Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2018, 10:28 AM   #2 (permalink)
Hayatdern
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2017
Mesajlar: 95
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 5 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Hayatdern is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Cilt kanserleri ve benler

Cilt Kanseri Türleri Nelerdir?

Cilt kanseri en fazla yakalanılan ancak en fazla iyileşme gösterilen kanser tiplerinden biridir. Deri kanserinin pek çok çeşidi vardır. Bu çeşitlere göre tehlike dereceleri de farklıdır. Tedavi süreci kanser tipini belirledikten sonra başlanmaktadır. Bazı türler çok tehlikeli olmakla birlikte bazı cilt kanseri türleri ise tedavi ile kolayca iyileşebilecek türdendir.

Melonom Cilt Kanseri

Deriye rengini veren melanosit hücrelerinin renk değişimi sonucu oluşabilen kanser türüdür. Ben veya siğil oluşumundan sonra güneş ışığına fazla maruz kalındığında melanin hücreleri üretilmeye devam ettiğinde koyu kahve renkli gözlenebilen cilt kanseridir. Ancak melanin üretimi olmadan da cilt kanseri renksiz olarak oluşabilmektedir. Cilt kanseri türlerinin en tehlikelisidir.

Bazal Hücreli Karsinom

En sık görülen cilt kanseri çeşididir. Çoğunlukla düz, sert, soluk renkli veya kolayca kanayabilen küçük, pembe, şeffaf, parlak bir kanserdir. Büyük bazal hücreli karsinomlar, kabuklu halde yayılabilen bir özelliğe sahiptir. En yaygın ve en az tehlikeli deri kanseri türüdür.

Skuamöz Hücreli Karsinom

Büyüyen, tümsekli bir yapı gibi gözükebilir. Genellikle pul pul, döküntü şeklinde bir yüzeyi vardır. İkinci derecede tehlikeli bir cilt kanseri türüdür. Vücudun güneşe maruz kalan bölgelerinde görülmektedir. Ancak ağız ve genital bölgede de görülebilmektedir. Kanser oluşan bölgede yoğun kaşıntı oluşabilmektedir.

Cilt Kanserinin Tedavisi Nedir?

Cilt kanseri tedavisi, kanser tedavileri içinde en mümkün olanı ve başarı düzeyi en yüksek olanlardan biridir. Bu noktada hastadaki kanserin evresi ve türü gibi detaylar değerlendirildikten sonra, en etkili tedavi yöntemine karar verilmektedir.

Tüm kanser tedavilerinde olduğu gibi, cilt kanseri tedavisinde de en etkili yöntem cerrahi müdahale ile hastalıklı derinin temizlenmesine dayanmaktadır. Ameliyatın uygun olmadığı hastalar için kemoterapi ya da radyoterapi uygun görülen tedavi yöntemlerinden biridir. Cilt kanserine ilişkin araştırmaların sürdürülmesi sonucunda, alternatif birçok tedavi geliştirilmiştir. Bu tedavi seçeneklerinden biri olan kriyoterapi, cilt kanserinin ölümcül olma oranını oldukça düşürmüş olan tedavi yöntemlerinden biridir.

Bilgihanem
Hayatdern isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla