Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Erteleme Alışkanlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/erteleme-aliskanligi/)
-   -   Kişisel zamanınızı nasıl kontrol edersiniz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/erteleme-aliskanligi/1973-kisisel-zamaninizi-nasil-kontrol-edersiniz.html)

hayatimdegisti 22-08-2007 02:48 AM

Kişisel zamanınızı nasıl kontrol edersiniz?
 
Kişisel zamanınızı nasıl kontrol edersiniz?
Zaman eşsiz bir kaynaktır.Herkes, hergün eşit zamana sahiptir.Zaman biriktirilemez.Başlatıp durduramazsınız.Yerini hiç bir şeyle dolduramazsınız.

Zaman yönetimi, diğer kaynakların yönetiminde olduğu gibi analizlerden ve planlamadan yararlanmayı gerektirir.Aşağıda zamanınızı daha etkin kullanabilmeniz ve yapacağınız çalışmalardan üstün bir verim alabilmeniz için konuyu belirli başlıklarda incelemeyi uygun gördük.Lütfen bütün yazılanları dikkatlice uygulayın.Göreceksiniz ki hayatınızı belirli alanlarda disipline almak size, başarıyı getirecektir.Başarılar diliyoruz.

EN İYİ ZAMAN:

Günlük planınızı yaparken, enerji konjüktürünüzün aklınızda olması iyi fikirdir.Bazı insanların en iyi zamanları sabahın erken saatleridir.Bazılarının ise öğleden sonradır.Mümkün olduğunca, günlük programınızı en iyi zamanınıza denk gelecek şekilde planlamaya çalışın.Her zaman Kontrolü sağlayamazsınız.Fakat konsantrasyon ve düşünce gerektiren çalışmaları en iyi zamanınızda yapma fikrini de gözönünde bulundurmalısınız.Eğer en iyi zamanınız sabah ise daha az önemli olan işlerinizi , öğleden sonraya bırakın.

ÖNCELİK SIRASINA KOYMAK:

Zaman akıp geçiyor ve bu geçen zamanı geri de getiremeyeceğimize göre öncelikli iş olarak ne iş yapıp ,yapmayacağınıza karar vermelisiniz.Zaman kullanımı konusunda öncelik sırası yapmak iki kademeli bir süreçtir:

1-Yapılması gerekenleri listelemek.

2-Listeyi öncelikler sırasına göre düzenlemek.

Listenizdeki her maddeyi aşağıdaki kategorilerden birine koyun ve önceliklerinizi belirlemek için ABC metodunu kullanın.

(A METODU) KESİNLİKLE YAPILMALI:

Bunlar kritik önem taşıyan işlerdir.Örneğin bir iş yerinde çalışan biri olduğunuzu düşünün.Yönetimin direktifleri, önemli müşterilerin istekleri, Önemli teslim tarihleri veya terfi edebilmenize yardımcı işler...

(B METODU) YAPILMALI:

Bunlar ortalama değerdeki maddelerdir.Evet gelişmenize yardımcı olabilir ama en kritiklerden biri asla değildir.

(C METODU) YAPILMASI İYİ OLUR:

İlginç veya eğlenceli olup ortadan kaldırılabilir, ertelenebilir veya Sakin zamanlara aktarılabilir.

Kendinizi bu öncelik sırası fikrine alıştırmak için ikna etmelisiniz.Çünkü bu daha ilk aşamadır ve bu aşamayı düzgün bir şekilde yapamadığınız takdirde düzenli ve planlı bir yaşamı oluşturmak zordur.Daha sonrada kendinize şu soruyu sorun”Şu an zamanımı en iyi şekilde nasıl kullanabilirim?”.Öyleki bu soru her zaman aklınızda olsun.Hiç aklınızdan çıkmasın.Ve son olarakta planladığınız bir işi tam zamanında bitirin ki yapacağınız diğer işlere yeteri kadar zaman kalsın.

motivasyoncu

Devisim 08-01-2012 11:02 AM

Cevap: Kişisel zamanınızı nasıl kontrol edersiniz?
 
Ewwet cok Dogru


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.