Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2008, 08:33 PM   #18 (permalink)
henna
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 52
Tesekkür: 8
39 Mesajinıza toplam 220 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
henna is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: hızlı konuşuyorum:(:(:( nasıl giderebilirim:(:(:(yardım lütfne:(:(:(:(

Alıntı:
01nisan Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili henna,konu hızlı konuşma olduğu için kendimi tutamadım, kemdimce ek olarak bir şeyler söylemek istiyorum.

Hızlı konuşan ve başarılı bir sürü insan var. Rahmetli Barış Manço, Fatih Altaylı aklıma gelenler. Sonra şimdiki İstanbul Valisi Muammer ... soyismini hatırlamıyorum. Bu konuyu problem olarak görme. Çünkü odaklandığın şey büyüyor. Sorun olarak gördükçe ona güç veriyorsun.. Bu bir yapı meslesi, belki de genlerinde var. Daha önce aldığım NLP eğitimlerinde görsel kişilerin hızlı konuştuğu öğretilmişti. Ben de biraz hızlı konuşurum , Çünkü hızlı düşünüyoruz. Hızlı kavrıyoruz. Bu hız hayatın bir sürü alanında mevcut oluyor. Sanki içimde bir at dörtnala koşuyor gibi hissederim bazan. Yani hayatın bir sürü alanında, yemek yeme, bir işin sonuçlandırılması gibi şeylerde de hızlı olduğunu düşünüyorum.

Bir şey daha, hızlı konuşuyorum diyorsun ya. Bir inanç oluşturmuşsun. Bilinçaltın bu inancı gerçekleştirmek için iş başında olur. Kendin hakkında neye inanıyorsan bilinçaltı onu gerçekleştiriyor. Bence "ben sakin ve güzel konuşurum " diye bir inanç oluşturmakla işe başla. Yani bilinçaltına yeni bir komut ver.,

Bir şey daha söyleyeceğim, bu belkide bir özgüven meselesi, hani yavaş konuşursam insanların vaktini alıyormuş gibi hissediyorum diyorsun ya, seni çok iyi anlıyorum. Bu durum kendine değer vermemekten kaynaklanıyor olabilir. Kendini değerli bulduğunda başkalarının vaktini aldığını düşünmezsin.Bu konuda bir kitaptan okuduğum, beğendiğim bir cümle var. " Güven insanın sonradan edindiği kimlikte ve küçük benlikte bulunmaz, güveni oluşturmak için atılacak ilk adım kendi küçük benliğimizi yoldan çekmektir. Güven ta derinlerde, gerçek belliğimizdedir."

Son bir şey daha, bu sitede keşefettiğim Matrikse Hükmedin isimli kitaptan da bir alıntı yapacağım. " Kendi enerjinizle ilgili bir sonununuz varsa, o zaman farklı bir nakil modu seçin.. Küskün kendinizle anlaşıncaya kadar bir rol model seçin." diyor yazar. Yani güzel konuşan birini taklit edebilirisin. Aktör Bruce Willis bir röportajında, normal hayatında kötü ve kekeleyerek konuşmasına rağmen, "tiyatro sahnesinde bir başkasını canlandırdığımda kekelemediğini fark ettim bu nedenle oyuncu olmaya karar verdim" diyor.
Bu konuda kendimce bildiğim şeyleri sıraladım. Dediğim gibi sorun olarak görme, çözüm olarak gör.Vurgulu, güzel konuşmalar dileğiyle, sevgiler...
Nisan'cığım gerçekten çok teşekkür ederim,
aslında işin özü özgüven eksikliği yani senin dediğin gibi kendime değer vermemekten kaynaklanıyor.
Kendi değerimi bilmiyorum malesef, verdiğin alıntı çok güzel. Bu kitabı çok merak ettim e-kitap olarak varsa linkini alabilir miyim senden?

Topluluk karşısında konuşmanın yanında ego güven güçlendiricide dinlemem gerekiyor ama çok fazla karıştırıyor olacam,
bunları da eklersem 6 tane telkini birbirine karıştırmış olacam.
Atakan bey bu şekilde fayda alabilir miyim?
henna isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla