![]() |
Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Böyle bir konu aradım ama bulamadım. Eğer yeniden açtıysam veya yanlış yere açtıysam özür dilerim =) Benim psikolojik mide bulantısı sıkıntım var. Çok sıkıntı ya da stres yaptığımda midem bulanıyor. Bu mide bulantısı aşırı derecede rahatsızlık verici. Yaklaşık bir senedir belki de daha fazla zamandır devam ediyor ama bu sene üniversite sınavına gireceğimden olsa gerek daha fazla stresliyim ve bu sene daha çok yaşıyorum. Sınav günü midem bulanacak diye çok korkuyorum. nasıl geçireceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Böyle rahatsızlıkları olanların uyguladığı bir yöntem var mı bilmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. :) |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Doktora gittiniz mi? Ona göre bir şeyler söyleyebilirim. |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Hayır gitmedim ama psikolojik olduğunun çok farkındayım. Çünkü midem bulanır mı diye korkmaya başladığım an bulanmaya başlıyor. Ya da okulda sınava girerken mesela bazen hiç aklıma gelmiyor unutuyorum, hiçbir şey olmuyor. Ama korkmaya başlarsam bulanacak mı diye oluyor. Herkes yolda midesinden şikayet eder mesela ama ben yolda mide bulantımın geçtiğine inandığım için gerçekten geçiyor.. Yani psikolojik olduğuna eminim. |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Öncelikle bir doktora muayene olman gerekmekte,ne kadar psikolojik olduğunun farkında olursan ol.Eğer psikolojik olduğu sonucu çıkarsa stresle başa çıkma metodları var onları uygulayabilirsin,eft yönteminde de mide bulantısını gidermek için uygulanan nokta vuruşları var belki bunları araştırabilirsin, uygulayabilirsin,gevşeme yöntemlerini kullanabilirsin,stres anında stres verici hormonların en çok toplandığı yer midemizdir,rahatlamayı gevşemeyi ya da diyafram nefesini öğrenmende faydalı olabilir.Seninki biraz olumsuz koşullamada olmuş sanırım bunun için belki kısa süreli bir terapi yardımı da alabilirsin. |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( mide bulantına herhangi bir çözüm bulabildin mi?? |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( psikolog ank.arkadaşım akatılıorumm . önce bi doktora giidnn . sonra burda sonucu bizle paylaşırsanızz sevinirim |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :) Evet doktora gittim ve tahmin ettiğim gibi psikolojik . Büyük ihtimal sınav stresindendir dedi. İlginç bir şekilde de doktora gittiğim günden sonra mide bulantım geçti. Çünkü ; Kendime ; Sen bunu kendi kendine yapıyorsun. Aslında hiçbir şeyin yok. Bundan sonra midem bulanmayacak dedim. İlk bir-iki gün bulantı var gibi hissettiğimde , hayır bulanmıyor beynim bana oyun oynuyor dedim . Sonra da zaten tamamen geçti. :) |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( okadar çabuk mu geçti :S ben senelerce uğraşıyorum :S |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( Bu telkinlerden kaynaklanan mide bulantısı ne zaman geçer peki acaba?.. Umarım uzun sürmez... :( |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( kesinlikle stresten kaynaklanıyor kendi kendimizi mahediyrz ya. bndede var aynı durum az ufak şeyde stres yapıyorum enaamm bi bakıyorum midem şişmiş acayp midem bulanıyr.öyle oluncada çıkartmak gerekiyr tabi. biliorum braz iğreç oldu ama böyle :D |
Cevap: Psikolojik mide bulantısı !!!Yardım :( bende de oldu :(( ve doktora da gittik psikolojik olduğunu soylediler sınav zamanı hiç uyumadım yemek bile yiyemedim :((( |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:55 PM. |