Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Deri Veremi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/deri-veremi/)
-   -   YARA BAKIMI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/deri-veremi/626314-yara-bakimi.html)

ada.basar.35 07-03-2018 03:04 PM

YARA BAKIMI
 
Yara bakımı ve tedavisi, vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkan ve zor iyileşen ya da iyileşmeyen doku bozulmalarının bakımı ve tedavisini amaçlar.

Akut Ve Kronik Yaralar

Yaraları akut yaralar ve kronik yaralar diye iki bölümde değerlendiririz. Akut yaralar kesik, sıyrık ve yanık gibi nedenlerden dolayı oluşan ve 3-4 hafta içerisinde iyileşmesi beklenen yaralardır. Kronik yaralar ise yatağa bağımlılık, damar yetmezliği, diyabet hastalığı gibi durumlar sonucu oluşan ve 6-8 haftadan beri iyileşmemiş, kalıcılık gösteren yaralardır.

Yatak (Bası) Yarası

Yatağa ya da tekerlekli sandalyeye bağımlı kişilerde, vücut ağırlığının oluşturduğu basınç nedeniyle yumuşak dokulara baskı olur. Kemik çıkıntısı ile yatak arasında sıkışan bu dokuların dolaşımı bozulur ve nihayetinde dokularda hasar meydana gelir. Bu hasar belli bir seviyeye ulaştığında bası yarası veya tıptaki ismiyle dekübitüs veya dekübit ülseri oluşur. Bası yaralarının oluşmasında ileri yaş, yetersiz beslenme, yetersiz sıvı alımı, obezite, yüksek tansiyon, diyabetik duyu kaybı, idrar tutamama risk faktörleridir. Sürtünmenin fazla olup cildin gergin kalması, vücut sıcaklığının yüksek olması ve cildin ıslak bırakılması yaraların oluşumunu kolaylaştırır.
ServiceDetail

PRPFESYONEL HİZMET ALMAK İSTERSENİZ ; YUKARIDAKİ WEB SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.