Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kişisel Gelişim Siteleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/)
-   -   Değişim Yolu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/622425-degisim-yolu.html)

punkerlender 24-12-2012 12:33 AM

Değişim Yolu
 
Güzel bir Kişisel gelişim Sitesi www.degisimyolu.com

Taşiyomi” ,okumayı çok seven ve ileri derecede hastalık haline getiren japon halkının ,Metro ve diğer toplu taşıma araçlarında “Ayakta Kitap Okuma” alışkanlıklarına verilen isimdir.Bir eliyle kalabalığın içinde tutunacak yer ararken diğer eliyle kitap okumak için mücadele veren japonlar ; haliyle dünyanın en çok kitap okuyan milleti oluyor.Bununda bir getirisi olarak teknoloji devi olmayı fazlasıyla hak ediyorlar.

Peki acaba Türklerin bu olaya bakış açısı ne ?

Hiç kitap okumayarak kendisini dünyanın en zeki insanı zanneden , boş işlerle uğraşma uğraşısını ilke edinmiş bazı zihniyetler ;otobüste yada metroda ayakta okumayı bırakın , oturarak kitap okuyanları bile ilgi toplamak yada entel görünmek için okuduklarını ileri sürmektedirler.Hatta “memleketi sen mi kurtaracaksın?”klişeleri Zaten,”Elalem ne der” lafını bilinçaltımıza kazımış bir millet olarak , otobüste o garip , şaşkın ve alaycı bakışları üzerimize çekmeyi göze alamadığımız için ,bu alışkanlığı edinmemiz de biraz zor olacaktır.


http://www.degisimyolu.com/wp-conten...itap-okuma.jpg
Birkaç sayısal veri ve hesaplama!

Japonya’da 1 kişi yılda ortalama 25 kitap okuyor.Türkiye’de ise 6 kişi 1 tane kitap okuyor,yani 150 kişi ancak bir japonun 1 yılda okudugu kitap sayısına ulaşabiliyor.

Neden bu kadar az okuyoruz zaman mı yok?.Hemen Birkaç hesaplama yapalım : Türkiye’de televizyonlarda yayınlanan bir dizinin reklamlar ile birlikte ortalama 2.5 saat sürdüğünü varsayalım.Her gün 1 tane dizi izleyen insan 150 dk gibi bir değerli zamanı boşa harcamış oluyor.Ortalama bir insanın 1 sayfayı 2 dk sürede okuduğunu var sayarsak ve bir kitabın ortalama 200 sayfa olduğunu düşünürsek , izleyici bu zaman içinde günde 75 sayfa olmak üzere 3 günde 1 kitabı bitirmiş oluyor.Aylık olarak ise 10 tane kitap okumuş oluyor.Gün içinde takip edilen diğer dizi ve programlar bu hesaba katılmamıştır.

Bir başka hesaplama ise:

Her gün işe , okula giderken hep aynı manzaraya bakıp hayaller kurarak harcanan zamanın bir kısmı değerlendirilebilir.

Varış noktasına kadar , sadece 10 sayfa kitap okuduğumuzda aylık olarak 300 sayfa okumuş oluruz, ve bu da en az 1 yada 2 kitap okumak anlamına geliyor.

Sonuç olarak :

Japonya’da “taşiyomi” denilen bu terim ile halk, okuma işini alışkanlıktan çok ihtiyaç olarak görüyor.Bizim de bilgiye ,kültüre, eğitime ihtiyacımız var ,bunun için bir an önce okuma alışkanlığı kazanmak için çaba göstermeliyiz.

Unutmayın “Kitapsız hayat ,kör,sağır ve dilsiz yaşamaktır.“



Kaynak: Kişisel Gelişim ile Şimdi Değişim Zamanı

Stien I Bjerget 26-12-2012 06:31 PM

Cevap: Değişim Yolu
 
Harika bir yazı.Geçen gün otobüste aynı şeyi ben de farkettim insanlarımız bırakın kitap okumayı elinde gazete bile yok.Ama cep telefonundan çıt çıt mesaj atmayı yazmayı dedikodu yapmayı çok iyi biliyoruz.Eskiden yaptığım bu alışkanlığı tekrar kazanacağım.Teşekkürler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.