Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kekemelik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kekemelik/)
-   -   kekemelik mi sosyal fobi mi ? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kekemelik/620808-kekemelik-mi-sosyal-fobi-mi.html)

erdielmaci 27-02-2012 10:41 PM

bu sorunu nasıl aşabilirim ?

arkadaşlar merhaba,bende 5 yaşından beri konuşma bozuklugu var 2003 senesine kadar cok kötüydü. 2003te loggitada eğitim aldım biraz geçti 2010 da loggita metodunu evde yaptım cok az biraz kaldı . küçük bir kaç sorun kaldı bunlar şunlar

yeni birileriyle tanıştığımda veya uzun süredir görmediğim bir arkadaşımla tekrar konusmaya başladıgımda heyecanlanıyorum nefes alıp verme şeklim değişiyor nefes alamıyorum nefes almam duruyor .uzun süredir aynı mekanda kaldığım insanlarla ilk başlarda biraz konusma bozuklugu oluyor sonra hiçbirşey olmadan rahatça konusuyorum

Sınıfta kendim birşeyler paylaşmak istediğimde heyecanlanıyorum. sanki karnımda büyük bir kütle var bu nefes alıp vermemi engelliyor

arkadaşlarla konusurken takıntısız olarak durup kalıyorum.kelimeler dudağımda düğümleniyor.

ve telefonla konusurken kelime ağzımdan çıkmıyor mesela alo derken a kelimesi çıkmıyor ağzımdan çıksa gerisi sorunsuz olarak geliyor

ve şimdi konuşamicam dediğimde aha takılacam dediğimde o kelime ağzımdan çıkmıyor

ne yapmamı önerirsiniz bu sorunları aşmak için ?

şimdi ben,telkin dinliyorum 1 hafta oldu sucluluk duygusu ve ego güven güçlendiriciyle başladım onlar iyi geldi

erdielmaci 29-02-2012 07:17 PM

Cevap: bu sorunu nasıl aşabilirim ?

cevap verecek arkadaş yok mu ne yapmalıyım ?

azraist_24 29-02-2012 08:10 PM

Cevap: kekemelik mi sosyal fobi mi ?

Sevgili erdielmaci,

Oncelikle aramiza hosgeldiniz...

Size tavsiyem 1 hafta daha sucluluk + ego guclendiriciyi dinlemeniz ve daha sonra `Sosyallik arttirici`` telkinini bu iki telkinin uzerine eklemenizdir.

Umarim faydasini gorursunuz, ben goreceginize inaniyorum....girlhaha

erdielmaci 29-02-2012 08:36 PM

teşekkürler peki ,telkinden başka ne önerirsiniz ? ne tavsiye edersiniz

azraist_24 02-03-2012 07:36 PM

Alıntı:

erdielmaci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 821153)
teşekkürler peki ,telkinden başka ne önerirsiniz ? ne tavsiye edersiniz

Bol bol kitap okumanizi oneririm....

Lusid 02-03-2012 08:03 PM

Kekemelik %100 düzelir diye reklamlar var. Hiç tedavi olmayı denediniz mi?

BRUCE06 02-03-2012 11:45 PM

kardeş ben kekeme birisiyim bende fonepsiden eğitim aldım ama düzelmedi . ama son zamanlarda düzeltmek için biraz çaba sarfetmeye başladım . farkındalıklık uygulamaları yapıp sürekli nefesini izlemen tavsiye ederim.. bunun faydası nefesimizi rahatlatıyor ve ortamda veya arkadaşınla konuşurken için rahatlıyor. bunu denedim rahatlığı yakaladım ama sürekliliği henüz yakalayamadım. bunu alışkanlık haline getirirsek inanıyorum kekemeliği kafamızdan atmamız çok daha kolaylaşacaktır. çünkü bence önemli olan kendimize kekeme olmadığımızı inandırmamız . işi kafadan silmedikten sonra düzelmez bence . sana tavsiyem farkındalıkla ilgili yazıları oku . uygulamaları yapmaya çalış ..

erdielmaci 03-03-2012 02:17 AM

peki kardeş teşekkür okuyacam farkındalığı

erdielmaci 03-03-2012 02:19 AM

loggitayı denedim.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:33 PM.