![]() |
Soru:"üreterde hidronefroz" doktor bey merhaba.benim sorunum,askerde rahatsızlandım ve muayene tetkik sonucu bi rapor var elimde..... raporda, SAG GRADE 1 HİDRONEFROZ VE SAG ÜRETERDE MİNİMAL DİLATASYON(OBSTRUKSİYON DÜZEYİNİN ÜRETER DİSTAL 1/3 YERLEŞİMLİ OLDUGU DÜŞÜNÜLDÜ OBSTRUKSİYON PARSİYEL OLUP SEBEBİ BELİRLENEMEDİ...) dendi.sizin yorumunuz yararlı olur ümidiyle sormak istedim.sizim dogrultunuzda hastalıgımı tedavi sürecini başlatmak istiyorum ,ilginize teşekkürler.. Uzm.Dr. Mehmet KALKAN 07. 11:31:00 üreter böbrek ile mesane(idrar torbası) arsındaki idrar kanalı olup burada yasanmıs kısmı daralma veya ıdrar akısını engelleyen herhangı bır olay ureter ve bobregın kanallarında genıslemeye sebep olamaktadır. sızde de bu durum hafıf derece de var ama sebebı bulunamadı dıyorsunuz. bunun sebebı ılaclı bobrek fılmı (IVP) veya bılgısayarlı tomografı ıle ıdrar kanalı tamamen taranarak araştırılmalı. eğer yapılmış ise bundan sonrakı asamada ıdrar kanalına gırılıp o darlık bolgesı gorulmesı ve gerekırse balon ıle acılması ıslemı yapılabılır. ama bunun ıcın klinik olarak rahatsızlıgınızın olup olmaması ve olayın takıp eden surede ılerlemesı gıbı krıterlere bakılarak doktorunuz tarafından karar verılmesı uygun olur. geçmiş olsunOp. Dr. Mehmet KALKAN Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:31 PM. |