İyi bir satıcı olmanın kriterleri!
İyi satıcı olmanın formülü nedir? İyi satıcı olmak için altın kural aramanıza gerek yoktur.
Tek kural vardır oda bilgi ve beceri düzeyinizi geliştirip satış başarınızın önüne çıkacak olan her engeli aşmanızdır. Bu bir bakıma satıcının kendini her alanda geliştirmesidir.
Satıcının yaptığı her satış ve eylemden önce kendisine sorması gereken bazı sorular vardır bunlardan bir kaçı, “Bunu neden yapıyorum?”, “Bunu daha iyi yapabilir miyim?”, “Ben müşteri olsam ve bana böyle davranılsa, ne düşünür ve nasıl davranırım?”, “Müşteriye yaklaşımım, bir farklılık yaratıyor mu?”, “Satıcılık hizmetini daha kaliteli sağlamanın yeni yol ve yordamlarını bulabilir miyim?”, “Sağladığım hizmet; beni farklı, değerli ve önemli kılıyor mu?”
İyi bir satıcı her zaman yenilikçi olmalıdır ve yeniliklere açık olmalıdır. Yaptığı işi değerli bulmalı ve yadırgamamalıdır. Kendini her zaman eğitmeli, dürüst ve güvenilir olmalıdır.
Gelişmiş toplumlarda satıcılık çok daha üst seviyelerdedir ve satıcılık değer yaratan bir kavram olarak kabul edilmektedir.
Satış Başarısı! - Telkincd.com