Konu: Narsisizm
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-03-2020, 09:34 AM   #2 (permalink)
umutluemre
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2018
Bulunduğu yer: bolu
Mesajlar: 67
Tesekkür: 0
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umutluemre is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Narsisizm

Hep ben diyen, kendinden başka hiç kimseyi, hiçbir şeyi önemsemeyen, yalnızca çıkarlarını düşünen ve hayatını benzer yaklaşımlarla sürdürmeye çalışan kişiler için narsist denilebilir.

Hayatını sürdürmeye çalışan ifadesine özellikle dikkat edilmelidir ki narsistik yaklaşımlarla kişinin gerçekten mutlu olması, hayattan zevk alması pek mümkün değildir.

Zira bu insanlar sürekli bir açlık halindelerdir. Doyumsuzluklarıyla öne çıkan, yaşamlarını başkalarının sahip olduklarına sahip olmaya çalışarak geçiren ve kendini bir nevi tanrı olarak gören kişiler için “doyum” fazlasıyla uzak bir kelimedir.

Onlar önlerinde duran bolluğa rağmen başkalarının elindeki ekmeğe gözünü diken tamahkar kişilerdir. Kısacası narsist ne demek sorusuna verilebilecek bir sürü farklı yanıt vardır. Zaten tarih boyunca bu konuda bir sürü insan yazmış çizmiş, narsist sözcüğü farklı şekillerde tanımlanmıştır. Narsist Ne Demek? Narsisizm Nedir? hakkında her şeyi buradan öğrenebilirsiniz: https://paratic.com/narsist-ne-demek-narsisizm-nedir/
umutluemre isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla