![]() |
ahtapot htapot anneliği hiçbir canlının anneliğine benzemez.Dişi Ahtapot çiftleşmeden sonra bir oyuk bularak oraya yerleşir.Yumurtlamaya başlar ve yumurtlama işlemi bittikten sonra kuluçkaya yatar.Her ne pahasına olursa olsun yuvasını terk etmez yavrular yumurtadan çıkmadan açlığa dayanamazsa birkaç kolunu yer ve bu şekilde tüm yavrular yumurtadan çıkıncaya kadar haytta kalır ve yumurtaları korur.Ancak uzun süren kuluçka dönemi onu aç ve bitkin bırakır tüm yavrular yumurtadan çıkınca oda yuvasında can veriri. Bu yüzdendir ki hiçbir dişi ahtapot yavrularının büyüdüğünü göremez. https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...35478542_n.jpg |
Cevap: ahtapot Hep soralarlar ya anneni mi daha çok seversin babanı mı diye? Ayırt edilmez ikisinin yeri ayrı derdim. Hala öyle düşünüyorum. Ama biliyorum ki bir annenin yeri çok daha ayrıdır. Bende bir baba olacağım ama bunun bilincindeyim. Annelik, yeryüzündeki en kutsal meslektir. Güzel paylaşım için teşekkürler. |
Cevap: ahtapot Annelik cook kutsaldir... Cok duygulandim... Bir hayvanin yapi mekanizmasina hayran kaldim.. bu güzel ve muhtesem paylasim icin tesekkür ediyorum |
Cevap: ahtapot annelerin yeri bir ayrıdır.anneler ''çocuklarım ölmesinde bana ne olursa olsun'' gibi bir düşünce vardır... ahtapot anne yavrularına iyi bakıyormuş demekki :) |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:23 PM. |