Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilim ve Teknoloji (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilim-ve-teknoloji/)
-   -   İlk yapay anı bilimsel olarak üretildi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilim-ve-teknoloji/623199-ilk-yapay-ani-bilimsel-olarak-uretildi.html)

sweeet 29-07-2013 09:47 PM

İlk yapay anı bilimsel olarak üretildi
 
ABD'li bilim adamları ilk yapay anıyı üretti

ABD’li bilim insanları, fare beyninde ‘sahte anı’ oluşturmayı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Elde edilen başarı,beyin hastalıklarının önüne geçilmesinde çığır açabilecek.

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki RIKEN-MIT Merkezi’nde yapılan araştırmada, farelerin beyinlerine yerleştirilen optik fiberler, hafıza oluşumu sağlayan hücreleri harekete geçirmeyi başardı.

Araştırma görevlisi Steve Ramirez, başrolünde Leonardo Di Caprio’nun yer aldığı inception veya Arnold Schwarzenegger’in rol aldığı ‘Total Recall’ filmlerinde yaşananların gerçeğe dönüşebileceğini ifade etti.

Travma bozukluğu tedavi edilebilecek

Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, sahte anı oluşturarak insanlarda travma sonrası stres bozukluğu tedavi edilebilecek.
Farelere sahte anı vermek için bilim insanları hücreleri işgal edecek ve ‘channelrhodopsin-2’ adı verilen bir proteinin üretilmesini sağlayacak bir gen enjekte yayacak virüs geliştirdi.

Geçmişteki çalışmalar, proteinin ışığa maruz bırakıldığında hücreleri aktif hale getirdiğini göstermişti. Yapılan deneyde, ışık bu sefer hafıza oluşumunu tetiklemek için kullanıldı.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

sweeet 29-07-2013 09:49 PM

Cevap: İlk yapay anı bilimsel olarak üretildi
 
İlla virüs şart değil ki biz bir şeyin nasıl olduğuna inanıyorsak gerçeğimiz o oluyor. O kötü anıları hiç yaşamamış saysak ya da daha güzel anıları yaşadığımızı varsayarsak beyin bunu kendi otomatik yapıyor. Beyin muhteşem bir makine evet bazen insanın aklına sığmıyor ama bunu düşüncelerini değiştirerek başaramayanlar için yeni bir umut. Bakalım bilim dünyası daha neler keşfedecek.

Sevgiler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.