Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2016, 02:09 AM   #58 (permalink)
mutluhayatim
Üsteğmen
 
mutluhayatim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2015
Mesajlar: 233
Tesekkür: 231
127 Mesajinıza toplam 188 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mutluhayatim is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Benim hikayem yeni başlıyor :)

Alıntı:
KıpçakBeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İster istemez uzun cevaplar yazıyorum.O yüzden biraz kafamda olgunlaştırmak istedim.Telkinlerin en büyük faydası farkındalıkların artması oluyor.Başkalarının düşüncelerini önemsememeyi dinlemedim ama bende daha az umursuyorum insanları.


Herkes kendinden başlamalı kesinlikle doğru.Çocukluğum , gençliğim neredeyse hep dünyayı kurtarmaya çalışmakla geçti.Hafız kıza kızamıyorum.Benimde öyle olduğum zamanlar oldu.İdeallerle ve doğrularla büyütülünce yanlışlar size zor geliyor.İnsanların sizin gibi olmadığını görünce üzülüp kırılıyorsunuz.Bende bir arkadaşıma çıkışmıştım lisedeyken alkol nedeniyle.Sen nasıl Müslümansın gibisinden sonra sen bana karışamazsın kimse kimsenin hayatına müdahale edemez gibi bir şey demişti.Hayatımda tek olaydır.Detaylarını bile unutmuşum.

Neticede iyiyi emretmek ve kötülükten uzak tutmak en büyük sünnet.Bu dönemde peygamber gelmeyecek bu nedenle kimse ben insanlardan mesul değilim diyemez.Mesela halkımızın bazı yanlış düşünceleri var.Kadına gelince namus erkeğe gelince işte elinin kiri.Sanki bu tek taraflı bir şeymiş gibi.Bunu mazur görürseniz yada böyle düşünürseniz aslında hem erkeklerin hem kızların namusları tehlikeye düşer.

Çok eskiden mahalle kültüründe bizim köyden kente göç dönemimiz biraz sonunda kalıyor ama sağdan soldan duyduk.Mahallenin ağabeyleri olurmuş.Genelde güreşçi ve boksör olan bu abiler mahalle kızlarını(kız kardeşlerini) eve kovalar mahallenin en işlek caddesinde dolanır yabancı genç erkekleri mahalleye sokmazlarmış.Eğer ki aksi olursa bir güzel benzetirlermiş.Bu hikayenin sonuna genelde bu abilerin başka mahallerde sevdalıları oldukları ve gizli giili onlarla buluştukları eklenir.Bu biraz buna benziyor.

Ben kendimi üzüyordum dünyayı değiştiremediğim için kendime kızıyordum.Başkaları bunu ellerine kötek alarak yapıyordu.Gerçi benimde bir sınırım varmış ideallerimin patır patır çöktüğünü görünce bu kırgınlık öfkeye döndü.Özellikle yirmi beş yaşımdan sonra.Öfke ve dünyayı değiştirme isteği işte insanları hangi görüşte olsun sokağa döken ve eline silah aldıran da bu.Yirmi yedi yaşımda zirve yapmıştı.

Daha sert müzikler dinlemeye başladım.Özellikle grudge-garez içeren müzikler.İşe başlayınca ve ideal aileden çıkınca bu daha çok arttı.Özellikle mesleki idealizm (öldü dediğim ama hortlak gibi dirilen yetersizsin daha çok çalışmalısın diyen ) gitti.Dört arkadaşım çeşitli maden kazalarında öldü .Küçük gibi gözüken çeşitli badireler atlattım.İşin en kötü yanı en ufak bir kazada ne kadar idealist olursanız olun savcının ilk içeri alacağı kişi olduğunuzu bilmek.İlk atandığımda arkadaşlara herkese anlatmadığım şeyleri anlatıyordum.Bizim de muzip bir arkadaş oğlum korku filmi gibisin senin hikayelerinde hep biri ölüyor demişti.

Çekirdek inançtan sonra artan bir farkındalığım oldu bu.Devleti dünyayı kurtaracağım diye hep kendimi heder ediyorum.Aslında peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) bu dine önce kendi iman etti ve kendi hayatını kurtardı.Sonra eve gitti ve hayat arkadaşının hayatını kurtardı.Bu daire en yakından en uzağa şeklinde genişledi ama kendi öz amcası İslamiyetin en büyük düşmanı oldu diğer öz amcası Ebu Talip için çok dua etti.Kendini heder etti ama Allahü Teala ayet gönderdi.

"Ben hidayet etmedikçe kimse iman edemez" (İsra-97, Zümer-23)

"Eğer Ben isteseydim bütün insanlara hidayet ederdim" (Yunus-99)

Biz buna bende dahil önce dünyadan başlayıp sonra kendimize gelmeyi planlıyoruz.Önce kendimi kurtarmam gerektiğinin farkına vardım.Ben ne kadar kendimi heder etsem de insanlar benim için bir şey yapmayacak.

İşte insan psikolojisini bilen bazı insanlar yepyeni bir İslamiyet tasarlamaya çalışıyorlar.İnsanların kafa kestiği.Avrupa'dan gidenler en ezilmiş kesim dünyayı değiştirmek isteyen ve Malcolm X'in dediği gibi " beyaz kadının koynundan çıkınca " birden Müslüman oldukları akıllarına geliyor ve ancak şehit olunca bu günahlarından arınabileceklerini düşünüyorlar.

Orta Asya'dan gidenler ise Uygur Türkleri gibi hala Sovyet kalıntısı devlet adamlarının baskısına kalmış sindirilmiş namaz takkesi taktığı için sakal bıraktığı için içeri alınmış terörist muamelesi görmüş insanlar.Şimdi bunları yazarken yine yapışıyor bana dünyayı kurtarma isteğim.Kendi çevrelerini ve ülkelerini değiştiremeyince El Kaide ve IŞİD gibi örgütlere katılıyor.

İslamiyet aslında sevgi dini. Muhabbetullah (Allah sevgisi ) olmadan asla iman tamamlanmaz ve eskilerin deyimi ile insan insanıkamile ulaşamaz.İslamiyet Yunus Emre'nin dizelerindedir aslında.

Şimdi ben bunları kendim için yazıyorum kimse için değil.Önce kendimi kurtaracağım.



Annem için okula gittim.Babam için işe gittim hep başkaları için yaşadım.(Aşırı sorumluluk manyağıyım.)Bundan sonra kendim için yaşayacağım.Kendim için yapacağım her şeyi.

İçimde kalan büyüyemiş ve yorgun çoğu büyüteceğim önce.Neyse bu hep kendimi kurtarma yazısı oldu fazla da abartmayayım.Zaten uzun yazıyorum milletin gözleri bozulacak.

Ekleme:Bunu yazacaktım ama şimdi aklıma gelmiş.Bakın güney Asya'ya en bilindik Endonezya ve Malezyadır.Buraya İslamiyet fetihle ve kılıçla gitmemiştir.Hiç bir İslam devleti bu bölgeleri fethetmemiştir.Nasıl olmuştur bu.Müslüman denizcilerle.Özellikle Hint okyanusunda bugün Sri Lanka dediğimiz Seylan gibi ülkelere ticaret için gelen denizcileri ve Müslüman tüccarları gören yerel halk Müslüman olmuştur.Bu dönemde Müslüman olan ünlü Çinli bir denizci/kaşif de var.İsmi gelmiyor aklıma.Belki bizim oraya gönderdiğimiz tek askerler 18 yy Osmanlı'nın sömürgecilere karşı direnebilsinler diye gönderdiği bazı askeri uzman olan denizciler.
Telkinler gayet etkili. Bazı insanlar tereddütte kalıyor. İnanmıyor ama her şey bizim bildiğimizden daha fazla ve telkinler işe yarıyor.

Şu aralar daha revaçta tecavüzler kadın cinayetleri. Revaçta diyorum çünkü artık medya ilgisini bu konuya topladı. Ama her zaman vardı ve olmaya da devam edecek. En büyük yanlış annelerde babalarda. Çocuklarını öyle bir yetiştiriyorlar ki. Kız erkek ayrımı klasik. Sen kızsın bu saatte dışarı çıkamazsın, sen erkeksin çıkabilirsin. Peki ben kızsam ve o saatte dışarı çıkamıyorsam bu kimin suçu. O saatte dışarı çıkan erkeklerin tabi ki de. Kadına değer verilmiyor. Kadın sanki ucuz aşağılık bir şey. Her yerde bir adım geri atılmaya çalışıyor. Ama erkek değerli çünkü erkek güçlü ve bu erkeklerin işine geliyor. Yanlış anlama sözüm sana değil ya da iyi insanlara değil. Tecavüzcü ahlaksız pisliklere.


Hani sevgiliye sorarız ya kız kardeşinin sevgilisi olsa diye hemen kızar. Sizin mahalle gençleri de aynı hikaye.

İdeallerin var. Yapmak istediklerin. Belkide dünyayı gerçekten değiştirmişsindir ha ne dersin? Hayatına dokunduğun insanların dünyaları değişmiştir belkide. Herkesin dünyası ayrı. Herkes yaşadığı hayatı iyi biliyor.


Galiba sende madencilikle alakalı bir işte çalışıyor olmalısın. Zor zamanlar geçirmişsin. Umarım atlatmışsındır.

Doğru diyorsun Hz. Muhammed önce kendini kurtardı. Peki benim uzun zamandır aklıma takılan bir soru var. Allah izin vermezse biz ne cennete girebilir ne cehenneme ne müslüman olabilirz ne de başka bir dine mensup değil mi? Peki nerede irade? O zaman biz boşa çabalıyoruz ya da çabalamıyoruz. Zaten sonumuz belli.


Doğru kimse senin için kendini heder etmez bu dünya da annen hariç. O her zaman seni düşünen tek insan olacaktır. Kendini kurtarman gerektiği doğru mantıklı geldi bana. Hayatını dolu dolu yaşa. Sevdiğin işi yap. Eğlendiğin sevdiğin insanlarla zaman geçir. Kendin için bir şeyler yap. Ve hiç kimseye %100 güvenme. Hiç kimse derken aileni hariç tutabilirsin. Çünkü bir insana %100 güvenmen onun sana karşı olan hatalarını ihanetlerini görmezden gelmen demek. Hç kimse %100 güvenilmeyi hak etmez. Mesala sevgilim bana %100 güvenmesin çünkü hak etmem. Aldatmadım yanlış anlamanı istemem ama insanız biz hiç bir şeyin garantisi yok.

Uzun yazman çok iyi. Okurken hiç sıkılmıyorum. :)
__________________



mutluhayatim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla