Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çocuk Psikolojisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cocuk-psikolojisi/)
-   -   ''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''kişinin yaşamını nasıl etkiler''? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cocuk-psikolojisi/7001-dikkat-eksikligi-hiperaktivite-bozuklugukisinin-yasamini-nasil-etkiler.html)

diksiyon 15-05-2008 01:07 AM

''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''kişinin yaşamını nasıl etkiler''?
 
''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''kişinin yaşamını nasıl etkiler''?
Bu sorunu taşıyan çocuklar okulda dersi yeterince dikkatli dinleyemezler; sınavlarda dikkatsizce hatalar nedeniyle bildiklerini de yanlış yapabilirler; evde ders çalışmaları dikkatin kolayca dağılması nedeniyle verimli olmaz. Sonuç olarak normal bir gelişim düzeyi ve zekâya sahip olmalarına karşın okul başarıları kapasitelerine oranla düşük olur. Dürtüsellik nedeniyle aile, arkadaş ve öğretmenleriyle ilişkilerinde sorunlar yaşarlar. Zaman içinde sürekli eleştiri ve olumsuz uyarılar almaları nedeniyle benlik saygıları düşer. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu bebeklikten erişkinliğe kadar yaşamın her alanında olumsuz etkileri olan önemli, ama tedavisi olan bir bozukluktur.

boritta 01-11-2012 11:33 PM

Cevap: ''Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu''kişinin yaşamını nasıl etkiler''?
 
Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği tedavisi hakkında Çocuk Psikiyatr Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın bi rmakalesini buldum:

DEHB tedavisi mutlaka bir çocuk ve ergen psikiyatisti tarafından başlanmalı ve kullanıldığı süre boyunca doktoru tarafından yakın takip edilmelidir. En sık kullanılan ilaçlar stimulan dediğimiz Metilfenidat içeren ilaç grubudur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisine başlanmadan, uzman doktor tarafından ayrıntılı özgeçmiş ve aile öyküsü alınmalı, yine doktor tarafından uygun görülen tetkikler (tam kan tahlili, biyokimya,http://cocukvegenc.com/upload_x/fck/...0dehb%2018.jpg tiroid hormon testleri, EKG vs. gibi) yaptırılmalıdır. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan ilaçlar, davranış kontrolünden ve dikkatten sorumlu olan sistemlerin çalışabilmesi için gerekli olan nörokimyasal maddelerin beyindeki miktarlarını düzenleyerek etki göstermektedir. Böylece çocuğun varsa hiperaktivitesi azalır, dikkat süresi uzar ve harekete geçmeden önce durup düşünme yeteneği artar. Uygun süre ve dozda tedavi gören dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların sosyal ve akademik alanda başarılarının arttığı bilinmektedir.Tedavi olmayan çocukların ise depresyona daha yatkın ve alkol ve madde kullanımının fazla olduğunu çalışmalar göstermektedir.


Kaynak ve Makale Devamı: Hiperaktivite Bozukluğu - DEHB | DEHB Tedavisi | Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu`nda Tedavi Seçenekleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.