![]() |
şüphe beynimi kemiriyor :( arkadaşlar..erkek arkadaşımla ilgili şüphelerim var..Aslında mantığımı dinlediğimde şüphelerim yersiz ama duygularım feci şekilde ağır basıyor :( içimde şüpheden başka kaybetme korkusu da var...kurtulmak istiyorum bu duygulardan :( hayatımı felç ediyor çünkü.. yardımınıza ihtiyacım var :( |
Cevap: şüphe beynimi kemiriyor :( Alıntı:
|
Cevap: şüphe beynimi kemiriyor :( Anlık çözüm; duygularınla hareket ettiğin ve canının yanmadığı bir zamanın yoksa ya da duygularının seni götürdüğü noktalar seni daha çok yanlış patikalara sevkediyorsa o zaman duygularla hareket etmenin hiçbir anlamı yoktur. . Biliyorum, boşver demenin ne kadar saçma olduğunu ve bunu kim derse desin, senin yine de boşvermeyeceğini; ama ortada mantıklı bir sebep var: Duyguların sana zarar veriyorlar ve biz biliyoruz ki fairy kendisine zarar veren her şeyi devre dışı bırakabilecek güçte sevincli |
Cevap: şüphe beynimi kemiriyor :( sadece yazdıklarına bakarak söylenebilecek şey aldatılma korkusu yaşıyorsun. bunun sebepleri arasında -paranoya olabilir... -özgüven eksikliği yaşıyor olabilirsin -geçmişte yaşadığın bir olay nedeniyle aşırı savunma moduna geçmişsindir, hani "bir şeyi öğrenince şok olmaktansa olumsuz sona hazır olmalıyım, böylece kaçınılmaz son gerçekleşince daha az incinirim" şeklinde bir bakış açısıyla zihnin kurguladığı bir savunma yöntemidir bu. eğer arkadaşın daha önce seni aldatmışsa veya aldatma eğilimi göstermişse bu tür duyguları yaşaman bir ölçüye kadar normal ama daha önce böyle bir deneyim olmadığı halde acaba aldatıyormu şeklinde bir düşünceye kapılıp kendine sıkıntı ediyorsan hayatında yoluna koyman gereken birşeyler olabilir... |
ne yapabilirim peki? arkadaşlar sizden destek görmek gerçekten güzel... evet duygularımla hareket ettiğimin farkındayım ama işte laf dinletemiyorum susturamıyorum şu beynimi o kadar çok konuşuyor ki... |
|
|
kendine seni seviyorum demekle başla, özür dile kendinden... ve teşekkür et... bunu her aklına gelişinde yap. ama unutma bu yöntem, uymak zorunda olduğun bir kural değil. ve son olarak olayları zamana bırak... bakalım hayatında neler olup bitecek.. |
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:08 PM. |