Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Cilt ve Deri Sorunları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cilt-ve-deri-sorunlari/)
-   -   polenlerden korunma yolları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cilt-ve-deri-sorunlari/469900-polenlerden-korunma-yollari.html)

genco 06-04-2010 09:42 AM

polenlerden korunma yolları
 
POLEN NEDİR ?
Polen (çiçek tozu), bitkilerin genetik bilgilerini taşıyan erkek üreme tanecikleridir. Mikroskopik, yani çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük yapılardır. Allerji gelişimi açısından önemli olanlar, rüzgarla taşınabilecek kadar küçük, yani ortalama 20-60 mikron boyutlarındaki polenlerdir. Renkli, kokulu ve gösterişli bitkilerin polenleri ise daha büyük boyuttadır (ortalama 100 mikron) ve allerji açısından çok önemli değildir.
Allerjenik polenler havada uzun süre kalabilir ve rüzgarla çok uzak mesafelere taşınabilir, evlerimizin içine kadar girebilirler.
Polenler, ağaç polenleri, çayır polenleri ve yabani ot polenleri olmak üzere genel olarak üçe ayrılır.
Bu polenlerin bahar ve yaz süresince belli bir dağılımları vardır (İklim ve coğrafi bölgeye göre değişkenlik göstermekle birlikte):
- İlkbaharın erken döneminde ağaç polenleri,
- Yaz başında kadar geçen sürede çayır (ot) polenleri,
- Yaz ortasından sonbahara kadar ise yabani ot polenleri allerjik şikayetlere neden olmaktadır.



Atmosferdeki polen yoğunluğu gün içinde değişiklikler gösterir. Polenler genellikle günün erken saatlerinde (saat 04.00 - 08.00 arası) atmosfere yayılırlar. İlerleyen saatlerde havadaki polenler yavaş yavaş azalır. Bu nedenle, polen allerjisi olan hastaların şikayetleri sabah saatlerinde daha belirgindir.
Meteorolojik şartlar da önemlidir. Yağmur, polenlerin hem sayısı, hem antijenik gücünü artırır. Yağmur sonrası gelen açık ve güneşli hava, polen taşıyan keseciklerin açılıp içindekilerinin atmosfere yayılmasını sağlar. Sis ise havadaki polenlerin yayılmasını önler.

POLENLER NASIL ALLERJİ YAPAR?
Polenler çok küçüktür, ama boylarından büyük hastalıklara neden olurlar. Özetleyelim:
Bağışıklık sistemi organizmaya yabancı her maddeyi tanımak ve zararlıysa yok etmek üzere programlanmıştır.
Allerjik bünyesi olan kişilerin bağışıklık sistemi polenleri “zararlı” bir madde olarak algılar, ve bu zararlıdan vücudu korumak için “IgE” (immunglobulin E) adı verilen birtakım “anti-maddeler” yapar.
Bu IgE'ler, allerjik reaksiyonlardan sorumlu bir hücre olan Mast hücresinin üzerine yerleşir.
Böylece o polen bağışıklık sisteminin "kayıtlarına" alınmış olur.
“Allerjik duyarlılaşma” dönemi adı verilen bu süreç tamamlandıktan sonra, mast hücreleri hazırlıklarını tamamlamış ve mücadeleye hazır duruma gelirler. Solunum yolu ile atmosferden alınmış olan polenler ile tekrar karşılaşınca başta histamin olmak üzere allerjik hastalık belirtilerine neden olan birçok madde salgılarlar.
Sonuç : Burun kaşıntısı, hapşırma, burun akıntısı...

POLENLERDEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ ?
Polenlerden uzak kalmak oldukça zordur. Çünkü polenler atmosferde her yere yayılır, evimize, iş yerimize, arabamıza kısaca havanın olduğu her yere ulaşabilir. Ama yine de alınabilecek bazı önlemler vardır:
http://www.allerjim.com/polen.jpg Polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya çalışın, açık havada spor yapmayın.
http://www.allerjim.com/polen.jpg Güneş gözlüğü kullanın, eve geldiğinizde burun ve gözlerinizi su ile yıkayarak yapışan polenleri uzaklaştırın.
http://www.allerjim.com/polen.jpg Mümkünse her gece saçlarınızı yıkayın (saçlarınızdan yastığınıza dökülecek polenleri solumamak için).
http://www.allerjim.com/polen.jpg Evinizi öğleden sonra havalandırın, sabah saatlerinde pencere açmayın.
http://www.allerjim.com/polen.jpg Ev içi havanın temizlenmesinde hepa filtreli hava temizleyici kullanabilirsiniz.
http://www.allerjim.com/polen.jpg Polen mevsiminde, çamaşırlarınızı ev içinde kurutun.
http://www.allerjim.com/polen.jpg Otomobiliniz ile seyahat ederken camları kapalı tutun ve aracınızın polen filtresini ilkbaharda sık değiştirin.

Elektra 06-04-2010 10:08 AM

Cevap: polenlerden korunma yolları
 
Evet arkadaşlar polenlere dikkat edelim yoksa kırmızı kırmızı noktacıklar çıkar.girlhaha Polenlerin gazabına uğramış arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi yolluyor, bu gerekli yazıyı paylaştığı için Genco arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorumalk78

derya88 06-04-2010 02:53 PM

Cevap: polenlerden korunma yolları
 
harika bir konu bende şikayetçiyim .sadece havalandırma kısmını biliyordum. sabahları camı açmazdım şimdi digerleride faydalı oldu. teşekkürler...

master8566 06-04-2010 03:12 PM

Cevap: polenlerden korunma yolları
 
Bu polen alerjisinin hepsinin değil ama bir bölümünün tamamen psikolojik bir sorun olduğunu hatırlatmak isterim...Bununla ilgili araştırmalar ve vakalar var psikolojide...

master8566 06-04-2010 03:34 PM

Cevap: polenlerden korunma yolları
 
Aslında tüm hastalıkların sebeplerinin tamamen zihinsel olduğunu iddia edenler ve bu konuda kitaplar var...Ama öyle olsa da tedavi konusu çok şüpheli kalıyor...Gerçi reiki vb yollarla iyileştiklerini söyleyenler de var ama yaygın değil tabii bu durum ...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.