Konu: Prana Vidya
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2013, 04:28 PM   #1 (permalink)
TR-ance
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 514
Tesekkür: 197
445 Mesajinıza toplam 3,041 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
TR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura aboutTR-ance has a spectacular aura about
Standart Prana Vidya

Prana Vidya Nedir?

Prana kelimesini açıklamak evreni anlatmak gibi zor bir iştir. Prana tüm uzaya yayılmış ve evrenin bütün boyutlarına nüfuz eden temel enerjidir. Fiziksel, zihinsel, zekasal ve cinsel enerjilerin temelinde Prana bulunmaktadır. Tüm enerji titreşimleri Prana’dan kaynaklanmakta, ısı, ışık, yerçekimi, manyetizma ve elektrik gibi tüm fiziki enerjilerin temelini Prana teşkil etmektedir. Tehlike esnasında tam ölçüde ortaya çıkan ve tüm varlıklarda bulunan gizli veya potansiyel enerji Prana denilen enerjidir. Prana her şeyi hareket ettiren güçtür. Yaratma, koruma ve yok etme işlevleri bu enerji sayesinde gerçekleşmektedir. Kuvvet, yeti, güç, canlılık ve yaşam Prana vasıtasıyla ortaya çıkmaktadır.

Hayat ağacının kökünü besleyen su Prana enerjisidir. Prana evrendeki bütün canlı varlıkların yaşam nefesidir. Canlılar bu enerji aracılığıyla doğmakta, sayesinde yaşamakta ve bedenleri ölünce bireysel enerjileri kozmik enerjiyle birleşmektedir. Prana yaşam tekerleğinin göbeğidir. Evrendeki her şey onun üzerinde durmaktadır. Prana güneşe, aya, yere, bulutlara, rüzgara ve tüm madde formlarına nüfuz etmektedir. Yaşam ve ölüm Prana sayesinde gerçekleşmektedir. Tüm bilgiler bu enerji aracılığıyla alınmakta ve tüm eylemler bu enerjiyle desteklenmektedir. Bu nedenle, yogi Prana enerjisini kontrol altına almakta ve bilinçli bir şekilde kullanmaktadır. Başlangıçta Prana enerjisinin hareketi yalnızca akciğerlerin faaliyetinde algılanabilir. Akciğerler solunuma neden olan içsel enerjiyle çalıştırılmaktadır.
Yoga Sistemi’nde Prana kavramı çok bilimseldir. Prana kelimesi Pra ve Na hecelerinden oluşmaktadır. Sanskritçe Pra “devamlı”, Na ise “hareket” demektir. Böylece Prana kelimesi “devamlı hareket” anlamına gelmektedir. Bu devamlı hareket insan için anne rahminde gebelik anından başlamaktadır. Prana devamlı harekette olan bir güçtür. Prana yaşam gücüdür, Prana Vidya ise bu gücün bedende artması ve depolanmasını sağlayan teknikleri açıklamaktadır.

Ayrıca, Sanskritçe Pra “ilk birim” Na ise “enerji” demektir. Böylece Prana kelimesi “enerjinin ilk birimi” anlamına gelmektedir. Prana, evrensel enerjinin ilk birimi veya temelidir. Akaşa evrenin sonsuz, içinde her şeyi bulunduran maddesidir. Prana ise evrenin sonsuzca mevcut olan her yere yayılan temel enerjisidir. Kainatın bütün değişik biçimleri Prana enerjisi ile beslenir. Prana’yı kontrol eden kişi evrendeki bütün fiziksel ve zihinsel enerjileri kontrol etmektedir.

Bunun dışında, Prana kelimesi Pra ve Ana hecelerine bölünebilir. Pra öneki “önce” veya “ileri getirmek”, Ana fiili ise “nefes” veya “yaşamak” demektir. Bu şekliyle Prana kelimesi “nefes vermek” veya “solumak” anlamına gelmektedir. Sanskritçe Pranaka kelimesi “yaşayan varlık” Prani ise “soluyan varlık” demektir. Ayrıca, Prana kelimesi “nefesten önce” anlamını da taşımaktadır. Nefes almadan önce Prana hiçbir niteliği olmayan saf ve nötr bir enerjidir. Nefes aldıktan sonra vücuda giren Prana çeşitli niteliklere sahip olur. Ayrıca Prana sözcüğü “solunum”, “canlılık”, “güç”, “enerji”, “kuvvet”, “can” ve “ruh” anlamlarında da kullanılmaktadır.

Sanskritçe Vidya kelimesi “açıklama”, “görme”, “anlama”, “bilgi”, “bilgelik” ve “ilim” demektir. Böylece Prana Vidya “enerji bilimi” veya “biyoenerji ilmi” anlamına gelmektedir. Prana Vidya sayesinde bedendeki enerji aktifleşmekte ve enerjinin frekansı yükselmektedir. Bedende ısı veya yaratıcı güç üretilmekte ve enerjiyi etkilemektedir. Aktifleşen ve ısıtılan enerji yükselmeye başlar. Bu aşamada bedendeki biyoenerji canlanır. Prana Vidya ilmi enerjinin depolanmasına dayanmaktadır.

Prana meditasyonu, cinselliği, savaşı ve şifacılığı destekler. Prana fiziksel bedeni canlandırır ve zihni güçlendirir. Prana hem fiziksel hem de zihinsel fonksiyonların temelindedir. Prana’nın hareketi zihindeki düşünceleri tetiklerken, düşünce akımı da Prana’nın hareketini etkiler. Dolayısıyla bu ikisi sürekli karşılıklı etkileşim halindedirler.

Prana olayının anlaşılması çok zordur, çünkü Prana ne oksijen ne de havadır. İnsan nefesini tutarak bir süre yaşayabilir. Yoga teknikleri sayesinde insan saatlerce nefessiz kalabilir. Bu sırada organizmanın doğasında olan Prana yaşamı destekler. Bununla birlikte, Prana olmadan insan bir saniye bile hayatta kalamaz.

Prana sözcüğü “kozmik enerji”, “evrensel enerji” veya “yaşam enerjisi” anlamında kullanılmaktadır.

1. Prana, “kozmik enerji” olarak adlandırılmaktadır çünkü bu enerji uzayın her yerinde bulunmakta olan çok ince bir enerji türüdür. Prana tüm evrene yayılmaktadır.

2. Prana, “evrensel enerji” adı ile de anılmaktadır, çünkü evrendeki tüm canlı ve cansız varlıklar bu enerjiye dayanmaktadır. Hissedilmesi zor olan Prana tüm evrende ve dünyada hayatı sağlamaktadır. Prana tüm canlı ve cansızlara enerji veren ana kaynaktır.

3. Prana, “yaşam enerjisi” olarak da tanımlanmaktadır, çünkü vücudun yaşam ve fonksiyonları bu enerjinin faaliyetine bağlıdır.
Bedende dolaşarak organizmanın bütün fonksiyonlarını destekleyen Prana modern terminolojiyi kullanarak ‘biyoenerji’ olarak da adlandırılabilir. Vidya sözcüğü ise “bilim” veya “bilgi” anlamına gelmektedir. Vidya kelimesi Vid kökünden gelmektedir. Vid sözcüğü “görmek”, “bilmek”, veya “anlamak” demektir. Böylece Prana Vidya “biyoenerji bilimi” anlamına gelmektedir.

Çoğunlukla Prana sözcüğü “nefes” olarak tercüme edilmektedir. Fakat nefes, Prana enerjisinin sayesinde insan bedeninde gerçekleşen fonksiyonlardan yalnız bir tanesidir. Nefes durunca Prana bedeni terk etmekte ve bununla hayat sona ermektedir. Genelde insan altı ay yiyeceksiz, altı gün susuz ve altı dakika havasız kalabilir. Ancak Prana olmadan yaşam derhal sona erer.

Bunun dışında Prana kelimesi “solunum”, “hayat”, “canlılık”, “hava”, “rüzgar” veya “güç” anlamına gelmektedir. Vidya sözcüğü ise “algılamak”, “idrak etmek” veya “farkına varmak” anlamına gelmektedir. Böylece Prana Vidya sayesinde insan evrensel enerjiyi algılamakta ve idrak etmektedir.

Prana Vidya çalışmaları sırasında bütün enerjetik fonksiyonlar güçlendirilir, algılanır ve kontrol edilir. Prana Vidya biyoenerjiyi güçlendirmek, yönetmek ve düzene sokmak suretiyle bedendeki enerji miktarını artırma işlemidir. Prana Vidya sayesinde enerji bedenin, beynin ve bilincin etkin olmayan bölgelerine erişmekte, çeşitli doğal yetenekleri ve hassas algı gücünü uyandırmaktadır.
Gök cisimleri, dünya ve bütün canlı varlıklar arasında karşılıklı bir tesir alışverişi vardır. Bu tesirin taşınma vasıtası Prana’dır. Prana evrenin her tarafına yayılmış, hiçbir boşluğa izin vermeyen bir bölünmezliğe sahip, eşsiz süptillikte, alınmaya ve dağıtılmaya doğal bir hassasiyeti olan, bütün motor hareketleri nakleden bir evrensel akışkandır.

Yıldızların arasındaki insana uzay boşluğu olarak görünen şey gerçekte evrensel akışkanla doludur. En son bilimsel araştırmalar da uzayın bir zamanlar düşünüldüğü gibi bir boşluk olmadığını, her yere dağılmış zerreciklerle dolu olduğunu göstermektedir. Prana çok süptildir ve her şeye nüfuz etme kapasitesine sahiptir. Bazı bilim adamları ışık ve radyo dalgalarının nakli için, evrensel eter teorisini ortaya atmıştır. Evrensel eter teorisi evrensel akışkan kavramıyla karşılaştırılabilir.

Prana hem makrokozmik hem de mikrokozmiktir ve yaşamın temelidir. Maha-prana (büyük enerji) ise kozmik, evrensel ve herşeyi kuşatan enerjidir. Bu tükenmez kaynaktan herkes nefes alarak enerji emmektedir. Prana’yı algılamayan Maha-prana’yı anlamaz ve anlatamaz. Burada Maha-prana’yı anlatmaya kalkışsak bile tecrübesi olmayanlar sunulan açıklamaları sindiremezler. Bedende bulunan enerji akımları hem Maha-prana’nın bir parçasıdır hem de ondan ayrılmış belirli enerjilerdir.

Bütün canlı varlıklar Prana sayesinde yaşadığı gibi tüm evren Prana sayesinde var olmaktadır. Evrende her şey Prana’ya dayanmaktadır. Tümlev kozmik enerji Mukhya Prana yani “ilk enerji” veya Samasti Prana yani “tüm enerji” olarak adlandırılmatadır. Kişisel enerji Vasti Prana yani “bireysel enerji” olarak bilinir.

Zekayı ve yaratıcılığı harekete geçiren Prana hem somut hem de soyut dünyaların esas nedeni, kaynağı ve yöneticisidir. Evrenin tezahür etmesi, yaşaması ve çökmesi Prana aracılığıyla gerçekleşmektedir. Prana tüm canlı varlıkları yaşamın kaynağı ve özüyle birleştirmektedir.
Prana, insanın soluduğu havada, içtiği suda, yediği besinde ve aldığı güneş ışınlarında bulunmaktadır. Evrende canlı ve cansız olan her şey Prana’ya bağlıdır. Yoga sayesinde zihin bilincin denetimi altında olduğu için Prana’da denetim altındadır. Bu nedenle Yogi kan basıncını ayarlayabilir, kalp atışlarını kontrol edebilir, solunumunu durdurabilir, zehirin kanına karışmasını engelleyebilir.

Prana, ışık gibi, aynalar sayesinde artırılabilir ve yansıtılabilir. Prana bir insanın ayna üzerindeki görüntüsüne yönlendirildiğinde, onu, sanki kişinin kendisine yöneltilmişçesine etkilemektedir.

Prana toplanabilir, yoğunlaştırılabilir ve aktarılabilir. Prana Vidya teknikleri sayesinde Prana toplanabilir ve canlı veya cansız objelere aktarılabilir. Örneğin Prana suya aktarılabilir ve bu işlem sayesinde suyun tadı değişmekte ve sağaltıcı bir etkiye sahip olmaktadır.

Prana ses aracılığıyla nakledilebilir, yayılabilir ve etkisi artırılabilir. Yoga Sistemi’nde Mantra olarak bilinen ses titreşimi bireyin enerji titreşimlerini yükseltmektedir. Doğru cinste bir ses bireyin enerji yükünü artırır. Bu ses titreşimleri doğru şekilde söylenirse fiziksel, zihinsel ve enerjisel sağlık açısından çok yararlıdır.

Biyoenerji ve reiki tedavisi uygulayan kişiler aslında Prana’yı kullanmaktadır. Prana Vidya sayesinde Prana enerjisi zihinsel denetim altına alınmaktadır. Bedendeki tüm organlar bu enerji sayesinde çalışmaktadır. Eğer bedendeki enerji kanalları tıkanırsa, beden canlılığını kaybetmekte ve hastalanmaktadır. İnsan güneşlendiğinde cilt aracılığıyla, yemek yediğinde dil, nefes aldığında burun ve akciğerler aracılığıyla enerji almaktadır.

Kan, sinir ve lenf sistemlerine göre Prana sisteminin farkı, açık sistem olmasıdır. Prana sisteminin açık oluşu, beden ve enerji alanı ile kozmik Prana arasında sürekli alışverişe imkan sağlar. İnsan bedenindeki Çakra denen enerji merkezleri aracılığıyla mikrokozmos ile makrokozmos arasında enerjetik bir iletişim kurulur. Enerji merkezleri aynı zamanda gerçek Prana aktarıcı ve düzenleyicileridirler.

Gebe kalma gününden gebeliğin dördüncü ayına kadar cenin anne enerjisi sayesinde yaşamayı sürdürmektedir. Cenin anne bedenindeki bir tümöre benzemektedir. Dört ay içinde ceninin organizmasında beş esas enerji akımı gelişmektedir. Birinci ve ikinci ay cenin tamamen annesinin enerjisine bağlıdır. Üçüncü ay cenin kendi enerji bataryasını kurmaktadır. Dördüncü ay enerji jeneratörü gelişmektedir. Dört aydan sonra enerji akımları müstakil bağımsız olarak ceninin bedeninde harekete geçmekte ve kişisel hayat başlamaktadır. Enerji akımları harekete geçince onlara bağlı olan fiziksel fonksiyonlar aktifleşmektedir. Bununla birlikte, bebek yalnızca doğduktan ve nefes almaya başladıktan sonra enerji tamamen bağımsız hareket etmektedir.

Prana alanı buluta benzemekte olup, elektromanyetik doğaya sahiptir. Bu elektromanyetik radyasyona yol açmaktadır. Radyasyon sırasında elektrik enerji dalgaları ile manyetik enerji dalgaları 90 derece açı oluşturmaktadır. Bu yüzden enerji spirali meydana gelmektedir. Enerji boyutunu görebilenler bu renkli enerji spirallerini görebilir. Kirlian fotoğrafçılık yöntemiyle bu olgunun resimleri bile çekilmiştir.

Bedenin nasıl Prana aldığını anlamak için radyo örneksemesini kullanabiliriz. Radyoyu ayarlayarak istasyondan gelen elektromanyetik dalgaları alabiliriz. Beden radyo gibi enerjiyi çevreden almaktadır. Beden sağlıklı ve enerji kanalları iyi çalışıyorsa, vücut iyi ayarlanmış radyo gibi enerjiyi toplamaktadır. Sağlıksız beden eski bozuk radyoya benzemekte ve çevredeki enerjiyi emmemektedir. Prana Vidya çalışmalarının amacı bedeni ve zihni ayarlayarak organizmayı kozmik enerjiyle doldurmak ve bilinci yükseltmektir.

Prana terimini kullanırken çok dikkatli olmamız gerekir, çünkü Prana olayının iki yönü vardır: evrensel ve bireysel. Evrensel Prana çok incedir ve yalnızca sonsuzu kavrayan zihinle algılanabilinir. Bireysel Prana ise bedene aittir, daha kaba ve somuttur. Bireysel Prana Yoga teknikleri sayesinde kolaylıkla algılanabilir.

Maddi everen tezahür ederken Prana ruhi evrenden çıkmaktadır. Fiziksel düzeyde Prana bireysel varoluş gibi ortaya çıkmaktadır. Prana Vidya teknikleri Prana farkındalığını geliştirmektedir. Prana gerçeğini içimizde algıladıktan sonra bu enerjinin evrensel niteliğini de kavrayabiliriz.

Piyasada bulunan bir sözde yoga kitabında Prana “evrende var olan tüm enerjilerin toplamı” olarak ifade edilmiştir. Bu yanlış açıklamadır. Prana tüm enerjilerin toplamı değil, tüm enerjilerin temelidir. Daha sonra yazar: “Bu enerji, her ne kadar havanın kimyasal bileşiminde bulunmuyorsa da…” şeklinde devam ediyor. Bu iddia önceki ile zıttır. Çünkü eğer Prana “evrende var olan tüm enerjilerin toplamı” ise o halde hem hava hem de havanın kimyasal elementleri Prana’dır. Birinci yanlış kavram ikinci yanlış ve mantıksız iddiayı doğurmaktadır. Belli oluyor ki, yazar bu iddiaları farklı kitaplardan toplamış ve biribirine zıt olduğunu bile fark etmemiştir.

Sonra yazar, “Bu enerjinin bedenimizde var olduğunun bir diğer kanıtı ise, bizi nefes almaya mecbur eden güç olmasıdır” yorumunda bulunuyor. Organizmada karbondioksit oranı yükselince beyin sinir sistemi aracılığıyla akciğerlere sinyal vermekte ve akciğerler harekete geçerek hava almaktadır. Biz oksijen ihtiyacımızı karşılamak için nefes alıp veriyoruz, çünkü Prana’yı Çakra denen enerji merkezlerinin aracılığıyla direkt uzaydan alabiliyoruz. Bu yüzden Yogi’ler uzun süre nefeslerini tutabilir. Bu arada organizma Prana sayesinde yaşamını sürdürür. Yazarın ileri sürdüğü “kanıt” hiçbir şeyi kanıtlamıyor.

Daha sonra yazar diyor ki, “Prana hem pozitif hem de negatiftir”. Bu tamamen yanlış kavramdır. Prana ne pozitif ne de negatiftir. Prana evrensel enerji olduğu için bu niteliklerden özgürdür. İzleyerek yazar, “Beden, besindeki enerjiyi, lokmalar iyi çiğnendiğinde, dilin altındaki guddelerden alır” diyerek devam ediyor. Aslen lokmalar çiğnendiğinde besindeki enerji dilden buruna Çakra aracılığıyla enerji kanallarına aktarılmaktadır. Bilgi yetersizliğinden yazar iki farklı işlemi karıştırmaktadır. Daha sonra şunları söylüyor, “Enerjinin bedendeki deposu akciğerlerdir”. Oysa organizmada enerjinin deposu akciğerler değil Çakra’lardır. Bunlar yalnız ilk etapta göze çarpan kaba hatalardır. Oysa kitap ince teknik hatalarla doludur. Piyasada bulunan bu tür sözde yoga kitapları insanların kafalarını karıştırmakta ve yanlış kavramlar yaymaktadır.

Güneş Prana’sı, hava Prana’sı ve toprak Prana’sı genel beyaz Prana’dan ibarettir. Hava ve toprak Prana’ları ezoterik dilde hayatiyet kürecikleri olarak adlandırılır. Durugörü yeteneği gelişince bunlar küçük küreler veya ışık damlaları şeklinde görülmektedir. Hayatiyet küreciklerinin boyutları farklıdır. Bazıları daha fazla bazıları ise daha az beyaz Prana birimleri içermektedir. Toprak hayatiyet kürecikleri yere nüfuz etmekte ve yerden birkaç santimetre yükselmektedir. Bunlar hava hayatiyet küreciklerden daha katı ve büyüktürler.

Prana ve Çitta (şuur) devamlı olarak birbirini etkilemektedir. Şuur nereye odaklanmışsa, Prana da oraya yönelmektedir. Prana nereye toplanırsa, şuur da oraya yönlenmektedir. Şuur bir araç gibi Prana ve Vasana (istek) denen iki kuvvetli güç aracılığıyla ileriye doğru sürülmektedir. Her an, bu iki güçten daha kuvvetli olanı şuuru yönetmektedir.

Topun yere çarparak geri gelmesi gibi, birey enerji ve şuurun hareketine göre sallanmaktadır. Prana Vidya aracılığıyla enerji dengelenince istekler kontrol altına alınmakta, duygular sakinleşmekte, zihin sabitleşmekte ve şuur huzura kavuşmaktadır. İsteğin gücü üstün geldiğinde nefes düzensizleşir, enerji dengesi bozulur, zihin tahrik olur ve şuur rahatsızlanır.

Prana Vidya sayesinde solunum ayarlanıp, enerji dengelenince, istekler kontrol altına alınınca, duygular sakinleşince, zihin sabitleşince ve şuur huzura kavuşunca cinsel enerji kontrol edilmekte ve boşuna harcanmamaktadır. Böylece bireyin enerjetik gücü artmakta ve daha yüksek amaçlar için kullanılmaktadır. Bireyin enerjisi yukarı doğru hareket ederek şuuru saf bilinç haline ulaştırmaktadır.

Yoga teknikleri sayesinde nefes işlevleri kontrol altına alınmakta ve enerji farkındalığı gelişmektedir. Bundan sonra enerjiyi beceriyle kullanmak için Prana Vidya teknikleri uygulanmaktadır.

Prana beden, zihin ve ruhun canlı bir birim olarak bir arada işlev görmesini sağlayan yaşam gücüdür. Canlı varlığın tüm boyutlarının Prana’ya ihtiyacı vardır. Sağlıklı fiziksel yaşam ve uzun ömürlülük benliğin bireysel organizmayla kendini güçlü bir şekilde özdeşleştirmesini gerektirir, böylece yeterli Prana bedeni canlandıracaktır. Fakat ruhsal sağlık benliğin bu bağlantıların çoğunu bırakmasını gerektirir. Ruhsal evrim yolunda ilerleyen herkes bu ikilemle karşılaşmaktadır. Orijinal Yoga Sistemi bu ikilemin çözülmesini sağlar.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

TR-ance isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla