa eden atom-altı partiküllerin dünyası olan kuantum’un sır kapısını araladığımızda kendi hayatımızı şekillendirmede hayal bile edemeyeceğimiz kadar etkili olduğumuzu göreceğiz. Herbirimizin kendi yaşamlarımızı geliştirmek, içinde yaşadığımız dünyayı daha keyifli, uyumlu ve huzurlu bir yer haline getirmek için sınırsız kudreti mevcut.

Kuantum fiziğinin size sunduğu kayda değer sırları pratiğe dökmek için tüm bilimsel içeriği kavramanız gerekli değil. "Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım"da Natalie Reid size istediğiniz hayatı yaratabilmek için, bu muazzam bilimin sihrini nasıl çözebileceğinizi ve kuantumu günlük hayatınızda nasıl uygulayabileceğinizi tüm açıklığı ile gözlerinizin önüne seriyor.

"Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım"; bilinçaltımızın maruz kaldığı her bilgiyi ve gözlemi yaşanmış olarak kaydetmesi ve kabul etmesi sonucu hayatımızda kontrolümüz dışında gelişen birçok olayı irdeliyor. Geçmişten kaynaklanan hasarları onarmak, kendi kendimizi sabote etmekten kurtulmak , ilişkilerimizde, işimizde, maddi durumumuzda ve hayatımızın daha pek çok alanında olumlu değişimler yapabilmek yeni bir gerçeklik ve yeni bir hayat yaratabilmek için bizlere yol gösteriyor.

Yazar, meditasyon ve beden-ruh çalışmaları alanlarındaki otuz yıllık deneyimi ile Reid "Kuantum Yaşam" diye adlandırdığı yeni hayatınızı şekillendirebilmeniz için oldukça kolay uygulanabilen 5 adımlık bir program geliştirmiş. Her aşamada kolaylıkla uygulayacağınız etkili meditasyon teknikleri sayesinde arzu ettiğiniz yaşama ulaşabilmek adına bilinçaltınızı kontrol edebilecek ve onu doğru yönlendirebileceksiniz.

Pamukk 14-08-2008 11:02 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
İLK ADIM :SORUMLULUK ALIN

Bir şey için sorumluluk almamışsanız onu değiştirmeniz mümkün değildir.Öyleyse burada sorumluluk almanın ilk adım olduğunu ve diğer dört adımın temelini oluşturduğunu ifade edelim.Peki sorumluluk almak ne anlama geliyor?

Diyelim ki komşunuzun hurda mı hurda bir arabası var paslı farları,çizilmiş boyası ile tam bir döküntü.,üstelik komşunuz bu hurda yığınını güzelim bahçenizin çimenlerine park etmekte ısrar ediyor.Sorumluluğu üzerinize alıp komşunuzun bu eski arabasını hayrına boyatmayı düşünmediniz değil mi?Bu görüntüden nefret ettiğiniz halde araba size ait olmadığı için ona dokunmazsınız bile.Üstelik boyarsanız bu barbarlığa girer ve suç sayılır.

Evet araba sizin değil ,bu yüzden ondan kurtulamıyorsunuz ancak ev sizin eviniz ve yapabileceğiniz tek şey kendinize ait bir fundalık yaparak bu fundalıktan komşunuzun park yolunu tamamen görüş alanınızdan çıkartacak yemyeşil bir duvar oluşturmak olacaktır.

Oysa grçekten sorumluluk almak demek,komşunuzun arabasının çirkin olduğu kadar tehlike arzettiğini de farketmektir.Sorumlulık almak bu noktada birinin bu araba nedeniyle hayatını kaybetmesini engellemek olmalıdır.

Bahçesine fundalıktan çit çekenler :Bu sorunun sorumlusu ben değilim. ,Ben burada mağdurum , hemen parmağınızı bana doğrultmayın diyeceklerdir.Oysa mağduru oynamak size bir yarar sağlamaz.Durumunuza başka bir bakış açısından bakmaya karar vermelisiniz. Şu deyişe kulak verin :

Kurban yoktur gönüllüler vardır.

Çoğu kişi bir durum karşısında sorumluluk aldıkları takdirde sonuç olumsuz olursa suçlanacaklarını düşünürler.Sorumluluğun suçlanmak veya suçlanmamakla bir ilgisi yoktur aslında .Suçlamanın kişisel ilişkiler bazında hiç kimseye bir yararı dokunmadığı gibi suçlamak kişiyi sadece yanlışa iter.Suçlamak,cezalandırmak ve manipule etmeye yarayan bir araçtır sadece.Hukuk sistemi ve politik sistemler suçlamayı,telafi ve tazmin için bir araç olarak kullanırlar.Dolayısıyla kendini suçlamak,sorumluluk almak demek değildir.

Suçlamak başarısızlığı da beraberinde getirir.”Sorumluluk duyuyorsam suçluyum demetir,bu da beni başarısız biri yapar”Hata yapmak hiçbir canlının yok edemeyeceği insana özgü bir davranıştır.Bu türümüzün bir özelliğidir.Kendinizi başarısız olarak tanımlamak ve başarısızlıkla sonuçlanan herbir girişiminizde kendinizi azarlamak sorumlu davranmak demek değildir.

Öyleyse nedir sorumluk ?

Sorumluluk almak ,bir durum karşısında sizin –sadece ama sadece kendinizin –sorumlu olduğunuzu kabul etmektir.

Sorumluluk sahiplenmeyle ilgilidir.Paslı jantları olan bu hurda araba size ait olsaydı onu istediğiniz renge boyayabilirdiniz.

Pamukk 14-08-2008 11:03 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Sorumluluk almanın nasıl bir şey olduğunu daha iyi anlatmak için aşağıdaki egzersizi uygulamanızı isteyeceğim :

Bir kalem ve bir kağıda ihtiyacınız olacak:

EGZERSİZ 1 : SORUMLULUK ALMAK

1 ) Yaşamış olduğunuz bir olayı hatırlayın .Bu olay pozitif,neşeli veya olumsuz acı verici bir olay da olabilir.Bunun nasıl bir olay olduğunun önemi yok.Önemli olan bu olayın sizin başınıza gelmiş gerçek bir olay olmasıdır.

2)Başınıza gelen bu olayı kağıda dökün.Bu olay hakkında yazarken kendi tarafınızı tutun ve masum olduğunuz duruma ilişkin hiçbir kontrole sahip olmadığınızı vurgulayın.Hikayeyi yazarken tüm ayrıntıları belirtin.Olayın sonucunda size ve olaydan etkilenen diğer kişilere ne olduğunu belirtin.

3)Bu adımda bu hikayenin başka bir versiyonunu yazmaya çalışın.Aynı olayı anlatın ancak bu kez olanların sizin kontrolünüzde geliştiğini ve beklenen sonucun alındığını kanıtlayan bir hikayeye dönüştürün..

****************

Pamukk 14-08-2008 11:03 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Jane’den bu egzersizi uygulamasını istediğimizde 5 yıl önce başına gelen korkunç bir trafik kazasını anlattı .Kaza çok hızlı gelen büyük bir kamyonun Jane’in bulunduğu arabaya çarpmasıyla meydana gelmiş.Bu çarpma sonucunda araba taklalar atarak vadiye yuvarlanmış ve ters dönmüş.Arabanın içinden çıkarıldıklarında Jane ve erkek arkadaşı ağır yaralanmışlar.Bu kazada Jane başından yara almış ve aylarca rehabilitasyon görmüş.Hikayesini yazmasını istediğimizde hikayesi bedeninde meydana gelen bir dizi hasar,uzun ve zorlu iyileşme sürecindeki grafik ayrıntıları içeriyordu.Hikayesini bitirirken Larry ev kendisinin fiziksel olarak tamamen iyileştiklerini ancak ilişkilerinin bu sancılı döneme ne yazıkki dayanamadığını belirtiyordu.

Hikayeyi yeniden yorumlamak Jane için oldukça zordu çünkü bu hikaye bir sürü acı,sıkıntı,ve üzüntü barındırıyordu.Üstelik 6 yıllık bir ilişkinin bitmesinin burukluğu vardı,ki Jane bu ilişkinin kesinlikle kaza yüzünden bittiğine içtenlikle inanıyordu.

Hikayenin 2.versiyonunu yazarken Jane içindeki bazı şeyleri değiştirmişti.Önce ona aptalca gelmiş olsa da dikkatsizce ev aniden yola çıkarak kazaya kendisinin neden olduğunu yazmıştı.(Bu ,bir bakıma doğruydu çünkü kazaya neden olmaktan ceza da almıştı)Bu kazaya kendi hayatı ile ilgili birşeyleri değiştirmek ve bazı amaçları (bu amaçlar bilinçli olmasa da kişisel amaçlardır) gerçekleştirmek için neden olmuştu.Aslınd ahayatında büyük bir değişim yapmak istediğini ve bu değişimi nasıl gerçekleştireceğini hiç bilmediğini not düşmüştü.Jane kazadan önce asla yalnız kalmak istemeyen oldukça korkak bir yapıya sahip bir kişi olduğunu,kendi muhitinden dışarıya neredeyse adım atmak istemediğini de belirtmişti.Kazadan kurtulup iyileştikten sonra Manhattan Greenwich de kendisine bir stüdyo daire tutup oraya taşındığını ,iki üç yıl içinde 3000km öteye Kaliforniya’ya yerleşip kendine yepyeni bir hayat kurduğunu anlatmıştı.

Üstelik kaza olmadan önce Larry ile sürdürdüğü ilişkiyi sorguladığını,bir hafta öncesinde bu konuyu bir arkadaşıyla konuştugunu da hatırlıyordu.Oysa daha önce bu konuşma hiç gerçekleşmemiş gibi davranıyordu.:Çünkü bu konuşma sırasında arkadaşına şöyle demişti:”Bizi ne ayırır bilemiyorum,aslında bir an önce evlenmek istiyorum.,evlenelim ki bir anönce boşanalım ve bu iş bitsin” Aynen bu ifadeleri kullanıyordu.

Şok edici de olsa bunları yazarken Jane’in içinde ve zihninde birşeyler yer değiştiriyordu.Kazaya ilişkin fikirleri birdenbire değişmiş hikayenin 2.versiyonu ona daha mantıklı ve inandırıcı gelmeye başlamıştı.Derinlerde bir yerlerde o dönemde hayatını sarsıp yeniden şekillendirecek birşeye ihtiyaç duymuş olabileceğini düşünmeye başladı.Tabii ki bu kazaya isteyerek ve bilinçli olarak neden olmamıştı ama bu kaza onun hayatı açısından oldukça önemli bir amaca hizmet etmişti.Aslında hastanedeyen ona ölümcül bir kaza atlattığı söylendiğinde neredeyse bu dünyadan,sevenlerine onları ne kadar çok sevdiğini söyleyemeden göçüp gideceğini aklına getirip çok üzülmüştü .O günden sonra Jane etrafındakilere sevenlerine onları ne kadar çok sevdiğini dile getirerek yaşamaya başladı .Artık ailesine ve arkadaşlarına onları ne kadar önemsediğini hissettirmeye özen gösteriyor.

Kişi bir olaya sorumluluk perspektifinden yaklaşınca bazı şeyleri gerçekleştirmek için yeterli gücün kendisinde olduğunu fark ediyor.Başarısızlık veya kişinin kurban olduğu perspektifinden bakıldığındaysa da bu mümkün olmuyor.O zaman kendinizi olayların akışına bırakmak zorunda kalıyorsunuz dolayısıyla çevreniz ve olaylar sizin hangi yöne savrulacağınızı belirliyor.Onların merhametinekalmış oluyorsunuz.

Oysa değiştirmek istediğiniz durumlarla ilgili olarak sorumluluk alarak ilk adımı atmak tamamen sizin tercihinize kalmış. Sorumlu olmadığınızdan yüzde yüz emin olsanız dahi bu tekniği deneyin.Sonucu göreceksiniz.Sadece bir kez deneyin.

pozitif 15-08-2008 02:05 AM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Enteresan ama bir şeye inanırsın herşeye inanırsın değilmi ? Benim gelecekle ilgili isteklerim var ama önemli noktalarda hep Allahım hayırlısı ise olsun diyorum. Çünkü olumlu düzgün güzel iyi olmıyacaksa geçici hevesin hiç bir manası yok
teşekkür ettim super

Pamukk 15-08-2008 12:17 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
MEDİTASYONA HAZIRLIK

Birçok meditasyon modelleri arasında Transandantal Meditasyon “mantra” veya “söz” kelimesini tekrarlar.Zen meditasyonu ise “sessizlik”kelimesini kullanır.Burada uygulayacağımız meditasyon modeli ise “imgeleme” olarak adlandırılıyor.Bu kitapta önerilen her meditasyon belirli bir amaca yönelik olacaktır ve kitabımız bu amaçlara ulaşabilmeniz konusunda bir rehber niteliğindedir.

Meditasyon yapmak için doğru mekanı ve zamanı seçtiğinizden emin olun.Başkaları tarafından rahatsız edilmeyeceğiniz tekefon vs. sesinin konsantrasyonunuzu bölemeyeceği sessiz,rahat bir mekan olmalı seçtiğiniz yer.Kendinize en az 20 dk verin.Oda hafif loş olursa bu konsantrasyonunuz için yarralı olacaktır.Başlamadan önce rahat edeceğiniz kıyafetler giyin.Rahat bir oturuş konumu alın.Uzanmayı da tercih edebilirsiniz bunun tek sakıncası uyuyakalabilirsiniz.Hangi konum uygunsa ve sizi en rahat hissettiriyorsa bunu kendiniz belirleyin.

Aşağıdaki adımlar size meditasyona başlamanızda yardımcı olacaktır.:

1) Gözlerinizi kapatıp bir dk sessizlik içinde oturun.Nefes alıp verişlerinizi farkedin.Sırtınzdaki ve oturduğunuz yerdeki minderleri hissedin.Ayaklarınızın nasıl güvenli bir şekilde yere bastığını farkedin.Etrafınızı sakin,ve dingin bir atmosfer kaplasın.Kendinize güvende olduğunuzu hatırlatın.

2) Doğru anın geldiğine karar verdiğinizde yavaşça ve sakince 10dan 1’e doğru saymaya başlayın.Her rakamda daha fazla rahatladığınızı duyumsayın.Belki uçarcasına bir merdivenden indiğinizi düşlemek yardımcı olabilir,saymanız süresince 1e geldiğinizde tamamen rahatlamış olacağınızı düşünün ve buna inanın.


3) Bire geldiğinizde kendinizi tamamen güvenli bir mekanda hayal edin.Bu mekan doğada açık bir alan da olabilir ,kapalı bir mekan da olabilir.Daha önce buluduğunuz bir yer olabileceği gibi , kendi hayalinizde canlandıracağınız bir yer de olabilir.Kendinizi tamamen güvende hissetttiğiniz bu mekan hangi meditasyon yöntemini uygularsanız uygulayın size bir yuvayı ifade edecektir.Bu mekanı yarattıkça,görüntüsünü gözünüzün önüne getirin ve hissedin.Şahane bi rmum ışığı altında yumuşacık kapalı bir mekan mı yoksa yemyeşil ağaçlar ve çiçeklerle bezeli bir yer mi?Günün hangi saati?Hava nasıl?Meditasyonda önemli olan hissetmenizdir.Gözünüzün önüne getirmeniz veya getirmemeniz pek öneml değildir.Çoğu insan mekanı canlandıramaz belki ama etrafındakileri hisseder.Sonuç olarak kendinizi tamamen güvende hissettiğiniz “ güvenli mekanınız”ı hissetmeniz yeterlidir.Anahtar,kendinizi,bir anlığına bulunduğuuz yer dışında bir yerde hissetmenizdir.Bu zihninizin rahatlamasını ve gevşemesini sağlayacaktır.


Bu noktada önünüzde hangi şifa bulma takvimi olursa olsun onu gerçekleştirmeye hazırsınız demektir.Şimdilik birkaç dakikanızı daha güvenli alanınıza alışmaya ve ona aşina olmaya harcayın.Bu alana kitabımızın ileriki bölümlerindeki farkl meditasyon modellerini uygularken de dönmek isteyebilirsiniz.Size ait olan bu alanı istediğiniz gibi tasarlayabilir,eğer farklı bir senaryo gelişirse istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.Unutmayın ki bu alan sadece sizin için ve tamamen size aittir.

Pamukk 15-08-2008 12:50 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
SAPTAMA VE ERTELEME

İstediğiniz hayata sahip olmanıza engel olan şeyler mi var? Bu soruyla başlayalım.İkinci adım olan “araştırma ve eleme”nin hedefi istediğiniz hayata kavuşma yolunda önünüze çıkabilecek oan engelleri bertaraf edebilmenizi sağlamaktır.Engellerinizi saptayıp eleyerek onlar bize sorun çıkartmadan siz onları yolunuzdan çekebilir,sonradan doğacak komplikasyonları önleyebilirsiniz.Bu adımı uygulayabilmek için bir dedektif gibi hareket etmelisiniz.Yapmanız gereken şey aklınıza gelebilecek her türlü engeli arayp ortaya çıkarmak ve etkisizleştirmek olacaktır.Bu sayede ileride değişim planlarınızı sabote edebilecek herşeyi ortadan kaldırmış olacaksınız.Hayallerinize ulaşmanızı zorlaştıracak durumları gerçekçi bir şekilde öngörebilirseniz güçlükleri aşma potansiyelinizi arttırmış olursunuz.

İKİNCİ ADIM : SAPTAMA VE ERTELEME

Neleri nasıl saptamalısınız?Bu adımı uygulamak için bir kağıt kaleme ihtiyacınız olacak.Yapmanız gereken bazı soruları kendinize yöneltmek ve cevaplarını bir kağıda yazmak olacak.İleride uygulayacağınız diğer adımlar gibi bu adım için de kendinize bir zaman sınırı koymanız gerekmediğini aklınızda bulundurun.Her aşamayı geçerken istediğiniz kadar zaman harcayabilirsiniz.Bazılarımız bu sorulara birkaç saat harcayarak bu aşamayı geçebiliyor.,bazılarımızın cevapları bulması günler,haftalar hatta belki aylar hatta da daha fazla süre bile alabilir.Sonuçta buna kara verecek olan sizlersiniz.Bunun bir test olmadığını zamanın önemi olmadığını aklınzda bulundurun.Hızlı olsanız d ayavaş olsanız da sizin için önemli olan bu aşamayı başarıyla tamamlayabilmenizdir.Her aşama ayrı ayrı da düşünülebilir ve uygulayabilirsiniz.Sorular grup halinde verilmiştir ve her birinin kırılma noktaları vardır.

Burada net ve dürüst olmanız önemlidir.Özellikle saptama aşamasında herşeyi yazmanız gerekir.Egzersizleri uygularken,acele etmeyin,sorulara kestirme cevaplar vermeyin.Cevapları kağıda dökmezseniz bu egzersiz işe yaramayacaktır.Cevaplarınızı tam ve ayrıntılı olduğundan emin olun.Yazdıklarınızı kimseye okutmak zorunda değilsiniz.Bu nedenle cevaplarınız üzerinde iyice düşünün ve zaman harcayın.İçinizde sakladığınız herşeyi yazın.Saptamalarınızı yaparken kendinizi tamamen buna odaklayın.Bunu bir dedektiflik macerası gibi düşünün ve bu işe kendinizi verin.

1) Kendinize tam olarak ne istediğinizi sorarak başlayın.Hayatınızda değiştirmeye çalıştığınız şey nedir? Belki yeni bir iş istiyorsunuzdur.Belki bir ev,daha fazla para,veya sevgi dolu bir ilişki yaşamak ,kimbilir belki sigarayı bırakmak istiyorsunuzdur,veya kilo vermek ,evlenmek,hayatınızı birleştirmek için bir eş arıyorsunuzdur.Veya manevi incinmişliklerinizi onarmak istiyor olabilirsiniz.Değiştirmek istediğiniz şey,etrafıızdaki insanlara davranışınız da olabilir.Mesela etrafınıza karşı daha sabırlı,anlayışlı,ve nazik olmak istiyorsunuzdur.Değiştirmek istediğiniz her ne ise şimdi kağıda dökün.

2) Şimdi kendinize niçin böyle bir değişime ihtiyaç duyduğunuzu yazın.Bu değişikliği niye yapmak istiyorsunuz?İlk aklınıza gelen cevabı yazmayın.Çoğunlukla ilk aklınıza gelen cevap mantıklı gelse de tatmin edici ve ayrıntılı bir cevap olmayabiliyor.”Çünkü zengin olmak istiyorum”gibi…Bu sorunun üzerinde düşünün ,gercek amacınızı,arzunuzun gercek nedenini bulmaya çalışın.Bu değişiklik yaşamını ziçin neden bu kadar önemli? Bu değişimin sonucunda hayatınız hangi yönde değişecek? Ayrıntılara girin.Sizi bu değişimi planlamaya iten,size esin veren şey ne?Sizi adım atmaya hazır oldugunuzu hissettiren ne?Hayatınızda sizi harekete geçiren bir şey oldu mu?Tüm bu soruların cevaplarını iyice düşünerek kağıda dökün.

3) Bu son soru belirleyicidir.Çoğu kişi bu soruda takılacaktır.Cevap bulamayanlar da olacaktır.Ancak hemen pes etmeyin.Kendinize bu değişimi niçin gerçekleştirmek istemediğinizi sorun.Çoğunuz “ iyi ama neden istemeyeyim?tabii ki istiyorum” yanıtını verecektir.Bu refleks bir tepkidir.Yine de her türlü olasılığın üzerinde durmalısınız.Derinlerde bir yerlerde bu değişimi gerçekleştirmemenizi fısıldayan bir ses olabilir.Hatta bu değişimi yapmamanız için sıraladığınız nedenler yapmak için sıraladığınız nedenlerden ayıca çok çıkarsa şaşırabilirisiniz.

Pamukk 15-08-2008 01:06 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 

****************

George bu egzersizi yaptı ve bir kız arkadaş bulma,bir duygusal ilişki kurma arzusunu kağıda döktü.Bu değişimi istemesinin nedenleri açıktı.Birini sevmek istiyor,onunla yemeğe çıkmak eğlenmek,paylaşmak,ona ihtiyacı oldugunda yanında olacağını bilmek istiyordu.Oysa bu değişimi istememesinin nedenlerini bir türlü kağıda dökemiyordu.Niçin istemeyeyim ki diye düşünüyordu.,bunca zaman arkadaşlarına yakınmaları boşunamıydı? Her sohbeti yalnızlığına gelip dayanıyor,sürekli bir kız arkadaşı olmadığı için yakınıyordu.Bu üçüncü sorunun içinden bir türlü çıkamıyordu taa ki bir dostu ona kendisiyle ilgili yaptığı bir saptamayı ifade edene kadar.Arkadaşıa göre George hayatına bir kız arkadaş sokmaktansa,kız arkadaş yokluğu çekme durumunu tercih ediyordu.Bu fikir ilk etapta George ‘un canını sıktı.Arkadaşının bu yorumuna bozuldu ama bir süre sonra arkadaşının haklı olabileceğini düşünmeye başladı. “Dost acı söyler” sözünü doğrularcasına arkadaşı ona “ bu senin için bir hobi gibi George.sürekli yakınıyorsun ama bunun için hiçbir şey yapmıyorsun “demişti.Bu doğruydu..bu konuda üzülüyor olmasını ,insanların sempatisini,ilgisini kazanmak için kullanıyordu..Bu anlamda insanlar onu önemsiyorlar ve onun için üzülüyorlardı.Bazı arkadaşları onu sabaha kadar dinliyor sıkıntısını paylaşıyordu.Sonunda bunu fark etmişti,ayrıca bu gerekçeyi hayatta başarısız oldugu her alanda kulanıyordu.Kendine bakmıyor,spor yapıp vücudunu şekle sokmuyor,giyimine kuşamına hiç dikkat etmiyordu.Sürekli görünüşünün kendisi için önemli olmadığını söylüyor,süklüm püklüm dolaşıyordu.

Bunu kabul etmek istemese de durumunu her anlamda kullanıyordu.Anesine karşı bile bu durumu kullanıyor. “Hiç boşuna torunlarını seveceğin günü bekleme anne” diye çıkışlar yapıyordu.Gerçek gün ışığına çıktıkça egzersiz onu rahatsız etti.Hem rahatsız oldugunu hem de özgürleştigini hissetti.

Siz de bu soruya cevap bulamıyorsanız bir de geçmişinize ,çocukluğunuza bakmayı deneyin.Çocukluğunuzda bu konuyla ilişkilendirebilen bir deneyim yaşamış olabilirsiniz.Düşünün ve bulduklarınızı yazın.George bu egzersizin sonunda çocukluğunun pek de mutlu gecmediğini,annesi ve babasının sürekli kavga ettiklerini ,ve o daha 9 yaşındayken boşandıklarını yazarken bu durumun onda duygusal bir hasar yarattğını ve cocukken kendisine surekli “asla evlenmeyeceğim,evli olmak berbat bir şey” diye tekrarladıgını hatırladı.bunları yazrken belki hala içinde bir yerlerde,o 9 yaşındaki çocugun sesini duyuyordu ve bu cocuk bugun adım atmasını engelleyen en önemli etkendi.

Pamukk 15-08-2008 06:34 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
KAFANIZDAKİ SES

İpuçlarını ararken kafanızda dönüp dolaşan ve asla istediğinizi alamayacağınızı söyleyen negatif seslere de kulak verin.Bu ses size sürekli hatalı olduğunuzu,başarısız olacağınızı,yanlış yaptığınızı,aptal durumuna düştüğünüzü söyleyen ve daha pek çok negatif yorum yapan biri gibidir.Ben bu sese “kara ses” diyorum.Bu ses çoğu zaman doğru değildir ve sizin hayatınızı olumsuz yönde etkiler.Elbette siz ona izin verdiğiniz sürece..Bu noktada o sesin konuşmasına izin verin,konuşsun ki daha sonra yolunuza çıkmasın.Kara sesin her durum için söyleyeceği bir şey vardır.Şu anda gerçekleştirmek için adım attığınız değişim için de konuşacaktır.George’un kara sesi ona asla kendisini sevebilecek birini bulamayacağını söyleyip duruyordu.Bırakın konuşsun.Onu dinleyin ve söylediklerini kağıda dökün.Onu dinleme seçimi de tamamen size ait.Ama konuşmasına şimdi izin vermezseniz,sizi hazırlıksız bir anınızda yakalayacak ve sinsice kurmaya çalıştığınızı sabote etmek isteyecektir.Kara sesin negatif yorumlarını şimdi duymak bu yorumları etkisiz hale getirecektir.

Son olarak yansıtma ve yerine koyma diye tanımladığımız nedenlerden yardım alın.Herkes için bu nedenler bir savunma mekanizması olarak işlev görebilir.Gerçekleştirmek için yola çıktığınız planınızı başarmanızı engelleyen nedenler olabilir.Çoğu zaman gerçekten hissettiklerimizi kendimize bile ifade edemez,yansıtırız..Bu anlamda aşağıda sıralanan yansıtma durumlarını değerlendirin.Yolunuz açmanız ve gerçek nedenleri bulmanız için yardımcı olacaktır.

Burada kendinize dürüst olmanız çok önemlidir.Keşfettiklerinizi kimseyle paylaşmak zorunda olmadığınızı unutmayın.


Pamukk 15-08-2008 06:36 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
YERİNE KOYMALAR

Gerçeği Görmezden Gelmek : Kendinize bir sorun,istediğiniz değişimi gerçekleştirmemenize engel olan görmezden geldiğiniz gerçek nedir? George ‘un kaçırdığı şey, sahip olmak istediği duygusal ilişki için gereken sorumluluğu almaktı.Duygusal bir ilişki yaşamak istiyor ancak bunun için hiçbir sorumluluk almadığı gün be gün kurban kurban psikolojisine bürünüyordu.Beklediği şey Tanrı’nın ona bir kız arkadaş göndermesiydi.Ayrıca kendisi ve geleceği ile ilgili yaptığı planları başka biriyle paylaşmaktan da kaçınıyordu.Bu konuda dürüst davranmıyordu.Bırakın sıkıntısını dostlarıyla paylaşmayı,yalnızlığını kendisine bile ifade etmekten kaçınıyordu.

Kendine Acımak : Kendine acımak en kolay yoldur.Hayatta istediğiniz sonucu alamamanızın tek sorumlusu kendiniz olduğunuzu anladığınızda kendinize acıma psikolojisine girmek oldukça normaldir.Ancak bu durumu çoğu zaman farketmeyebilirsiniz.Kendi kendinize “zavallı “ dediğinizde durup bir düşünün..Kendinizi zavallı konumuna siz getrimiş olabilirmsiniz? Kendinize üzülmeyi bırakıp “ bu benim tercihimdi çünkü bu sonucun olması için şunları yaptım : …..”cümlesini kurun.George kendisine “45 yaşımdabekar olmak benim seçimimdi “cümlesini kurdugunuda bunun doğru bir yargı oldugunu düşünmeye başladı, galiba o bugune kadar bekar kalmayı kendisi istemişti.İlk kez bekarlığını hissetti.

Suçlama : Bulunduğunuz durumdan memnun olmadığınız zaman kendinizi bir kurban gibi hissedip başkalarını mı suçluyorsunuz? George bunu yapıyordu.Tanıştığı her kadının ya evli ya da eşcinsel oldugunu söyleyip duruyordu.Ona göre bir eş bulamamasının nedeni buydu.Başarısızlığınızdaki rolünüzün farkına varmak yerine başkasını suçlamak her zaman daha kolaydır.Geogre için kadınlara suç atmak kolaydı.Bununla da kalmıyor eski ilişkisinin bitmesinden eski kız arkadaşını sorumlu tutuyordu.Kendisinin yalnızlığının suçlusu eski kız arkadaşıydı.

Geçmişe Tutunma : Çoğumuzun geçmişte yaptığı hatalar vardır.Ve bu hatalar gelecekte de karşımıza çıkabilir.Bu ürkütücüdür.Hayatında bir değişim yapmak isteyen kişiler temiz bir sayfa açmak adına eskide kalan hataları düzeltmek silmek isterler..Bunu yapmaan rahat edemeyeceklerini düşünürler.Sizin de böyle bir sıkıntınız var mı?Bugun yapmak istediğiniz değişim bir şekilde geçmişinize mi bağlanıyor?Örneğin George un sıkıntılarının başında bu durum yatıyordu.Eski kız arkadaşı ilişkileri boyuca başka bir adamla evliydi ve bu ilişkiyi yürütüyor olmak aslında George’u içten içe utandırıyordu.Aslına bakarsanız kendisini henüz affedebilmiş değildi.Bu utancı yeni bir ilişki kurarak,yeni bir kız arkadaş bularak yok edebileceğini,bu hatanın üstünü kapatabileceğini düşünüyordu.


Geçmişte yaşadığımız kötü olayları silmeniz mümkün değildir.Ancak bu kötü olayların yarattığı duygusal hasarı onarmak mümkündür.Önemli olanı da budur.Çünkü değişecek olan geçmiş değil sizsiniz.

Eğer geçmişinizde yaşadığınız kötü bir deneyimi yeni bir değişimle silmeyi yok etmeyi umuyorsanız,bu işle yaramayacaktır.Öncelikle geçmişi silmeye uğraşmak sizin için hem zaman kaybı hem de bir engeldir.Kafanızda planladığınız değişimi gerçekleştirseniz bile bu amacınıza ulaşmanızı sağlamayacak,işe yaramayacaktır.Zaten geçmişi değiştiremeyeceğinizi bilmeniz gerekir.Çünkü geçmişte yaşadığınız olay yaşanmıştır ve bitmiştir.Bu olayı silmenizin olanağı yoktur.


George’un da yeni bir ilişkiye başlaması geçmişteki utancını silmeye yetmeyecekti.

Eğer geçmişinizi silmeye uğraşıyorsanız yanlış bir şeye odaklanıyorsunuz demektir.Zaman kaybetmeyin ve ileri adım atın.Geçmişinizi geleceğinizin odağı haline getirmeyin.Unutmayın,düşüncelerimiz ve gözlemlerimiz ile yaratırız.Durmadan ilgilendiğiniz,üstüne kafa yordugunuz şeyi geleceğinize taşırsınız.Birşeyden kurtulmanın yolu,onu düşüncelerinizden atmak, anlamsızlaştırmaktır.Buan göre tavır alır ve onu hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Öyleyse geçmişi geçmişte bırakmanın zamanıdır.Değişiminizi geçmişinize değil, geleceğinize odaklanarak planlamalısınız.


Tabii ki bazı olaylar tedavi edilmesi gereken hasarlar yaratmış olabilir,bu hasarların onarılmasına dair tedavi yöntemlerinin üzerinde ilerki bölümlerde duracağız.Ancak şimdi kendinize planladıgınız değişimin geçmişe dönük mü, geleceğe yönelik mi oldugunu sorun.Eğer geçmişe dönük bir plan yapıyorsanız bunun işinize yaramayacağını kabul edip bir sonraki soruya geçin.

Kızgınlık : Değişim yapmak yerine kızgınlık,öfkeye mi kapılıyorsunuz? Haklılık psikolojisiyle yargılamak ve kızgınlık yansıtmak değişimi engeller.George yasak ilişki yaşıyor oldugu için sevgilisine içten içe kızgınlık besliyor,hem kendisiyle bir ilişki yaşayıp hem kocasıyla birlikte yaşıyor oldugu için onu sucluyordu ve yargılıyordu.Oysa sevgilisi ona en başında evliliğini tehlikeye atmayacağını söylemişti.George ise bir şekilde onu boşanmaya ikna edebileceğini düşünmüştü.Bu konuda başarısız olunca da sevgilisini suçlamaya başladı.Şimdi bile kendini haklı görüyor ve sürekli bu konudan bahsederek sevgilisini suçluyordu.Bugün huzurlu ve mutlu bir birliktelik yaşayacak bile olsa bu geçmişten gelen haklılık psikolojisiyle ve beraberinde getirdiği kızgınlıkla ilişkisini tehlikeye sokmaya yetecekti.Bu savunma mekanizmasına tutunuyordu.

Söz Verme :
Sürekli kendinize sözler veriyor vaatlerde mi bulunuyorsunuz? Mesela kilo verir vermez ya da sigarayı bırakır bırakmaz hayatımın aşkıyla tanışacağım ve söz veriyorum hayatımın sonuna dek mutlu yaşayacağım gibi..Vaatlerden medet ummak işe yaramayacaktır.Bir dileğinizi gerçekleştirmek için şartlandırma yapmayın ve dileğinizi herhangi başka bir şeye bağlamayın.

George yeni bir duygusal ilişkiye girip seveceği bir kadın bulduğunda tüm sorunlarının çözüleceğini düşünüyordu.Bunu hiç kimse garanti edemez.Hayat ne yazıkki bu şekilde işlemiyor.Bir değişim yaşasanız da yaşamasanız da bunun garantisi yok.Fakat mutlu ve huzurlu bir hayat için yapabileceğiniz şeyler var.

Pamukk 15-08-2008 06:58 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
SİZİ SINIRLAYAN ANGAJMANLAR VE VERİLMİŞ SÖZLER

Bir diğer saptamayı kendi hayatınızda ve diğer insanlarla kurduğunuz ilişkilerde aramalısınız.Kişilerle kurduğunuz ilişkilerde yaptığınız angajmanlar,verilmiş sözler sizin hayatınızı sınırlandırabilir.Çevrenizde bu şekilde angaje oldugunuz kişiler var mı?

Örneğin George daha küçük bir çocukken annesi ve babası boşandığında annesi ile birlikte yaşamaya başlamıştı.Annesi ona birçok kez evin erkeği oldugunu vurgulamıştı. “ Bana kalan tek şey sensin.Beni hiçbir zaman bırakmayacaksın değil mi George?” sözlerini söylemişti.Bu konuda annesine söz vermişti.Şimdi bir yetişkin olduğu ve kendi hayatını yaşaması gerektiği halde evden ayrılmış olmasına rağmen annesine karşı sorumluluk duruyordu.Önce annesini mutlu etmeden kendisinin mutlu olamayacağına inanıyordu.Ancak annesi başka bir eyalette kilometrelerce uzakta yaşadığı için bu çok kolay olmuyordu.George ‘un asıl sıkıntısı 9 yaşında verdiği bu sözün onun hayatını olumsuz yönde etkiliyor olmasıydı.

Eğer sizin de geçmişten gelen veya şu an için bağlayıcı bir angajmanınız varsa ileri adım atmadan önce bu bağı çözmelisiniz.Bu angajmandan kurtlmanın bir yolu da meditasyondur.




BAĞLAYICI ANGAJMANLARDAN KURTULMAK İÇİN MEDİTASYON

1) Meditasyona geriye doğru sayarak başlayın ve kendinizi güvenli bölgenize götürün.Hazır oldugunuzda sizi değişim sürecinizde geriye çeken kişiyi veya kişileri buraya çağırın.Eğer bu kişiyi güvenli bölgenize getirmek size iyi gelmeyecekse,nötr bir yerde buluşabilirsiniz.Meditasyonun işe yaraması için bu kişiyle karşılaşmanız gerekiyor.Kontrolün sizde oldugunu ve konuşmayı sizin yönlendireceğinizi aklınızda bulundurun.


2) Hissettiğiniz sorumluluğun bir sözleşme gibi yazılı oldugunu,maddeleri sesli okuduğunuzu düşünün.Hatta bu metni,altında maddeleri kabul ettiğinize dair imzanız bulunan hukuki bir belge gibi görebilirsiniz.Önemli olan bu belgenin ciddiyetini ve bağlayıcılığını üstünüzde hissetmenizdir.


3) Bir kalem aldıgınızı ve maddelere GEÇERLİ ve GEÇERSİZ ibareleri koyduğunuzu hayal edin.Bu işlemi bitirdikten sonra kalemi karşınızdaki kişiye uzatın ve imzalamasını sağlayın.Onunla el sıkışıp onu uğurlayın.Bu kişinin iyi ve huzurlu bir şekilde yanınızdan ayrılışını seyredin.


4) Bu yükümlülükten kurtlmanın ve özgürleşmenin size ne hissettirdiğini düşünün.




George bu meditasyonu yaptı ve aslında göndermeyecek olsa da annesine bir mektup yazdı.Bu mektup önündeki gerçek engelin kalkmasını sağlamış oldu.





Sevgili Anneciğim,

Senin hayatını neşelendirmeden kendimin mutlu olamayacağı konusundaki fikrimi değiştirdim.Seni ne kadar çok seviyor olsam da her ikimiz de biliyoruz ki sen kendi hayatını yaşamalısın ,ben ise kendi hayatımı yaşamalıyım.Seni çok önemsememe rağmen artık senin adına sorumluluk duymayacağım.Daima sevgimle,

George



Yukarıdaki soruları cevapladığınızda diğer aşamaya geçebilirsiniz.Unutmayın geçmişi tamir edemezsiniz ama yarattığı hasarı tamir edebilirsiniz.

Pamukk 15-08-2008 07:18 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
DEĞİŞİM NEDİR?

Önünüze çıkabilecek her engeli temizlediğinizden emin olduğunuzda değişimi gerçekleştirmeye hazırsınız demektir.Değişim bazı kişileri korkutur.,bu ndenle bazıları değişimden kaçar,bazıları bir şeyin değişmesinden nefret eder.Kimi insan da değişimi heyecan verici bulur ve üzerine gider. Değişim büyümenin,olgunlaşmanın önemli bir etkenidir.Değişmeden fiziksel ve ruhsal olgunlaşmaya erişemezsiniz.

DEĞİŞİM ANSIZIN GELİR


İnsan değişim yapmak için gerçekten hazır olduğu anda bunu gerçekleştirebilir.Zaman önemli değildir.Sigarayı veya kötü bir alışkanlığı bırakan kişilere sorabilirsiniz.Bağımlı oldukları zaman vardır ve bu bağımlılıktan kurtuldukları,özgür oldukları zaman…

Zaman değişim gerçekleştikten sonra önem kazanır.Değişimin etkileri ve sonuçları zaman içinde alınır.

Değişim aniden gelir.

Değişimi gerçekleştirmek için hazırlık yapmaya ve çabaya ihtiyacımız vardır.Zamana değil.Zamana,değişim gerçekleştikten sonra değişimi algılamak ve sindirmek için ihtiyacımız olacaktır.Değişim sihir gibi “önce” var olanı yok eder.Yerine “sonra” olacağı koyar.Sürece “alkolik “olarak başlayan bir kişi değişimden sonra “alkol karşıtı “bir kişiye dönüşür.Değişim bir anda olsa da o kişinin sağlığına ve alkolden uzak hayatına kavuşması aylar sürecektir.

Zihnimizde de değişim kuantumda da olduğu gibi mucizevi bir şekilde bir anda gerçekleşir.Bununla beraber sonuçlara ve ödüllere zamanla kavuşulur.Örneğin kötü bir alışkanlıktan kurtulmuş oldugunuzu anlamak zaman alacaktır.Çünkü insanların kanıta ihtiyacı vardır.”sigarayı bugun bıraktım”diyen biriyle “bırakalı yıllar oldu”diyen biri arasında çok fark vardır.Dolayısıyla değişimin gerçekleştiğine dair kanıtlar haftalar,aylar sonra gelebilir.Sabırlı olmak gerekir.Önemli olan değişimi gerçekleştirmek için hem zihni hem de bedeni doğru zamana hazırlayın.Hazır olduğunuz zaman tohumu atmış , yeni yaşamınıza can vermiş olacaksınız,birsüre sonra değişimin meyvelerini toplayabileceksiniz.

Hayatınız için herhangi bir şeyi değiştirmek için :

1)Sizin için iyi olmayanı,yolunuza çıkan englei bulup eleyin
2)Onu istediğiniz şeyle değiştirin.

Değişim için inancınızdan emin olun ve kararlılığınızı sınayın.
Kulağa hoş geliyor değil mi? “Tabii ki değişmek istiyorum “ dediğinizi duyar gibiyim.Ancak bu karar akılcı olmalı,sadece lafta kalmamalı.Eğer gerçekten değişmek istediğinizi düşünüyor ama bir türlü değişimi gerçekleştiremiyorsanız motivasyonlarınızı,inancınızı ve azminizi sorgulayın.Ancak bu şekilde değişime hazırlanabilrisiniz.

Pamukk 16-08-2008 12:27 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
DAHA DERİNE İNMEK

Süreci bu aşaması oldukça eğlencelidir.Hayal gücünüzü kullanarak ,hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz değişimleri zihninizdecanlandırmayı deneyeceksiniz.Dünyayı,diğer insanların hayatını ve kendinizi hayal edin.Herşey tam istediğiniz gibi olsun.Kendinizi orada görün.Bu aşamayı uygulayabilmeniz için birkaç teknik vardır ve bu tekniklerin tümü yaratıcılığa dayanır.

“Ama ben hiç yaratıcı değilimdir,yazı yazamam,resim yapamam,enstrüman çalamam”diyebilirsiniz.Ama sizi rahatlatayım bu teknikleri uygulamak için ressam,şair veya oyuncu olmanıza gerek yok.Bu teknikleri yapmak için gerekli olan yaratıcılık dünya üzerindeki her insanda mevcuttur.Farkında olmasanız da kedi dünyanızı her gün siz yaratıyorsunuz.Şimdi bunu bilinçli olarak kendi seçimleriniz ve kontrolünüzle yapacaksınız.

Evet bu doğru,şimdiye kadar bunu otomatik olarak yapıyordunuz çünkü bu nefes alıp vermek gibidir.,nefes alıp verirken de her nefese konsantre olmazsınız.Sürekli kendinize “şimdi nefes al,şimdi ver” demezsiniz.Ama bir refleks olarak bunu sürekli yaparsınız.Bunun gibi kalbiniz kan pompalar,mideniz besinleri sindirir.İstemsiz kaslarınız sizin bilinçli kararlarınız olmadan da işler ve bu sayede yaşarsınız.İşte kendi dünyanızı yaratıyor olmanız da istemsiz kasların çalışmasına benzer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

“ İşe Aynadaki Adam’la başlıyorum.Ona gidiş hattını değiştirmesini öneriyorum.Hiç bir mesaj bundan net olamaz :Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsanız ,önce kendinizden başlayın ve değişimi gerçekleştirin.”

Man in the Mirror (Aynadaki Adam )şarkısı –Michael Jackson


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Üçüncü adımda temkinli bir şekilde hayatınızda önceden düşünüp karar verdiğiniz değişimleri gerçekleştirmeye başlayacaksınız.

İnsan dünyası duyularıyla algıladığı ve gözlemlediği şeylerden oluşur.Dolayısıyla algılayacağınız ve gözlemleyeceğiniz şeyleri seçmek size kalmıştır.Kavuşmak istediğiniz dünyaya kavuşmak için işe kendinizden başlamalısınız.

Kendi hayatınızı bir sinema filmi gibi düşünürseniz, bu filmin senaristi de yönetmeni de başrol oyuncusu da sizsiniz.Bunu unutmayınBir filmin tatmin edici ve eğlenceli olabilmesi için senaryosunun yaratıc olması,yönetmeninin ince düşünceli ve net ,oyuncularının ise rol yapma yeteneğine sahip olması gerekir.Eğer filminizin gerilim ,üzüntü,kalp kırıklıklarıyla dolu bir dram olmasını istiyorsanız bunu başarabilirsiniz. Etrafınızda hayatını böyle yaşayan insanlar vardır.Tüm terslikler başına gelir,her sıkıntıya göğüs germek zorunda kalırlar,inişler çıkışlar ve üzüntüler içinde bir hayat geçiririler.Bu tür bir hayat sağlıklı değildir.Çünkü hayatta inasnın karşısına çıkan her engel her sıkıntı stres yaratır.Ve stresin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği de kanıtlanmıştır.

Diğer yandan hayatınızın keyifli,huzurulu ve uyum içinde geçmesini diliyorsanız bunu gerçekleştirmek sizin elinizdedir.Böyle bir film senaryosu yazabilirsiniz.Film dünyasıyla gerçek hayat ayıran nokta burada önem kazanıyor.Belki günden güne daha mutlu ve huzurlu bir yaşam süren karakterlerden oluşan bir film ilgi çekici olmayabilir.Kimse sinemaya mutlu ve başarılı hayatlar izlemeye gitmez diye düşünebilirsiniz ,ama kendi hayatlarının bolluk,mutluluk, ve keyif içinde geçmesini isterler.Siz de böyle bir hayatı tercih edebilirsiniz.

Evet hepimiz sevgi,mutluluk,neşe dolu bir hayat yaşamak ,önemi başarılara imza atmak,daha çok para kazanmak, ve yaşamını keyif ve bolluk içinde sürdürmek ister.Böye bir hayat filme çekilse ilginç bir film ortaya çıkmaz belki,ama bu ,o hayatı değersiz kılmaz.

Bazı insanlar,olgunlaşmasının hayatta insanın karşısına çıkan sıkıntılar,zorluklar,engellerle mümkün olabileceğine inanırlar.Bu şu anlamda doğrudur,insanın karşısına çıkan zorlukların ,sorunların ve acıların üstesinden gelebilmek inanı olgunlaştırır ona güç kazandırır.Ancak olgunlaşmanın tek yolu acı çekmek değildir.Eğer bir şeyi kalp kırıklığı ve acı çekerek ya da keyif alarak ve eğlenerek öğrenmeniz mümkün olsaydı hangi yolu seçerdiniz? Unutmayın bu seçim şansı size veriliyor.Kendi senaryonuzu kendiniz yazarsanız bu kitabı bitirdiğinizde kendi hayatınızı şekillendirmek için gerekli tüm araçlara sahip olacaksınız ,hayat dersini hangi yoldan öğrenmek istediğinize kendiniz karar vereceksiniz.

Pamukk 16-08-2008 01:37 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
DÜNYANIZI BİLİNÇALTINIZDA YARATIN

Eğer dünyamızı izlenimlerimiz ve algılarımız sayesinde kendimiz yaratıyorsak ,ancak bunu yaptığımızın farkında değilsek, bundan nasıl sorunlu olabiliriz? Bu sürecin nasıl işlediğini anlayabilmek için dünyamızı yaratma meselesini daha ayrıntılı inceleyelim.

Sigmund Freud, hastalarının davranışlarının kendilerinin bilinçli olarak farkında olmadıkları deneyim ve motivasyonlarla şekillendiğini keşfetmişti.Farkındalık düzeyi altında ya da başka bir deyişle bilinçaltında gelişen bu arzu ve dürtüleri incelemek suretiyle onların insan davranışlarında çok etkili olduğunu farketti.

Bilinçaltınız ,inançlarınız,yaklaşımlarınız,duygu,düşünceler,ve kararlarınızın bir arada oluştuğu yerdir.Bunlar bir arada çalışarak hayatınızı şekillendirirler.Burada anahtar bilinçaltınızda yaşananları yüzeye çıkartmaktır.Burada olanların farkına vararak bunları bilinç üstüne taşır, bu sayede kontrollerini ele alabilirisiniz.

Bilinçaltı sizin bilginiz dışında yüklenmiş bir bilgisayar programı gibidir.



Bilinçaltınız öğrendiğiniz her bilgiyi, her yemini, inandığınız her şeyi depolar ve içinde barındırır.Görevi içinde barındırdıklarıyla hayatınızı ince işçilikle şekillendirmek yapılandırmaktır.

Madem bilinaçltımızın hayatımızı inşa derken hangi kalıbı ,şablonu kullandığını bilemiyoruz öyleyse önce bunu keşfetmek ve planı ortaya çıkarmak için uğraşmalıyız.Modeli ortaya çıkarınca onun üzerinde düzeltmeler yapmamız mümkün olabilir.Kendi hayatımızın inşaasında farklı gözemlerle üretilebilecek yeni çözümler olacaktır.

Bilinçaltımızın ilginç bir özelliği vardır,bu da onu kolaylıkla kandırabileceğimizdir.Yani bilinçaltımız gerçekten yaşadığınız olaylarla,yaşadığınızı hayal ettiğiniz olayları birbirinden ayırt edemez.Bu gerçek ileride açıklayacağımız tekniklerin nasıl bu denli işe yaradıklarına bir açıklama getiriyor.Yıllar önce üç ayrı basketbol takımı üzerinde bir deney yapılmıştı.Takımlardan biri normal antrenmalarını uygulamaya devam ederken diğer takım bu süre boyunca hiç antrenman yapmamış,üçüncü takım ise hiç antrenman yapmamış ancak meditasyon yolu ile yaptıklarını hayal edip gözlerinin önüne getirdiler.Sonuçlar oldukça şaşırtıcı çıktı.Hiç anternman yapayan takım hiçbir gelişme göstermedi,anternman yapan takım ile antrenman yaptıgını hayal eden takım oyucuları aynı gelişmeyi gösterdi.

Kısacası eğer bilinaçltınızı daha sağlıklı,daha mutlu,daha güçlü hatta daha zengin olmaya başladığınıza ikna ederseniz tüm bunlar gerçek olacak çünkü bilinçaltınız hayatınızı bu yönde şekillendirmeye başlayacaktır.Ancak bilinçaltınızla yapacağınız konuşma sözlerden ibaret olmamalıdır.Ona söyleyeceğiniz her kelimeye kalpten inanmalısınız.Samimiyetiniz bilinaçltınızı da inandırır.

Bilinaçltınızla bağlantı kurmanın bazı yolları vardır,aşağıda bunlardan bazılarını inceleyeceğiz.

Bilinaçltınızı istediğiniz hayatı yaratmaya yönlendirmede en etkili yollardan biri de meditatif bir yaklaşımla “görüntü oluşturma “ tekniğidir (imgeleme)Görüntü oluşturmak, gerçekten olmasını arzu ettiğiniz şey olmuş gibi gözünüzde canlandırmak ,onu her ayrıntısıyla canlandırmaktır.Bunu yaparken gözünüzde bir resim canlandırmak zorunda değilsiniz.Tekniğin adında görüntü geçiyor olsa da aslında görüntüyle değl de hislerle daha çok bağlantılıdır.Önemli olan hayal ettiğiniz şeyi kalben derinlerde samimiyetle hissetmeniz,gerçek olduguna inanmanızdır.Bilinçaltınızı inandıracak olan da çizdiğiniz resim değil derinden hissettiğinizdir.

Pamukk 16-08-2008 01:39 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 








GÖRÜNTÜ OLUŞTURMA (VİZUALİZASYON TEKNİĞİ )

Bu deneyim için bir süre gözlerinizi kapatın.Arzu ettiğiniz şey üzerine yoğunlaşın ve ona sahip oldugunuzu düşünün.Gerçek olan hayalinizi gözünüzde canlandırın veya hissetmeye çalışın.Onun varlığı size ne hissettiriyor.? Bunu düşünün. Sizi ne kadar heyecanlandırıyor?Mutlu ediyor?Rahatlatıyor?Zihninizde herhangi bir görüntü canlanmıyorsa bile onu hissetmeniz yeterlidir.



Görüntü oluşturabilmek için hislerinize odaklanın.O anın gerçek olduğunu,ona sahip olduğunuzu farzedin.


Bilinçaltınızın olumlu değişiminize ikna etmek için uygulayacağınız tekniklerde onu,karşınızdaki bir kişiymiş gibi düşünmek işinize yarayabilir.

BİLİNÇALTINIZI DEĞİŞİME İKNA ETMEK İÇİN MEDİTASYON

1) Geriye doğru sayarak meditasyona başlayın.Kendinizi güvenli bölgenizde hissedin.Hazır oldugunuzda bilinçaltınızı bulundugunuz yere çağırın.Güvenli bölgenize çağırdıgınız bilinçaltınızın bir kişi olarak geldiğini hayal edin.Bu kişiyi gözünüzde canlandırın.Nasıl göründüğünü düşünün,ona kişilik yükleyin.Gelen kişi bir kadın mı?Erkek mi? Uzun boylu mu?Kısa boylu mu ?Gözlük takıyor mu? Onu fiziksel olarak canlandırmaya çalışın.Hayal gücünüzü zorlayın.Ses tonunu düşünün, yumuşak bir ses tonuyla mı konuşuyor,aksanı var mı?Sert mizaçlı mı?Ağırbaşlı mı?Onu hayalinizde iyice tasvir edin.Tasviriniz bittiğinde o doğru kişi olacaktır.Bu tamamen size bağlı.

2) Onu davet edin ve oturmasını isteyin.Sohbeti başlatın.Marie bu sürece davet ettiği kişiye “yeni bir iş bulabilmem konusunda ne düşünüyorsun ?” diye sormuştu.Onun bilinaçltını simgeleyen kişi takımelbise giymiş uzun boylu bir adamdı.Ona asla kariyerinde başarıyı yakalayamayacağını söylemişti.Tabii bu hiç iyi bir haber değildi.Ancak bunu duyması ve bilinaçltının böyle düşündüğünün farkına varması iyi olmuştu.Bu sayede neyin üzerine gidip çözmesi gerektiğini öğrenmişti.


4) Meditasyon sırasında açık ve net sorular sorun ve yanıtları dikkatle dinleyin.Sohbet bittiğinde bilinçaltınız olarak gördüğünüz kişiye size yardım ettiği için teşekkür edin ve meditasyondan çıktıktan sonra duyduklarınızı yazın.




***

Bir diğer görüntü oluşturma tekniği de bilinçaltınızı bir bilgi ve verilerle dolu bir depo, bir kütüphane gibi düşünmektir.Bunu hayal etmek yine size kalmış.Sizin bilinçaltınız hayalinizde nasıl canlanıyor?Birsürü kağıtlar, eski kitaplar ve kutularla dolu geniş bir depoya mı benziyor? Yoksa bilgisayara veya sessiz bir kütüphaneye mi?

Bilinçaltınızı tasvir edin ve hazır oldugunuzda buraya girin.Sordugunuz sorunun cevabını aramaya koyulun.Kendinizi orada hayal edin.Cevabınızı bulana kadar tüm kitaplara, kutuların içlerine,belgelere bakın.Kimbilir belki de sorunuzun cevabını bilgisayar ekranında bulacaksınız.Meditasyonu tamamlayıp,aldıgınız yanıttan tamin oldgunuzda ortaya cıkarttığınız bilgilerin tamamını kagıda dökün.

Pamukk 16-08-2008 04:02 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
KOLAJ TEKNİĞİ

Üçüncü teknik olan Kolaj tekniği meditasyonsuz bir tekniktir.Zevkle ve keyif alarak yapacağınızı düşünüyorum.Hatta belki bu aşamada,sürece bir arkadaşınızı da dahil edebilirsiniz.Bir dergi veya gazeteyi alıp ,dileğinizle ilgili gözünüze çarpan tüm fotoğrafları ve sözcükleri kesin.Kestiklerinizi biraraya getirin.Bu egzersizde önemli olan neyi ne için kestiğiniz üzerinde düşünmenizdir.Bir de rastgele size hoş gelen fotografları ve yazıları kesin.Konunuzla alakalı olmayanlar da olabilir.Bunların da üzerinde düşünün acaba bu fotografları ve yazıları niçin kesmiş olabilirsiniz? Bunlarda hoşunua giden ,sizi ceken şey neydi?

Resimlerinizi ve yazılarınızı boş bir kağıdın üstünde kolajlayın.Hayatta istediğiniz herşeyin orada oldugundan emin oldugunuzda resimleri ve yazıları yapıştırın.Kolajınızı biryere kaldırın ve birkaç gün onu unutun.Başka şeylerle ilgilenin,televizyon seyredin,müzik dinleyin,sosyalleşin ama arkadaşlarınızla hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikler hakkında konuşmayın,başka şeylerden bahsedin.

Birkaç gün sonra kolajınızı çıkartıp bakın.Sezginizi kullanın ve hangi fotografları ve kelimeleri yapıştırdıgınızı inceleyin.Bunlar sizin bilinçaltınızın kullandıgı dil,özleminizi çektiğiniz hayatın sembolleridir.

Barry bu egzersizi uygularken ,aklından sigarayı bırakmak,daha sağlıklı bir hayata kavuşmak geçiyordu.Kestiği yazı ve fotografları kagıda yapıştırdı.Resimler ve yazılar rastgele seçilmiş gibi görünüyordu.Kolajını bitirdikten sonra onu bir yere kaldırdı.Öğlen yemeği için bir arkadaşıyla buluşmuş,ikisinin de gazetede okudugu bir makale üzerine hararetle tartışmaya girmişlerdi.Ertesi gün iş saatinin sonuna doğru,bir gün önce yaptığı kolajı yeniden eline aldı.İlk bakışta kolaj birbirinden alakasız yazı ve resimlerin karışımı gibi görünüyordu.Bir ilgi kurulamayacak gibi duruyordu. Oysa daha dikatli bakıldıgında kolajda bir tema oldugunu sezdi kolajın üstündeki “Asla Ölüm Deme” yazısını farketti bu bir slogan gibi tepede duruyordu.Bir köşede Charlie Brown ‘un arkadaşı Linus’un battaniyeye sarılmış bir fotografı duruyordu.Yanında tıpkı annesini andıran bir kadın fotografı duruyordu.Bir sonraki resimde bir kız başında ağır bir testi taşıyarak yürüyordu.Bir kaç resim ve yazı daha vardı. “O bunu yapabilir mi?” sorusu ve biraraya toplanmış bir futbol takımı bunların arasındaydı.

Bazı resim ve yazıları yorumlamak zor olabilir.Battaniyeye sarılmış Linus ‘un fotografı Barry’nin sigarayı bir güvence olarak gördüğünü ifade ediyordu.Peki ya başında testi taşıyan kız resmi ne anlama geliyor olabilirdi? Barry akşam yaptıgı kolajı kız arkadasına gösterdiğinde kız arkadası “yani sigarayı bırakmanın zor oldugunu ,bunun bir yük gibi üzerine çöktüğünü hissediyorsun öyle mi ?” demişti.

Bilinçaltınızdaki inançları ve yönelimleri anlamlandırmak onları bilinçaltından bilinçüstüne ,yüzeye taşımak demektir.Bu sayede gizli olan tüm fikirler açığa çıkar. Bilinçaltına saklanmış fikirleriniz ve gözlemlerinizin yüzeye çıkması sayesinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Bilinçaltınız tıpkı bir teyp gibi hayatınıza ilişkin tüm ayrıntıları otomatik olarak kaydeder.Bu konuda kontrolü ele alıp neyin kaydedilip kaydedilmeyeceğini yönetebilirseniz sizin seçmiş olduğunuz arzu ettiğiniz hayata kavuşmuş olacaksınız.

Hayatınızda beklenmedik olaylar aklınıza gelmeyen durumlar meydana geliyorsa bu bilinçaltınızın sizin kontrolünüz dışında programlanmış olduğundan kaynaklandığını unutmayın.Bu konuda ne kadar bilinçli olursanız ve ne kadar çok sorumluluk alırsanız her şey o kadar fazla istediğiniz yönde değişir.

“Asla yetiştiremezsin “ “hayat bir çatışmadan ibarettir” gibi olumsuz yargılarla karşılaştığınızda ve negatif bir ifade duyduğunuzda kendinize bunun doğru olmadığını söyleyin. İçinizden “İPTAL ! İPTAL !” kelimelerini geçirin .Örneğin geçen gün markette kasiyerin “hayat beklemekten başka bir şey değildir” dediğini duymuştum. Bu tip yargılar sınırlandırıcı yargılardır. Bu yargılar doğrudan bilinçaltınıza gider ve yaşamınızın bir motifi haline gelir.Bilinaçltına yerleşecek her ifade için sorumluluk almanız gerekir. Hayatınızı şekillendiren televizyon, radyoda duyduklarınız da dahil olmak üzere hayatın her alanında karşınıza çıkan ifadelerdir.Bu ifadeler biliçaltınızda yeretmeden kendinize tekrar edeceğiniz İPTAL sözcüğü ile bunları yok edebilir,etkisiz hale getirebilirsiniz.

Pamukk 16-08-2008 04:49 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
ÜÇÜNCÜ ADIM : TASARLA VE YARAT

İşte başından beri beklediğiniz adıma sıra geldi. Aslına bakarsanız herkes bu adımı en başta ,henüz hiçbir hazırlık aşamasından geçmeden atmak ister.Oysa bu çok yanlış olurdu.Çünkü ilk iki aşamada yaratmanız gereken ortamı ,değişime kendinizi olması gerektiği gibi hazırlamazsanız adımların hiçbir yararı olmayacaktır.Bir değişim gerçekleştirseniz bile bu adımları hakkını vererek geçmediğiniz takdirde değişiminiz kırılgan olacak,kalıcı olmayacaktır. Bu yüzden önce sorumluluklarınızı farkedip karşınıza çıkabilecek veya halihazırda çıkmış olan engelleri tespit edip eledikten sonra yeni hayatınızın temellerini atmak üzere bir tasarım,bir plan yapmaya başlayabilirsiniz .İstediğiniz sonuçları almanızı sağlayacak bir plan.

ARAÇLAR VE KAYNAKLAR

Şimdi sıra, izlenimlerinizle yaratmak istediğiniz dünyayı gerçek yapmak için kullanacağınız araçların ve kaynakların ortaya çıkarılmasına geldi. Dünyadaki herkes kendi dünyalarını yaratmak için bu araçları ve kaynakları kullanıyor.Zengin insanlar, ünlüler,üstdüzey iş adamları,sanatçılar..Hepsinin aynı araç ve kaynakları kullandığından kuşkunuz olmasın.İşte bu, herkesin kullandığı kendi evrenimizi oluşturmamıza yardım edecek olan araç ,

• Seçimlerimiz ve kararlarımız
• Duygu ve düşüncelerimiz
• Davranış ve inançlarımız


Evet,nasıl herkes bu araçlara sahipse siz de sahipsiniz.Ve herkes gibi sizin de ulaşabileceğiniz kaynaklar ise,


• İlham kaynağı :Özlemini çektiğiniz canı gönülden istediğiniz arzunuz
• Vizyon : Arzunuza kavuştuğunuzda resmettiğiniz değişime ilişkin vizyon
• Tatmin :Arzunuzun gerçekleşeceğine dair beklentiniz ve umudunuz

Barry battaniyesine sarılmış Linus fotografına bakarken,kendisinin sigara içme nedeninin ,Linus ‘un bataniyesine sarılma nedeniyle aynı olduğunu farketti.Sigara onun için bir örtüydü.Kendi kendine sigarayı erkekliğin simgesi olduğu ve çekici göründüğü için içtiğine inandırmış olsa da aslında sigarayı sosyal ortamlarda kendini ne zaman rahatsız hissetse o zaman oyalanmak için içtiğini farketti. Bu tip zamanlarda sigarasını paketten çıkarıyor,yavaş ve sakin bir şekilde altın çakmağı ile sigarasını yakıyor ve içiyordu. Bu onun için bir aktiviteydi.Bu sayede bir eylemde bulunmuş ,bir hedefe yönelik hareket ettiğini göstermiş oluyor,kendini garip hissetmiyordu.Sigara içmeye bu perspektiften bakıp yaptığı şeyinne kadar anlamsız olduğunu farkedince sigara içmek cazibesini yitirmeye başlıyordu.Kolajındaki diğer resimleri de teker teker inceledi ve herbir sembole duygusal açıdan baktı,her sembolü çözdüğünde o sigara içmeye ilşkin fikri değişiyordu.

Buna rağmen Barry sigarayı bırakabileceğinden emin değildi.Bu meseleyi zihninde çözmüş olsa bile vücudu sigaraya bağımlı hale gelmişti.İçmediği zaman sigarasızlığın başına vuracağını biliyordu.Derinlerde sigarayı bırakabileceğine inanmıyordu.

İnançlar herşeyden önce gelir.Yani önce inançlarınız var olur daha sonra bunlar gerçeğe dönüşür. Örneğin 5 adım sürecinin size yararlı olacağına inanırsınız veya inanmazsınız.Hangi seçeneğe inanıyorsanız bu sizin için gerçek olacaktır.Çünkü tüm gerçekler sizin inanışınıza göre değişir,sizin inanışınıza bağlıdır.

Öyleyse inançlarınızı arzularınıza göre düzenlemelisiniz.Eğer arzularınızla uyuşmuyorsa inançlarınızı değiştirin.

Aslına bakarsanız tüm inançlar bilinçaltında sakladığınız gerçeklerdir.Bu yüzden bilinçaltınız
bu gerçeklere uymayan herhangi birşeyin olmasını,gerçekleşmesini engeller.

Hepimiz güneşin doğudan doğup batıdan battığını biliriz.Dünyanın her gün güneşin etrafında döndüğüne dair hemfikirizdir.İnsanların düyanın işleyişiyle ilgili inaçları vardır.Bu inançların bazıları olumsuz önyargılara dönüşürler.Örneğin kimi insan piyangonun asla kendisine çıkmayacağını düşünür, kimisi keyif alarak yapabileceği bir işin olmadığını ..Psikologlar insanların inandığını yaşadığını söylerler,insanların kendini gerçekleştirmesi sözkonusu olduğunda inançlar kehanetler gibi işlev görür.

Arzuladıklarınızın karşısında duran inançlar ve sabit fikirler doğası gereği izlenimlerinizi ve fikirleriniz etkilerler.Sonuçta bu sabit fikirler önünüze engel olarak çıkarlar.Kuantum enerji dalgaları size arzu etmediğiniz parçacıkları getirir.

İnanç,olacakları önceden gören bir kahin gibidir.Bir şeyi yapamayacağınıza inanırsanız,yapamamanıza aslında bu inanış sebep olur.Bu durumda inanışlarınızı incelemeniz çok önemlidir.Onları sadece ortaya çıkartmakla kalmayın inançlarınızı tanımlayın,sebep sonuç ilişkilerini ve ayrıntılarını inceleyin.Tam olarak neye inandığınızı gün ışığına çıkartın.Neye inandığınızı bulmanın bir yolu da, kendi dünyanıza, etrafınıza, ve yaşamınıza bakmaktır.

Yaşamınızdaki herşeyi inanışlarınız yönlendirir.Arzularınızla çakışan inançlarınız hayal kırıklığı yaratır.Çünkü en başından arzularınızın gerçekleşmeyeceğine inanmışsınızdır.Ve bu durumda da gerçekleşmeyecektir.Örneğin yeni bir iş arıyorsunuz ancak içten içe işe alınacağınıza inanmıyorsanız her başarısız geçeniş görüşmesi sonunda daha büyük hayal kırıklığına kapılır daha büyük üzüntü yaşarsınız.

Fakat unutmayın inançlar esnek değildir.Bir kere bilinçaltınıza kazınmış olan inançlarınızı oradan çıkarıp düzeltip,değiştirip yerine koymalısınız.Orada kalacaktır.

Değişim aşamasına geçmeden önce arzularınızla çakışan inançlarınızı ortaya çıkartın.Bu inanışınızı düzeltmeden veya değiştirmeden başarıya ulaşmanız mümkün olmayacaktır.Bunu unutmayın

Çoğu insanın yaptığı gibi kolaya kaçmayın,yani inanışlarınızla çakışmasın diye arzularınızdan vazgeçmeyin,sizi başarısızlığa ve mutsuzluğa iten şey arzularınız değil,inançlarınızdır.Bu yüzden değişmesi gereken inançlarınızdır.İnançlarıız aslında sizi ve dünyanızı korurlar onları yönetin ve ,neye inanacağınıza kendiniz karar verin.İnançlarınızın dünyanızı kontrol etmesini engelleyin Her zaman arzularınıza sahip çıkın onlara yakın olun,onlardan vazgeçmeyin.


Pamukk 16-08-2008 05:11 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Bir inancı değiştirmek ,meditatif bir hale girmek ve kendinizi görüntülemek için aşağıdaki meditasyonu uygulayabilirsiniz

DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN KENDİNİZE İZİN VERİN:

1 ) Güvenli bölgenizde rahatlayın ve gevşeyin.Günün hangi zamanında olduğunuza dikkat edin.Bir an için etrafınıza bakın.Ortamdaki ayrıntılara dikkat edin.Güvende hissetmenin getirdiği huzuru hissedin ve rahatlayın.

2) Şimdi güvenli bölgenizden dışarı çıkın ve yeni bir yere doğru yönelin.Bir noktada bir mağara göreceksiniz.Bu mağaraya girin.Gözlerinizin karanlığa alışması için biraz bekleyin.Kayaların arasından yolunuzu bulmaya çalışın ve tepeden gelen ışıktan yararlanın.Havanın serinliğini teninizde hissedin.Toprağın kokusunu duymaya ,ayaklarınızın altındaki toprağın ne kadar sert oldugunu hissetmeye çalışın.Duvarların arasından aydınlık ve açıklık bir alana geldiğinizi görün.El değmemiş,keşfedilmemiş bir kaynağa ulaştığınızı hissedin.Burası inaçlarınızı değiştireceğiniz yer.Duvarın kenarında asılı duran ve bir kurdeleyle bağlanmış eski bir parşomene benzeyen kağıd alın.Kurdeleyi açın.Kağıdın üzerinde yazan yazıyı okuyun.

Bu yazı Barry’e şöyle demişti: “ Sigara içmeyi bırakamazsın.”

3)Kağıdın yanında duran büyük kırmızı kalemi alın ve yazının üzerine büyük bir çarpı işareti çizin.Yazının üstüne büyük harfle İPTAL yazın .Kağıdı yırtın ve küçük parçalara bölün.Bunu keyifle yapın.


4)Bir sonraki aşamada kayanın üstünde duran kibrit kutusunu alın ve parşomen parçacıklarını küle dönüşünceye kadar yakın.Boş bir kağıt çıkartıp kırmızı kalemle değişim için dileğinizi yazın.

Barry yeni kağıda “Sigara içmeyi bırakabilirim” yazmıştı.


5)Dikkat etmeniz gereken nokta kağıda yazacağınız yeni ifade parçalara ayırdıgınız kağıttaki ifadenin tam zıttı olmalıdır. Cümle yapısı burada önemlidir.Cümel yapısının aynı kalması gerekir.


Örneğin eğer Barry “sigarayı bırakacağım” diye yazmış olsaydı bu işe yaramayacaktı.

Yeni kağıdı eskisi gibi kurdeleyle kayaya asın ve yüksek sesle okuyun.Kağıdın düşmeyeceğinden eminolun.



Barry bu meditasyonu uyguladı,aşamaları birer birer tamamladı.Kağıda yazdığı yazıyı birkaç defa yüksek sesle tekrarladı.”Sigarayı bırakabilirim” yazıyordu.Her seferinde sesi daha ikna edici oluyordu.Sonuncusunda tamamen ikna olduguna inandı ve meditasyonu tamamladı.

Siz de bu noktada geldiğiniz yoldan geri dönerek mağaradan çıkabilir ,meditasyonu tamamlayabilirisiniz..

ruhsal 16-08-2008 11:55 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
okurken adım adım uyguladım söylenenleri. bilinçaltımla tanışmak ilginç bir deneyim oldu. dedektif kılığında sürekli beni takip ediyordu. şapka, siyah gözlük, pardesü blissy
çok sevdiğim bir cafe var. orada tekbaşına oturuyorken onu yine farkettim ve yanıma çağırdım. konuştuk. neden bu kadar teferruata gerek duyduğunu sordum. gerginliğe gerek yoktu bence. illa beni takip etmek istiyorsa bunu daha sevimli ve gizlenmeden yapabilirdi. peki dedi. gözlüğü ve şapkayı çıkardı. pardesünün kuşağını ve düğmelerini çözdü. sarışın, olgun, önyargısız bir tipti.
niye beni dedektif kılığında takip ettiğini sordum. görev verildiğini ima etti. kimin görev verdiğini sormadım ama bana hissettirdiği şet takip ettirenin üst benliğim yada yüksek benliğim olduğu idi. ön yargılarımı aştığıma, imajine ettiğim durum ve duyguları, mutluluğu yaşamıma gerçekten katmış olduğuma dair deliller sunması istenmişti dedektiften.
ben -peki dedim nasıl bir izlenime kapıldın benimle ilgili olarak? dedim. gülümsedi. başarmışsın. tebrik ederim dedi. gerildiğim ve pozitif güce ihtiyacım olduğu her durumda hemen kendisiyle konuşmamı ve bu buluşmaları arasıra yaparak işbirliği ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi.
ayağa kalktı, elimi dostça ve kavrayarak sıktı. şapka, gözlük ve pardesüyü kocaman çöp kovasına attı. bana dönüp göz kırptı, gülümsedi. bu - her zaman yanındayım- gülümseyişi idi. arkasını dönüp, merdivenleri inerek uzaklaştı..
gerçekten ilginç bir deneyim oldu benim için. teşekkürler pamukk alk78 kiss3

maxim 17-08-2008 10:47 AM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
uygulanması gereken çok güzel bir yöndem olduğunu düşünüyorum......

nlp'ninde bu konuda bazı uygulamaları var yapılacak bir girişimi bilinçaltına sormak gibi:
yapılacak girişiminize karar veremiyorsanız dik bir şekilde ayakta durup sağ tarafınıza yapmak istediğiniz girişim için harekete geçeyimmi sorusunu,sol tarafınıza hayır beklemeliyim gibi tersi bir soru koyarak bilinç altına ne yapmalıyım sorusunu sorun dik bir şekilde ayaklarınızı birleştirin ve gözlerinizi kapatıp biraz gevşediğinizde bedeninizin sağ veya sol tarafa çekildiğini hissedersiniz bilinçaltınız size cevap vermiştir.........
sevgiyle kalın

Pamukk 17-08-2008 12:12 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Alıntı:

ruhsal Nickli Üyeden Alıntı
okurken adım adım uyguladım söylenenleri. bilinçaltımla tanışmak ilginç bir deneyim oldu. dedektif kılığında sürekli beni takip ediyordu. şapka, siyah gözlük, pardesü blissy
çok sevdiğim bir cafe var. orada tekbaşına oturuyorken onu yine farkettim ve yanıma çağırdım. konuştuk. neden bu kadar teferruata gerek duyduğunu sordum. gerginliğe gerek yoktu bence. illa beni takip etmek istiyorsa bunu daha sevimli ve gizlenmeden yapabilirdi. peki dedi. gözlüğü ve şapkayı çıkardı. pardesünün kuşağını ve düğmelerini çözdü. sarışın, olgun, önyargısız bir tipti.
niye beni dedektif kılığında takip ettiğini sordum. görev verildiğini ima etti. kimin görev verdiğini sormadım ama bana hissettirdiği şet takip ettirenin üst benliğim yada yüksek benliğim olduğu idi. ön yargılarımı aştığıma, imajine ettiğim durum ve duyguları, mutluluğu yaşamıma gerçekten katmış olduğuma dair deliller sunması istenmişti dedektiften.
ben -peki dedim nasıl bir izlenime kapıldın benimle ilgili olarak? dedim. gülümsedi. başarmışsın. tebrik ederim dedi. gerildiğim ve pozitif güce ihtiyacım olduğu her durumda hemen kendisiyle konuşmamı ve bu buluşmaları arasıra yaparak işbirliği ile hareket etmemiz gerektiğini söyledi.
ayağa kalktı, elimi dostça ve kavrayarak sıktı. şapka, gözlük ve pardesüyü kocaman çöp kovasına attı. bana dönüp göz kırptı, gülümsedi. bu - her zaman yanındayım- gülümseyişi idi. arkasını dönüp, merdivenleri inerek uzaklaştı..
gerçekten ilginç bir deneyim oldu benim için. teşekkürler pamukk alk78 kiss3

Ruhsal'cım bunlar ne kadar güzel gelişmeler ! http://img218.imageshack.us/img218/4339/000200bb2ge.gif

Bilinçaltınla bu kadar detaylı ve herşeyini hatırlayarak tanışman mükemmel olmuş çook seviindim 25889

Buraya yazdığın her detayı not al canım,zaten burada da kayıtlı ama olsun her zaman görüp okuyabileceğin bir yerde de olsun.Bu anlattıkların çok güzel ve bu kadar detaylı olmasına hayran kaldım ,bu detaylar çok değerli ve aranızdaki diyaloglar da çok önemli senin hatırlayabilmen de ayrıca çok güzel.Bunların çok faydası olacak,herşeyden öte bilinçaltınla bir iç huzur anlaşması sağlaman açısından bile faydalı super Çalışmalara devam gulensmiley kiss3 25889

ruhsal 17-08-2008 12:40 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
beni yüreklendirdiğin için çok teşekkür ederim pamukk. ttli3

Pamukk 17-08-2008 02:00 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK

Hayatınızda yapmış olduğunuz değişimi pekiştirmek ve onun yerleşmesini sağlamak için yeni inancınızı bir kağıda yazıp gün içinde sık sık görebileceğiniz bir yere asın.Burası buzdolabınızın kapısı , aynanın üstü olabilir.Bu kağıt her gözünüze çarptığında durup üstünde yazanı okuyun.Bir anlığına göz atıp “evet ben ilişki kurmakta çok başarılıyım” deyip önünden geçip gitmeyin,hissederek ve düşünerek okyun.Bu sadece birkaç saniyenizi alacaktır.Sizi bir anlığına günlük koşuşturmanızdan alıkoyacaktır. Bu yazıyı her defasında sanki ilk kez okuyormuş gibi okuyun.Tıpkı mağarada bu yazıyla karşılaştığınız anda olduğu gibi.Kendinizi ikna edin ve kelimelerin doğruluğuna samimiyetle inanın. Her okuduğunuzda bundan bir anlam çıkartın.

Eski inancınızı yeni ve olumlu inançla değiştirirken davranış ve tutumunuzun da değiştirilmesi gerekir.Aslında davranışlarınızın büyük ölçüde yeni inancınız sayesinde otomatik olarak değişeceğini söylemek mümkündür.Eğer hayatınızın başarılarla dolu olacağına inanmaya başladıysanız ,geleceğinizle ilgili karamsarlıkla atılan adımlar da otomatik olarak yerini iyimser girişimlere bırakmış demektir.Bu anlamda yen inancınızla daha pozitif davranışlar sergilemeye başalyacaksınız,hayata daha iyimser ve daha hevesle bakmaya başlayacaksınız.

MUHAKEME /SEÇİM GÜCÜ


Arzunuzu destekleyecek seçimi yaparak matrisin diğer ucundan da başlayabilirsiniz Arzu ettiğinize sahip olabileceğiniz inancını taşıdıkça seçim yapmak çok kolay olacaktır.Evet sadece seçeceksiniz..A ,B, C veya D…

Doğrusunu söylemek gerekirse ,insanın kendi dünyasını yaratması açısından seçimleri çok büyük önem taşır.Bu sebeple seçimler şüpheden uzak, kararlı,cesur,sorumluluk yüklü ve doğrudan,net olmalıdır.

Sally bundan birkaç yıl önce New York’a taşınıp burada iyi bir iş bulma kararını aldığında ,inançlar ve seçimler hakkında kesinlikle bu kadar bilinçli değildi.ancak bir kere buna karar vermiş ,bıkmadan usanmadan iş aramaya başlamıştı.Defalarca reddedilmesine rağmen,(nihayetinde orası New York’tu)içinde iyi bir iş bulacağına dair inancı hiç sönmemişti.Kendinden oldukça emindi.Ne olursa olsun karşısına iyi bir fırsat çıkacaktı.

Sally farkında değildi ama aslında bir seçim yapmıştı.New York ‘u seçmişti.Ve bu işe yaradı.Sonunda Manhattan Wall Street ‘de ünlü bir şirketin merkezinde oldukça iyi bir iş bulmuştu.Yıllar sonra “seçimler” ile ilgili ayrıntıları öğrendiğinde o zaman bilinçsizce yaptığı şeyin bir seçim yaparak kendi hayatına yön vermek olduğunu farketti.

Tüm engellere ,eleştirilere ve reddedilmelere rağmen yılmadan hedefine doğru gidebilmesi yaptığı seçim sayesinde olmuştu.Eğer işe seçimden başalyacaksanız,inandığınız bir şeyi seçtiğinizden emin olmalısınız aksi halde onu yaratmayı başaramazsınız.Buna rağmen seçiminiz üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.Bu inançlarınızı değiştirmekten daha kolay ve etkili olabilir.Bir başka deyişle seçiminiz düşüncelerinizi ,duygularınızı,davranışlarınızı,değiştirecektir.So nunda inançlarınızın kendiliğinden değişmiş olduğunu fark edeceksiniz.

Bu testi hemen uygulayabilirsiniz.Bir an için gerçekten ne istediğinizi düşünün .Hiç tereddüt etmeden bu konuda bir seçim yapabiliyormusunuz?Eğer bu seçimi yapabileceğinizi düşünüyorsanız seçim üzerinden gidin.Ancak içinizde hala bazı şüpheler varsa ,gerçekten ne istediğinize karar veremiyorsanız veya istediğinizi alabileceğiniz konusunda şüpheler taşıyorsanız inançlarınızı değştirmeye dönün.



İnançlarınız ve kişisel imajınız kendi gerçeğinizin dokusudur.



Bir gerçeklik yaratabilmek için tıpkı inançlar gibi bir diğer bilinaçltı unsur da kişisel imajdır.Kişisel imajımız bilinçaltımızda yerleşmiş ,yaşam tarzımızı ve dünyamızı nasıl şekillendireceğimize karar veren bir liderdir.Mağlup bir kişisel imaj,kişinin sürekli mağlup olduğu bir dünya yaratır.Bu durumun farkına vardığınızda bu bilinçle kişisel imajınızı kazanmak için bir araç olarak kullanabilirsiniz.Böylece kişisel imajınızı olduğu gibi bırakabilir ya da değiştirebilirsiniz.

Örneğin kişisel imajınız “kaybeden “ bir imaj ise, sasla kağıt oyunlarında kazanamazsınız sürekli yenilirsiniz .Belki bir iki el kazanırsınız ancak bir sonraki elde tüm kazandıklarınızı ve belki de daha fazlasını kaybedersiniz.Kendinizi Las Vegas’ta yüksek bahisli oynarken değil,evde oturup oyun oynayanaları seyrederken görürsünüz.


Kişisel İmaj = Kendinizi Nasıl Gördüğünüz ile ilgilidir.


Kişisel imajınızınnasıl olmasını istiyorsanız ,kendinizi nasıl gördüğünüzü değerlendirin.Hayatnızın her alanında farklı farklı imajlarınız olabilir.İşyerinde farklı bir imaj ,evde ve arkadaşlarınızın yanında farklı bir imaja sahip olabilirsiniz.Evinizde ılımlı,esnek ve spontan bir kişiliğiniz olabilir bunun yanısıra kariyeriniz sözkonusu oldugunda iş yerinde daha dikkatli,idareci,disiplinli,bir tutum sergilemeniz gerekebilir.

Burada önemli bir noktanın üzerinde durmak gerekir.Hem inançlarınız hem de kişisel imajınız dünyanızı yaratmakta işlevseldirler ancak fonksiyonları aynı değildir.Bir gece klubunun kapısındaki görevli,nasıl ki klubun giyim kurallarına uymayan müşteriyi içeri almama yetkisine sahipse inançlarınız da uygun olmayanı hayatınıza sokmaz.Kişisel imaj inanç gibi bir şeyin hayatınıza girmesini engellemez ama içeride barınmasını engeller.Hayatınızda olumlu bir şey yaratmış olabilirsiniz ancak yarattığınız şey kişisel imajınıza ters düşüyorsa onu kaybedebilirsiniz.Yani değişimi gerçekleştirmiş olsanız bile kişisel imajınız buna hazır değilse sonuç onu kaybetmeniz veya onun bir hataya dönüşmesi olacaktır.

Örneğin kaybetmekle ilgili inancınızı değiştirdikten sonra bir ikramiye kazanmış olsanız bile hala cebinde beş kuruşu olmayan imajınız yerli yerinde duruyorsa bu ikramiyeyi daha nakte cevirmeden kaybetmeniz işten bile değildir.Mutlaka kazandığınız bileti kaybedeceksiniz diye bir şey sözkonusu değil kuşkusuz,ancak birdenbire ortaya çıkan bir masraf tüm paranızı elinizden uçurabilir.Mesela 1000 dolar kazanan biri yolda kaza yapıp tüm parasını tamir masrafları için harcamak zorunda kalabilir.

Kişisel imajın rolü özellikle fiziksel görüntüyle ilgili değişimlerde önem kazanır. Örneğin kilo verdiğiniz halde,kendinizi hala şişman görüyorsanız verdiğiniz kiloları yeniden almanız uzun sürmeyecektir.Kafanızdaki şişman insan imajı sağlıklı ve daha zayıf görüntünüzle çelişecektir.Bu yüzden herhangi bir değişim yaşadığınızda kafanızdaki kişisel imajınızı yeniden değerlendirmeli ve yeni sizle barışık olmasını sağlamalısınız aksi takdirde eski size döneceğinizi unutmayın.

Kişisel imaj ilişkilerde de aynı yönde işler.Kişisel imajından ötürü kendisine asla doğru kadını bulamayacağını düşünen bir adam ya o kadını gerçekten bulamayacaktır ya da bu kadının hayatına girmesiyle çıkması biri olacaktır.Yaşadığı ilişki hayal kırıklığından öteye gitmeyecektir.



Bilinçaltınız dünyanızı kendi sahip olduklarına uydurur.Sizden gözlemlemenizi bekler.Dünyanızı değiştirmek için bilinçaltınızda olanları değiştirmeniz gerekir.




Biliçaltınızda nasıl bir kişisel imajın yattığını bilebilmek için hayatınızı objektif bir gözle gözden geçirmelisiniz.Bugün dünyanız ve yaşantınız bu durumdaysa biliçaltınızdaki kişisel imajınız nasıl bir imaj bir düşünün.Bu değerlendirmeyi yaparken elinizden geldiğince objektif olmaya gayret edin.Kendinizi yargılarsanız ve hayatınız hakkında yorum yapmay giderseniz vizyonunuzu gölgelemiş olursunuz.Sanki başkasının değerlendiriyormuş gibi değerlendirin yaşadıklarınızı .Kendinize üçüncü bir tekil şahıs gözünden bakın.

Anne ,bu aşamada kendi hayatını gözden geçirirken, şöyle başladı,
“İşte 50 yaşında bir kadın .Hayatında iki yakası bir araya gelmemiş.Tutkulu ve verici bir insan olmasına rağmen elle tutulur bir başarısı yok.Üniversiteyi yarıda bırakmış,istikrarlı bir işi ,mesleği olmamış.Hayatta tek sahip olduğu mutlu bir evlilik ve kendisini seven bir aile.”

Anne,bu noktaya geldiğinde o ana kadar kendisini iyi bir eş ve anne olmaktan başka hiçbirşeyi olmayan bir kadın olarak gördüğünü fark etmişti.Bu onun kişisel imajıydı.İyi bir eş,iyi bir anne.Bu imajı değiştirdikten sonra Anne ,ev dekorasyonu üzerine bir iş kurmuş evle ilgili değişik malzemeler,tablolar,hatta takılar satmaya başlamıştı.Başarıyı bu alanda yakalamış görünüyordu.Bu işi daha önce de denemiş ama olumlu bir kişisel imajı olmadığı için başarıyı yakalayamamıştı.Aklında sürekli başarısının mutlu evlilik hayatını gölgeleyeceğine inancını taşıyordu.Bilinçaltındaki şartlanmayı fark edip programı değiştirince dünyası ona başarıyı yansıtmaya başlamıştı.



Bilinçaltınızda değişiklik yapmak için orada neler oldugunu ortaya cıkarmalı,nasıl bir program işliyor onu görmeli ve onu size uygun olan kendinizin tasarlayacağı bir programla değiştirmelisiniz.



Anne,içinde barındırdıgı innaçalrı ,duyguları,düşünceleri ve kişisel imajı değiştirene kadar Anne’nin dış dunyası değişmemişti.Zihninde yarattığı sınırlandırmaları fark ettiğinde , bununla ilgili duygu ve düşüncelerini değiştirmiş ,kendi gerçeğini başarı kazanmak adına samimi arzuya uyum göstermiş ,sonunda başarıyı yakalamıştı.Üstelik hayatta hep üstün tuttuğu ilişkilerini zedelemeden bir zafer kazanmıştı.

Kimi insan da çok yetenekli ve şanslı olmasına rağmen önüne çıkan fırsatları değerlendiremez.Kazanmak üzereyken hep kaybeden olur.Bu da kişisel imajla ilgilidir.Örneğin bir maratonda en az birinci kadar iyi bir performans sergilemesine rağmen yarışı 2.olarak bitiren ,ikramiyeyi bir sayıyla kaçıran,sınavlarda 100 alacakken 90 alıp sınıf 2.si olan kişilerle karşılaşmışsınızdır.

Jose ‘nin haayatı bu örneklerle doluydu.Birkaç defa büyük ikramiyeyi bir rakamla kaçırmıştı.Bir defasında bisiklet yarışında tüm çabalarına ragmen 2.gelmişti. “Nerdeyse kazanıyordum” cümlesini sürekli kullanıyordu.Kendisini sınırlayan kişisel imajını değiştirmeyi başaramadıkça hayatta hep 2.olmaya mahkum olacaktı.

Pamukk 17-08-2008 07:19 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
KİŞİSEL İMAJINIZI DEĞİŞTİRMEK İÇİN MEDİTASYON

Kişisel imajınızın ne olduğunu keşfettikten sonra onu istediğiniz imajla değiştirmek için uygulayabileceğiniz kolay bir yöntem var. Nasıl bir kişisel imaja sahip olmayı tercih ederdiniz?

1)On’dan bir’e doğru sayarak meditasyona başlayın.Sayarken bir merdivenden aşağıya indiğinizi hayal edin.Her bir numarada bir basamak inin .Bir’e geldiğinizde güvenli bölgenize ulaşacaksınız.Eski kişisel imajınızı bir giysi gibi düşünün.Bir ceket, bir palto olabilir.İmajınıza uyan bir kıyafet olması önemli(renk , tarz açısından )Bir aynanın önünde eski giysinizi üstünüzden çıkarttığınızı gözünüzde canlandırın.Giysinizi büyük bir hevesle üstünüzden çıkartın.Bu işlemi yaparken “Artık bu imajdan bıktım.Bu imaj beni yansıtmıyor” gibi bir cümle kullanın.Kendi cümlelerinizi kullanın.Çıkarttığınız giysiyi kenara koyun.

2)Nereden geldiği önemli değil ama orada yeni bir giysi fark edeceksiniz.Bu sizin yeni imajınızı temsil eden bir giysi olacak.Onu üstünüze giyin.Kumaşını,dokusunu hissedin.Üstünüze tam oturduğunu düşünün ve aynadaki yeni imajınıza gururla bakın.Yeni size merhaba deyin.Kazanan biri olmak nasıl bir duygu ?

2)Yeni imajınıza alışmaya çalışın.Hazır olduğunuzda gözlerinizi açıp meditasyondan çıkabilirsiniz.


Eğer yeni imajınıza şimdiden alışabildiyseniz bu harika. Bunun sorumluluğunu alın ve şükredin.


Pamukk 18-08-2008 12:17 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
GÖZLEMLE VE ŞEKİLLENDİR

Dördüncü aşama olan “Gözlemle ve Şekillendir” arzuladığınızı elde edebilmeniz için kullanmanız gereken araçlar ve temel materyalle ilgili bir aşamadır.

Bir adım önceki adımları biraraya getirir.Bu ana kadar kendinizi hazırladığınıza göre hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz değişimi yapmak için ilerleyebilirsiniz.Ben buna kuantum yaklaşımı diyorum.Bu aşamada arzuladığınız değişimleri içinde barındıran kendi gözlemleriniz ve seçimlerinizle yaratmaya adım atacaksınız.Bu aşamada uygulayabileceğiniz çeşitli teknikler mevcut.Bunlardan hangisini tercih ederseniz onu uygulayabilirsiniz.

DÖRDÜNCÜ ADIM :GÖZLEMLE VE ŞEKİLLENDİR.


Bilim ,gerçekliği canlı hale bizlerin getirebileceğini öğretmiştir.Ancak bunu hayali bir şeyi gerçek yapabilirmişsiniz gibi algılamayaın.Elbette varolmayan bir fiziksel nesneyi var yapamazsınız.Bundan çıkarmanız gereken ,zaten var olan bir şeyi düşünceleriniz ,duygularınız ve arzularınız gibi somutlaştırabileceğinizdir.Çünkü onlar aslında birer enerji dalgasıdır.Bu küçük varlıkları çeşitli frekanslarda titreterek onlar gerçek dünyaya getirmek için aşağıda önereceğimiz teknikleri kullanabilirsiniz.

Bu teknikleri uygularken kendinize hatrılatmanızda fayda sağlayacak bazı ipuçları vermek istiyorum




Zihninizdeki resim öyle güçlü bir resim olmalı ki onu bilinç düzeyine taşıyabilesiniz ve gözlemleyebilesiniz.Gözlemlediğiniz gerçekleşecek olandır.Bunu aklnızdan çıkarmayın.Bu Kuantum Düşünce’nin temel prensibidir.





Bu tekniklerin anahtarı arzuladığınız şeyi en derinlerde samimiyetle istediğinizden emin olabilmenizdir.Bu tekniğe gerçekten tutkuyla istediğiniz küçük bir şeyle başlayabilirsiniz.Çok istediğiniz ama gerçekleşmesinin hayati önemi olmayan bir arzunuzu seçin.Bu egzersizi içten ve dürüstçe yapıp, o küçük şeye sahip oldugunuzda hayatınızda gerçekten değişmesini arzuladığınız büyük hayalinizi gerçek kılmak için kendinizi daha güvenli ve güçlü hissedeceksiniz.



GÖZLEMLEDİĞİNİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK


Araçlarınız hazır ve açık olduğundan emin oldugunuzda arzunuzu yaratmaya,yani hayatınıza sokmak istediğiniz şeye sahip olmak adına adım atmaya başlayabilirsiniz.

Tek bir yola fazla bağımlı hissetmeden arzunuzun ne şekilde gerçekleşmesini istediğinizi düşünün.Bir diğer deyişle tek bir kanala odaklanıp arzunuzun gerçekleşebileceği kanalların tümünü kapatmayın.Sadece arzunuzun gerçekleşmesinin en kolay ve en doğrudan yolu üzerinde düşünün. Unutmayın bu yol en beklenilen yol olsa da arzunu zbaşka bir yönden de gereçekleşebilir.

Örneğin,bir okula kabul edilmenin ilk yolu o okula başvuru yapmaktır.Başvurunuzu yapmazsanız kabul edilmeniz mümkün değildir.Gerçi hiçbirşey imkansız değildir.Anlatılmak istenen daha en başından mucizelerden medet ummayın.



Açıkça ortaya koyun.Bunu yaparak halihazırda kalbinizde ve zihninizde var olan birşeyi kendi öznel dünyanıza taşımış olursunuz.Bu şekilde gözlemleyip onu gerçek yapabilirsiniz.Şekillendirin,hayatınıza anlam ve derinlik katın.



Size kapı açacak en basit yolu bulun.İşiniz doğanın mucizesine bırakmayın.Sorumluluğunuzu hissedin.İşgüzarlık edip en zahmetli,en zorlayıcı yolu seçerseniz bu sabotaj olur.Tüm bunlara rağmen siz en olmayacak seçeneği seçiyor,en taşlı yoldan gitmeyi umuyorsanız ya da birinizin sabah kapınıza arzuladıgınız şeyi bir armağan olarak bırakmasını bekliyorsanız, hala niyetiniz düşünceleriniz ve duygularınız arzunuzla ilgili çelişki yaşıyor demektir.İçten içe bu dileğinizin gerçekleşmesini istemiyor olabilirsiniz.Kimi zaman kişi bunun farkında değildir.

Joan bir eş bulmak umuduya internet üzerinden arkadaş bulma sitesine kayıt olmuştu.Hayatında ciddi bir erkek arkadaş bir duygusal ilişki istiyordu.O güne kadar arkadaşlarının tavsiyeleri ile farkl ıinsanlarla tanıştırılmıştı.Zihnini ve kalbini herkese açık tutuyor,önyargılı davranmıyordu.Markette,kütüphanede,yolda,durakta kalbi açıktı.Hayatına girecek adamın kim oldugu,nereden geldiği önemli değildi.Espirili,dürüst,hayat dolu ve nazik olması yeterliydi.İyi bir erkeğin karşısına çıkması an meselesiydi ve bu adam herhangi bir yerden karşısına çıkabilirdi.Bu açıklığı sayesinde Joan’ın hayatının erkeğini bulması sadece 2 haftasını almıştı.

Tom ise yeni bir iş arıyordu.Özgeçmişini web sitelerine göndermişti.İşi bu yolla bulacağından emindi.Hatta bu başvurulardan birinin muhakkak olumlu sonuçlanacağına o kadar inanmıştı ki,arkadaşından gelen bir iş teklifini kabul etmemiş bu fırsatı elinin tersiyle itmişti.Bunu yapmayın.Kendinizi tek bir kanala endeksleyip sınırlandırmayın.Bu olasılıkları yok eder.

Arzunuzun farklı şekillerde gerçekleşebileceğini unutmayın.Tüm fırsatlara açık olun,kimi zaman arzunuz hiç düşünmediğiniz bir şekilde ve ummadıgınız birzamanda gerçekleşebilir.Arzu ettiğiniz şeyin size nasıl ulaştıgı önemli değildir.Önemli olan hayatınızda beklediğiniz değişimin gerçekleşmesidir.Bunu söylerken prensiplerinizden ödün vermenizi beklemiyoruz.

Aşağıdaki teknikleri hayatınızda beklediğiniz değişimlerin gerçekleşmesini sağlamak için kullanabilirsiniz.Bu teknikleri göz önünde bulundurarak kendi yönteminizi yaratabilir,bu teknşkleri istediğiniz zaman istediğiniz sıklıkla tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.Karar verici olan sizsiniz,size nasıl doğru geliyorsa onu yapmaktan çekinmeyin.

Pamukk 18-08-2008 12:19 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 




BALON MEDİTASYONU

1)Gevşeyip 10’dan geriye doğru sayarak meditasyona girin.Bir’e ulaştıgınızda kendinizi güvenli alanınızda bulacaksınız.Yapmak istediğiniz değişimi düşünün.Arzuladıgınız şeye sahip oldugunuz anı gözünüzün önüne getirin.Dileğinizin gerçekleştiğini ve gerçekleştikten sonra olnları düşünün ve o sahneyi izleyin.Bu değişimin gerçekleşmiş olması sizde nasıl bir duygu yaratıyor? Kendinizi huzurlu ,mutlu,neşeli ve heyecanlı hissediyormusunuz? Rahatladınız mı?


2)Kendinizi hem sahneyi izlerken hem de sahnenin içindeyken düşünebilirsiniz.Veya sahneye girip çıkarak her iki deneyimi de yaşamayı tercih edebilirsiniz.


3)Duygularınız sizde bir kudret yaratacaktır.Hislerinizi güçlendirmeye çalışın.Arzularınızın yoğunluğu bilinçaltınızla iletişim kuracak ve ona hayatınızda neyin olmasını istediğinizi ifade edecek, kendi dünyanızı yaratmanızı sağlayacak. Hazır hissettiğinizde ışıktan bir balon,gözünüzde canlandırdığınız sahneyi içine alacak.Balonun içindeki görüntüyü tutun.Hislerinizi tahlil edin ve duygularınızdan emin olun.

4)Balonun içindeki görüntüyü ezberleyin.Şimdi balonu gökyüzüne bırakın,o küçülüp gözden kaybolana kadar gözkyüzünde takip edin. Arzuladıgınız şeyin size doğru yola çıktıgını bilerek meditasyondan çıkın.

Pamukk 18-08-2008 12:35 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 




SEÇİM KIYASI TEKNİĞİ

1)Gevşeyip 10 ‘dan başlayıp geriye doğru sayarak meditasyona girin.Bir’e ulaştıgınızda kendinizi güvenli alanınızda bulacaksınız.Etrafınızı gözlemlemeye biraz zaman ayırın.Nerede oldugunuzu fark edin ve kendinizi güvende ve huzurlu hissettiğinizden emin olun


2)Şimdi güvenli bölgenizden başka bir yere gitmeye hazırlanacaksınız. Bulundugunuz sahneye uygun bir yol bulun ve bu yoldan yürümeye başlayın.Yolda yürürken veya yolun sonunda gerçek hayatta karşılaşmak veya konuşmak istediğiniz kişiyle buluşacaksınız.Yolda karşılaştıgnız herşeye dikkat edin.

3)Sonunda bir kayaya geleceksiniz.Bu kaya tehlikeli bir kaya değil .Kayanın ucuna kadar gelip durdugunuzda ,aşağıda bir sahne göreceksiniz.Bu sahne sizin hayal ettiğiniz olmasını istediğiniz sahne.Bu nokta da seçiminizi yaptıgınız nokta olacak.


4)O ana kadar yaptıgınız herşeyi gözden geçirin.İnançlarınızı nasıl değiştirebileceğinizi,angajmanlardan kurtulma yollarını,kişisel imajınızı sizi destekleyen bir imajla değiştirebilmeyi…Kısacası tüm aşamaları..Kendi gerçekliğinizi yaratabilmek adına gerekli tüm hazırlıları tamamladıgınızdan emin olun.

5)Şimdi seçin. İstediğinize sahip olmaya karar verin.Kayanın ucunda dimdik durarak kollarınızı açın.Ve olmasını istediğiniz şeyi kucaklayın.Değişimi, açık ve net bir şekilde kararlı bir ses tonuyla yüksek sesle söyleyin.


6) “ Daha sağlıklı olmayı seçiyorum” veya “ yeni bir iş istiyorum” “ daha fazla para kazanmak istiyorum” “duygusal bir ilişki istiyorum” gibi cümlelerle istediğiniz şeyi belirtin.Cümlenizi 3 kez arka arkaya inanarak ve kararlı bir tonda tekrarlayın. Kelimeleriniz eko yapsın ve siz de dinleyin. Gözlerinizi kapatın ve bu görüntüyü mühürleyin.Avuçlarınızı birbirine yapıştırın ve bu işin oldugunu hissedin.Gözlerinizi ve avuçlarınızı açtıgınızda isteğinizin size doğru yola çıktıgını biliyor olacaksınız..



Pamukk 18-08-2008 01:03 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 



Kyle “seçim kıyası “ tekniğini uygulamış ve bu teknik onun işine yaramıştı .Bu teknik hakkında bilgi edindiğinde kendi kaderini seçme fikri Kyle’ın hoşuna gitmiş aklına yatmıştı.Yüksek öğrenim görmek için kabul edilmeyi beklediği birkaç program vardı.Üniversiteden sonra da eğitimine devam etmek istiyordu.Notlarının seçtiği programlardan birine kabul edilmesi için yeterli olmasına ragmen içinde kabul edilemeyeceğine dair bir endişe taşıyordu. Ona göre dersler dışındaki aktiviteleri yetersiz bulunabilirdi ve bu tercih edilmemesine yol açabilir,rakipleri arasında şansını azaltabilirdi. Bu teknik ona ilaç gibi gelmişti. İlk 3 adımı tamamladıktan sonra kendini meditasyon aşamasına hazırlamıştı.

Kendine güvenli bir alan seçti.Onun güvenli alanı eski tren garının etrafındaki çimenlik yeşil bölge idi.Burası aslında çocukken kardeşi ile oyun oynamaya gittikleri bir yerdi.Şimdi garı o bölgeden kaldırmışlardı ama Kyle’ın zihninde gar hala yerli yerinde duruyordu.Meditasyona girdiğinde kendini o boş duran tren vagonlarından birinin içinde hayal etti. Vagonun içinden başını gökyüzüne kaldırıp açık mavi gökyüzünü ve bulutları gördü. Vagonların arasında yetişen oların yeşilliği, otların arasındaki bahar çiçekleri ve ağaçlar…Hepsi gerçekti. İçinde huzur hissetti.

Kyle,vagonlardan birinden öbürüne geçerek ilerlemeye başladı .Yürüdükçe kardeşiyle oynadıkları oyunlar gözünde canlanıyordu. Birden otların arasından küçük bir kedi yavrusu belirdi. “Kyle o programa alınacaksın” diyordu. Kedi kelimelerle konuşmamıştı ama Kyle onun dilinden anlamıştı. Yürümeye devam etti ve vagonların sonuna geldiğinde bir kaya gördü. Kayanın üstüne çıkıp manzaraya baktı. Okul yıllarındaki çalışmalarını hatırladı.Sonra onu bu kayaya getiren 3 adımlık süreci aklından gecirdi. Derin bir nefes aldı ve kollarını rüzgarı kucaklarmışcasına iki yana açtı.

“Programa alınmayı seciyorum” diye bağırdı. “Kabul mektubumu almayı seciyorum” diye devam etti.Gözlerini yumdu,dua edercesine avuçlarını birbirine yapıştırıp başını öne eğdi. “Tamamdır başardım.” Diye aklından geçirdi.Gözlerini açtıgında bir kez daha söyledi. “Tamamdır başardım.” Meditasyondan çıktıgında kendinden çok emindi.

Kabul mektubu birkaç hafta içerisinde kendisine ulaştı. Ancak Kyle’ın hikayesinde enteresan bir şey var.Kyle “seçim kıyası “ tekniğini uyguladıktan bir gun sonra televizyon seyrederken bir porgramda meditasyondayken yanına gelip onunla iletişim kuran kedinin aynısını gördü. Kedi tıpkı hayalinde resmettiği kediydi. O anda bunun bir işaret oldugunu ve programa kabul edileceğini anlamıştı.Yine de bu işareti aldıktan sonra bu meditasyonu birkaç defa daha tekrarladı.

Yukarıda anlattıgım teknikler işe yarayan tekniklerdir. Birçok kişi bu teknikleri uygulayarak arzuladıklarına kavuşmuşlardır.Ancak siz kendi yarattıgınız bir tekniği de kullanabilirsiniz veya bu teknikleri kendinize göre modifiye edebilirsiniz.Teknik yaratırken önemli olan bazı unsurlara dikkat etmelisiniz.Değişimine kadar çok istediğinizi yoğun olarak hissedebileceğinizi ana konsantre olun.

Değişimin hayatınızda nasıl bir etki yapacağını düşünün, hazırlıklarınızı gözden geçirmeyi unutmayın.Doğru zamanı kollayın ve hazırlığınızın yeterli oldugundan emin olun.Meditsyon sonrasında işaretleri gözlemlemeyi unutmayın.

Pamukk 18-08-2008 02:03 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
ANLAMLANDIRMA VE ÖNEMSEME

1 , 2 ve 3.adımları dikkatlice takip edip ,4.adımdaki teknikleri uyguladıktan sonra 72 saat içinde bazı sonuçların ya da bu sonuçlara ışık tutan bazı sinyallerin alınıyor olması gerekir.Bu aşamada algınız açık olmalıdır.

Bu işaretler çeşitli şekillerde gelebilir. Açık olun, bu işareti radyoda çalan bir şarkının sözlerinde,gazetede gözünüze çarpan bir başlıkta ,bir dostunuzun sözlerinde bulabilirsiniz.Önemli olan işaretlere karşı dikkatli ve açık olmanızdır.Onları yakalamaya çalışın. Böyle işaretlerle karşılaştıgınızda 5.aşamaya geçmeye hazırsınız demektir.Ancak arzuladıgınız şey beklediğiniz şekilde ve tarzda gerçekleşmeyebilir.Daha iyisine de hazırlıklı olun.Kimi zaman beklentilerinizin üstünde sonuçlar doğacaktır,bu sonuçlar tam arzuladıgınız formda karşınıza çıkmasa da çıkarlarınızı daha fazla koruyan sonuçlar olabilirler.

Kimi zaman da arzunuzun gerçekleşmesi biraz daha fazla zaman alabilir.Unutmayın her akla yakın senaryo mümkündür.Hiç aklınıza gelmemiş olan ,hayal bile edemeyeceğiniz bazı şeyler sizin için çok hayırlı olabilir.Size sunulanı kabul edin.


BEŞİNCİ ADIM : ANLAMLANDIR VE ÖNEMSE


Diyelim ki arzuladıgınız şey, istediğiniz işe kabul edilmekti. Tüm adımları uyguladınız ve en sonunda işe kabul edildiniz.Birkaç dakika bu sonucun size nasıl geldiğini kavramaya çalışın.Bunun kendi başarınız oldugunu, bu sonucu yaratmayı nasıl başardıgınızı düşünün .Bu süreçteki sorumluluğunuzu gözden geçirin ve başarınızı sahiplenin. Bu zaferi kazanmak size ne ifade ediyor? Nasıl hissettiriyor?

Tanrı’ya inananlarınız için bu şükran zamanıdır.Tanrı’ya ya da inandığınız varlığa ne ad veriyorsanız ona şükranlarınızı sunun. Memnuniyetinizi hissedin ve size sunulan bu lütuf için Tanrı’ya şükredin.

Bu başarının hayatınıza ne gibi değişiklikler getireceğini düşünün , kendi yaşamınız için arzuladıgınız şeyi gerçekleştirebilmenizin,zafer kazanmanızın sizin için anlamı ne? Gelecekte hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyler için nasıl bir yaklaşım denyeceksiniz?

KENDİ BAŞARINIZI SAHİPLENİN


Szie sürekli özel oldugunuzu ,herkesten farklı oldugunuzu dünyanın kralı oldugunuzu söyleyen “kara ses” e kulak vermeyin. Kara ses size yalan söyleyip diğer insanlardan farklılaştırmaya çalışacaktır.Eğer onun söylediği gibi diğerlerinden daha iyi, özel biri olsaydınız onlarla ayrı dünyalarda olacaktınız bunu unutmayın. Kendini üstün görmek diğer insanlarla ayrım yaratır.Oysa sizin böyle bir amacınız olmasa gerek. Siz farklı ya da özel değilsiniz ,sadece kuantum fiziği ile uyum içinde hareket eden ,kendi dünyasını şekillendirebilen birisiniz. Tabii ki siz de her canlı gibi teksiniz ,sizden bir tane daha yok.Üstelik kendinize özgü bir dünyanız var. Sizinkine benzer dünyalar da olabilir.Ancak sizinki size özel bunu unutmayın.

NEDEN İŞE YARAMADI ?

Adımları uyguladıktan 3 gün sonra hiçbir değişiklik yaşamadınız , sonuç almadıyanız yapmanız gereken ilk 3 adıma dönüp yeniden üzerinde düşünmek olmalıdır.Bir şeyi unutmuş veya eksik yapmış olabilirsiniz. Baştan başlayın ve herşeyi gözden geçirin.İnancınızı ve kendinize güveninizi değerlendirin.Unutmayın insan soruları gördüğü veya duydugu anda cevapları hazırlıyor aslında ..Öyleyse siz o an ne düşünüyordunuz? Cevaplarınızın üstünden birkere daha geçin.Belki bazı cevapları verirken kestirmeden gitmiş,bazı sorumlulukları atlamış olabilirsiniz. Pozitif hissettiğiniz kendinizden emin oldugunuz zamanlarda muhakeme ve ifade etme yeteneğiniz, yorgun bitkin veya şüpheler içinde oldugunuz zamanlardakinden cok daha farklıdır ve etkilidir. Her şeyi gözden geçirip hiçbir şeyi atlamadığınızdan emin olduktansonra egzersizlerden biri iki tanesini yeniden deneyin. İster bir önceki seferde uyguladıgınız tekniği yineleyin ,isterseniz yeni bir teknik deneyin. Belki bu kez birden fazla teknik denemek istersiniz. Tüm bu aşamalardan geçerken lütfen bilinaçltınızı yeniden programlamakta oldugunuzu aklınızdan çıkarmayın.

Eğer teknikler ve çabalarınız sonuç vermediyse ,bunun başka bir anlamı olmalıdır. Hatta bu, şu anda farkında olmadığınız ancak gelecekte karşınıza çıkacak olan önemli durumun göstergesi olacaktır. 5 Adım sürecinin işe yaradığı kanıtlanmıştır. Eğer sizin için işe yaramadıysa ,beklediğiniz sonucu alamadıysanız muhtemelen arzuladığınız durum şu an sizin için menfaatinize ters düşmektedir. Şu anda gerçekleşmediği için sizi üzen şey ileride sizi çok sevindirebilir.

Tüm bu aşamalarda kontrolünüzün olmadığı ,sorumluluk alamayacağımız bir şeyin etkisi daima vardır.O da Tanrı’nın gücüdür.Sizin içbenliğiniz Tanrı’ya her zaman en yakın olandır.İç benliğiniz tüm olanlar ve olacaklar hakkında çok daha kapsamlı ve geniş bir resim çizebilir.Bu sayede ileride olacakları öngörür. Bu durumda içbenliğinizin sizin geleceğiniz için çok daha iyi planları olabilir. Dolayısıyla gelecekte alacağınız daha büyük bir ödül için bugünkü arzunuz yerine gelmemiş olabilir.

Bu nedenle moralinizi bozmayın,mutsuzluğa kapılmayın.Bir adım geriye çekilip diğer olanakları değerlendirin. Bu arzunuzun neden gerçekleşmediği üzerinde düşünün.

Jim bu 5 Adım sürecini tamamlayıp, yapmak istediği işi başaramayınca çok büyük hayal kırıklığı yaşadı. Ülke çapında geniş bir ağ kapsamında üreticiden tüketiciye bilgisayar sistemleri taşımacılığını koordine etmek istiyordu. Oysa bu iş parmaklarının arasından kayıp gitmişti.Bu beş adımı çok dikkatle yapmasına ,niyetine ,motivasyonuna ve inancına tamamen konsantre olmasına rağmen sürecin onun için niçin işlemediğini anlamıyordu.İşi kaçırmasından bir hafta sonra çok daha iyi biriş aldı. Hem çok karlı ,hem de gelişime çok daha açık bir işti. Üstelik birkaç ay sonra daha önce çalışmayı istediği şirketin iflas ettiği haberini gazetede gördüğünde içbenliğinin kendisi için çok daha iyi planları oldugunu farketti.

Ancak unutmayın ki sorumluluk yine de size aittir.Siz üzerinize düşeni gerçekleştirdiğinizde İçbenliğiniz sizin yetişemediğiniz yerde size destek olacaktır.Hiçbir zaman garanti yoktur. 5 Adım süreci işler, eğer bu süreç sizin istediğiniz sonuçları üretmediyse sizin henüz farkında olmadıgınız farklı bir sürec devreye girmiştir.Zamana güvenmeli, ve sizin için olmlu sonuçlar doğuracağına inancınızı yitirmemelisiniz.Eğer sonuca ulaşamama nedenini anlayamıyorsanız demekki şu an için bunu bilmeniz önem arz etmemektedir. Kalbinizi temiz tutup olumlu düşünün ve diğer olanaklara açık olun.

Hiçbirşey mukemmel değildir.Diğer pek çok insan davranışı gibi bu 5 Adım da size mükemmeliyet sağlamayacaktır.Tüm adımları dikkatle ve dürüstçe uyguladıgınız halde arzu ettiğinize kavuşamadıysanız hayal bile etmediğiniz çok daha iyi bir fırsat kapınızda olabilir.Bu sonuç ise sizi ve sevdiklerinizi umdugunuzdan cok daha fazla mutlu edebilir.


Kendilerini “kazanan “olarak görmek isteyen insanlar, hayattan ödüllerini alırlar.
Kendilerini “kurban “olarak görenler ise kurban edilirler.


Hayatınızı yaşamanız için sadece iki yol vardır. :
Biri , hiçbirşey mucize değilmiş gibi yaşamak..
Diğeri ise herşey mucizeymiş gibi..
(Albert Einstein)





*****



----BİTTİ ----

pozitif 18-08-2008 08:13 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
bu paylaşım için çok teşekkür ederim super

maximumfelix 12-09-2008 11:15 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
arkadaslar kıtap cok guzel ıncelenmıs, pamukcugum sana da cok tesekkurler
cok guzel yazmıssın,ellerine saglık
ve kıtaptan unuttugum bolumlerı hatırladım sımdı, su an baska bır kıtap okuyorum ama
uygulamayı dusundugum cok basıt ve guzel teknıkler var bu kıtapta
ne kadar basıt olsa da zaman ıstıyor tum yontemler

Pamukk 12-09-2008 11:28 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Canım sen yoktun bir süre ,geri dönmene çok sevindim kiss3
Hazır maximum cum eklemişken oturup yazayım dedim super

kiss3

maximumfelix 14-10-2008 12:39 AM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
süpersiniz arkadaslar,pamuğum burdayım ben k8908

ışıkyolu 14-10-2008 04:22 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
harika telkinlerden sonra bu beş adım iyi gelecek.aylardır bu sitedeğim aradığım şeyi yeni buldum.hepsini uygulamaya çalışacağım.teşekkürler pamukk. art56art56



Pamukk 14-10-2008 05:03 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
rica ederim nefacım çok güzel senin için ,çok mutlu oldum mutlu edebildiğim için smiliyface

yildizlar 14-10-2008 10:48 PM

Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
konuyu bir solukta baştan sona okudum. gerçi hepsini okumak 1 saatimi falan aldı:) ellerine sağlık pamukk. gerçekten keyifle okudum ve payıma düşeni aldım.

ve bir kez daha hatırladım "evrendeki her şey benim ve sevdiklerimin sonsuz hayrı için olmakta. ben bunu seçiyorum."

iyi geceler herkese...

beertouch 14-04-2010 07:24 PM

Cevap: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
listeme ekliyorum :) okunucak o kadar cok sey var ki :)

master8566 14-04-2010 09:12 PM

Cevap: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
Sanırım Pamuk artık forumda görünmüyor,bu konuya olan müthiş katkısı için Pamuk'a ve konuya bakmama sebep olduğu için beertouch'a (ilginç nicklerden biri) çok teşekkür ederim,çok sayıda yazı olduğu için hepsini okumam mümkün olmuyor,beertouch bu yazıya ulaşmama aracı oldu...Yazı içeriğine gelince,müthiş ve uygulanması gereken bir pratik bu...tekrar teşekkürler Pamuk her nerede isen...

sudem8 02-05-2010 10:24 PM

Cevap: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım
 
paylaşımın için teşekkürler pamuk çok güzel bir kitap en kısa zamanda almam gerekiyor...girlhaha


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.