Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-05-2016, 01:36 PM   #5 (permalink)
firdevsi ala
Yüzbaşı
 
firdevsi ala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 605
Tesekkür: 143
249 Mesajinıza toplam 320 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
firdevsi ala is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sizi mutlu kılacak kadar tatlı hatıranız olsun

Yeni nesil ebeveynlerin olmazsa olmazlarından biri de çocukları için pahalı ve gösterişli doğum günü partileri organize etmek. Peki sosyal medyada “like” yağmuruna tutulan bu gösterişli partiler çocuğunuzu gerçekten mutlu ediyor mu dersiniz? Cevabı merak ediyorsanız biz söyleyelim: Hayır! Çünkü büyük, süslü ve gösterişli partiler çocuklar üzerinde, anne ve babalarıyla yaşadıkları spontane ve küçük anlar kadar iz bırakmıyor.

Siz de bir ebeveyn olarak çocuğunuza eğlenceli ve bir o kadar da unutulmaz çocukluk anıları armağan etmek isterseniz yazımıza buyurun:

Araba yolculuklarını karaoke partisine çevirin


Birlikte eğlenceli bir şeyler yapmak için hiç zamanınız olmasa bile, çocuğunuzu okula bırakırken ya da arabayla bir yere giderken yolda geçirdiğiniz zamana biraz renk katabilirsiniz. Birlikte dinlemekten en çok hoşlandığınız şarkıyı açın ve arabanın içinde bağıra çağıra şarkınızı söyleyin! Arabada yapılan karaoke aktivitesi özellikle kız çocuklarının bayıldığı bir şey 🙂

Her hafta birlikte bir fotoğraf çekilin


Çocuğunuza, yetişkinliğinde bile dönüp dönüp bakacağı muazzam bir anı armağan etmek isterseniz onunla her hafta aynı yerde ve aynı pozda çekildiğiniz fotoğraflardan oluşan 52 slaytlık bir albüm hazırlayın ve bunu mümkünse her yıl yapın! Çocuğunuz zamanın nasıl geçip gittiğini kendi gözleriyle görünce emin olun buna çok şaşıracak.

Her yıl bir zaman kapsülü hazırlayın

Her yılbaşı gününde, o yıl başardıklarınızı ve yeni yıldan beklentilerinizi anlatan notlarınızı koyduğunuz bir zaman kapsülü hazırlayın.Her sene, bir önceki yıl sakladığınız zaman kapsülünü açın ve ailece duygu dolu paylaşımlar yapın.

Kötü havaların tadını çıkarın

kirlenmek güzeldir

Birlikte dışarıya çıkmak ve doğayla bütünleşmek için ille de günlük güneşlik havaları beklemeyin! Örneğin yağmurlu bir günde, çizmelerinizi ve yağmurluklarınızı giyerek kendinizi doğanın kucağına bırakın. Islak toprak kokusu ve birazcık kirlenmek size çok iyi gelecek.

Evde kamp yapın

“Evde kamp yapmak mı?” dediğinizi duyar gibiyiz ama şaşırmadan önce bir dakikalığına çocukluğunuza dönün ve evde kendi yaptığınız çadırlarda uyumanın verdiği keyfi hatırlayın! İşte çocuklarınıza da aynı keyfi yaşatmak için evde çarşaflar ve minderlerle bir kamp alanı oluşturup geceyi orada geçirin ve gece boyu doyumsuz sohbetler edin.

Sabahlara anlam katın

anne çocuk

Çocuğunuzu sabahları uyandırdıktan sonra, apar topar hazırlayıp kahvaltı ettirmek yerine onunla yatakta birkaç dakika zaman geçirin. Bu süre boyunca sizi mutlu eden ve minnet duyduğunuz şeyleri yüksek sesle söylediğiniz bir ritüel gerçekleştirin. Bu ritüeli gelenekselleştirmek, hem çocuğunuzda sevgi dolu bir anı olarak kalacak hem de hayatında pozitif bir fark yaratacaktır.
firdevsi ala isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla