Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dayanışma hattı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dayanisma-hatti/)
-   -   şüphe beynimi kemiriyor :( (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dayanisma-hatti/613227-suphe-beynimi-kemiriyor.html)

fairy 13-06-2010 10:59 PM

şüphe beynimi kemiriyor :(

arkadaşlar..erkek arkadaşımla ilgili şüphelerim var..Aslında mantığımı dinlediğimde şüphelerim yersiz ama duygularım feci şekilde ağır basıyor :( içimde şüpheden başka kaybetme korkusu da var...kurtulmak istiyorum bu duygulardan :( hayatımı felç ediyor çünkü.. yardımınıza ihtiyacım var :(

Elektra 13-06-2010 11:17 PM

Cevap: şüphe beynimi kemiriyor :(

Alıntı:

fairy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751982)
arkadaşlar..erkek arkadaşımla ilgili şüphelerim var..Aslında mantığımı dinlediğimde şüphelerim yersiz ama duygularım feci şekilde ağır basıyor :( içimde şüpheden başka kaybetme korkusu da var...kurtulmak istiyorum bu duygulardan :( hayatımı felç ediyor çünkü.. yardımınıza ihtiyacım var :(

Bence mantığınızı dinleyin, şüpheler üzerinde durursanız şüphelenecek daha çok şey üretirsiniz. Birini kaybetmekten korkmayın, o sizinse zaten yanınızda kalacaktır, gitmeyi seçerse zorla elinizde tutamazsınız ki değil mi? :) Herşeyi akışına bırakın ve şüpheci duygularla ilişkinizin tadını kaçırmayın. Sadece güveni, mutluluğu ve birbirinize olan sevginizi düşünün. Sevgilerimle...actionsmile

maviinci 13-06-2010 11:21 PM

Anlık çözüm; duygularınla hareket ettiğin ve canının yanmadığı bir zamanın yoksa ya da duygularının seni götürdüğü noktalar seni daha çok yanlış patikalara sevkediyorsa o zaman duygularla hareket etmenin hiçbir anlamı yoktur. . Biliyorum, boşver demenin ne kadar saçma olduğunu ve bunu kim derse desin, senin yine de boşvermeyeceğini; ama ortada mantıklı bir sebep var: Duyguların sana zarar veriyorlar ve biz biliyoruz ki fairy kendisine zarar veren her şeyi devre dışı bırakabilecek güçte sevincli

teoman_ 13-06-2010 11:33 PM

sadece yazdıklarına bakarak söylenebilecek şey
aldatılma korkusu yaşıyorsun. bunun sebepleri arasında
-paranoya olabilir...
-özgüven eksikliği yaşıyor olabilirsin
-geçmişte yaşadığın bir olay nedeniyle aşırı savunma moduna geçmişsindir,
hani "bir şeyi öğrenince şok olmaktansa olumsuz sona hazır olmalıyım, böylece kaçınılmaz son gerçekleşince daha az incinirim" şeklinde bir bakış açısıyla zihnin kurguladığı bir savunma yöntemidir bu.

eğer arkadaşın daha önce seni aldatmışsa veya aldatma eğilimi göstermişse bu tür duyguları yaşaman bir ölçüye kadar normal ama daha önce böyle bir deneyim olmadığı halde acaba aldatıyormu şeklinde bir düşünceye kapılıp kendine sıkıntı ediyorsan hayatında yoluna koyman gereken birşeyler olabilir...

fairy 13-06-2010 11:38 PM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751994)
-paranoya olabilir...
hani "bir şeyi öğrenince şok olmaktansa olumsuz sona hazır olmalıyım, böylece kaçınılmaz son gerçekleşince daha az incinirim" şeklinde bir bakış açısıyla zihnin kurguladığı bir savunma yöntemidir bu.

eğer arkadaşın daha önce seni aldatmışsa veya aldatma eğilimi göstermişse bu tür duyguları yaşaman bir ölçüye kadar normal ama daha önce böyle bir deneyim olmadığı halde acaba aldatıyormu şeklinde bir düşünceye kapılıp kendine sıkıntı ediyorsan hayatında yoluna koyman gereken birşeyler olabilir...

evveettt kesinlikle 12den vurdun... arkadaşım daha önce beni aldatmadı gözlemlediğim kadarıyla öyle bir eyilimi de olmadı ama.. ama ya var da ben görmüyorsam diye düşünmekten,aptal yerine konmaktan gerçekten korkuyorum..ve evet ne yazıkki özgüven eksikliğim var - ki olması için aslında bir sebep yok- ve bu da geçmişte yaşadığım bir deneyimden kaynaklanıyor :(

ne yapabilirim peki? arkadaşlar sizden destek görmek gerçekten güzel... evet duygularımla hareket ettiğimin farkındayım ama işte laf dinletemiyorum susturamıyorum şu beynimi o kadar çok konuşuyor ki...

fairy 13-06-2010 11:41 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751988)
Bence mantığınızı dinleyin, şüpheler üzerinde durursanız şüphelenecek daha çok şey üretirsiniz. Birini kaybetmekten korkmayın, o sizinse zaten yanınızda kalacaktır, gitmeyi seçerse zorla elinizde tutamazsınız ki değil mi? :) Herşeyi akışına bırakın ve şüpheci duygularla ilişkinizin tadını kaçırmayın. Sadece güveni, mutluluğu ve birbirinize olan sevginizi düşünün. Sevgilerimle...actionsmile

ve elektra ne yazıkki ilişkinin tadı kaçtı :( evet o benimse zaten yanımda kalacaktır..yanımda hayatımda da aslında ama... belki de ona olan güven problemimden kaynaklanıyor bu.. ona kim yaklaşmaya çalışırsa çalışsın umursamamam gerek belki ama işte sinek küçük mide bulandırır hesabı.. yalnız benimki bulantı aşamasını geçti artık nerdeyse kusmak üzereyim bad45

fairy 13-06-2010 11:42 PM

Alıntı:

maviinci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751990)
Anlık çözüm; duygularınla hareket ettiğin ve canının yanmadığı bir zamanın yoksa ya da duygularının seni götürdüğü noktalar seni daha çok yanlış patikalara sevkediyorsa o zaman duygularla hareket etmenin hiçbir anlamı yoktur. . Biliyorum, boşver demenin ne kadar saçma olduğunu ve bunu kim derse desin, senin yine de boşvermeyeceğini; ama ortada mantıklı bir sebep var: Duyguların sana zarar veriyorlar ve biz biliyoruz ki fairy kendisine zarar veren her şeyi devre dışı bırakabilecek güçte sevincli

belki de yanlış duygulara kapılıp istemediğim şeyleri hayatıma çekiyorum.. çekmek istemiyorum işte bu olumsuz duygulardan kurtulmak istiyorum..telkinleri dinlemeye başladım dünden beri dinliyorum..inşallah bir faydasını görürüm bakalım

teoman_ 13-06-2010 11:58 PM

Alıntı:

fairy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751997)
evveettt kesinlikle 12den vurdun... arkadaşım daha önce beni aldatmadı gözlemlediğim kadarıyla öyle bir eyilimi de olmadı ama.. ama ya var da ben görmüyorsam diye düşünmekten,aptal yerine konmaktan gerçekten korkuyorum..ve evet ne yazıkki özgüven eksikliğim var - ki olması için aslında bir sebep yok- ve bu da geçmişte yaşadığım bir deneyimden kaynaklanıyor :(

ne yapabilirim peki? arkadaşlar sizden destek görmek gerçekten güzel... evet duygularımla hareket ettiğimin farkındayım ama işte laf dinletemiyorum susturamıyorum şu beynimi o kadar çok konuşuyor ki...

yapabileceğin basit ama etkili bir yöntem var
kendine seni seviyorum demekle başla, özür dile kendinden...
ve teşekkür et...
bunu her aklına gelişinde yap. ama unutma bu yöntem, uymak zorunda olduğun bir kural değil.
ve son olarak olayları zamana bırak... bakalım hayatında neler olup bitecek..

fairy 14-06-2010 12:03 AM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 752005)
yapabileceğin basit ama etkili bir yöntem var
kendine seni seviyorum demekle başla, özür dile kendinden...
ve teşekkür et...
bunu her aklına gelişinde yap. ama unutma bu yöntem, uymak zorunda olduğun bir kural değil.
ve son olarak olayları zamana bırak... bakalım hayatında neler olup bitecek..

:) sanırım bu dediğin ho'opono tekniği oluyor değil mi? ahh şu kontrol manyaklığından kurtulup olayları zamana bırakmam gerek haklısınn... ama bu manyaklıktan kurtulmam lazım öncesevincli

Parlayan 14-06-2010 12:08 AM

Alıntı:

teoman_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 751994)
-paranoya olabilir...

Bence teoman bey çok güzel cvp vermiş.Bende bu duyguları çok yaşadım.Büyüdükçe büyüyor insanın beyninde şüphe,uyku uyutmaz huzur bırakmaz.Bence gerçekten onla alakalı olmayan bir şüpheyse biran evvel kurtulma çareleri aramalısın.Çünkü insana geri dönemeyeceği hatalar yaptırıyor.Ben eşimden önce bir nişan attım ve sebebi huzur bırakmayan şüphe sebebi etrafımdaki kötü örnekleri baz almam ve özgüven eksikliği.Eşimlede çok şiddetli kavgalar yaşadım nişanlıyken evliyken sırf şüpheden.Kendini bu olumsuz duygudan kurtarmaya bak arkadaşım.Sevgiler..ttli3

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:08 PM.