![]() |
Hangi müzik? Birisi ile ropörtaj yapılırken sorulur: --Hangi tür müzikten hoşlanırsınız? Verilen cevap genellikle şöyledir: --Her türlü müzikten hoşlanırım. Bana da sorulsaydı aynı cevabı vermezdim. İnsan,beğendiği şeyden hoşlanır. Müzik dinlerken ne hissederim? Kulağıma neler gelir? Örneğin: Çaykovskinin 1812 Uvertüründe savaşın dehşetini duyarım. Carl Orffun Carmina Buranasında koronun tadına varırım. Mussorgskyın Çıplak Dağda Bir Gecesinde rüzgarın sesini işitirim. Tutii mucize-i guyemi dinlerken, sözler ile makam uyumunu algılarım. Hiçbir zaman ağırbaşlılığını kaybetmeyen fasılları dinlemeden edemem. Hafif batı müziğinde Portofinonun dalga sesleri arasında dolaşırım. Johnny Cash ile nal gürültüleri arasında at sürerim. Offenbach ile Paris gazinolarında can-can dansı seyrederim. Hüzün ve neşeyi aynı anda yansıtabilen Orta Anadolu halk türküleri. Vucudumu elektrikle uyarmış gibi etkileyen karadeniz havaları. Bir dost gibi hissettiğim Dede Efendi,Itri,Hacı Arif Bey. Bunların hepsinden hoşlanırım. Hiçbir zaman müzik eğitimi almadım. Tek sesli ve çok sesli müzik ayrımını bir profesyonel gibi yapamam. Ama bir vals dinlemek hoşuma gider. Fidayda oyun havası da. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:26 PM. |