Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sorularınız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/)
-   -   öfke katsayımm artıı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-sorulariniz/622676-ofke-katsayimm-artii.html)

Bir_Tutam_CENNET 20-02-2013 10:54 PM

öfke katsayımm artıı
 
sırf kenindnden üstte diye insana isteiği gibi davranan o gerizekalı insanlardan nefret ediyorum. ne haklaa. iplerin elinde olduğunu biliyo yaa istediği gibi bağırıp çağırabiliyoo. üstelk hem cnsinee. çokk üzüldümm çokk. ve kendime kızdım neden bişeklde ağzının payını veremedm diye. ne yapablirim nasıul başa çıkabilirim böylee sorunlu tiplerlee.

cansuyu 24-02-2013 09:06 PM

Cevap: öfke katsayımm artıı
 
karşımıza çıkan her biri değişik karakterdeki insanlarla ne başedebilir; ne onları değiştirebilir ; ne de herbirine göre ayrı davranış kalıbı geliştiremeyiz diye düşünüyorum.

ama başedebileceğimiz tek kişi var, o da kendimiz, kendi öfkemiz..

öfke bir durum değil, sonuç.. ve çoğunlukla kendimizi doğru ifade edemediğimizde ortaya çıkıverir..karşımızdaki için de geçerli bu.

başkalarının öfke fırtınalarının merkezinde kalmak zorunda değiliz. sadece mantıktır öfkeyi yenen..ve mantık çizgisine geçebilmek için de ihtiyacımız olan şey, şöyle bir durmaktır..

çok iyi hatırlamasam da bir kıssadan hisse paylaşmak isterim.

sürekli kavga eden bir çift bir bilgeye başvurmuş. bilge onlara bir damacana su vermiş ve her sinirlendiğinizde ellerinizi bu su ile yıkayın demiş.bir süre sonra su bitmiş, bilgeyi de bulamamışlar, normal su doldurmuşlar damacanaya.ve kavgaları azalmış. sonra bilgeye gidip anlatmışlar.

bilge de çoğu kez öfkemizin kurbanı olduğumuzdan ne anlamayı ne anlatmayı beceremediğimizi, oysa ellerini yıkayana kadar geçen sürede mantığın devreye girdiğini , ve böylece artık öfkeyle kalkıp zararla oturmadıklarını anlatmış..

sakin, dingin günler dilerim size :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.