Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Kişisel Gelişim Klubü > İş Dünyası ile İlgili Cd'ler > İş Görüşmeleri

Uyarılar

İş görüşmeleri ve mülakatlar..

İş Dünyası ile İlgili Cd'ler ve İş Görüşmeleri İş görüşmeleri ve mülakatlar.. Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kişisel gelişim konusunda bizlere yardım eden subluminal telkinler iş hayatında ve kariyer geliştirme konusundada bizden desteğini esirgemiyorlar. İş görüşmeleri ile ilgili uzman görüşlerinden önce benim çıkardıklarım şöyle: Kendine güven önemli, etkili iletişim ve göz teması işe yarıyor. Dik ve kendinden ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İş Görüşmeleri telkin cd indir izle İstanbul İş Görüşmeleri nerededir kimdir İş Görüşmeleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İş Görüşmeleri hipnoz İş Görüşmeleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İş Görüşmeleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İş Görüşmeleri kuantum düşünce kitap haberi

İş görüşmeleri ve mülakatlar..

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-01-2007, 05:40 PM   #1 (permalink)
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer
 
Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 660
Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Standart İş görüşmeleri ve mülakatlar..


Kişisel gelişim konusunda bizlere yardım eden subluminal telkinler iş hayatında ve
kariyer geliştirme konusundada bizden desteğini esirgemiyorlar.

İş görüşmeleri ile ilgili uzman görüşlerinden önce benim çıkardıklarım şöyle:
Kendine güven önemli, etkili iletişim ve göz teması işe yarıyor.
Dik ve kendinden emin bir duruş,
Cevapların ve tepkilerin net olması...vs...

Bu konular dinlenen telkinlerden sağladığımız faydalardan aslında...

İşte uzman görüşleride şöyle:

İş görüşmeleri grup ve bireysel mülakatlar olarak iki ana şekilde yapılabilir. Hem grup hemde bireysel mülakatlarda çok çeşitli teknikler kullanılır.
İş görüşmesi denince, akla ilk olarak iki kişi arasında geçen ve soru cevap şeklinde ilerleyen görüşmeler gelir, bu tarz görüşmelere birseysel mülakatlar denir. Ancak birden fazla görüşmecinin veya adayın bulunduğu toplu mülakatlarda yapılmaktadır. Her iki görüşme çeşidindeki davranış ve tutumlar farklıdır ve biri için doğru olan diğeri için yanlış olabilmektedir.
Ancak unutulmaması gereken: Şirketlerin, adayların güçsüz veya eksik yönlerini tespit etmek üzere değil, kendileri için uygun bir çalışan seçmek üzere görüşme yaptıklarıdır.

Bireysel mülakatlarda, şirketler bir aday ile 2 - 3 veya en fazla 4 görüşme yapmaktadırlar. Alınacak işin niteliğine ve pozisyona bağlı olarak bu görüşme sayısı artabilmektedir.
İlk görüşme, adayın genel olarak tanınması, isteklerinin ve yapısının aranan niteliklere uyup uymadığının anlaşılmaya çalışıldığı görüşmedir. Bu görüşmelerde, görüşme yapan kişi yada kişiler adayı kendi hakkında konuşturmaya çalışır. Bunun yanında ilk görüşmede adaya firma ve iş hakkında kısa bilgi de verilir. Bu görüşmeleri insan kaynakları tek başına yapabildiği gibi ilgili pozisyonun ilk amiri veya müdürü de katılabilir. Bu görüşmeler 15 –20 dakikalık kısa görüşmelerdir.
İlk görüşmede başarılı olan adayları daha detaylı tanımak için ikinci görüşmeler yapılır. Burada, adayın kendini tanıtması yanında firmanın, pozisyonun ve yapılacacak işin niteliği ile ilgili konular üzerinde daha detaylı konuşulur. Bunlar 45 dakika ile 1,5 saat arasında sürebilen uzun mülakatlardır.

Mülakatlar sırasında hem şirketler için hemde adaylar için adı konulmamış, yazılı olmayan bazı kurallar vardır. Her iki tarafında bunları bilmesi ve uygulaması ile görüşmedeki başarı şansı artar.

Ben size burada bir iş için başvurup bunun neticesinde görüşmeye çağırılan bir adayın dikkat etmesi gereken yazısız kuralları sıralamaya çalışacağım:


İŞ GÖRÜŞMESİNİN YAZILI OLMAYAN KURALLARI

Görüşmeye Hazırlık
Görüşmeye erken gidilmesi, karşı tarafa bırakılacak ilk intiba hem de görüşme öncesi doldurulması gereken formların rahat doldurulabilmesi açısından önemlidir. Bu nedenle mülakat için randevulaşılırken görüşme yerinin adres ve tarifinin, saatinin ve kim ile görüşüleceğinin, tam olarak alınması yararlı olur. Mülakat için görüştüğünüz kişinin adını ve ulaşabileceğiniz telefon numarlarını da alırsanız, görüşmeye geç kalacak veya katılamayacak olduğunuz durumlarda haber vermenizde kolaylık sağlar (ki mutlaka görüşmeye katılınamıyacak durumlarda karşı tarafa daha sonraki olası başvurularımız düşünülerek haber verilmelidir, unutulmamalıdır ki iş çevresi ne kadar büyükte dursa aslında kendine has küçük bir dünyadır).

Görüşmeye mümkün olduğunca özel araba ile veya mümkün değil ise toplu taşım araçları yerine taksi ile gidin. Özellikle yaz aylarında toplu taşım araçları ile seyahat etmek zordur.

Görüşmeye girmeden önce kendinize son bir kere bakıp çeki düzen verin.

Firmanın doldurmanız için verdiği özel İş Başvuru formunu tam ve eksiksiz doldurun. Formda karşı tarafın ters anlayacağı cümleler kullanmayın. Örneğin, “aldığınız eğitimleri detaylı yazın” gibi bir soruda formu kabaca çizerek ‘özgeçmişime bakın’ denmesi görüşmeyi yapan kişinin formunuzu incelediğinde sizine karşı bir önyargı geliştirmesine neden olabilir. Firmanın başvuru formunda doldurulması gereken çok detaylı yerler var ise, görüşmeye gitmeden önce yanınıza alacağınız güncellenmiş özgeçmişinizi bu formun ekine koyarak bu sorunu çözmüş olursunuz. Özgeçmişinizin fotoğraflı olması ile de her iş görüşmesi için ayrı bir fotoğraf vermenize gerek kalmamasını sağlar.

Mülakat öncesi iş, pozisyon ve firma hakkında araştırma yapın. Firmanın yatırımları, hedefleri üst yönetimi..vb. konularda bilgi sahibi olun. Görüşme sırasında firma hakkında sorulabileceğiniz soruları önceden kafanızda tasarlayın. Firmanın web sitesini ziyaret edin. İnsan kaynakları ve varsa müracaat ettiğiniz bölümün sayfalarını inceleyin. Personel dağılımını ..vb. personel istatistiklerine bakın, personele verilen maddi ve manevi imkanları inceleyin. Maddi olanakları öğrenerek karşı tarafa bu tarz soracağınız soruların sayısını azaltarak sizin sadece finansal beklentisi olan biri gibi görünmenizi engellemiş olursunuz.
Bu tarz bilgiler size mülakat sırasında sorulacak soruları tahmin etmenizde de yarar sağlar ve bu bilgilerden hareketle şirket ve pozisyon hakkında önemli sorular sorma şansınız olur. Ayrıca pozisyona gerçek bir ilgi duyduğunuzu göstermiş ve olumlu bir izlenim yaratmış da olursunuz.

Soracağınız soruların size mülakat sonunda karar vermenizi kolaylaştıracak sorular olmasına dikkat edin. Görüşmeye gitmeden önce size sorulacak olası sorular için cevaplarınızı ve sizin soracağınız olası soruları kafanızda tasarlayın ve kısa bir hazırlık yapın.

Danışmadaki veya sekreterlikteki kişiler ile olan dialoglarınızın iyi olmasına dikkat edin. Perçok yönetici adayın üçüncü şahıslarla olan davranışıyla ilgili bilgi almak için kendi sekreteri veya danışmadaki kişiye aday hakkında bilgi sorabilir.

Görüşme öncesinde cep telefonunuz kapatın, kapatamıyorsanız sessiz konuma alın.

Size birşey ikram edilirse, kabul edin. Ancak yiyip içmeniz konuşmanızı engeleyici bir şekilde olmasın. Benim tavsiyem, bu gibi durumlarda su istemenizdir. Su, konuşurken boğazınızda oluşabilecek kuruluğu gidermesi açısından size yardımcı olacağı gibi karşı tarafın ikramını "red etmiş" durumuna düşmenize engel olur. Bekleme sırasında veya görüşme esnasında sigara içmeyin.

Görüşmelere ailenizin bir ferdi ile gidecekseniz bu kişinin dışarıda sizi beklemesini sağlayın. Mülakatı yapacak kişi ile karşı karşıya gelmemesine dikkat edin.

Beklemeniz gerekirse mümkünse bir dergi (gazete sizi çok fazla dağınık gösterebilir) veya kitap okuyarak kendinizi oyalayın. Ancak ne kendinizi kaybedecek kadar okumaya gömülün ne de sürekli saate bakıp da ‘tetikte’ bekleyen aday görüntüsü çizmeyin.

Mülakatı yapan kişinin size gösterdiği yere oturun ve karşı taraf konuşmaya başlamadan önce siz başlamayın (selam,nasılsınız..vb. gibi hatır ve selam konuşmaları dışında).

Yaklaşım Tarzınız
Görüşme sırasında vücut dili çok önemlidir. Çünkü karşı tarafın sizin hakkınızda edindiği ilk intiba görünümle olduğu kadar beden dilinizle de ilgili olacaktır. Kendine güvenli bir duruş ve yine güven telkin eden bir tokalaşmanın olumlu etkisini sakın unutmayın. Kendine güvenen, yaptığı işi bilen ve kaliteli bir aday olduğunuzu sözleriniz kadar duruşunuz ve konuşmanızla da ifade etmelisiniz.

Ses tonunuz kolay duyulabilir ancak çok yüksek olmayan bir ses tonu olmalıdır. Ne yavaş nede karşı tarafın sizi izlemesini zorlaştıracak kadar hızlı konuşun.

Konuşurken vücudunuzun ve yüzünüzün görüşmeye katılanlara dönük olması ve göz temasının sağlanması siz konuşurken karşı tarafın dikkatinin size toplanmasına ve hem sizin hem de karşı tarafın konsantrayonunun bozulmasına engel olur.

Rahat ve dik bir şekilde oturun. Aşırı mimik veya el kol hareketlerinden kaçının.

Konuya göre yüz ifadenizi ayarlayın. Yeri gelince gülümseyin ve çok ciddi bir şey konuşuluyorsa da ciddi bir yüz ifadesi takının.

Görüşme sırasında sizin olduğu kadar karşı tarafında benden diline dikkat edin. Buna göre sorularınızı ve cevaplarınızı ayarlayın. Ancak görüşmeyi yapanın her hareketinden bir anlam çıkartarak tedirgin olmak da yanlıştır. Sadece süreklilik gösteren hareketlerine dikkat edilmelidir(olası tikleri dışında tabiki).

Soruları Cevaplarken
Görüşme sırasında sorulan sorulara açık ve dürüst cevap vermeniz, belki de gelecekte işvereniniz olabilecek kişilerle şimdiden güvene dayalı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

Çok uzun ve sonu gelmeyen, karmaşık cümleler kurmayın Kısa, soruya tam karşılık gelen bir cevap verin, gerektirmedikçe "Evet-Hayır" şeklinde kestirme cevaplardan ve “eeee”, “aaa” şeklinde boşluk doldurma sözcüklerinden mümkün olduğunca kaçının.

Sorulara cevap vermek için acele etmeyin. Eğer kafanızda cevabı tasarlamak istiyorsanız suyunuzdan bir yudum alıp cevap verin. Cevap vermeden önce kısa bir duraklama yapmanız sizin açınızdan olumsuz olmaz. Ancak duraksamanın uzamamasına dikkat edin.

Cevabını bilmediğiniz sorularda bunu dürüsütlükle itiraf edin ama bu tarz durumların mümkün olduğunca az olmasına da dikkat edin. Hiç beklemediğiniz sorularla karşılaştığınızda da mümkün olduğunca rahat şekilde cevaplamaya çalışın.

İş görüşmesi sonunda görüşme sizce iyi geçmemişse bile görüşme yerinden güleryüzlü ve soğukkanlı olarak ayrılın.

Dış Görünüş
Giyiminiz klasik, cok renkli olmamalıdır. Seçimlerinizde kurumsal iş ortamına uygun, temiz, ütülü, bakımlı kiyafetler seçin.

Traşlı ve makyajlı aşırı makyaj ve parfüm rahatsız edici olur.

Kıyafetınız, çantanız, ayakkabı, çorap, çantanız ..vb. renk uyumu içerisind eolmalıdır. Ne hepsi tek bir renk nede alacalı. Ayakkabı ile çorabınızın uyum sağlamasına dikkat edin.

Bazı kıyafetleri bir iş görüşmesine giderken asla kullanmayın:
-ahenksiz ses çıkartan takı ve aksesuarlar
-birden fazla yüzük veya küpe
-ayak ve yüz takıları
-önü veya arkası aşırı açık, sandalet türü ayakkabılar
-modası geçmiş, çok geniş ya da dar kıyafetler giyilmemeli
-aşırı kısa veya aşırı uzun kıyefetler giyilmemeli
-hemen kırışan türden kumaşlardaki kıyafetleri tercih etmeyin
-deri tercih etmeyin (deri dış giyim gibi algılanabilri)
-Erkekler için balıkçı yaka: En azından ilk görüşmede bir kıravat tercih edilmelidir. En kötü ihtimalle yakalı tişörtler giyilmelidir.
-Baskılı ve modaya uygun el çantaları: Çantalar, sade olmalı, dikkat çekmemeli ve göze çarpmamalıdır.
-Kırmızı evrak çantaları: Evrak çantaları, cüzdanlar ve ayakkabıların hepsi iyi bir renk uyumu içinde sade ve gösterişsiz olmalıdır.

Yalın ve gösterişsiz renkler arasında gri ve mavinin çeşitli tonları en iyi olanlardır. İş görüşmesi sırasında siyah giymek sizi çok ciddi gösterebilir. Siyah giyerseniz, bu rengin yanında onu yumuşatan bir renk bulunmasına dikkat edin. Kahverenginin hala bir iş rengi olup olmadığı tartışılmaktadır. Bu nedenle bu rengi kullanmaktan kaçınmalısınız. İkinci bir görüşme için arandığınızda giysilerinizde değişiklik yapın. Farklı renk bluz, kravat ya da fular takmalısınız.

İş görüşmeleri, modanın ön plana çıktığı yerler değildir. Fakat sanat gibi iş alanlarında olanlar modayı ön plana çıkarabilir. Onlar dışındaki herkes sade, gösterişsiz ve klasik bir görünüşü tercih etmelidir.

Kıyafetiniz sizin bir profesyonel olduğunuzu, işi almaya ve yeni bir işe başlamaya hazır olduğunuz gerçeğini vurgulamalıdır. Bir kıyaftin moda olması iş görüşmesine uygun bir kıyafet olacagı anlamına gelmeyebilir.
Kıyafet seçiminizin sizin istediğiniz işi almanıza engel olmasına izin vermeyin.

yasamdersleri.com dan alıntıdır.

Konu ile ilgili linkler;

http://www.insankaynaklari.com/CN/Co...sp?BodyID=2168

http://www.sinerjikariyer.com/isarama.php

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
HERŞEY MÜMKÜNDÜR İMKANSIZ ZAMAN ALIR.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 07:09 PM   #2 (permalink)
Yüzbaşı
 
yakamoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2006
Bulunduğu yer: Eskişehir
Mesajlar: 583
Tesekkür: 1,275
238 Mesajinıza toplam 800 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to beholdyakamoz is a splendid one to behold
Standart İş görüşmeleri ve mülakatlar..

HERHANGİ BİR SORUNUZ VAR MI?


Mülakat sonunda sizi mülakat alan kişi, sormak istediğiniz herhangi bir sorunun olup olmadığını öğrenmek isteyecektir. Genelde adaylar böyle bir soru ile karşılaştıklarında soracak soruları olmadığını ve mülakatta konuşulan her konuyu yeterince anladıklarını söylemekle yetinirler.

Mülakatı yapan kişi sizin kendisini dinlediğinizi ve anladığınızı öğrenmekten hoşnut olacaktır; fakat soru sormak bunun ötesinde bir davranıştır ve size olumlu puan kazandırabilir. Soru sorarak pozisyona olan ilginizi belli etmenin dışında, sorduğunuz soruların içeriğiyle de karşınızdaki kişiye mülakata hazırlandığınızı, firma hakkında araştırma yaptığınızı ve bu pozisyonda ve firmada çalışmak istediğinizi hissettirebilirsiniz. Eğer soru hakkınızı kullanmazsanız, sizin gibi birçok adayın yaptığı gibi diğerlerinden farklı olma fırsatını kaçırmış olursunuz.

Önemli olan doğru soruları doğru zamanlarda sorabilmektir.

Mülakatın iki taraf için de bir tanışma ve fikir alışverişi şeklinde geçeceğini unutmayın. Mülakatı yapan kişi, sizin firmada oluşan boş pozisyon için en ideal aday olup olmadığınızı anlamaya, siz de firmanın ve pozisyonun kariyer hedefinizle örtüşüp örtüşmediğini anlamak için karşılıklı sohbet edeceksiniz. Mülakatta kendinizi en iyi şekilde ifade etmeye ve özgüveni tam bir insan imajı çizmeye özen gösterin. Firmaya ve pozisyona olan ilginizi sadece davranışlarınızla değil; sorduğunuz sorularla da gösterebilirsiniz.

Bu nedenle mülakatta sormak üzere üç ya da dört soru hazırlayın. Soru sorma sırası size geldiği zaman hazırladığınız listeyi çıkarıp, üzerinde konuşulmayan konular hakkında karşınızdaki kişiye soru sorabilirsiniz. Elinizde hazırladığınız liste ile mülakata gitmeniz, mülakatı yapan kişide bu mülakat için çalıştığınız, hazırlık yaptığınız ve bu işi ciddiye aldığınız imajı yaratacaktır.

Mülakatı yapan kişinin unvanı da soracağınız soruların içeriğinin belirlenmesinde oldukça önemlidir. Eğer sizi mülakata alan kişi insan kaynakları departmanında yetkili bir kişiyse o zaman iş tanımınıyla, iş için gerekli olan niteliklerin neler olduğuyla ve firma kültürüyle ilgili bilgi alabileceğiniz kişidir. Potansiyel müdürünüz ya da işe alım uzmanının sizi mülakata alması halinde ise rapor vereceğiniz kişiler, işinizin zorlukları ve sizin için oluşabilecek yükselme ve terfi imkanları hakkında bilgi alabilirsiniz. Mülakatçının unvanına göre cevap verebileceği sorular farklı olduğu için, her unvana göre farklı sorular sormanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

Hem sizin mülakattan almak istediğiniz bilgileri alarak ayrılmanız, hem de mülakatçının sizin hakkınızda gerekli olan tüm bilgilere ulaşması, iki taraf açısından da oldukça faydalı olacaktır. Mülakatın sizin için başarılı, mülakatı yapan kişi için de verimli geçmesi ancak bu tip bir iletişim sağlandığı zaman mümkün olabilir.

Mülakat ilerledikçe özel sağlık sigortası, kurumsal eğitim imkanları, terfi olanakları ve prim sistemiyle ilgili soruları da sorma şansını bulacaksınız. Bu konularla ilgili bilgileri ve soru sorma şansını size insan kaynakları departmanına bağlı çalışan müdür ya da diğer personel sunacaktır. Onlardan bu tip maddi olanaklarınızla ilgili bir açıklama veya öneri gelmedikçe siz maaş ve yukarda saymış olduğum konular hakkında sorular yöneltmeyin. Özellikle maaşınız söz konusu olduğunda talep ettiğiniz ücret sorulmadıkça, herhangi bir rakam belirtmeyin. Pazarlık ortamı oluşturabilmeniz için ücret önerisinin potansiyel işvereninizden gelmesi avantajınıza olacaktır. İlk teklifi sizin sunmanız eğer işyerindeki ücret skalasından tam anlamıyla emin değilseniz, bu skalanın altında veya üstünde ücret miktarı söyleme yanlışına düşmenize neden olabilir.

İlk mülakatta aşağıdaki konular hakkında kesinlikle soru sormayın..

Maaş
Tatil izinleri, prim, özel sağlık sigortası
Kurumsal eğitim imkanları
Mülakatı yapan kişinin açıklığa kavuşturduğu her konu..

İlk mülakatta sormanızın faydalı olacağı bazı sorular aşağıdaki gibidir.

İş tanımını öğrenebilir miyim?
Bu pozisyon neden boş?
Firmanızın gelecek planları nelerdir?
Bu pozisyonda yükselme şansım nedir?


Zeynep KOÇER
Kariyer.Net


__________________
TANRIM, BANA DEĞİŞTİREBİLECEĞİM ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN CESARET,DEĞİŞTİREMİYECEKLERİMİ KABUL İÇİN SABIR VE İKİSİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK İÇİNDE AKIL İHSAN EYLE...

Değişmeyen Tek Şey Değişimdir
yakamoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-01-2007, 11:49 PM   #3 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart İş görüşmeleri ve mülakatlar..

Kendine güven önemli, etkili iletişim ve göz teması işe yarıyor.
Dik ve kendinden emin bir duruş,
Cevapların ve tepkilerin net olması...vs...


Gerçekten tespitleriniz katılıyorum Mert Bey;
Eklemek istediğim şudur ki..
Genelde iş görüşmelerinde kişi kendisini kendine güvenli gibi göstermeye çalışır.
Ancak zaten karşımızda ki kişi beden dilinden göz temasından duruşumuzdan anlar bunu...


Birde eski forumda bir üyemiz vardı..
Telkinleri dinledikten sonra iş görüşmelerinde kendini demirgbi güçlü hissettiğinden bahsetmşti.

İş görüşmeleri sırasında telkinlerin etkilerini ayrıca hisseceğinize emin olabilirsiniz.




__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2007, 12:20 AM   #4 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 3
Tesekkür: 0
3 Mesajinıza toplam 5 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
uverture is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: İş görüşmeleri ve mülakatlar..

bu konuda işte telkinlerin faydasını görebilirsem harika olur valla...
uverture isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İş görüşmeleri ve mülakatlar..

İş Dünyası ile İlgili Cd'ler ve İş Görüşmeleri İş görüşmeleri ve mülakatlar.. Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kişisel gelişim konusunda bizlere yardım eden subluminal telkinler iş hayatında ve kariyer geliştirme konusundada bizden desteğini esirgemiyorlar. İş görüşmeleri ile ilgili uzman görüşlerinden önce benim çıkardıklarım şöyle: Kendine güven önemli, etkili iletişim ve göz teması işe yarıyor. Dik ve kendinden ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İş Görüşmeleri telkin cd indir izle İstanbul İş Görüşmeleri nerededir kimdir İş Görüşmeleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İş Görüşmeleri hipnoz İş Görüşmeleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İş Görüşmeleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İş Görüşmeleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.