Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Dövüş Sanatları Klubü > Dövüş Sanatları Cd'leri > Aikido

Uyarılar

Aikido Nedir?

Dövüş Sanatları Cd'leri ve Aikido Aikido Nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sensei İhsan Özgün’den Kısaca Aikido Aikido, kişinin kendisiyle barışık, doğal ve sosyal çevresiyle uyum içinde yaşamasının yoludur. Aikido, aynı zamanda bir savaş sanatıdır. Yalnız, aikidonun öncelikli savaşı, kişinin kendisine, başka bir ifadeyle iç dünyasında yarattığı hayali/marazi düşmanlara karşı vermesi gereken ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Aikido telkin cd indir izle İstanbul Aikido nerededir kimdir Aikido çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Aikido hipnoz Aikido olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Aikido hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Aikido kuantum düşünce kitap haberi

Aikido Nedir?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-01-2007, 11:32 PM   #1 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Aikido Nedir?

Sensei İhsan Özgün’den Kısaca Aikido
Aikido, kişinin kendisiyle barışık, doğal ve sosyal çevresiyle uyum içinde yaşamasının yoludur.
Aikido, aynı zamanda bir savaş sanatıdır.

Yalnız, aikidonun öncelikli savaşı, kişinin kendisine, başka bir ifadeyle iç dünyasında yarattığı hayali/marazi düşmanlara karşı vermesi gereken bir savaştır.

Bu hayali/marazi düşmanlar, genelde güven eksikliği veya yokluğundan kaynaklanan kişinin korkuları, endişeleri, panikleri,… ile kompleksleridir. Tabii buna bir de onun açgözlü / doyumsuz egosunu eklemek gerekir. Kişideki bu güven eksikliği veya yokluğu süreklilik arz ederse, hayali / marazi düşmanlarının sayısı artar ve kronikleşir. Bunun sonucu olarak karşımıza ya içine kapanık, sinik bir kişi çıkar veya kaba saba, saldırgan ve doyumsuz biri. Yalnız, her iki kişiliğin de ortak paydaları, uyumsuz ve asosyal olmalarıdır.

İşte aikido, kişinin kendisiyle barışık, doğal ve sosyal çevresiyle "uyum" içinde yaşamasının önündeki engelleri kaldırarak onu toplumun içine çeker, sosyalleşmesine yardımcı olur. Bu yüzdendir ki aikidoya aynı zamanda “uyum yolu” da denir.

İç ve dış barışın sağlanmasında bu denli önemli olan "uyum" aikido ile nasıl sağlanır?

Kişi, aikido yapmaya karar vermekle zaten “uyum” yolunda ilk adımını atmış demektir.

Daha ilk derste, aikidocular arasında tanık olduğu içten sevgi, arkadaşlık ve “uyum” onun üzerinde etkisini hemen gösterir. Kişi, o zamana kadar pek tanık olmadığı bu hoş ve güven verici ortama intibak etmekte zorlanmaz. Bir süre sonra kendisi de mevcut “uyum”un bir parçası haline gelir. Dojoda samimi arkadaşlıklar, kalıcı dostluklar kurar.

Bu arada hayatta başka güzellikler ile başka zenginliklerin olduğunun farkına varır. Hayatındaki mevcut eksileri artıya çevirirken, olay ve olgulara daha mantıklı yorumlar/çözümler getirmeye başlar. Tüm bu olumlu değişme ve gelişmeler sonunda o, daha iyi bir eş, daha güvenilir bir dost, daha iyi bir patron, (…) ve daha iyi bir insan olmuştur.

Hâsılı aikido kişinin yaşamında, dünya görüşünde köklü değişikliklere neden olur. Bu yüzdendir ki birçok aikidocu hayatına, “Aikido’ dan önce”; ”Aikido’ dan sonra” diye bir milat biçer.

Tüm bunların yanında aikidonun soylu bir amacı daha vardır:
“Evrensel Barış”

“Evrensel Barış”ın yolu ise sevgiden geçer.

“Sevgi” her şeyin koruyucu Tanrısıdır. Onsuz hiç bir şey olmaz. Aikido “sevginin gerçekleşmesidir” der aikidonun kurucusu M.Ueshiba.

Tanrı’nın sevgisi yalnız insanları değil tüm varlıkları kavrar. Çünkü var olan her şey aynı “Ulu Mimar” tarafından aynı kozmik maddeden yaratılmıştır. O halde hepimiz “Özde Bir”iz. Aynı evrensel yasalara tabi olmanın yanında aynı kozmik kaderi paylaşmaktayız; yani hepimiz ölümlüyüz.

Bu evrensel gerçeği biliyor olmalı ki, kızılderili reisi, yaklaşık iki asır evvel beyaz adama, “Toprağa tüküren (aslında toprağa değil) kendi yüzünü tükürmüştür” der. Keza bir aikido ustasının, insanın kendini ziyan etmesini evrenin bir parçasını ziyan etmekle; başkasına zarar vermesini de kendisine zarar vermekle eşdeğer tutması aynı evrensel gerçeğin başka bir açıdan veciz bir ifadesidir.

İşte bu “Özde bir” ve “Kaderde bir” olma duygu ve düşüncesi bizi var olan her şeye saygı duymaya, onları sevmeye götürür.

Aikidonun kendisini “Barış, sevgi ve kardeşlik sporu” olarak deklare etmesinin ardındaki soylu felsefenin dayanağı işte bu duygu ve düşüncedir.

Görüldüğü üzere insana, doğaya/evrene bakışıyla aikido yetkin bir dünya görüşü, bir öğretidir.

Yaşama hakkı hakların en kutsalıdır. Bu kutsal hakka yönelik bir saldırı halinde aikido kendini savunmayı bir hak, bir görev kabul eder. Yalnız, bu hakkı kullanırken bile “başkalarının maddi ve manevi bütünlüğüne zarar verme” yi ahlak dışı görür.

Aikido teknikleri basit, doğal ve son derece etkilidir. Yalnız, sanatta bu seviyeye gelmek büyük bir istek ve sabırla çalışmayı gerektirir.

Böyle bir çalışma sonucu varılan nokta heyecan vericidir. Yukarıda da değinildiği üzere kişinin kendine güveni artmış, insanlarla daha çabuk ve içten iletişim kurmaya, olay ve olgulara daha mantıklı ve gerçekçi bakmaya başlamıştır. Dahası, zaman içinde bazı ruhsal ve bedensel rahatsızlıklardan kurtulmanın yanında, kendisinin de şaşıracağı büyük bir ruhsal ve bedensel güce sahip olmuştur.

Son söz olarak şunu söylemek isterim;
Aikido candan bir arkadaş, gerçek bir dosttur; karşılık beklemeden verir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-02-2009, 04:30 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesajina 3 kez İyi ki varsın denildi
BALIKADAM is an unknown quantity at this point
Standart

cd denıyor ama yok!
BALIKADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-02-2009, 05:44 PM   #3 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart

Aikido için kişiye özel cd yapilmaktadır.İçeriği Aikido sporunu daha iyi yapmak ve motivasyon üzerinedir.Aikidioyu öğretmez sadece içten gelen bir şekilde bilinçaltını kullanarak yapmayı sağlar.
__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-2009, 12:19 AM   #4 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 104
Tesekkür: 197
110 Mesajinıza toplam 584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
olsun is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Aikido Nedir?

Aikido savaş değil barış sanatı.
Kurucusu şöyle der:Aiki gerçeğin kendisini tanımlar .Bize saldırmakta olan insanlarla biraraya gelip sevgiyle barışma yoludur.Onlar hiddet içinde saldırırken siz tebessümle karşılayın barışı sunun .Bu aikinin gerçek yoludur.'Eğer bu öğretiyi kavrayamazsanız öğrendiğiniz aikido sadece savaşmaya yarar.Ve onun sırrına hiçbir zaman ulaşamazsınız.
alıntı
olsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2009, 10:40 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
serenity12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2009
Mesajlar: 1
Tesekkür: 3
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
serenity12 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Aikido Nedir?

belgeselini izlemiştim bir aikido savaşçısı 100 silahlı askeri öldürecek güçtedir diyordu. kastettiği sanırım savaşçının gücüydü yoksa öldürme ve savaş meraklısı olduğu değil.
serenity12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2009, 11:33 PM   #6 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 205
Tesekkür: 96
221 Mesajinıza toplam 1,301 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
master8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura about
Standart Cevap: Aikido Nedir?

Her nedense bütün uzakdoğu dövüş sanatları bir türlü bir dövüş sanatı olduklarını kabul etmezler.İşin hep bir felsefi yanı vardır,tamam kabul edebiliriz bunu belki ama bu sanatları bilen "iyiler" bir yana öte yandan bu sanatları bilen "kötüler" nedense bu felsefelerden hiç nasiplenmemiş olurlar ve heryerde kemik sesleri ve kan olur...Yıllar önce bir Budist tanımıştım,adamın köpeği bile vejeteryandı başka canlılara zarar vermemek konusunda ders veriyordu sonra öğrendik ki adam karısını dövüyormuş!!! Hakikaten "barış ve sevgi dolu bir yaşam tarzıyız" iddiası bu dövüş sanatları için gerçekten bir palavradan mı ibaret ya da gerçekten biz sadece ve sadece dövüş sanatıyız arkadaş deseler ne olur ki? Gerçekten barış ve sevgi dolu bir hayatta "dövüş" düşüncesi olabilir mi? Hani bir de bazı iddiaları vardır o okulların: "Dünyanın en büyük döğüşçüsü kimseyle döğüşmediği için onu kimse yenemezdi!!!" filan gibi...Ne bu şimdi?
master8566 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Aikido Nedir?

Dövüş Sanatları Cd'leri ve Aikido Aikido Nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sensei İhsan Özgün’den Kısaca Aikido Aikido, kişinin kendisiyle barışık, doğal ve sosyal çevresiyle uyum içinde yaşamasının yoludur. Aikido, aynı zamanda bir savaş sanatıdır. Yalnız, aikidonun öncelikli savaşı, kişinin kendisine, başka bir ifadeyle iç dünyasında yarattığı hayali/marazi düşmanlara karşı vermesi gereken ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Aikido telkin cd indir izle İstanbul Aikido nerededir kimdir Aikido çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Aikido hipnoz Aikido olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Aikido hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Aikido kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.