![]() |
MELATONIN HAKKINDA MELATONIN HAKKINDA Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasinda salgilanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamaktir. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormondur. Hormon diger antioksidan tesirleri de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsi koruma sagliyor, üreme sistemiyle baglantisindan tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumlar nedenlerini de olusturabiliyor. Su anda bu hormon yaslanmayi geciktirici etkisinden dolayi da üzerinde önemle durulan bir hormon. sin can alici noktalarindan birisi hormonun çocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupa 'da lösemili ve kanserli çocuk sayilarinin artmasindan ötürü yapilan arastirmalar sonucunda ailelerden istenen bir husus da çocuklarin kesinlikle karanlik ortamlarda yatirilmalari. Çünkü melatoninin güçlü salgilanmasinin kansere karsi koruyucu etkisi oldugu biliniyor. Ancak bu hormon isiga duyarlidir. Deneylerde uyuyan kisinin hormon salgisi izlenirken isigin açildiginda hormonun azaldigi, karanlikta yogun olarak salgilandigi tespit edilmis bilimsel bir gerçek. "Lütfen karanlikta yatin ve çocuklariniz uyurken isigi kapatin... Unutmayin körlerde kanser olma orani sifir sayilacak kadar düsüktür." |
Ynt: MELATONIN HAKKINDA ben hep karanlıktan korktuğum için koridorun veya banyonun ışığını açık bırakır yatardım...bundan tamamen vazgeçemem belki ama en azından kendi kapımı koridor ışığının gelişini azaltıcak şekilde yanaştırabilirim..en azından çok az bir aralıktan sızar benim odama smiliyface |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:19 AM. |