Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kanser Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/)
-   -   şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/227189-sekerli-gidalar-nasil-kansere-neden-olur.html)

pisimbat 17-02-2009 10:45 PM

şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur
 
Prof. Dr. Ahmet AYDIN
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı

Şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur?

Aslında Nobel Tıp Odülünü alan Alman Otto Warburg yıllar önce (1931) kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir metabolizmasının olduğunu (oksjenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma) ve şekerin kanserli hücreleri beslediğini göstermiştir (1).

Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açar.
Hiperinsülinizm, insüline benzer büyüme faktörü (IGF) bağlayıcı protein-1 ve -2 (IGFBP-1 ve IGFBP-2) sentezini azaltarak serbest IGF-1 düzeyini artırır. Serbest IGF-1 hemen hemen bütün dokular için potent bir mitojeniktir. Yani hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere neden olur (2-4).

Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?

İngiltere'de 1815 de 5 kgcıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri tüketimi 1970de 50 kg'ın üzerine çıkmıştır (5). 1970-2000 yılları arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litredaha fazla şekerli meşrubat
tüketmişlerdir.

Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir.
Çocuğu ile büyüğü ile çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadır.
Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir.

Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;

* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.
* Bol taze sebze ve meyve yiyin
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
* Streslerden uzak durun
* İyi uyuyun.
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
* Yeteri derecede egzersiz yapın
* Aşırı alkol kullanmayın
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.
* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler.
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.



site cat56 si blookpisimbat.

sanemce 17-02-2009 10:49 PM

en çok süt konusunda ne yapılması gerektiği muamma..

açık süt tavsiye edilmiyor mikroplu olduğu ve çok kaynatınca da değeri kalmadığı için, burada da kutu süt önerilmemiş..

peki ne yapacağız
dusun2

yeni bir hayat 17-02-2009 11:07 PM

Geçenlerde de bana bu konuda bir email gelmişti arkadaşlar..daha doğrusu keçi sütü ile ilgili..

İnek sütüne oranla daha doğal olduğu için kanser tehditi altında olanlara kesinlikle öneriliyor..

Aynen şöyle..

http://img16.imageshack.us/img16/3251/19376971ks2.jpg

Özellikle kanser hastaları bu sutu tercih etmeliler. Çunku Keçi doğada otlanır. Yeni filizlenen dallarla beslenir. Ahırda beslenmediği için sunı yem yemez. Keçi ayrıca radyasyonlu hiç bir gıda maddesini tuketmez.

Batılı doktorların raporlarında "astım, alerji ve öksürük" gibi birçok hastalığın tedavisinde ilaçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiği kaydedildi.

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da özel healt shoplarda özel fiyatlarla satıldığı ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceği bildirildi.

Van YYÜ Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.Mehmet Bingöl keçi sütünün tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerden dolayı birçok hastalıkların tedavisinde kullanıldığını söyledi

Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıklar ve bazı alerjik durumların tedavisinde yararlı olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:" Keçi sütünden yapılan başta yoğurt ve peynir olmak üzere birçok ürün, Avrupa'da özel sağlık dükkanlarında özel fiyatlara satılmaktadır. Batılı doktorların raporlarında, kendilerine astım, alerji, hazım sorunları,bazı cilt rahatsızlıkları, bebek egzamaları ve iştahsızlık ile öksürük nöbetleri gibi birçok şikayetle gelen hastaların tedavileri ilaçlarla başarılamadığı halde keçi sütü ürünleri kullanılarak başarıldığı belirtilmektedir."



Bingöl, keçi sütünün önemli bir kullanma yeri ve nedeninin de, bebeklerde görülen ani ölüm olduğunu belirterek şöyle devam etti:"Tıp raporlarına göre, 2-24 haftalar arasında en tehlikeli olan ve bebeklerde kusma, ishal, burun akması, hırıltılı nefes alma veya deride kızarık-kabarık görüntüler, egzama gibi durumlar gösteren ve bu nedenlerle teşhiste yanıltıcı olan bazı gelişmelerin, bebeklerin inek sütüne alerjik oluşları ile ilgilil oldukları görülmüştür.Bu durum bebeklerde görülen ani ölümlerin üçte birinin nedenidir. BÖYLE BEBEKLERE İNEK SÜTÜ YERİNE KEÇİ SÜTÜ VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR."

EKZAMA İÇİN DE KEÇİ SÜTÜ

Egzama adı, benzerlik gösteren pek çok deri hastalığı için geçerli olabilir. Bedenin bütünselliği açısından bakıldığında bu tür benzerliklerin zaten pek önemi yoktur.



Sedef hastalığında olduğu gibi burada da, hastalığa yol açan içsel nedenlerin teşhis edilmesi gerekir. Eğer bir alerjik tepkinin katkısı varsa, alerjiye yol açan maddenin saptanması gerekir, çünkü beden bu durumla başa çıkamaz ve bitkisel tedaviye olumlu yanıt veremez. Ellerde, yüzde veya cinsel organlarda oluşan egzamalar genellikle alerjik tepkilerden kaynaklanır; örneğin bebeklerde sıklıkla görüldüğü gibi, inek sütü bu alerjik tepkilere yol açabilir. Egzama sıkıntısı çeken herkes, süt ve süt ürünlerinden uzak durmalı, inek sütü yerine KEÇİ SÜTÜ VEYA SOYA SÜTÜNÜ tercih etmelidir


Şimdi şöyle bir özetlemek gerekirse;

-Bebeklerde görülen ani ölümleri engellemek için keçi sütü öneriliyor,

-Kanser tedavisinde kullanabilecek keçi sütü bulunuyor,

-Astım, alerji ve öksürük gibi hastalıklarda keçi sütünün çok faydası bulunuyor,

-Egzama gibi hastalıkların tedavisinde keçi sütü kullanılıyor…

Geçenlerde ben de keçi peyniri alayım dedim,oldukça sert bir peynir ,fakat çok lezzetli..

pisimbat 17-02-2009 11:08 PM

vallahhii ben süt içmiyorum am süt ürünleri tüketiyorum yoğurt,peynir vb. sende öyle yap :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.