![]() |
Soru:"hıv virüsü " hocam merhaba 27 yasında bır erkegım,ben nisan 28 inde bir hayat kadınına oral sex yaptırdım.daha sonra içene düştüğüm kuşkuyla 7 gün sonra özel bir hastanede anti hıv testi sonuç negatif çıktı.( s/co 0).32 günde gene gene aynı hastanede anti hıv testi sonuç negatif s/co oranı 0.33 çıktı.bundan bir gün sonrayani 33.gündeözel düzen laboratuvarında HIV P24Ag+IgGAnt (COMBI) testi yaptırdım sonuç gene negatif oran s/co 0.4 çıktı.şimdi hocam anlamadığım şey bu s/co oranlarının değişiklik göstermesi nedendir.artış olması birşey ifade edermi.bide bu HIV P24Ag+IgGAnt (COMBI) testi bu bahsedilen combo testmidir.yanı test sonucuna 15 gunden ıtıberan gvenılen.sonuca guvenebilirmiyim ayrıca bıdaha test yaptırayımmı.psikolojım çok bozuldu.kafayı yıyecem sankı .cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler kolay gelsın sağolun. Doç.Dr. Tuna DEMIRDAL 07. 15:21:00 P24Ag testi erken dönemde güvenilir bir testtir. Aynı zamanda antikor da bakmışlar. Endişe duymanıza gerek yok, olaydan itibaren iki ay dolduğunda (28 hazirandan sonra) ELİSA testi de yaptırabilirsiniz, o da sizi rahatlatacaktır. Sağlıklı güler dilerim.. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:57 PM. |