Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2016, 10:43 AM   #3 (permalink)
firdevsi ala
Yüzbaşı
 
firdevsi ala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 605
Tesekkür: 143
249 Mesajinıza toplam 320 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
firdevsi ala is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sizi mutlu kılacak kadar tatlı hatıranız olsun

Kerim , yetişkinlik döneminde mutsuz ve kuruntulu bir insandı. Onun yıllarca acı çekmesini sessizce izleyen küçük kız kardeşi Jale, sonunda ona bir danışmana gitmesini önerdi. Kendisinin de yıllar önce terapi gördüğünü ve çok yardımı olduğunu ona açıkladı. "Neden üzülüyorsun ki" diye konuştu Kamil. "Danışmana gittiğinde ondan yararlanabilecek kadar gençtin. Ben çok yaşlıyım ve kendi yolumda gidiyorum. Yaşlı bir köpeğe yeni numaralar öğretemezsin."

Pek çok insan beyinle ilgili yapılabilecek çok fazla şey olmadığını zanneder. Eğer zihniniz size boğucu resimler gösteriyorsa veya cesaret kırıcı düşüncelerde ısrar ediyorsa, canınız sıkkın biçimde dolanırsınız. Eğer beyniniz, hatalarınız ve yetersizlikleriniz üzerinde durmaya devam ederse, kendinizi güçsüz ve kötü hissedersiniz. Bunu yapamazsın, onu bilemeyeceksin gibi düşünceleri tekrar edip durursa, siz de tam da öyle olduğunu varsayarsınız.

Aslında, düşüncelerimizi ve hayallerimizi değiştirebilir ve kontrol edebiliriz. İnsanlar sık sık, "Ben böyleyim işte!" der. Doğru değil. Bu basitçe kontrolün kimin elinde olduğuna bağlıdır. Beyin neye programlandıysa onu yapar, Çocukluğunuzda hep aşağılandıysanız, beyniniz kaydedilmiş olan o aşağılamaları her fırsatta yeniden oynatacaktır. Matematikle ilgili kötü bir deneyiminiz olmuşsa, beyniniz sizi sayılarla ilgili bir şey yapmaktan alıkoymaya karar verebilir. İşte buradasınız; on, yirmi, otuz ya da daha fazla yıl sonra, hala matematiği beceremediğiniz! söyleyerek kendinize bir şans vermeyi imkansız hale getiriyorsunuz. You are not allowed to view links. Register or Login beyin programlarının çoğu, sizi, gerçek potansiyelinizi değerlendirmekten alıkoyan kısıtlamalarla doludur.

Fakat, beyninizin var olan programlanmış haline saplanıp kalmak zorunda değilsiniz.

• Kendinizin programcısı olabilir ve beyninizin çalışmasını, siz kontrol edebilirsiniz. Değişik beyin eğitimi metodlarının bir çok adı vardır; You are not allowed to view links. Register or Login pratik, güdülenmiş imge, akıl oyunları, kendi kendine You are not allowed to view links. Register or Login, imgesel prova. Biz, beyin eğitimi demeyi tercih ediyoruz, çünkü istediğiniz şeyi elde etmek için beyninizi eğitmeniz gerekir. İşte en güçlü beyin eğitimi tekniklerinden biri. Pek çok profesyonel atlet düzenli olarak bunu yapar; yeniden ve yeniden.

• Hayalinizde sizin için gerçekten önem taşıyan bir şeyi başardığınızı canlandırın. Bunu tekrar tekrar çok canlı bir biçimde kurgulayın. Fırsatlar artık eskisinden de daha iyi ve daha çok olacaktır. Bir diğer beyni yeniden programlama metodu ise,

• You are not allowed to view links. Register or Login düşüncelerinizle ve kötümser açıklamalarınızla, sanki birer yaramaz çocuklarmış gibi konuşun. Böylece, bir dahaki sefer hayal kırıklığına uğradığınızda, örneğin "ben bir aptalım" ya da "ben karaktersizin tekiyim" dediğinizde hemen bunları aklınızdan çıkarın... "aptal" ya da "zayıf" gibi kelimeler kullanmayı kesin! Toparlanın! ve ne olacağım görün. Çok keyifli bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Size, bir sonraki bölüm olan "Akli Dengeyi Sağlamak" adlı parçayı okumanızı öneririz.
firdevsi ala isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla