Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Bilinmeyenler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-bilinmeyenler/)
-   -   NAZAR NEDİR? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-bilinmeyenler/3176-nazar-nedir.html)

fatale 19-12-2007 09:12 PM

NAZAR NEDİR?
 

Nazar Nedir?



Bildiğiniz gibi nazar, "etkileyici bakış" anlamındadır. Halk arasında konuşula gelen şöyle bir söz vardır: "Öyle mavi, kötü gözleri var ki, bakışlarıyla bir öküzü devirir." derler! Buradaki mavi göz ve kötü bakış, gözden dolayı değil; gözleri araç olarak kullanan kişiden dolayıdır. Meseleyi ortaya şöyle koyalım: Bakışlarınızla, karşı tarafa, baktığımız yere, baktığımız şeye, baktığımız kimseye bir tesir göndermiş oluruz. Çoğumuzda bu tesir normaldir, yani normal dışı bir etkisi yoktur. Fakat öyle kimseler vardır ki, bakışlarıyla karşısındakini etkilerler.

Bu etkinin kaynağı, ürettiği güçlü tesiri (ruhsal tesir), nefsaniyetin ıslah edilmemiş, arıtılmamış tesir karışımıyla dışa vurmuşsa; bu tesir, menfi yönden etkileyicidir ve bildiğimiz "nazar" olur. Örneğin böyle bir kişi, dikkatle baktığı şeyi, menfi yönde etkiler. Çünkü o şeye bakışlarında haset vardır, fesat vardır, bin türlü çekememezlik vardır. Böyle bir nefsaniyetle beslenen bu güçlü tesir, baktığı şeyi, eşya ise kırar; canlıysa dengesini bozar, hasta eder. Hatta öldürebilir!



Tabiî her fesat, her haset bakış, böyle bir etkiyi taşımaz. Çünkü ruhsal kaynağı zayıftır. (Tekâmül geriliğinden dolayı değil; bu enkarnasyonundaki icap dolayısıyla böyledir.) Nefsaniyetini arındırmış, ruhsal tesirleri güçlü kişi ise, bakışlarıyla kişileri müspet yönde etkiler. Böyle kimselerin gözlerine bakabilmek, öyle kolay da değildir.



Bir ezoterik bilgimizi aktarmaya çalışalım: Bir milyon sene kadar öncelerinde, "Atlantis" diye bildiğimiz batık kıtada yaşayan Atlantalılar, bakışlarıyla, tüm hayvanları hükümleri altına alabilen bir güce sahiptiler! Lisanları gelişmemiş olmasına rağmen, hem bakışlarıyla ve hem de acayip sesleriyle yılanları, vahşî hayvanları bile itaat altına alabiliyorlardı! Hatta bitkileri bile etkileyip, güçlü bakışlarıyla onların büyümelerini, gelişmelerini hızlandırabiliyorlardı! Ve bu bakışlarla, ağaçların dallarına bile istedikleri şekilleri verebiliyorlardı!



Hayvanlar arasında da bakışlarıyla avlarını büyüleyip kolayca yakalayanların mevcudiyetini de bu vesileyle hatırlatalım. Örneğin yılanları… Demek ki, asıl güç ruhtan kaynaklanıyor... Ama türlü icaplarla bu güç kamufle edilmiştir. Bizleri düşündürmek için de böyle bazı mizansenler sergilene gelmektedir.


Ruhsal Boyut'tan alıntıdır..

kenny 23-12-2007 09:28 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
sanırım hepimiz nazara inanıyoruz onayi peki korunmak için ne yaparız yani hep nas-felak-ayet el kürsi filan tavsiye edilir başka bildiğiniz bişeyler var mı? ciddi anlamda nazarından(veya negatif enerjilerinden diyeyim) çekindiğim birileri var ve onlarla bir süre sonra bikaç günlüğüne bir arada bulunmam gerekiyor.zaten fazlaca etkilendiğimi düşünüyorum mesela çok mutlu olduğum bir sabah herkes ne kadar neşelisin dedi,öğleden sonra telefonum çalındı.bende vaziyet aynen >:( herkesin bana ooo süper çalışmışsın her şeyi de nasıl biliyosun dediği sınavlardan vasat notlar aldım falan filan.acaba koruma kalkanını mı dinlesem? ama o da sadece içimi rahatlatır,insanların negatif enerjilerini gerçekten engelleyemez gibi geliyor 4897 nazar boncuğu gibi şeyler takmanın yanlış olduğunu bütün din bilginleri söyler durur.ciddi anlamda korkuyorum ve fikirlerinizi rica ediyorum tuh788

akik 23-12-2007 09:33 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
nazar boncuğu yanlış değil, bir nevi paratoner olabilir, aynı şeyin firuze veya ametist için de söylendiğini duymuştum ama bir araştır istersen.

kenny 23-12-2007 09:46 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
aslında boncuk bana da yanlış gelmiyor kaç kere taktığım boncuklar kendimi kötü hissettiğim zamanlarda kırılmıştır.bildiğiniz cam boncuklardı aslında bi özellikleri de yoktu ama.belki de biz o amaçla taktığımız için işe yarıyor,yani başka renkte başka bir şey taksak yine kırılacak.bilemiyorum.ama islama göre nazar boncuğu muska vs gibi şeylerin şirk sayıldığını kaç yerde okudum 4897

fatale 23-12-2007 10:00 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
Yukarıda Akik'in de yazmış olduğu gibi, yanınızda firuze taşı bulundurmanız iyi olabilir. Firuze'nin nazara karşı etkili bir taş olduğu gibi,aynı zamanda olumsuzu olumluya çevirme özelliği de varmış. Belki o zaman işleriniz tersine dönmez.Ayrıca, tabi ki negatif enerjiler yok sayılamaz fakat,bu negatiflikleri kabul edersek fazlasıyla yaşamaya başlarız. O yüzden naçizane olarak şöyle diyeyim,öncelikle bazı düşünce kalıplarınızdan vazgeçmeye çalışmamız lazım.İnsanların söyledikleri sizi bu derece etkilememesi için gereklidir bu.Mesela, ben mutluyum ve bunu kimse bozamaz,şeklinde düşünülebilir.Bu da türlü olumsuzluklara karşı, bir nevi kendinizi korumadır.

kenny 23-12-2007 10:05 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
hmm anlıyorum teşekkürler.kendim böyle diye diye nazarı çekiyorum belki de.yıllardır teyzelerin tabiriyle "benim yıldızım düşük" modunda yaşayageldiğim için bunu değiştirmem biraz zor.listeye koruma kalkanını da eklemem gerekicek o halde.

akik 23-12-2007 10:18 PM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
bahsettiğiniz şeylerin günah olup olmaması ne amaçla, ne düşünerek taşıdığınıza bağlı bence (müftüyüm ya ben). yani muskayı büyü yapıyo gibi taşırsanız günah olur ama işte huzur versin, ne bileyim allahın varlığını hissedeyim, her an o duayı ettiğimi hissedeyim diye düşünerek takıyorsanız problem olacağını sanmıyorum.

nazarı "ruhani" boyuttan çok enerji ile açıklamaya çalışıyorum ben, yapım ilkine pek müsait değil (şimdi de fizik profesörü oldum). insan beyninin belirli frekanslarla elektromanyetik dalgalar yaydıkları fiziken de tesbit edilebiliyor, belli durumlarda bu dalgaların taşıdığı enerjilerin (yani dalga boylarının) büyük oranda değiştiği de aynı şekilde birçok kez gösterilmiş. bahsettiğim paranormal olaylar falan değil, bildiğiniz normal bilimsel araştırmalardan bahsediyorum. bazı kişilerde bu dalgaların diğer insanlara zarar verecek boyutlara ulaşması mümkün olabiliyordur belki, bu durumda nazar bakışla gerçekleşmeyip sadece o insanın kafasından geçenlere de bağlı olabilir mesela.

belirli taşlarınsa kendilerini oluşturan elementlerin yapılarından dolayı belli frekanslarda enerjiyi soğurma özellikleri vardır, firuzedeki durum bu. aynı şekilde ametist radyasyonu soğurabilir, bu yüzden bilgisayarın yakınlarında bulundurun derler.

nazar boncuğu fatale'in dediği gibi daha çok psikolojik etki yaratıyor olabilir -ki bu da sizin yaydığınız enerjiyi belirler bir ölçüde- ama belki mavi rengin bi olayı vardır onu bilmiyorum. çünkü mavi ışık düşük miktarda enerji taşır kırmızı gibi renklerin tersine ve mavi olarak gördüğümüz nesneler ışığın diğer renklerini soğurup sadece maviyi yansıtan renklerdir, yani mavi nesneler ışığın yüksek enerjili kısmını soğuran nesnelerdir aslında. belki bu durumda nazar dediğimiz şeyi de kısmen de olsa soğuruyor olabilir.

bu da böyle bir bakış açısı olsun, çeşit olsun:)

Silvara 24-12-2007 09:43 AM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
sevgili müftümüz ve fizik profesörümüz :P akik khkh56 çok güzel demişsin bende öyle biliyorum. Gözle yayılan belli bir magnetik enerji var. Sanırım düşünce gücüyle birleştiği zaman zarar veriyor olabilir. Aslında benim de gözlerim mavi ama şimdiye kadar hiç öyle boncuk felan patlatmadım yada bişi olmadı. Tabii her beğendiğim yada güzel sey için maşallah "allah korusun" gibi iyi temennilerde bulunuyorm belki onunla ilgilidir.
smiliyface smiliyface kiss3

EMİR_55 24-12-2007 11:53 AM

Ynt: NAZAR NEDİR?
 
3 Felak 3 Nas 1 de Ayetel Kürsi okursanız nazar falan değmez. Nazar ayti de var amam benim ezberimde yok. Allah hepimizi nazardan korusun
smiliyface
smiliyface
smiliyface
smiliyface
smiliyface
smiliyface
smiliyface
smiliyface


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.