![]() |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Alıntı:
Evet ben de kolay atlatmıştım , hem mak-el , hem termodinamik çok kolay gelmişti ama okulumuzda 12. defa sınava gelenler hatta çocuğu ile gelenler vardı, sınava giren rekoru termodaydı, 605 kişiden 10 kişi geçiyordu çünkü... Konuyu dağıtmayalım fazla :) , ben de makina yüksek mühendisiyim ... Tüm meslek sahibi olanlara ve olacaklara kolaylıklar diliyorum. Gülekalınız...actionsmile |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Ben öğrenciyim. Mezun olunca Filolog olacağım. |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Mali Müşavir Stajeriyim :D benden başka kimse yok sanırım :D |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Sanatçı... Besteci, söz yazarı ve yorumcu yani :) |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? harita tapu kadastro teknıkeriym.. |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? ben henüz lise öğrencisiyim. bu sene son sınıf oldum. kafamda ne seçeceğim hakkında tam bir fikir yok. diyetisyenliği düşünüyorum. bilen, olan ve ya bi fikrin olan var mı?? bana yardımcı olabilecek birisi ?? hem okuması hemde çalışma hayatı olarak bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum :))) şimdiden teşekkürlerr :))) |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Alıntı:
DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM _________________________________________________ İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması konusunda çalışan, varolan besin kaynaklarının ekonomik ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan ve bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren meslek elemanıdır. GÖREVLER - Besinlerin işlenmesi, hazırlanması, pişirilmesi, depolanması sırasında oluşan değişikliklerin insan vücudundaki etkilerini inceler, - Toplumun yanlış beslenme alışkanlıklarını saptar. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemlerin alınmasını sağlar, - Besin analizlerini yapar, - Diyet ürünleri geliştirir, - Çeşitli hastalık durumlarındaki birey ve gruplar için hastalık durumlarına uygun diyetleri planlar, - Toplu beslenme yapılan kurum ve kuruluşlarda beslenme ilkelerine uygun hizmetin verilmesini sağlar. Besinlerin satın alınması, hazırlanıp pişirilmesi, saklanması ilkelerini belirler ve uygulanmasını sağlar, - Toplumu ve bireyleri sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitir, - Eğitim materyallerini hazırlar. KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - İlgili dokümanlar, - Tıbbi ölçüm ve kontrol cihazları. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Diyetisyen olmak isteyenlerin; - Fen bilimlerine, özellikle kimya ve biyolojiye ilgili ve bu konularda başarılı, - Başkaları ile işbirliği yapabilen, - İnsanlara yardım etmekten hoşlanan, - Dikkatli, - Sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Diyetisyenler hastanelerde, okullarda, yurtlarda, fabrikalarda görev yaparlar. Görev yeri temizdir. Ancak, mutfak denetimi yaparken, nemli ve kokulu ortamda çalışmak durumundadır. İş genellikle oturarak yürütülür. Diyetisyenin ilişkide bulunduğu kişiler görev yaptığı kuruma göre değişir. ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Diyetisyenler; - Beslenme eğitimcisi ve öğretmen olarak eğitim kurumlarında, - Koruyucu ve eğitici diyetisyen olarak, halk sağlığı hizmetlerinde, - Klinik diyetisyen olarak sağlık kuruluşlarında ve yataklı tedavi kurumlarında (enfeksiyon, şişmanlık, şeker ve kalp hastalıklarının tedavilerinde ve rehabilitasyonda özel diyetler hazırlarlar) çalışabilirler. Ayrıca; - Toplu beslenme yapan kuruluşlarda, besin üretimi yapan kuruluşlarda, - Özel beslenme ve spor merkezlerinde görev alabilirler. MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Diyetisyenlik (beslenme uzmanlığı) eğitimi ülkemizde, çeşitli üniversitelere bağlı fakülte ve yüksekokulların “Beslenme ve Diyetetik” bölümünde verilmektedir. MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için, Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir. EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Beslenme-diyetetik programının eğitim süresi 4 yıldır. - Lisans düzeyindeki eğitim süresince; Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil gibi derslerin yanı sıra, Temel Kimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Fizik, Matematik, İstatistik, Psikoloji, Sosyoloji, Biyoistatistik, Beslenme Biyokimyası, Beslenme İlkeleri ve Besinler, Fizyoloji, Anatomi, Besin Mikrobiyolojisi, Kişisel ve Toplumsal Sağlık, Aile Planlaması, Toplum Beslenmesi, Beslenme Hastalıkları Epidemiolojisi, Besin Kimyası ve Analizi, Ana-Çocuk Beslenmesi, Kurum Beslenmesi, Besin Kontrolü ve Yönetim Ekonomisi gibi dersleri alırlar. MESLEKTE İLERLEME - Başarılı öğrenciler, diyetisyenliğin yanı sıra Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri, Biyokimya, Anatomi, Halk Sağlığı ve Metabolizma dallarında lisans üstü eğitime devam edebilirler, - Hastanelerde birden fazla diyetisyen bulunması halinde baş hekimlikçe diyetisyenlerden birisi şef olarak görevlendirilebilir. umarım yardımcı olabilmişimdir Sağlıcakla kal |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? Alıntı:
|
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? merhaba,herkesin mesleklerini yazdığını görünce ben de katılmak istedim. 78 dğml ve 4 çocuk sahibiyim .. mesleğim takı tasarım ,anne çcuk eğitimi ve en son hafızlığa başladım . takı tasarım hocalığını yaptım . mesleğimi de çok seviyorum insanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir duygu yoktur herhalde ,okumayı neredeyse bırakıyordum . yazdıklarınızı okuyunca ,neden olmasın tekrar başlayabilirim ve inanılmaz etkilendim. burdan atakan beye tşk sunuyorum . yeni bir hayat 14 yıllık evhanımlığından snr iş hayatı ve okula başlaması, beni nasıl etkiledi anlatamam. yeni bir hayat tşk tşk .. hayatım değişti .her yeni bir günde ,yeni bilgilerle harikasınız.. sevgiler. |
Cevap: Hangi Meslektensiniz ?? ezmiran botan,kararlılığınız için size de teşekkürler..İstedikten ve azimli olduktan sonra insanın yapamayacağı şey yok..Sevdiğiniz bir işi yapmanız çok güzel..İlgi alanıma girmese de takı tasarımlığı, değişik fikir ve üretim isteyen zevkli bir uğraş..Hafızlık yapmaya başlamanız da gerçekten takdir edilecek bir durum..Oldukça güçlü bir hafıza ve emek ister.. Başarılarınızın artmasını diliyorum.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:05 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.