Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Hamilelik Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/)
-   -   Hamileyken İçki Bebekte Zeka Geriliği Yapıyor .. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/hamilelik-sorular/105401-hamileyken-icki-bebekte-zeka-geriligi-yapiyor.html)

bluemoon24 05-01-2009 03:41 AM

Hamileyken İçki Bebekte Zeka Geriliği Yapıyor ..
 


Her dönem ve yaşta zararlı olan alkol, özellikle hamilelik sürecinde tehdit unsuru. Alkol kullanan annenin bebeğinde zeka geriliği meydana geliyor.



Acıbadem Bursa Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Tarım, Hamileyken alkol alan annelerde fetal alkol sendromu ortaya çıkar. Bu sendromla doğan bebekler küçük ve düşük ağırlıklı doğarlar, daha ileri yaşlarda ise zeka geriliği görülür dedi.



Prof. Ömer Tarım, Fetal alkol sendromu gebelik sırasında içki içen annelerin bebeklerinde görülen bir grup anormalliktir. Bu bebekler genellikle küçüktür ve ağırlıkları düşüktür. Genellikle doğumsal anomalileri vardır ve daha ileri yaşlarda da psikososyal sorunlar görülmektedir. En önemli sorun zeka geriliğidir. Amerika Birleşik Devletlerinde her yıl ortalama bin 200 çocuk fetal alkol sendromu ile doğmaktadır ve bu ülkede zeka geriliğinin en sık nedenidir. Türkiyedeki sıklığı bilinmemektedir diye konuştu.



En azı bile zarar



Fetal alkol sendromunun önlenmesi için gebe kalma anından itibaren alkolün bırakılması gerektiğini belirten Dr. Tarım, Gebe kalırsanız mutlaka alkolü bırakmalısınız. En doğru yöntem gebe kalmayı düşündüğünüz andan itibaren alkolü bırakmaktır. Çok küçük miktarlardaki alkol bile zararlı olabilir. Alkol için güveli bir miktar saptanamadığı için bütün gebeler gebelikleri süresince alkolden uzak durmalıdırlar. Sarhoş olmak özellikle risklidir; çünkü bu durumda kanınızdaki alkol miktarı çok yükselerek bebeğinize zarar verir. Bu nedenle, her gün içmeseniz bile bebeğinizi tehlikeye sokabilirsiniz şeklinde konuştu.



Alkolün bırakılması için doktora danışılmasının önemine dikkat çeken Tarım, şöyle konuştu:



Fetal alkol sendromu olan bebeklere bazı tıbbi yardımlarda bulunulabilir. İyi bir tıbbi bakım ve diş bakımı, gerekirse gözlük ve işitme cihazı ve özel okullara yerleştirilmesi sağlanabilir. Fetal alkol sendromunun en iyi tedavisi oluşmasının önlenmesidir. Bu da gebelik sırasında alkolden uzak durmakla mümkündür.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.