Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hedeflerimiz ve Biz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedeflerimiz-ve-biz/)
-   -   kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hedeflerimiz-ve-biz/617059-kisir-donguden-kurtulmak-icin-ne-yapmaliyiz.html)

Roader 27-12-2010 11:43 PM

kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
Kısır bir döngüde olup hedeflerimize ulaşamıyorsak nasıl bir yol izlemeliyiz? Bunun için de bir olumlama var mı acaba?rt67

UqUr 07-02-2013 10:10 PM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
Çok güzel bir soru; cevabını ben de merak ediyorum.

Düşünceleri değiştirmekle başlıyor iş. Ancak düşünceler eylem boyutuna geçirilmedikten sonra başlı başına yetersiz kalıyor ve otomatik olarak eski haline dönüyorlar. Azim gerekli. Bilinçli değişim zordur, alışılmış güven durumundan çıkmak, yeni yollar denemek risklidir. Fakat insan yalnızca bu şekilde gelişebilir.

bumbada 08-02-2013 02:53 AM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
azim , hırs .

unutma davranışlarının ve düşüncelerinin direksiyonu sende . çabala bunun keyfine varmaya çalış . tek bir amaca yönelik hamle yapma . çok fonksiyonlu irdele kendini . teker teker halledilir . insan isterse .

bluegirlx 08-02-2013 11:03 AM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
7 sene aynı iş yerinde çok az maaşla çalışmış biri yazıyor bu satırları.değişim için bağlarını koparman lazım. yani o durumdan vazgeçmemenin gerçek sebebini bulup bilincini ikna etmen lazım.bir çocuğu ikna eder gibi.

mesela bilinç altım şöyle diyordu..burda kabul görülüp seviliyorsun ya gittiğin yerde aynı hazzı yakalamazsan..
burada yaptığın işi biliyorsun ve iyisin gittiğin yerde ne yapacaksın ne kadar başarılı olacaksın.
azda olsa bir maaşın var ya gittiğin yerden kovulursan.
....vee ..veee..veeee


bazen ona küstüm bazen korkuttum bazen cezalandırdım..ama hiç biri işe yaramadı..

ve sonra kendi kendime korktuğum şeyleri sordum..teker teker onlarla yüzleştim.çoğu çocukca şeyler çünkü çocukluğumuzdan kalma durumlardan kaynaklı.
şimdi çok daha iyi imkanlarla daha iyi bir yerdeyim.Allahın izniyle buradada sevileceğim yaptığım işi kanıksayacağım.ve zamanı gelince burdaki görevim bitince beni geliştirecek başka yere geçeceğim.ama anladım ki insan bağlarını koparmadan başka yere geçemiyor..
zamanı gelmesi ,yani ruhunun değişimi kabul etmesi gerekiyor..

atmaca42 08-02-2013 11:15 AM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
bence cesaret gerekiyor kısır döngüden kurtulmak için yenilik istemek lazım yenilik isteyince zaten bir yerden başlıyo değişim ne biliyim kendini geliştirirsin çalıştığın iş senin beklentilerine cevap vermez sen daha iyisine gitmeye uğraşırsın insanlığın gelişimide böyle değilmi bunu bazı insanlar şükürsüzlük olarak algılıyor iyisini istemeyi eğer öyle olsaydı cennetin derecesi olurmuydu ALLAH bile insanları daha iyiye yönlendirmiyormu değişim için daha iyisini isteyin illa mali olarak değil kişisel gelişimde olabilir ne biliyim yaptığın işte olabilir yoksa kös kös sabah işe akşam eve yat kalk aynı herşey olur sadece bi fikir her şey gönlünce olsun...

nurbanu25 08-02-2013 01:14 PM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
Bu soruyu zaman zaman sormusuzdur kendımıze.kısır donguden kurtulmak bence azım ve kararlılıkla,duzenlı bır sekılde calısmakla olur.ben mesela 7-8 senedır depresıf bır haldeyım.ınsanlardan uzaklastım,kendımden uzaklastım,zaman zaman yasamın kıyısına dolandıgım oldu.ama bastan berı de bunun cozumunu bılıyorum ve bırkac senedır de bırcok cozum daha ogrendım.ama nefsımı kırıp bır turlu tam harekete gecemedım.cunku depresıf yasamaya alıstım.bu yıl artık cok radıkal kararlar aldım.azım ve kararlılıkla calısarak ozbenlıgıme kavusmayı ıstıyorum....herkese basarılar...

bluegirlx 08-02-2013 01:26 PM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
evet içten içe bir sebep buluruz değişmemek için..kurban olmak hoşumuza gider..egoyu ikna etmek gerekir gerçek bir değişim için.neye ikna etmek.değişimin güvenli olduğuna ikna etmek..

sarışınım 08-02-2013 02:25 PM

Cevap: kısır döngüden kurtulmak için ne yapmalıyız?
 
ben de bluegirlx e katılıorum...değişim için egoyla savaşmak yerine onla barışmak gerek yoksa kısır döngü yaşar dururuz


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.