Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kilo Verme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kilo-verme/)
-   -   DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kilo-verme/2706-dkz-diyetsiz-kalici-incelme.html)

duru79 23-11-2007 09:37 PM

DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 

Herkese DKZ öneririm

DKZ yaparken kısıtlama yok.Acıktığınızda sevdiğiniz yiyeceklerle doyana kadar yiyorsunuz doyduğunuz an bırakıyorsunuz.Tokken hiçbir şey yemek yok.Belki şimdi ben böyle yazınca anlamaya bilirsiniz o yüzden size 2 adresverim ama sorularınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olurum.http://drozantuncer-zdc.blogspot.com/

http://www.dkzgrubum.blogspot.com/

dost27 23-11-2007 09:46 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
benimde şuanda 30 kilo fazlam var ama bir türli veremiyorum verdiğiniz siteyi inceleyeceğim

duru79 24-11-2007 01:10 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
yıllardır diyet yaptığım için acıkmadan yedim,doymadan kalktım ve tabii bu alışkanlık yaptı.Vucud denge ağırlığımı yeniden kazanmam gerekiyordu yani açlığımı tokluğumu anlamam gerekiyordu acıkmayı 2-3 gün içinde öğrendim ama doymayı biraz geç öğrendim o yüzden yavaş kilo verdim 5 kilo verdim.

duru79 24-11-2007 01:20 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Kaynak: Tempo / Bade Gürleyen

Tunçer’in iddiaları

• Zayıflama diyetlerinin yüzde 99'u şişmanlatıyor

• ‘Bilimsel’ diye pazarlananlar, sağlığa uçuk diyetlerden çok daha zararlı

• Şişmanlama, kilo alma korkusuyla başlıyor. Zayıflamak için bu korku yenilmeli

• Ömür boyu zayıf kalmış olanlar, sadece acıkınca yemiş, doyunca durmuş insanlardır

• 'Diyetçilerin' amacı sorun çözmek değil, karlı çıkmak için sorun yaratmaktır

Diyet öneren herkese, kendi deyimiyle "diyetçilere", zayıflama palavralarına, ‘bir kısım medyaya’, şok diyetlerin zararlarını vurgulayıp diyet listesi veren uzmanlara, uzman geçinenlere, tıp dünyasına, zayıflama ilacı üretenlere, zayıflama genini bulanlara ve daha pek çok şeye ateş püskürüyor Dr. Ozan Tunçer. Herkesin "mucizevi" diyetler, şok yöntemler önerdiği bu sektörü bir 'yağ pazarı' olarak adlandıran Tunçer'e göre 'dengeli beslenme', "kalıcı zayıflama sağlayan diyet", 'bilimsel diyet', 'sağlıklı diyet' gibi "inciler", bu 'yağ pazarının' uydurduğu palavralar. "Diyetlerin hepsi zararlı, yüzde 99'u başarısız, hatta başarısız olmaya mahkum" diyor Dr. Tunçer. 'Diyetçi, dayatmacı zihniyet' olarak adlandırıyor şişman insanları kobay olarak kullanan, hiçbir diyetin işe yaramadığını bile bile insanlara sayfalarca diyet reçeteleri öneren, zayıflama ilaçları veren bu 'yağ pazarı' mensuplarını. Bu nedenle de yeni çıkan kitabında "Zayıflama Diyetleri Çöpe" diyor Dr. Tunçer. Çünkü enerji kısıtlamasıyla kilo verilemiyor, kilo verebilmek için aç değil tok olunması gerekiyor, vücuda aç kalmayı birtakım diyetlerle dayatmak ise zayıflamaya değil, aksine şişmanlamaya yol açıyor. Hatta Dr. Tunçer, şişmanlamak isteyenlere diyet yapmalarını öneriyor. Çünkü, söylediklerine göre en geç 5 yıl içinde fazlasıyla kilo alacakları garanti. Şişman insanlara tembel, pis boğaz veya iradesiz gibi sıfatların yakıştırılmasına çok karşı olan Tunçer, "Bu insanlar sadece diyet tuzağına düşürülmüş kişiler" diyor. 'Kisiye özel diyet' lafına ise çok sinirleniyor. Çünkü bu diyetler kendi deyimiyle 'kişiye özel' değil, 'diyetçiye özel' oluyor.

Diyetin bilimseli olmaz

Dr. Ozan Tunçer'e göre insanları şişmanlatan hamburger türü yiyecekler değil, diyetler. Yani tıp dünyasının niyeti şişmanlık sorununu çözmek değil, aksine yaygınlaştırmak, hatta sorun yaratmak. Tunçer, "Yağ pazarı olarak adlandırdığını diyet endüstrisinin insanlarda yapmak islediği birinci şey kilo korkusunu yerleştirmek. Yani 'Eyvah kilo alıyorum' korkusuna kapıldığınız an, kilo almaya başlarsınız. İnsanlarda bu korkuyu yerleştirmek için durmadan estetik, sağlık hatta ahlaki kriterler kullanılıyor. Şişman insan, diyet tuzağına düşürülmüş insandır. Sadece vücudun ihtiyacını bilmeden yemek yiyen, zayıflama diyetleri, zayıflama ilaçları, light ürünler, mezoterapi-bioenerji, hipnoz gibi vücudun doğal mekanizmasını bozan yöntemlerin tuzağına düşen insanlar şişmanlar. Vücudun doğal kontrol mekanizmaları olduğu ve ağırlık, kilo dengeleme yeteneğine sahip olduğumuzu unutturuyorlar insanlara. O yeteneği ellerinden kaybediyorlar insanlar diyet yaparak" diyor.

Peki, nasıl zayıflayacağız? Diyet yapmadan, boğazımızı kısıtlamadan nasıl kilo verilebilir?

"Yemek yemeyi öğrenerek. Yani açken yiyip, doyunca durmalısınız. Vücudun acıkma, doyma ve tokluk sinyallerini dikkate alırsanız, vücut fazla kiloları, ihtiyacı olmadığı için kendiliğinden atıyor. Vücut kalori hesabını doğal bir şekilde kendi yapıyor. Bu hesabı siz dışarıdan diyetlerle yaparsanız, bu doğal mckanizmayı bozuyorsunuz. Bu mekanizma bozulunca da şişmanlarsınız, işte bu yüzden diyet yapanlar şişmanlıyor. Çünkü vücudun sinyalleri yok ediliyor. İnsanlar acıkma, doyma ve tokluk hissini unutuyorlar. Dolayısıyla acıkmadan yiyerek şişmanlıyorlar" diyor Dr. Tunçer.

Peki acıkma, doyma ve tokluk hissi nasıl tekrar öğrenilebilir?

"Zayıflama Diyetleri Çöpe" adlı kitabında acıkma ve doyma alıştırmalarından da söz eden Tunçer, acıkma hissinin 3 günde, doyma hissinin ise en geç 15 gün içinde öğrenilebileccğini söylüyor. Yani fazla kilolardan kurtulmak için, "midenin sesini" dinlemek şart. Tunçer, "Bu işin çözümü, beynin 'palavralardan' ve şişmanlama korkusundan mutlaka arındırılması, acıkma, doyma ve tokluk hissinin ise farkına varılması. Bu sinyalleri dikkate alan kilo sorununu çözcr. Ama bu çözüm gıda ve diyet endüstrisinin hoşuna gitmiyor. Çünkü sadece Amerika'da l milyar dolarlık kazançları ortadan kalkmış olur. Amaçları kilo sorunlarını çözmek değil. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bile 'tokken yiyin' diyor kitabında. Hemen hemen bütün diyetçiler tokken yemeyi öneriyorlar. Eğer tokken yemek yemeye başlarsamz, acıktığınızı nasıl anlayacaksınız? Eğer tokken yerseniz, enerji depolanır. Acıkma sinyallerini de yok etmiş olursunuz" diyor.

Diyetin iyisi, kötüsü, hatta bilimseli olmadığından söz ediyor Tunçer. Çünkü enerji kısıtlamasıyla vücuda zayıflama "dayatılıyorsa" hepsi kötüdür. "Bugün sağlıklı, dengeli, bilinçli, bilimsel adlarıyla pazarlanan diyetler, insanların ruh ve beden sağlığına uçuk diyetlerden çok daha zararlı. Uçuk diyeti insan bir kere yapıyor ve yapamadığı zaman bırakıyor. Oysa 'bilimsel' diye pazarlananlarda bunun sağlıklı olduğuna inanıyor, işte bu çok daha kötü. Diyetlerin hiçbiri bilimsel değil. Gazetelerde size bir diyet reçetesi veren bir profesör de olsa, bu reçeteler bilimsel olamaz. Herkes bilimsel bir araştırma çıkarıyor verdikleri diyetle ilgili ve bu araştırmaların hiçbiri birbirine uymuyor. Araştırma bulmaya kalktığınızda örneğin domatesin zayıflattığını da şişmanlattığını da ispatladığını iddia eden her türlü araştırmayı internctte bulursunuz. Herkes kendi ihtiyacına göre araştırmayı buluyor ve insanlara sunuyor" diyor Tunçer.

Diyet yapan şişmanlar

"Dünyada zayıflama diyetine başlayan her 20 kişiden 19'u bir süre sonra mutlaka şişmanlayacak. İstatistikler ve gözlemler böyle söylüyor. Farklı bir diyete başladığınızda bir şey değişmiyor. Mantık aynı. Sadece ambalaj değişiyor. Diyetlerin yüzde 99'u şişmanlatıyor. Diyetler kalıcı zayıflama sağlamıyor. Sağladığını iddia eden varsa çıksın konuşsun. Bir diyetin beş yıl sonra da aynı kiloların korunmasını sağladığı ispat edilmiş tek bir çalışma bile yok" diyen Dr. Tunçer'c göre kalıcı bir kiloya sahip olmak için vücudun bir şekilde uyuyan, daha doğrusu diyetlerle uyutulan doğal mekanizmasını uyandırarak, vücudun beslenmeyle ilgili ayarını tekrar kurmak şart. Bu da acıkma, doyma ve tokluk hissini tekrar tanımakla, öğrenmekle oluyor. Aslında buna, doğru zamanda, doğru dozda, yani sadece acıkınca, vücudun ihtiyacı kadar yemek yemek de diyebiliriz. Uzmanlar doğru yemek yemenin öğrenilebileceğini ve sadece bu şekilde zayıflamanın sağlıklı, en önemlisi de kalıcı olduğunu söylüyorlar.

İnsanlara diyet yapmalarını öneren herkese "diyetçi" diyen Dr. Tunçer, "Her besin, vücudun ağırlık dengeleme yeteneği kullanılarak tüketilse, organizma tarafından ihtiyaç kadar alınır" diyor. Organizma alınan enerjiyi hesaplamayı, dengeyi korumayı ve fazla enerjiyi atmayı çok iyi biliyor. Ama siz bunu bilinçle, kendi kafanızla hesaplamaya dengelemeye kalktığınızda her şey çuvallıyor, denge bozuluyor. Diyete başladığınız an, ya da diyet fikri kafanızda doğduğu andan itibaren, vücuttaki kıtlık sinyalini çaldırıyorsunuz ve vücut kendi doğal mekanizmalarını kullanmak yerine tam aksine kıtlık savunma mekanizmalarını kullanmaya başlıyor, çünkü kıtlığa girildiğini zannediyor. Her şeyi depoluyor. Dolayısıyla beslenme davranış bozuklukları ilk andan itibaren başlıyor. Diyet yapacağım diyen bir insanın, diyete başlamadan önce fazla yemeye başlaması bir rastlantı değil. Bu, biyolojik mekanizmaların, organizmanın yaşamda kalma içgüdüsünün kullanmasının bir ifadesi.

Vücudun sesini dinle

Dr. Ozan Tunçer kitabında pek çok önerilere, vücudun sesini dinleyerek zayıflama yollarına, "Diyetsiz Kalıcı Zayıflama Programı"na, diyetlerin maddi manevi zararlarına, insanları nasıl şişmanlattıklarına uzun uzun yer veriyor. Özellikle de kilo alma korkusuna kapılmamanın çok önemli olduğunu vurguluyor. Çünkü günümüzde insanların tamamına yakınında şişmanlama kilo korkusuyla başlıyor. Tunçer, "Bu kişilerde ya birebir kilo korkusu oluyor, ya da ailcsinin kilo korkusu oluyor. Diyete başlayan anne-baba, çocuklarını şişmanlatıyor. Böyle vakaları maalesef çok gördük. Anne bir sene önce diyete başlamış, çocuğun şişmanlaması bir sene önce başlamış. Bir yıl içinde obez hale gelmiş çok çocuk var. Anne çocuğa baskı yapmadığını söylüyor, ancak çocuğa baskı yapması için ona 'yeme' demeyi gerekmiyor. 3-4 yaşındaki çocuk etrafta olup bitenleri anlıyor, zayıf olması gerektiğini hissediyor. Az yemesi gerektiği fikri bir ycrlerc yerleşiyor. Yememeye çalıştıkça da çocukların, kontrolü kaybetmeleri çok daha kolay. Propaganda öyle kötü bir hale geldi ki zayıf insanları da rahat bırakmıyor. 9 yaşın altındaki Kanadalı çocuklann %45'i en az l kez zayıflama diyeti yapmışlar. 18 yaşın altındakilerin ise %80'i diyet yapmış. Hala Kanadalılar, Amerikalılar neden şişmanladıklarını düşünüyorlar. İşte nedeni ortada. 6-7 yaşındaki çücuklara diyet yaptırılırsa, bütün sistemleri altüst edilir ve ömür boyu kilo sorunu yaşamaya mahkum olurlar" diyor.

Sağlıklı beslenmenin uzman kontrolünde olmasını da çok saçma buluyor Tunçer: "İnsanlar beslenmelerini doktor kontrolünde yönlendiremez. Hastalık varsa doktor kontrolüne ihtiyaç vardır, Eğer, siz bir kaşığı ağzınıza götürmek için bile doktora, diyetisyene, uzmana ihtiyaç duyar hale getirildiyseniz o yaşam yaşam olmaktan çıkar. Siz beslenmeyi denetim altına aldığınız sürece, acıkma, doyma, tokluk sinyallerini kullanmıyorsunuz. Organizma da bu denetimi kırmanın yollarını buluyor. O zaman her denetim girişimi kontrol kaybına, her kontrol kaybı da denetimin artırılmasına yol açıyor, insanlar yokuşa çıkıyor. Kilolar artıyor, ruhsal yapınız çöküyor, 3-5 yıl içinde kilolar fazlasıyla geri geliyor. Yemek yerken doktor kontrolüne ihtiyaç yok" diyor.

Doyma nasıl öğrenilir?

• Başta kilo korkusundan arının.

• Başlangıçta neler yiyeceğinizi ve miktarlarını tespit edin.

• Mutlaka sevdiğiniz yemeklerden oluşan bir mönüyü kafanızda planlayın.

• Bu yemekten ne kadar zaman sonra tekrar yemeğe ulaşabileceğinizi düşünün ki organizma, o zaman aralığındaki enerji ihtiyacını hesaplayıp sizi durdurabilsin.

• Bütün bunları düşündükten sonra keyifle yemeğe başlayabilirsiniz.

• Bir yemekten diğerine geçerken de bir şeylerin sizi durdurduğunu fark edeceksiniz. Vücut sinyalleri bozulmamış insanlar bir yemekten diğerine geçerken çok sevdikleri bir yemek bile olsa duruyorlar. Örneğin bir antre ve bir de ana yemek varsa, antre ne kadar hoşunuza giderse gitsin, arkadan gelecek olan ana yemeği düşünerek elinizde olmadan yemeyi durduruyorsunuz; vücut sizi durduruyor. "Eğer antreyi abartırsam ana yemeği yiyemem" diyorsunuz. İşte bu bilinçle yemek yenirse kilo alınmaz.

• Kafanızda "Doydum mu?" sorusu oluştuğunda birazcık daha yemeğe devam edin. O zaman da vücut, doymanın ötesine geçildiğinde rahatsızlık uyarısı verir. Sizi bir şey rahatsız ettiğinde doydunuz demektir.

• Asla tokken yemeyin. Acıkmadan başladığınız bir yemekte, doymayı öğrenemezsiniz.

• Doyma hissi en geç 15 gün içinde tam anlamıyla öğrenilir.

Diyetsiz, kalıcı zayıflama programı

• Vücudun bozulmuş olan doğal kalori ayar mekanizması uyandırılmaya ve yeniden işler hale getirilmeye çalışılıyor.

• Hastalara kesinlikle bir beslenme programı veya bir reçete verilmiyor.

• Hasta ilk 1-2 hafta içinde, sevdiği, ancak istediği zaman durabileceği gıdaları tüketiyor. Eğer çikolata yerken kendini tutamıyor ve abartıyorsa, çikolatayı birinci haftalarda yemesi önerilmiyor.

• Vücut kendi mekanizmalarını çalıştırarak, kişinin hiçbir eksiklik, yoksunluk hissetmeden zayıflamasını sağlıyor.

• 1-2 hafta içinde kişinin, acıkma, doyma ve tokluk hislerini tanıması sağlanıyor. Vücudun ayar mekanizması düzeldiği için kişi abartma gereği duymadan, dolayısıyla kilo almadan sevdiği her şeyi yiyebiliyor. Çünkü ne zaman duracağını öğrenmiş oluyor.

• Zamanla vücut "stokladığı" fazla kiloları, fazla enerjiyi, ihtiyacı olmadığı için atmaya başlıyor ve kilo veriliyor.

• Hem fiziksel, hem psikolojik anlamda rahatlama oluyor.

• Diyetsiz zayıflama sağlıklı ve kalıcı oluyor.

Zayıflama diyetlerinin zararları

• Vücudun ihtiyaçları karşılanmadan kilo verdirmeye çalışılıyor.

• Kurallarla yemek yemek öğretildiği için, acıkma ve doyma gibi sinyaller zamanla yok oluyor. Kişi acıkmasa da yemek yiyor.

• İhtiyaçlarının karşılanmadığını fark eden beden, o andan itibaren "kıtlık sendromuna" girip, gerekli kaloriyi alamadığı için gelen enerjiyi stokluyor. Vücutta yağ stoklanması başlıyor.

• Diyetin ilk günlerinden itibaren kişilerin besin arayışı artıyor, aklında kurabiyeler, pastalar dolaşmaya başlıyor.

• Diyet yapan kişi, sürekli gergin oluyor, iç dünyasında çok ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor, kendini suçluyor.

• Kilo veremeyen kişi iradesiz olduğunu düşünüyor. Oysa zayıflamanın iradeyle bir ilgisi yok.

• Kilo sorununu saplantı haline getiren, kendini sürekli kısıtlayan bir kişinin bu tutumu hayatın diğer alanlarına da sıçrıyor. Her alanda kendini kısıtlıyor.

• Uygulaması zor olan zayıflama diyetleri, kişilerde utanç ve özgüven eksikliği yaratıyor.





zehirli_yosun 25-11-2007 11:38 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
durucum çok güzel bilgiler vermişsin siteleri biraz bende inceleyebildim ama e-kitabıda okumak istiyorum kitapta çok daha fazlasını bulacağımı umuyorum diyeti tamamen bıraktım sayılır alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışıyorum en önemliside aynaya bakarken içimden ben zayıflıyorum ben inceliyorum diyorum biraz komik geliyor ama alışacam sanırım bu duruma zamanla doyma olayına bende tam alışamadım henüz yani doyma hissiyle şişme hissini karıştırıyorum henüz teşekürler kiss3

duru79 26-11-2007 05:37 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


Sevgili zehirli_yosun diyeti bıraktığına çok sevindim uy897

Öğrendiğim şeyleri burdan sizlere yazıcam e-kitabı mutalaka oku ben faydasını görmüştüm.Diyetlerle kilo veriyoruz ama alıyoruz ben fazlasıla aldım.Ama dkz öyle değil mesela ramazandan önce 5 kilo vermiştim ramazanda yapamadım ve hiç kilo almamıştım.Doymayı zaten geç öğrenirsin.

Bir ipucu verim aç olup olmadığını anlamak için,mesela açmısın diye şüphedesin ozaman 1 bardak su iç ve yarım saat bekle eğer acıkmışsan yersin ama yarım saat bekldikten sonra midende bir kıpırdama yoksa anlaki aç değilsin.

Doymayı öğrenmek için de yavaş yiyin ozaman daha çabuk öğreniliyor ilk başlarda ben çok zorluk çekmiştim.

Birde dkz nin bir faydası da şu;hani deriz ya "yasak olan şeyler çekicidir"dkz de yasak olmadığı için pasta,börek,kebap gibi yiyecekler gözünün önünde uçuşmuyor ve devamlı o yiyeceklere yönelmiyorsun.Umarım anlatabilmişimdir eğer bir srunuz olursa cevaplarım elimden geldiği kadar ...

duru79 26-11-2007 05:39 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


Zehirli_yosuncum söylemeyi unuttum.Olumlamalarda "zayıflıyorum" kelimesini kullanma.Çünkü zayıflamak kelimesinin incelme dışında hastalanma,zayıf düşme gibi anlamı olduğundan ters tepki yapabiliyormuş."Zayıflıyorum" yerine İNCELİYORUM-KİLO VERİYORUM diye olumlama yapıyorum ben...Sevgiler..

zehirli_yosun 26-11-2007 05:41 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
durucum o hiç aklıma gelmemişti önerilerini dikkate alacam teşekürler canım yine aklıma bişey takılırsa rahatsız ederim ark5

duru79 26-11-2007 05:58 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


Zehirli_yosuncum aşk olsun o nedemek öyle niye rahatsız olucam lütfen sorun olursa sor rahatsız olmam bilakis yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.. ttli3 mlk34

hayalayaz 26-11-2007 08:30 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
bedenim mükemmel yaratılmış boyuma göre en ideal kilodayım..nasıl?bilinçaltı gerisini hallediyor..

duru79 26-11-2007 11:22 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
çok güzel bence olumlamalarıma bunuda ekliyecem teşekkürler ttli3
Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
bedenim mükemmel yaratılmış boyuma göre en ideal kilodayım..nasıl?bilinçaltı gerisini hallediyor..


hayalayaz 27-11-2007 01:12 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
beğendiğine sevindim birde bunu imgeleme çalışmalarınla destekle...örneğin..en ideal kilonda çekildiğin bir boy resmini gözünün önünde duracak bir yere koy..eğer böyle bir fotoğraf yoksa ..fotoğraflarından birinden yüzünü kes..hoşuna giden birde resim bul onunda yüzünü kes kendi yüzünle bu bedeni birleştir.. ..daha gerçekçi olması için bunun fotoğrafını çek...bu resmi her gün beş dakika seyret seyrederken ideal kilolu halim çok güzel de.. ve gözlerini kapat...gözlerini kapattıktan sonra yukarı doğru şaşı bak..bir müddet sonra resim zihninde oluşmaya başlar..ve imgeleme yaparken ideal kilom dediğinde zihninde bu resim oluşur gerisini bilinçaltı halleder..( ben kendimi çok mutsuz hissettiğim günlerden çıkmaya karar verdiğimde telkinleri dinlemeye başladım..ve en mutlu olduğum zamanlarda çekildiğim resmimi her yere koydum..ve o günlerde ne kadar mutlu olduğumu düşündüm...ve allaha şükür kısa zamanda başardım..darısı hepinizin başına..)

duru79 27-11-2007 01:15 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Bu da çok güzel fikir k8908 956kyapıcam zaten olumlamada yapıyorum telkinleri de dinliyorum+dkz en kısa zamanda ideal kilomdayım


smiliyface
Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı


beğendiğine sevindim birde bunu imgeleme çalışmalarınla destekle...örneğin..en ideal kilonda çekildiğin bir boy resmini gözünün önünde duracak bir yere koy..eğer böyle bir fotoğraf yoksa ..fotoğraflarından birinden yüzünü kes..hoşuna giden birde resim bul onunda yüzünü kes kendi yüzünle bu bedeni birleştir.. ..daha gerçekçi olması için bunun fotoğrafını çek...bu resmi her gün beş dakika seyret seyrederken ideal kilolu halim çok güzel de.. ve gözlerini kapat...gözlerini kapattıktan sonra yukarı doğru şaşı bak..bir müddet sonra resim zihninde oluşmaya başlar..ve imgeleme yaparken ideal kilom dediğinde zihninde bu resim oluşur gerisini bilinçaltı halleder..( ben kendimi çok mutsuz hissettiğim günlerden çıkmaya karar verdiğimde telkinleri dinlemeye başladım..ve en mutlu olduğum zamanlarda çekildiğim resmimi her yere koydum..ve o günlerde ne kadar mutlu olduğumu düşündüm...ve allaha şükür kısa zamanda başardım..darısı hepinizin başına..)


duru79 27-11-2007 01:26 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
inşallah demeyi unuttum

zehirli_yosun 27-11-2007 08:18 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Alıntı:

hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
beğendiğine sevindim birde bunu imgeleme çalışmalarınla destekle...örneğin..en ideal kilonda çekildiğin bir boy resmini gözünün önünde duracak bir yere koy..eğer böyle bir fotoğraf yoksa ..fotoğraflarından birinden yüzünü kes..hoşuna giden birde resim bul onunda yüzünü kes kendi yüzünle bu bedeni birleştir.. ..daha gerçekçi olması için bunun fotoğrafını çek...bu resmi her gün beş dakika seyret seyrederken ideal kilolu halim çok güzel de.. ve gözlerini kapat...gözlerini kapattıktan sonra yukarı doğru şaşı bak..bir müddet sonra resim zihninde oluşmaya başlar..ve imgeleme yaparken ideal kilom dediğinde zihninde bu resim oluşur gerisini bilinçaltı halleder..( ben kendimi çok mutsuz hissettiğim günlerden çıkmaya karar verdiğimde telkinleri dinlemeye başladım..ve en mutlu olduğum zamanlarda çekildiğim resmimi her yere koydum..ve o günlerde ne kadar mutlu olduğumu düşündüm...ve allaha şükür kısa zamanda başardım..darısı hepinizin başına..)

hayalayaz çok güzel önerilerde bulunmuşsun yine bende denicem bu sitede denemek istediğim şeyleri liste yapsam bikaç senemi alır sanırım ama bu çok pretik en kısa zamanda güsel bir vucut ödünç almalıyım hehe f678h 789569

duru79 29-11-2007 12:47 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
PERHİZ YAPMADAN KİLO VERMEK İÇİN BULDUĞUM NUMARA

Annem yıılar önce Tv de gördüğü bir kokteyl seti almıştı ve yanında bir kitap hediye gelmişti.O kitap elime geçti.Kitabın adı çok güzel"PERHİZ YAPMADAN KİLO VERMEK İÇİN BULDUĞUM NUMARA"Yazarı Fransız DANIELLE CHEVALIER...Kitabı daha önce okumuştum ama ilgimi çekmemişti.Ama giriş kısmını geçenlerde okudum ve sizlerle paylaşmak istedim.

"Perhiz yapmadan kilo vermek için bulduğum numara ne?Çok basit.Belki de inanamayacağınız kadar basit.İŞin ilginç yanı basit olmasına rağmen sonuç aldım,zayıflamak isteyen dostlarım çok iyi sonuçlar aldı ve şu an elinizde tuttuğunuz kitabı yayınladığım günden beri iyi sonuçlar elde eden okurlarımdan teşekkür dolu yüzlerce mektup alıyorum.İşte inanılmayacak kadar basit sırrım:Yemeklerinizi alıştığınızdan daha ağır bir tempoda yemeğe çalışın.Bunu başarabilmenin yolu da lokmalarınızı uzun uzadıya çiğnemekten geçiyor.Belki de buna inanmıyorsunuz.Başlangıçta bana da öyle geliyordu.Kaybedecek bir şeyim olmadığı için bunu denemeye karar verdim.

Sonuç;İlk haftada üç kilo,daha sonra ki günlerde de 6 kilo verdim.Yani çok kısa bir sürede tam 9 kilo verdim.Tüm erkek ve kadın arkadaşlarım buna benzer etkileeci sonuçlar aldı.Bütün bunlardan sonra sizin de bunu denememeniz için ortada hiç bir neden yok.Üç gün için deneyin,sonra tartılın.Ben son derece hoşnut edici bir süprizle karşılaşacağınıza inanıyorum."

Arkadaşlar ben Bu çok çiğnemeyi DKZ ile birleştirdim.Ama tartılmadım.Çünkü hepimiz 31 aralıkta tartılıcaz.Ben bu yöntemle doyduğumu daha kolay anlıyorum.Yazarın dediği gibi denememek için hiç bir neden yok.Ne kaybederiz ki?..

www.dkzgrubum.blogspot.com dan alıntıdır...


izmirli035 18-12-2007 04:47 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
merhaba duru 79,


verdigin bilgileri okudum ellerine saglik, umarim fazla kilolarini da cabucak verirsin.yalniz bu cigneme olayi hep bildigimiz bir sey degil mi ? ben de bundan boyle yemeklerimi daha agir yicem, zaten yavas yiyen biriyim ama tatlilari yavas yiyemiyom tabii!! sorun da orda zaten!!

simdiden senin ve herkesin bayramini kutlarim!!

iyi gunler cat3500

duru79 18-12-2007 05:33 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Sevgili izmirli güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Dkz yaparak zevkli kilo veriyorum herzaman ALLAHIMA şükrediyorum DKZ ile tanıştığım ve diyetten kurtulduğum için.İyiki Ozan bey böyle kitap yazmışta bizlerde doğruyu gördük.Fransız bir doktor sadece lokmalarını uzun uzun çiğneyerek kilo vermiş.Bilmem hatırlarmısnız bir şarkıcı vardı Sibel Bilgiç.Ben sanırım liseye gidiyordum ozamanlar "çok meşhur bir şarkısı vardı dayanamam ben bu son gidişine diye"röpörtaj yapmışlardı ve eski resimlerini gösterdi eskiden çok şişman olduğunu ve sadece lokmalarını uzun uzun çiğneyerek kilo verdiğini ve asla diyet yapamadığından bahsetmişti.Bende uzun uzun çiğnemeye çalışıyorum başlarda çok zor geliyordu ama artık alıştım sayılır. smiliyface

Bende canım senin ve herkesin bayramını kutluyorum.İyi bayramlar.... k8908 k8908
derty

Alıntı:

izmirli Nickli Üyeden Alıntı
merhaba duru 79,


verdigin bilgileri okudum ellerine saglik, umarim fazla kilolarini da cabucak verirsin.yalniz bu cigneme olayi hep bildigimiz bir sey degil mi ? ben de bundan boyle yemeklerimi daha agir yicem, zaten yavas yiyen biriyim ama tatlilari yavas yiyemiyom tabii!! sorun da orda zaten!!

simdiden senin ve herkesin bayramini kutlarim!!

iyi gunler cat3500


izmirli035 19-12-2007 06:29 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
ben de bu lokmalari uzun uzun cigneme merakina giristim ama henuz alisamadim. galiba alisana kadar biraz zaman alacak!!!

neyse yine de yilmicam hadi bye cat3500

duru79 20-12-2007 01:27 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


İzmirlicim bencede sakın pes atme mutlaka alışıcaksın ben buna yürekten inanıyorum. kiss3

fatale 20-12-2007 01:44 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Bazı insanlar derler ya, ''ne yesem yarıyor!'' (bunlardan biri de benim), demek ki çiğnemedikleri için;)) Evet, uzmanların her zaman söylediği ve bildiğimiz bir şey bu,'' lokmaları uzunca çiğnemek''...Fakat malesef bazen bilmek yetmiyor.Mühim olan o bilgiyi uygulayabilmek. Teknikte şahane olup, pratikte sıfır olmak gibi bir şey bu. Bir türlü alıştıramadım kendimi yavaş yemeye ki, fazla çiğnemeye nasıl becericem bilemiyorum:)))

Ama hayır!!!Beceriyorum,başarıyorum,yavaş yiyor ve çokça çiğniyorum:))

Teşekkürler duru:))

duru79 20-12-2007 01:50 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


Fatalecim evet uzun uzun çiğnemek çok öenmli ama sır acıktığında yemek yemekte.Eğer vücut sinyalleirimizi dinleyip acıktığımızda yer doyunca bırakırsak vücudumuz enerji depolamaz yani stok yapmaz ve kilo almayız.Sevgilerr kiss3

fatale 20-12-2007 01:54 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Ama ben bunun tam tersini biliyorum:(( Yani acıkmadan azar azar yemek gerekiyormuş. Acıktığımızda yersek fazla yiyormuşuz.Doymak iyi değilmiş miş de mişmiş miş:)) Fakat senin söylediğin daha mantıklı Duru'cum..

duru79 20-12-2007 02:24 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
fatelacım yıllardır herkes bu söylenenleri yapar acıkmadan yerler belki diyet yaparak kilo verirler ama alırlar ben ameliyat oldum kilo aldım diyetisyene gittim 13 kilo9 verdim ama sonra aldım.Birgün Dr OZAN TUNÇER in "ZAYIFLAMAK"adlı kitabını okudum ve kafamda ki soru işaretlerine cvp buldum.Şu ana kadar maaşallah 7 kilo verdim ama sanırım dahada verdim ama arkaaşlarla tartılmama kararı aldık yani 31 aralıka kadar.Çünkü devamlı beynimizi kiloyla meşgul etmek istemiyoruz.Çok zevkli kilo veriyorum sadece acıktığımda istediğim şeyleri yiyorum doyunca bırakıyorum.Ne özel yemek diyetleri yapıyorum ne sıkıntıya giriyorum.O yüzden defalarca burdan kilo sorunu olan herkese sağlıklı dkz öneriyorum

Alıntı:

fatale Nickli Üyeden Alıntı
Ama ben bunun tam tersini biliyorum:(( Yani acıkmadan azar azar yemek gerekiyormuş. Acıktığımızda yersek fazla yiyormuşuz.Doymak iyi değilmiş miş de mişmiş miş:)) Fakat senin söylediğin daha mantıklı Duru'cum..


duru79 05-01-2008 12:12 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
furkan0691 sana özelden mesaj yollayamadım sanırım mesaj kutun dolu...Sanırım dkz ile kilo verip veremediğimi sordun..evet veriyorum.Kilo verme telkinini henüz dinleyemedim şu anda suçluluk,ego,kendine güven telkinlerini dinliyorum..

furkan0691 05-01-2008 12:22 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
teşekkür ederim toplam kaç kilo verdin.aslında kitabı yeni çıktığında okumuştum fakat uygulamaya geçmedim .sanırım tekrarokumam gerekiyor iyi geceler

duru79 05-01-2008 12:30 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Rica ederim 10 kilo verdim.maaşallah diyorum kendime... utananadam

Silvara 05-01-2008 09:56 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Tebrikler duru çok sevidim 10 kilo çok iyi bir sonuç. İnşallah kilo vermek isteyen herkese örnek olursun, hepiniz kilo veririsiniz. Ayy çok mutlu oldum yahu süper. Aman maşallah nazar deymesin :) kiss3
İstediklerinizi elde etmeniz beni mutlu ediyor çünkü olabildiklerini görmek benim isteklerimin de olabileceğini gösteriyor.
Herşey gönlünüzce olsun :) kiss3 kiss3

Akulina 05-01-2008 02:42 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Çok sevindim yaa kilo verdiğine happy6
Çoğu kişi olmaz ya bu yöntem fln diyor,somut bir örnek görmek çok sevindirdi beni...

duru79 05-01-2008 03:31 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Silvira ve sycorox çok teşekkür ederim.Bu yöntemle 29 kilo vermiş birini bile tanıyorum.Gerçekten kavrayınca işe yarıyor.Zorluğu 2 hafta...Ve çok güzel yöntem..Herkese tavsiye ederim. k8908


Alıntı:

Silvara Nickli Üyeden Alıntı
Tebrikler duru çok sevidim 10 kilo çok iyi bir sonuç. İnşallah kilo vermek isteyen herkese örnek olursun, hepiniz kilo veririsiniz. Ayy çok mutlu oldum yahu süper. Aman maşallah nazar deymesin :) kiss3
İstediklerinizi elde etmeniz beni mutlu ediyor çünkü olabildiklerini görmek benim isteklerimin de olabileceğini gösteriyor.
Herşey gönlünüzce olsun :) kiss3 kiss3

Alıntı:

Sycorox Nickli Üyeden Alıntı
Çok sevindim yaa kilo verdiğine happy6
Çoğu kişi olmaz ya bu yöntem fln diyor,somut bir örnek görmek çok sevindirdi beni...


Akulina 05-01-2008 09:06 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Durucum bugün DKZ grubunun bloğuna göz gezdirdimde ,onlarda çok fazla bir kilo değişimi olmamış ve bununla ilgili yalnışlarını yazmışlar...Yalnışlarını buldukları noktalar bana doğru gelmedi,DKZ'nin anlattıklarıyla çelişiyor gibi geldi...Açıkçası kafam karıştı...Burada anlattın ama sen bu süreçte tam olarak neler yaptın?

duru79 05-01-2008 10:41 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
canım sana hangi madde için çelişiyor dedin

spor?

Ben spor yapmadım sporu ideal kiloma gelince yapmayı düşünüyorum yaptıklarımı anlatim sana:

1-Acıktığımda yedim doyduğumda bıraktım.mesela bazen acıkmadan yedim ama acıkmayı bekledim

2-olumlamalar yaptım

3-tartılmadım

bu yiyecek zararlı şu yiyecek kilo aldırır kısıtlaması yapmadım

Alıntı:

Sycorox Nickli Üyeden Alıntı
Durucum bugün DKZ grubunun bloğuna göz gezdirdimde ,onlarda çok fazla bir kilo değişimi olmamış ve bununla ilgili yalnışlarını yazmışlar...Yalnışlarını buldukları noktalar bana doğru gelmedi,DKZ'nin anlattıklarıyla çelişiyor gibi geldi...Açıkçası kafam karıştı...Burada anlattın ama sen bu süreçte tam olarak neler yaptın?


Akulina 06-01-2008 12:24 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Büyük tabaklar yerine düz tabaklar ve çeşitlemeli yemekler...
pilav varken ekmek yememek fln..Yine beyine bir kısıtlama olmuyormu o şekilde...
Neyse bende başlıyorum tekrardan,1 şubatta tartılıcağım:)


duru79 06-01-2008 12:32 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
sycoroxcum düz tabak olayı yanlış anlaşılmış düz tabak ta birden fazla çeşiti koyup yiyebilmek için..Pilav varken ekmek yememek sanırım ikisini yediğimzde daha çabuk doyduğumuz için o şekilde yazılmış.Haklısın belki yanlış ifade edilmiş ama yazan arkadaşın kısıtlama yapmadığını biliyorum.Sen o yazılanları takma kafana..Zaten başka arkaaşlarda yanlış anlamış.Sanırım o arkadai düzeltme yazısı yazar yada başka bir yazıyla düzeltme yapar..

hülyaa 06-01-2008 12:52 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
bende dkz yapıyorum..durucum anlattı sağolsun..ilk başlarda biraz tuhaf geldi..aile ortamında uygulamakta zorlandım açıkcası..yemek saatleri belli olduğu için sanırım...acıkmadan yemek zorunda kalıyordum..sonradan sofraya oturmaya ve acıkmadan yememeye karar verdim..henüz yeni başladım..
ben şu şekilde yapıyorum..evet acıkmayı bekliyorum,ama acıkınca elimin altındaki tüm yemeklere saldırmıyorum..istediğim ne varsa azar azar tabağıma koyuyorum..iyice çiğneyerek uzun sürede bitirmeye çalışıyorum..aralarda atıştırmalar yapmıyorum..sanırım aralarda atıştırma yapmadığım için olsa gerek,çabuk acıkmıyorum da..atıştırdığım dönemlerde daha çabuk acıkıyordum oysa..ilk başlarda dkz yi anlayamamıştım..daha doğrusu acıktığımı biliyordum da doyduğumu anlamıyordum..hele birde sevdiğim yemekse 44
o yüzden kendime dkz yi anlayana kadar hafif diyet uyguladım..mesela doymayı anlamak için..salataya ağırlık verdim...proteinle karbonhidratı karıştırmadım(karışınca daha çabuk acıkılıyor,sade et ve salata daha uzun tok tutuyor)açlık ve tokluk hissini kavramaya çalıştım..ilk başlarda anlama aşamasında kilo alma sorununun olabileceğini okumuştum..bu yüzden böyle bir çözüm buldum..yoksa bunların dkzyle ilgisi yok tabi..bunlar benim kendi yöntemim...ve 2 kilo verdim..devam ediyorum..sanırım çözmemiz gereken sorun şu..dkzyle incelirken,ilk başlarda bunu kavrayamayacağımız için,öncelikle hafif bir diyetle açlık ve tokluk hissini anlamamız gerekli diye düşünüyorum..dkz diyetlere hayır diyor gerçi ama..benim anlatmaya çalıştığım kibrit kutusu diyetleri değil...mesela;sofrada midemizi ekmekle doyurmak yerine,salatayla,yada çorbayla doyurmak...doyma kavramını anladıktan sonra dkz yi tam olarak yapabileceğimizi düşünüyorum..sevgiler..

Akulina 06-01-2008 02:28 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Alıntı:

duru79 Nickli Üyeden Alıntı
sycoroxcum düz tabak olayı yanlış anlaşılmış düz tabak ta birden fazla çeşiti koyup yiyebilmek için..Pilav varken ekmek yememek sanırım ikisini yediğimzde daha çabuk doyduğumuz için o şekilde yazılmış.Haklısın belki yanlış ifade edilmiş ama yazan arkadaşın kısıtlama yapmadığını biliyorum.Sen o yazılanları takma kafana..Zaten başka arkaaşlarda yanlış anlamış.Sanırım o arkadai düzeltme yazısı yazar yada başka bir yazıyla düzeltme yapar..

Saol cnm,anladım demek istediğini...
bende başladım bugünden itibaren yapmaya...Bu yöntemi çok doğru ve sağlıklı buluyorum,zamanla hepimiz istediğimiz sonuçlara ulaşacağız ttli3

duru79 06-01-2008 11:15 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 


Syrocoxcum ve hülyacım ilk başlarda bende dkzyi anlamadım,yapamadım,açlık tokluk ne bilmiyoruz ki(ozamanlar diyet yaptığım için acıkmadan yiyordum tabii sık sık)o yüzden kilo veremedim ama sonra düz tabağa herzaman yediklerimden daha az miktarlar aldım mesela önceden 8 kaşık(ç.kaşığı)nohut 10 kaşık pilav alıyorsam.Düz tabağıma 3 kaşık nohut 3 kaşık pilav aldım.Ekmek yersem hemen doyuyordum.Eğer doymazsam 1 er kaşık daha alıyordum.Ve bir süre sonra açlığımı tokluğumu anladım.Tabii arada acabalar oluyor.Yani acaba acıktım mı ya da doydum mu diyorum.Bunun içinde formul var.Eğer acıktığımdan şüphelnirsem 1 bardak su içip yarım saat bekliyorum.Eğer acıktıysam sinyaller geliyor acıkmadıysam yemiyorum.Doydummu acaba dediğimdede bir iki lokma daha atıyorum eğer mideme baskı yapıyorsa bırakıyorum.Mesela açlık tokluk öğrenilince bir süre sonra yediklerinişze göre nezaman acıktığınızı kestirebiliyorsunuz işte bunu anladığınız zaman sosyal hayatınıza göre yemek saatlerini ayarlıyabiliyorsunuz.

ben ilk dkz yapmaya başladığımda ailemle yiyemiyordum ama dişimi sıktım ve uyguladım.Ve sonuçta 10 kilo verdim ve devam ediyorum kilo vermeye...Sizlerinde vericeğine inanıyorum.Herkese başarılar.Sorularınız olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. super

duru79 06-01-2008 11:20 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
Hülyacım evet dkz diyete hayır diyor haklısın kendine göre yöntem bulmuşsun buna kimse bişey diyemez ama salatayı hem doymayı öğrenmek hemde sağlıklı beslenmek için yiyorsan sorun değil ama daha çok kilo verim gibi düşüncen olursa kısıtlama mikrobunu bırakmamış olursun canım anlatabildim mi?Unutma kilo verdiren de kilo aldıran yiyecekte yok canım.2 kilo vermişsin tebrik ediyorum seni.Harikasın canım benim super gulensmiley hismiley k8908 kiss3

hülyaa 06-01-2008 11:30 PM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
durucum salatayı doyma hissimi öğrenebilmek ve bu öğrenme sürecinde kilo almamak için yiyorum..bunu ekmekle ya da benzerleriyle denersem ilk başta psikolojık etkilenirm düşüncesiyle yemiyorum..yani kilo almamak adına yemiyorum..salata hem sağlık açısından iyi bir besin hemde lifli olduğu için sindirim zorluğu yok..teşekkür ederim..hep birlikte sağlıklı güzel günlere... kiss3

tubikkos 08-01-2008 09:59 AM

Ynt: DKZ DİYETSİZ KALICI İNCELME
 
merhabalar arkadaslarım,

Dkzgrubum sitesindeki yazı hakkında yorum yapıldığını gördüm ve ben de yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak ve karışıklığı önlemek amacı ile bi iki şey söylemek istedim :) Yazıyı yazan arkadasımız dediğiniz gibi biraz yanlış ifade etmiş olabilir yani orda çukur tabaktan düz büyük tabağa geçmek durucumun dediği gibi çeşitliliği artırmak açısından gerekli olan bişey.Ekmekle pilav olayını da ikisi aynı anda yendiğinde şişirdiği için yazdı,kendisi mesai arkadasımdır ordan biliyorum smil56 bunun yanında spor asla ama asla zayıflamak için değil vücudumuzu sıkılaştırmak ve de zinde kalmak için yani bir yaşam tarzı olarak önerilebilir. ben kendi adıma 3 yıl öncesine kadar oldukça hareketli bir insanken iş hayatına girdiğimde hayatımdaki hareket nerdeyse sıfıra indi ve de dengem bozuldu,yani bence hareket sadece vücut kaslarımızın gerekli fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için geçerli,zayıflamak için olduğuna inanmıyorum ben de :)

Bunun yanında dkzgrubu içinde kilo alanlardan biri de benim ama dkz yi kavrama aşamasında ilk etapta kilo alınabildiğini doktor ozan bey zaten söyliyor kendisi de,ben yanlışlarımı biliyorum.Mesela bayramda Adana ya gittik eşimin memleketine ve ben tok olduğum halde habire bişeyler yedim.Biliyorum ki bayramdan önce vücudumda bir incelme vardı,tartılmamıştım ama göbeğimden ve pantolonlarımdan anlıyordum ve zaten en önemlisi beden boyutlarının değişimi blissy 1 ocak itibarı ile açlığı tokluğumu dinleyerek beslenmeyi tekrar öğreniyorum ve gözden kaçırdıklarımı bulabilmek için kitabı yeniden okumaya başladım,eğer sorunuz olursa ben de elimden gelidiğince yardımcı olmaya çalışırım kiss3 yrl78


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.