Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kanser Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/)
-   -   kemoterapi hastalarına zencefil (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/11818-kemoterapi-hastalarina-zencefil.html)

mehmet_enes 26-07-2008 11:52 AM

kemoterapi hastalarına zencefil
 
Kemoterapi hastalarına zencefil
ABD'de yapılan araştırma, zencefilin kemoterapi hastalarının mide bulantılarını en aza indirdiğini ortaya koydu. Bu bitki şeker hastaları için de şifa kaynağı.

İnsanoğlunun varolduğu günden bu yana verdiği hayatta kalma mücadelesi, günümüzde uzun ve kaliteli yaşama isteğini de beraberinde getirdi. Bu durum yıllar önce Hipokrat'ın söylemiş olduğu “besinleriniz ilacınız olsun” sözünü hayata geçirdi. Doğada kendiliğinden yetişen her yiyecek, her bitki araştırmacıların merceği altına alındı. Bu bitkilerden biri de mucizevi zencefil. ABD'deki Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir dizi araştırma, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu. ABD'li uzmanlar, zencefilin yumurtalık kanserinin tedavisinde kullanılabileceğini duyurdu. Zencefil ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda tedavi maksatlı kullanılmasını destekleyen ve olumlu sonuç vermiş araştırmaların önemli bir kısmını, bulantı ve kusmayla seyreden hastalıklar oluşturuyor.



Zencefil ile yapılan çalışmaların sonuç vermiş ve kanıtlanmış etki ve faydaları ise şunlar:


Zencefil, ameliyat sonrası görülen bulantı ve kusmalara etkilidir.

Kemoterapide; mide bulantılarının azalmasında kullanılmaktadır.

Zencefil hamileliğe bağlı bulantı ve kusmalarda da etkilidir. Hamilelere günde 3 taze dilim (25 gr) zencefille demlenmiş çay ya da bu miktarın yemeklerine katılması önerilmektedir. Hamilelerin günlük olarak, bundan daha fazla miktarda zencefili tüketmemeleri tavsiye edilir.

Şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında etkilidir.

Zencefil zayıflama tedavisinde etkilidir. Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlar. Yazın soğuk limonatalarınıza ilave edebilir, kışın da taze zencefili demleyip çay olarak içebilirsiniz.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığında kullanılmaktadır.

Kolestrolü düşürür ve kanın pıhtılaşmasını engeller.

Ağrılara iyi gelir, ağrıları azaltır. Zencefilin ağrıkesici özelliğinden dolayı ağrı salgılayan kimyasalları azalttığı düşünülmektedir.

Sindirimi kolaylaştırır. Yemeğin daha iyi sindirilmesini sağladığından mide ve bağırsak gazı oluşmasını engellemekte etkilidir

Beynin çalışması ve gücü üzerine de etkilidir. Kan şekerinin dengede tutmaktaki etkisi ile kanda beynin enerji kaynağı olan glikoz yani kan şekeri sürekli kullanılabilir olduğundan pozitif etki etmektedir.

Zencefilin romatizmal hastalıklar, damar sertliği, mantar hastalıkları, üzerindeki etkileri de son yıllarda araştırılmaya başlanmıştır.

BAĞIŞIKLIĞINIZ MI AZ


Zencefilli Taze Limonata:
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 1 yemek kaşığı bal ilave edip karıştırın.

Soğumaya bırakın.

1 adet limonu sıkıp bu karışıma karıştırdıktan sonra taze olarak için. Zencefilli limonata; bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde önerilen içecektir. Zencefilli limonata sigara içenler, diyet yapanlar için de sağlıklı bir seçimdir.

SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN BİREBİR

Zencefilli Kekik Çayı:
1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın.

Ocağın altını kapadıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edip demlemeye bırakın.

Sıcak servis yapın. Servis sırasında arzuya göre bal ilavesi yapın.

Özellikle soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve diyet sırasında içilebilir.

baham 15-01-2009 11:41 AM

meraba
 
slm benım bir sorum olcak kemoterapi alıyorum sitenizde yazan lahana kuru gercekten etkılımı doktora danısmamız gerekıyomu
O0

pisimbat 15-01-2009 01:51 PM

akılınıza takılan herşeyi doktorunuza sorun çünkü bazı sağlıklı billinen şeyler zararlı olabşliyor

perilice58 15-01-2009 02:17 PM

y789 vaybe ben bilmeden yıllarca zencefili kullanmışım ne zaman boğazımdan hastalanacığımı bilsem hemen balla karıştırıp yerin zencefili bana çok iyi geliyor hemen tesirini gösteriyor diğerlerinide bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürederim ....


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.