Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-04-2018, 03:08 PM   #2 (permalink)
olmasamda
 
Üyelik tarihi: Jun 2014
Mesajlar: 9
Tesekkür: 5
3 Mesajinıza toplam 4 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
olmasamda is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Arkadaşlar öncelikle telkinleri yoga ile desteklemeyi çoktan keşfetmiş ve uyguluyor olmanızı dilerim. Hani telkinlerle ilgili önemli bir konu olan ''uygulama'' kısmı varya işte yoga bunun için en iyi başlangıç adımı bence .
Çoğumuz telkinlere ya depresyon halinde ya sıkıntılı bir durumda yada daha iyi olmak istediğimiz bir anda başlıyor yani başladığımız noktada bedenimizde bir çok olumsuz duygu sıkışması ,stres, düzensiz kan dolaşımı, net olmayan bir zihin ve daha bir çok birikmiş ve bilinç altına işleyip tekerrür edip duran bir sürü sorunla başlıyoruz .telkinler her durumda bilinç altını etkilemeye başlıyor ve örneklerden anladığımız kadarıyla görüyoruz ki farkındalık çalışması yapan ,spor yapan , meditasyon yapan yada hali hazırda sosyal bir ortamı olan arkadaşlar daha net ve güçlü sonuçlar elde etmeye başlıyor .Her ne durumda olursak olalım telkinleri dinlemeye devam etmek bizi zaman içerisinde iyi yönde etkiliyor yani istediğiniz kadar tembel olun yada stresli bir yaşantınız olsun zamanla davranışlarınız değişmeye başlıyor orası bir gerçek ve bu çok değerli bir şey ama eğer bizim amacımız daha iyisi daha güçlü daha etkili ve hızlı adımlar atarak hedeflerimize ulaşmak ise ki yerinde sayıyor olmanın nedenlerinden biri olan ''yetinmek '' den daha iyisini yapmamız gerekiyor. Yoga beden zihin sağlığı için çok faydalı bir aktivitedir ve yoga ile sıkışmış duygular ,stres ve düşünceler çözülüp ,beden ve zihin sağlığı yerine geldikçe dağılmış yada sıkışmış enerjinin doğal akışı ve bütünlüğün sağlanmaya başlanmasıyla birlikte telkinleri dinlediğinizi düşünün .yani yoga ile bedensel ve zihinsel detoks yaparken yerine sırası ile olumlu düşünceler ,olumlu duygular , olumlu davranışlar yerleştirmek çok daha kolay ve verimli olacaktır.
Telkin dinlemeye başladıktan bir süre sonra bazı iniş çıkışlar dalgalanmalar yaşıyoruz kimimiz devam ettiği işinden ayrılıyor kimisi eşinden ayrılıyor kimisi ani ticari atılımlarda bulunuyor ve bu atılan adımlardan suçluluk duymalımıyım endişe etmelimiyim acaba derken bu yöndeki davranışlar devam ediyor taki sıkışmış olan duygu ve düşünceler çözülene dek . yani bir taraftan yeni edinilen telkin ve bilgiler ile cesaret gösterip ani değişimlere atak yaparken bir taraftan bu ani değişimler bizde yeni endişerler ve geri çekilme hissi uyandırarak dalgalanmalar meydana getiriyor .burdan anlayacağımız şey değişimi istiyoruz ,sıkışmışız, bunalmışız farkında olmadan bizi yoran ve istediğimiz gibi olmayan işlerde çalışıp ilişkiler yaşıyormuşuz ve telkinlerin güçlü etkisiyle ani ataklarda bulunmaya başlıyoruz ve olan şeylere şaşırıyoruz çünkü bizde birikip bizi bunaltan o kadar çok şey var ki artık onların farkında bile değiliz .Peki daha öncesinden kaslarımızı ve zihnimizi çözüp dinlendirmiş olmaya başlasaydık üzerimizde ki yüklerden arınmayı başarıp devam eden işimize ilişkimize içten içe kin tutmayı bırakıp çözülmüş bir şekilde yargılamadan bakabilseydik sorunları daha net görebilirdik ama yine özgüven ve cesaret gösterip radikal kararlar almayabilirdik işte burda da telkinler bize yardım edecek ve adım atmaya cesaret edecektik. Buradaki fark şu ki ilk örnekteki gibi farkındasız olarak ataklarda bulunup şaşırmak ile arınmışlık ve farkındalıkla sorunları keşfedip çözmeyi tercih etmek arasındaki fark bizi bir sonraki adımda daha derin değişimlere atak yaparken yönümüzü belirlemede çok yardımcı olacak olan farkındalıktır.
Telkinleri dinlemekteki ilk endişenin kaynağı da farkındalıktır .Düşünürüz ki bilinçaltım değişecek, davranışlarım değişecek ve bu benim bilinçli kontrolümün dışında olacak şu anki tercihlerim değişecek , bunca şeyin farkında olup kontrol edemeye bilirim endişesidir . Şimdi günlük yaşamınızı hayat hikayenizi de bir telkin sistemi olarak kabul edelim günlük hayat da bizi doldurur bilinç altımıza işler ve bizim davranışlarımızı etkiler .Peki biz bu sisteme karşı ne kadar farkındalıkla yaklaşıyoruz ?
Telkinlere karşı olan endişemizi asıl hayata karşıda taşıyor olmamız gerekir . çünkü asıl olumsuz kalıpların tümünü günlük hayatımızdan edindik. ama hayata karşı bir farkındalık endişesi duymadık .Şimdi telkinler yeni kalıplar sunarken bunun için endişeleniyoruz .
Hayata karşı farkındalık geliştirmek aslında insanın kendisinin iç dünyasının farkında olması ile başlıyor kendisiyle ilgili her şeyin farkında olmak çözülmek ve sağlıklı bir bütün haline gelip o halde yaşamak .

Gevşemiş ve tüm birikmiş duygulardan arınmış olunduğunda artık sizi etkileyen dış etkenlere karşı net bir farkındalık ile yaklaşırsınız ve o an içinizden gelen net cevabı verebilirsiniz .
Net bir hedef belirleye bilirsiniz
Artık sizi üzen ,moralinizi bozan herhangi bir şeyin sürekli tekerrür etmesine müsade etmezsiniz .
Sakinleşmiş dingin bir göl düşünün üzerine düşen en ufak bir taş bile farkedilebilir .
Her güne bu sakinlikte başladığınızı düşünün , artık hayata karşı farkındalığınız var siz içinizde ve dışınızda arındınız ve sakinsiniz artık zihninizi kirletecek yada bir gerginlik yaratacak herşeye karşı tetiktesiniz ve olan şeylere karşı ya net bir cevabınız var yada olup gitmesine izin veriyorsunuz ve tekrar sakinleşiyorsunuz .

Aslında temel hedef bu hal olmalı ama biz bu hale gelmeden şu anki iç karışıklıklarımızla hırslı isteklerimizle net olmayan hedeflerimize koşmaya çalışıyoruz ve tamam eğer amaç bir hedefe ulaşmaksa zihnimiz karışık, duygusal bedensel stres ve blokaj larımızda var diyelim ve şu anki yaşam standardımız maddi durumumuz hoşumuza gitmiyor diyelim ve telkinleri dinlemeye başladık şu anki çoğumuzun yaptığı bu .
Telkinlere başladık buna ek olarak iyi bir tercih olan yogayada başlayalım
hedefi net olarak belirlemekte zorlanıyor olabiliriz bunu daha sonrada yapabiliriz

Yoga ile bedensel,zihinsel detoks yaparken telkinler ile bilinçaltını besleyelim.
yoga ile kendimizi daha meditatif bir halde rahatlamış , farkındalığımız ve enerji akışımızın yükseldiğini hissederiz .
Evrene göndermek istediğimiz ve almak istediğimiz enerjiyi yükseltiriz farkına varırız hissederiz ve bu alışverişi daha güçlü hale getirmiş oluruz.
Telkinler bizim ekolayzer ayarlarımızı düzenlerken buna mani olan diğer her şeyin çözülmeye başladığını hissederiz farkına varmaya başlarız .
Yoga ile birlikte telkinlere devam etmek, sıkışıklıkları hızlı bir şekilde çözümleyip hızla hedefe ulaşmak çok daha etkili bir yol olacaktır.
olmasamda isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla