Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2015, 08:10 PM   #2 (permalink)
maviinci
Binbaşı
 
maviinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2010
Mesajlar: 1,549
Tesekkür: 5,267
1,458 Mesajinıza toplam 5,344 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
maviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to allmaviinci is a name known to all
Standart Cevap: Olumsuz Düşüncemden Korkuyorum

Alıntı:
Ihlamur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bu yüzden çok fazla bunalttım kendimi. Sorunum şu ki; hani diyoruz ya ne düşünürsen o olur. İşte bu beni korkutuyor. Niye mi? Çünkü aklıma olumsuz bi düşünce geldiği zaman gerçekleşmesinden korkuyorum. Aklıma paranoyakça bir senaryo geliyor ya şöyle olursa böyle olursa diyorum. Ve daha sonra da böyle düşündüm diye başıma gelmesinden endişeleniyorum.

Ne yapmalıyım? İptal ediyorum demeliymişiz. Bu yeterli mi ki?

Yardımınıza ihtiyacım var.
Sizi seviyorum,
Teşekkür ederim.
ben bir doktorla görüşüyordum.. Benim de aklıma böyle garip düşünceler geliyordu ve rahatsız oluyordum.. Mesela yolda yürürken arabalar beni ezecek filan.. sonra doktor dedi ki bunun olma gerçekleşme ihtimali kaç? ben de düşündüm, işte 70 milyon insan var bilmem kaç milyon araba var.. bu arabalardan herhangi birinin 70 milyonda 1 olan bana kasten çarpma ihtimali kaçtır diye.. içinden çıkamamıştım sonra bana dedi ki doktor hanım; madem öyle madem çok ayrıntılı düşünüyorsunuz,


"ihtimalleri neden kendi lehinize değerlendirmiyorsunuz?"


o an bir şey kafama donk etti.. trilyarlarca ihtimal var ve ben onların arasından gelip manyak bir arabanın beni kasten ezeceğini düşünmeme müsaade ederek kendi kendime hayatı zindan ediyorum.. madem bunu düşünebiliyorum, o zaman bu düşünceyi değil de başka bir şeyi de düşünebilirim..

Sonra farkettim ki bu saçma düşüncenin beni rahatsız ettiği düşüncesine kendimi kaptırdığım için böylesine rahatsız oluyormuşum.. Kötü ve olumsuz düşünceler bir deredeki çamur gibidir.. Sürekli akan bir dere berraktır, çamur tutmaz.. nettir.. ama akmayan küçük bir gölet düşünün.. çamurludur, bulanıktır..

İnsan beyninden günde onbinlerce düşünce geçiyor.. ve bu düşünceler arasından birisine tutulmamız bizi çamurlu, bulanık bir gölet haline sokuyor.. Halbuki ne düşündüğümüzü düşünmeyi bırakıp o an odaklanmak istediğimiz şeylere odaklansak; bu kez akışkan bir dere gibi berrak ve net bi hale bürüneceğiz emin ol... :)
maviinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla