Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Aile Çocuk ve Ev Hali Klubü > Hamilelik > Hamilelik Sorular

Uyarılar

Hamilelik Sorular Hamilelik ile ilgili makaleler sorular

Anne adayının doğum korkusu

Hamilelik ve Hamilelik Sorular Anne adayının doğum korkusu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Anne adayının doğum korkusu Bir bebek fikri ortaya çıktığı andan itibaren, kadının zihnini, pek çok soru meşgul etmeye başlar: “Nasıl bir bebeğim olacak? Nasıl bir anne olacağım? Kendimde ve hayatımda nasıl değişiklikler olacak? Evliliğim nasıl değişecek? Kariyerime etkisi ne olacak? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hamilelik Sorular telkin cd indir izle İstanbul Hamilelik Sorular nerededir kimdir Hamilelik Sorular çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hamilelik Sorular hipnoz Hamilelik Sorular olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hamilelik Sorular hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hamilelik Sorular kuantum düşünce kitap haberi

Anne adayının doğum korkusu

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-2009, 02:39 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Anne adayının doğum korkusu

Anne adayının doğum korkusu





Bir bebek fikri ortaya çıktığı andan itibaren, kadının zihnini, pek çok soru meşgul etmeye başlar: “Nasıl bir bebeğim olacak? Nasıl bir anne olacağım? Kendimde ve hayatımda nasıl değişiklikler olacak? Evliliğim nasıl değişecek? Kariyerime etkisi ne olacak? Arkadaşlarımla ve ailemle ilişkilerim nasıl değişecek? Doğum anı nasıl gerçekleşecek? Bebeğim sağlıklı doğacak mı? Bebeğim dünyaya ne şekilde merhaba demeli? Minik bebeğimin sağlığını tehlikeye atmadan, fazla acı ve sıkıntı yaşatmadan en uygun doğum yöntemi hangisidir?’’ gibi… Evet, kadınlar binlerce yıldır doğururlar ama bu, sizin doğumunuzdur ve bugüne kadar yaşayacağınız en önemli olaydır.



Psikolog Eylem Ayrancı: “Hamileliğin son dönemlerinde, doğum anına ve bebeğin sağlığına dair endişeler, anne adaylarında daha ön planda gözükür. Bu nedenle, doğum öncesi pek çok anne adayı, kötü rüyalar veya kabuslar görebilir. Anne adayı, bir yandan yaşacağı doğum için endişe duyarken, diğer taraftan hayatında oluşacak değişimleri düşünür.” diyor.



Korkularınızın nedenleri



• Hamilelik sürecinde, anne adayının korkularının olması çok normaldir ve bu korkular gebelerin %90’nında görülür. Anne adayı, endişelerini gereğinden fazla abartıyor ve anlamsız boyutlara ulaştırıyorsa, böyle davranmasının nedeni mutlaka araştırılmalıdır.



• Bazı insanların ağrı eşikleri çok düşüktür. Dolayısıyla, daha önce yaşanmış olan yoğun ağrılar, anne adaylarını korkutur; çünkü doğum anında da çok acı çekeceklerini düşünürler. Bilmelisiniz ki, doğum esnasında salgılanan hormonlar, ağrıyı daha az hissetmenize yardımcı olur. Bunun yanı sıra, özellikle normal doğumda, bebeğin sağlıklı bir şekilde doğabilmesi için verilen yoğun uğraş, annenin ağrıyı psikolojik olarak daha az hissetmesini sağlar.



• Çocukluğumuzdan itibaren, akrabalarımızın ve komşu teyzelerin travmatik doğum hikayeleriyle büyürüz. Sürekli duyduğumuz bu hikayeler, doğuma karşı ön yargılı olmamıza ve olaya “korkunç” gözüyle bakmamıza neden olur. Günlerce çekilen sancılar, iç dikişler, dış dikişler, sonrasında yaşanan sıkıntılar, televizyon ekranında izlenen korkunç doğum sahneleri, anne adayının doğum korkusu yaşamasının nedenleri arasındadır.



• İnsan, bilmediği şeyden korkar. Bu nedenle, doğum korkusuyla başa çıkmada ilk adım, yeterli bilgi edinmektir. Bilgiyi doğru kaynaktan almak kadar, bilginin veriliş tarzı da önemlidir. Özellikle anne adaylarının, vajinal doğumla ilgili en çok yaşadığı korku ve endişeler; öncelikle doğum esnasında çekilecek ağrının şiddetine dayanamama korkusu, yabancı bir ortamda yalnız ve çaresiz kalma, bebeğin başına kötü bir şey gelme riski, doktora ya da hastaneye ulaşamama ve doğum sonrası cinsel hayatın olumsuz etkilenme olasılığı olarak sayılabilir. Sezaryenle ilgili korkular ise, anestezi korkusu, bilinci kaybettikten sonra kontrolün tamamıyla başkalarının elinde olması, ameliyat esnasında ve sonrasındaki ağrılar, operasyon sonrası iyileşme döneminin uzun olması şeklinde çerçevelenebilir. En önemli nokta, gebenin, doktoruyla bu korkularını paylaşabilmesi ve doktorun hastasını özenle dinleyip onu, endişeleri konusunda aydınlatabilmesidir. Doğum öncesi kurslarının, anne adaylarının doğum korkusunu yenmesine faydası yadsınamaz.



• Doğum, karı-koca ilişkilerinde belli oranda değişim ve yeniden düzenlemeleri zorunlu kılar. Doğum sonrası, ilk iki yıl zorluklar yaşansa da, genel olarak hamilelik öncesi, evlilikleri iyi olan çiftler, bu değişimleri sağlıklı bir şekilde atlatırlar. Hamile kalmadan önce ve hamilelik sürecinde, evliliklerinde çeşitli zorluklar ve çatışmalar yaşayan çiftler ise, doğum sonrasındaki yaşama uyum sağlamakta fazlasıyla zorluk çekebilirler. Tam da bu noktada eşiyle ilişkisinden memnun olmayan, eşine tam anlamıyla güvenemeyen, eşini bir baba adayı olarak yeterli görmeyen anne adayı, doğum anına dair daha fazla korku yaşayabilir. Anne adayının, doğum korkusu altında yatan sebep, evlilik problemleri, doğumdan sonra tek başına kalacağı endişesi olabilir.



• Her anne adayı, eşit derecede sosyal desteğe sahip olmayabilir. Bazı anne adayları, doğumdan sonra bebekle ilgili konularda gerek bilgi, gerekse sorumluluk paylaşımını yapabilecekleri eş, dost ve akraba desteğinden yoksun olurlar. Bu durum, doğumla birlikte anne adayının yaşayacağı bir takım zorlukları da beraberinde getirir. Sosyal destekten yoksun anne adayları, yaşayabilecekleri zorluklardan kaynaklanan korkularını, doğum anına dair korkularmış gibi yaşayabilir; aslında bilinçaltında, doğumun gerçekleşmesinden korkarlar.



• Bir bebeğin gelişi, aileyi maddi anlamda zorlayabilir. Her iki eşin de, eve gelir getirdiği ailelerde, belli süreyle de olsa tek gelirle yaşanması gerekebilir. Bu durumda, anne adayının, doğum sonrasındaki belirsizliklerden duyduğu endişe, doğum anına dair abartılı endişeler yaşamasına yol açabilir.



• Anne adayının, anne olabilme becerilerine dair yaşadığı endişeler, hamileliği süresince normalin üstünde depresif süreçler yaşamasına neden olabilir. Yapı itibariyle, genel endişe oranının yüksek olması da, doğum anına dair korkuları artırabilir.



• Anne adayı, annelik rolüne kendini hazır hissetmiyor veya bebeğe fazla anlamlar yüklüyorsa, bu durum doğum korkusunu arttırır.



• Her anne adayı, bebeğinin sağlıklı doğmasını ister ama bunun yanında, yaşanabilecek komplikasyonlarla ilgili olumsuz senaryolar da yazmayı ihmal etmez. Bu durum genellikle her gebede görülür. Anne adayının ailesinde, eşinin ailesinde ya da yakın çevresinde yaşadığı olumsuz örnekler de, çocuğun sağlığına duyulan endişeyi arttırır.



Doğum korkunuzu yenin



• Doktorunuzla konuşun ve kafanızdaki soruları öncelikle onunla paylaşın.



• Doğumun fiziksel sonuçlarına dair duyduğunuz endişelerle, duygusal hassasiyetinizi birbirinden ayırt etmeye çalışın. Fiziksel sonuçlardan duyduğunuz endişeleri, sağlıklı, doğru ve güvenilir bilgi kaynakları edinip okuyarak yenebilirsiniz ancak duygusal yönden kaynaklanan doğum korkunuzu bu şekilde yenmeniz olanaksız olabilir.



• Nerede doğum yapacağınız, doktorunuz, doğum esnasında sizinle birlikte olacak yakınlarınız, hastanede sizin yanınızda kalacak kişiler, eve döndükten sonra size destek olacak aile bireyleri, çalışıyorsanız iş yerinizle ilişkiler, parasal ve gündelik yaşam gibi konuları doğumdan önce planlayın ve bunları eşinizle paylaşın.



• Hiçbir kadın, doğum gerçekleştiği anda, duygusal olarak anne olamaz. Anne- çocuk arasındaki ilişkinin kurulabilmesi; annenin bebeğini tanıması ve onun ihtiyaçlarına uygun davranmayı öğrenmesiyle başlar. Zaman alan bu süreçte, aklınıza takılan sorularda size yardımcı olabilecek, çocuk bakımı ve hayatınızı yeniden düzenlemeniz noktasında size yol gösterebilecek kişileri belirleyin (Örn: anneniz, kayınvalideniz, kardeşleriniz, arkadaşlarınız, komşularınız, çocuk doktorunuz, v.s.). Onlardan nasıl ve ne şekilde yardım alabileceğinizi doğum öncesinde netleştirmeye çalışın.



• Doğum öncesindeki aylarda rahatlamak için, sevdiğiniz ve keyif aldığınız aktivitelere vakit ayırmaya çalışın. Bu aktiviteler stresinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.



• Doğum korkunuz, günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlarsa ve bunlarla tek başınıza baş edemediğinizi hissederseniz, mutlaka profesyonel yardım almalısınız.



• Doğum korkusunu, normalin çok üzerinde yaşamanız, depresyonda olduğunuza dair bir işaret olabilir. Ayrıca bu korkunun aşırı olması, “doğum sonrası depresyon” yaşanmasında da etkili olabilir ki bu, anne-çocuk ilişkisinde olumsuzluklara yol açar. Çocuğunuzla ilişkinizin sağlıklı olabilmesi için; fiziksel ve ruhsal sağlığınız çok önemlidir.



Ağrınızı hafifletin



Şüphesiz her kadın ne şekilde doğum yaparsa yapsın, doğum sırasında bir miktar ağrı çeker ve bu ağrının şiddeti kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kimse, doğumunuzun kolay geçeceğini, hiç ağrı çekmeyeceğinizi garanti edemez. Yine de epidural anestezi gibi modern yöntemlerle, günümüzde doğum ağrılarının azaltılabildiğini unutmayın!

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Anne adayının doğum korkusu

Hamilelik ve Hamilelik Sorular Anne adayının doğum korkusu Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Anne adayının doğum korkusu Bir bebek fikri ortaya çıktığı andan itibaren, kadının zihnini, pek çok soru meşgul etmeye başlar: “Nasıl bir bebeğim olacak? Nasıl bir anne olacağım? Kendimde ve hayatımda nasıl değişiklikler olacak? Evliliğim nasıl değişecek? Kariyerime etkisi ne olacak? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Hamilelik Sorular telkin cd indir izle İstanbul Hamilelik Sorular nerededir kimdir Hamilelik Sorular çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Hamilelik Sorular hipnoz Hamilelik Sorular olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Hamilelik Sorular hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Hamilelik Sorular kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.