Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hayat Soruları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/)
-   -   Devlet memurlarının nakilleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hayat-sorulari/21897-devlet-memurlarinin-nakilleri.html)

bluemoon24 29-12-2008 04:04 AM

Devlet memurlarının nakilleri
 


2003 Mali Yılı Bütçe Kanununun 31'inci maddesinde; "Genel bütçeye dahil dairelere, katma bütçeli idarelere, döner sermayelere, fonlara, kefalet sandıklarına, sosyal güvenlik kurumlarına, bütçelerin yatırım ve/veya transfer tertiplerinden yardım alan kuruluşlara tahsis edilmiş bulunan serbest memur kadroları ile sürekli işçi kadrolarından boş olanların açıktan atama amacıyla kullanılması ve bu kurumların boş memur kadrolarına 14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesinin üçüncü fıkrasına göre açıktan vekil atanması ile anılan kurum ve kuruluşların bu fıkra kapsamı dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakli Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının iznine tabidir." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükme göre, yukarıda belirtilen kurumlar arasındaki nakil işlemlerinde herhangi bir izne gerek yoktur. Bu kurumlar dışındaki kurumlardan bu kurumlara naklen geçişlerde Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının iznine gerek vardır.

Diğer yandan, 2003/18 Nolu Başbakanlık Genelgesinde ; "Genel bütçeye dahil daireler ile katma bütçeli idareler, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan fonlar, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kuruluşları ile genel ve katma bütçelerin transfer tertiplerinden yardım alan kuruluşlardan, özel kanunlarla kurulmuş olan kurul, üst kurul, kurum, enstitü ve sair adlarla kamu tüzel kişiliğini haiz kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak naklen atamalarda, personelin çalıştığı kuruluş tarafından, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlıktan izin alınacak, muvafakat işlemi bu izinler tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Özel kanunlarla kurulmuş olan kurul, üst kurul, kurum, enstitü ve sair adlarla kamu tüzel kişiliğini haiz kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolara yapılacak her türlü açıktan atamalarda ise Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlıktan izin alınacaktır."hükmüne yer verilmiştir.

Sorunuzun ikinci kısmına ilişkin açıklama yani Milli Eğitim Bakanlığının hangi öğretmenlik kadrolarına nakil yoluyla atama yapacağı hususunda ise KPSS-Öğretmenlik sınavı sonrasında MEB tarafından yapılacak duyuruda belirtilecektir. 340 no'lu Talim ve Terbiye Kurulu Kararına ise memurlar.net sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: memurlarnet


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.