Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Kürtaj yapılırken bağırsağı delindi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/547681-kurtaj-yapilirken-bagirsagi-delindi.html)

Bluesky24 20-04-2010 10:33 AM

Kürtaj yapılırken bağırsağı delindi
 
Doktorunun uyarısıyla kürtaja karar veren Fatma Gökay (35), İstanbul Bağcılar'daki Özel Safa Hastanesi'ne gitti. 300 YTL'ye anlaşan Fatma Gökay'ın hayatı, operasyonun ardından kâbusa döndü. Fatma Gökay'ın eşi Abdulmuttalip Gökay, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Rahim kapalı olduğu için bebeği alamadıklarını söyleyip bizi eve gönderdiler. 15 dakika sonra ağrılar dayanılmaz hale gelince aynı hastaneye döndük. Tetkikler yapıp 300 YTL daha fatura çıkardılar. Sonra Vakıf Gureba Hastanesi'ne gönderdiler. 'Burada adı yazılı 2 doktorun dışında kimseye gitmeyin' dediler."



'Talihsizlik olmuş'

Eşinin diyaliz ünitesi bulunan bir yere değil, tanıdık doktorların bulunduğu bir hastaneye sevk edilerek tedavisinin geciktirildiğini öne süren Gökay, şöyle devam etti: "Bize isimleri verilen doktorları bulduk. Hemen yatırdılar ama 2 saat sonra, 'Burada diyaliz ünitemiz yok, riski göze alamayız. Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürün' dediler. Samatya'da acil ameliyata aldılar. Delinen bağırsak karın boşluğuna akmış."

Yoğun bakımda 4 gün kalan ve bağırsaklarına "colestomi torbası" bağlanan Fatma Gökay ise, "Doktorlar, 'iltihap boşalırsa ve enfeksiyon kapmazsa, iki bağırsağının ucunu birleştireceğiz' diyorlar. böbreklerimi kaybetmiştim, şimdi de bağırsaklarımı ve rahmimi kaybetmek üzereyim" dedi. Operasyonu yapan Dr. Gülten Demirsoy, şunları söyledi: "Kürtaj sırasında delinme riski binde 3'tür. Talihsizlik, üzgünüm elimden geleni yaptım."



'Meslekten men ettirecek hata'



Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. M. Hakan Şatıroğlu, olayla ilgili şu yorumda bulundu: "Önemli olan delinmenin meydana gelmesi değil, bunun fark edilmemesi. Doktorun böyle bir riski göz önünde bulundurup hastayı kontrol altında tutması gerekirdi. Meslekten men edilmeyi gerektirebilen bir hata."





Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.