![]() |
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... Arkadaşlar bende kilo vermek istiyorum... Ama benim bir problemim vaR; çikolataya çok düşkünüm hatta diğer kakaolu şeylere de.. Çikolata ya kakao ya aşığım diyebilirim.. Bazen çikoalta krizi geliyor o zmaan yemesem olmuyor.. Ama sağlıma zararı var bu durumun hem kilo bakımından hemde benim bol pekmez yemem lazım kansızlığım için ama çikoalta çok yiyince pekmeze de vakit ayıramıyorum çünkü o da çok tatlı odluğundan fazla geliyor.. Mutlaka bırakmalıyım bunları ama nasıl bırakacağımm?.. Bırakacağım dediğimde psikooljik baskı oluyor canım dha çok istiyor lütfen yardım edin... :( |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... Ben de senin gibi çikolata delisiyim denizyıldızı,özellikle bitter..Bak benim de canım istedi şimdiu859.Ara sıra benim de tutar krizlerim.Evde çok fazla bulundurmamaya çalış,yani krizler için bi köşede bulunsun tabi ama az al,canın çikolata,tatlı istediğinde yerini tutmaz ama pekmez yemeye çalış,onu yedikten sonra çikolata yeme isteğin biraz olsun gider belki.Kendine yasakladığın için canın daha çok ister,aklında fikrinde hep çikolata olur,sürekli yemek istersin,çok fazla germe kendini ilk etapta istersen.Birde minik parçalar halinde yemeye çalış,inanıyorum ben sana yaparsın senn956k956k |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... Alıntı:
E vet kendimi rahat bırakmalıyımm biliyorum... Dediğin gibi bir parça çiklolatadan ne olabilir?... :) |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... Var mı çikolata krizlerinde bi gelişme denizyıldızı?? |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... ahhh ahhhhh, cikolataya duskun olmayan bir kisi gostersene bana :)))) |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... önce karar ver .. sonra uygula .. bazen uygulamak karar vermekten daha kolaydır .. ama karar verilmeden uygulananlar bence fazla uzun sürmez .. onun için önce karar sonra uygulama gelir .. yapacağına inan ve yap .. |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... "Hipnoz, bir çoğumuza göre bir uyku hali olarak algılanır. Aslında hipnoz halinde kişinin bilinci açıktır ve kişiye istemediği bir şey yaptırılamaz. Hipnoz yapılacak kişilerin önce hangi konu üzerinde hipnoz yapılacağı üzerine konuşmaları ve değiştirmek istedikleri durum üzerinde ikna edilmeleri gerekmektedir. Hipnoz bir odaklanma durumudur. Bu konu ister kendini sınırlayan bir takım düşünce kalıplarının değiştirilmesi olsun , ister sigara kullanma alışkanlığını bırakma olsun , kısacası hipnoz ; kişinin bir konuya konsantre olması demektir. Örneğin kişi çikolatayı yemekten vazgeçemediğini söylüyorsa , kişiye hipnozla odaklanma ile , zihninde çikolatayı çok yedirerek çikolatadan tiksinmesi sağlanabilir. Normalde bu uygulama NLP denilen zihnin yeniden programlanması ile de mümkündür. Kişi sadece çikolata ile beslenir en fazla üç gün içinde yediği şeyden tiksinir. Kısacası kişinin vazgeçemediği şeyden fazlasıyla tüketme halinin yaşatılarak tiksinme duygusunun yaratılması amaçlanır." Yukarıdaki yazıyı, nette gezerken buldum, NLP teknikleri çikolatayı bırakmana yardımcı olabilir, Anthony Robbins'in kitabında da buna benzer bir uygulama vardı. Anthony Robbins, çikolata bağımlısı bir adama 1-2 gün boyunca sadece çikolata yemesini söylüyordu hatta seminerdeki herkes çıkartıp çikolatalarını ona veriyordu ve en sonunda adam sadece çikolata yemekten bıkmış bir halde "YETER ARTIK ÇİKOLATA GÖRMEK İSTEMİYORUM" diye bağırıyor ve bir daha da çikolatayı ağzına sürmüyordu.. İster hayali olarak sadece çikolata yiyebilirsin, istersen de gerçekten 1-2 gün boyunca sadece çikolata ye.. Bence bu teknik, etkili olabilir, denemesi bedava y789 |
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... Alıntı:
|
Cevap: Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var... ama çikolatadan tiksinmek de ne kadar doğrudur ki? sonuçta zevk veren bir yiyecek :))ve çok da zararlı bir şey değil, faydaları da var, kontrollü yemek lazımm. ama kola sigara vs gibi hiç tüketmememiz gereken şeyler için yapılabilir bu yöntem. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:55 AM. |