Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2012, 11:40 PM   #17 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Yaratıcı İmgelemenin Kullanılması

Yaratıcı imgelemeyi en etkin şekilde kullanmak için belirli kavramları anlamak ve bazı ileri teknikleri öğrenmek gerekir.

Hatırlanması gereken en önemli şey yaratıcı imgelemeyi sık sık kullanmak, onu yaşamınızın düzenli bir parçası haline getirmektir. Çoğu kişi, özellikle ilk öğrenmeye başladığında en azından her gün biraz uygulama yapmanın çok yararlı olduğunu görür.

Ben size düzenli olarak, her sabah uyanır uyanmaz ve her gece uykuya dalmadan önce (bu en etkin yapılabildiği saattir) ve eğer yapabilirseniz gün ortasında on beş dakika kadar bir yaratıcı imgeleme meditasyonu uygulamanızı öneririm. Meditasyona daima derin bir gevşemeyle başlayın, sonra dilediğiniz imgeleme ve onaylama ile sürdürün.

Yaratıcı imgeleme birçok değişik şekilde kullanılabilir ve onları uygun zamanlarda denemeyi hatırlamak da size bağlıdır. Yaratıcı imgeleme yeni bir düşünme biçimi, yeni bir yaşam biçimidir ve böyle olmak sıfatıyla da biraz uygulama gerektirir.

Yaratıcı imgelemeyi değişik durumlarda ve değişik koşullarda deneyin ve her türlü sorunun çözümünde elinizden geldiğince sık kullanın. Eğer herhangi bir konuda endişeye ya da şaşkınlığa kapılırsanız ya da bir sorun karşısında cesaretsizlik veya engellenmişlik duygusu hissederseniz, kendinize, yaratıcı imgelemeyi size yardımcı olabilecek biçimde kullanabileceğiniz bir yol olup olmadığını sorun. Onu uygun olan her an kullanma konusunda yaratıcı bir alışkanlık oluşturun.

Eğer yaratıcı imgelemenin bütünüyle başarılı olduğunu hemen hissetmezseniz cesaretsizliğe kapılmayın. Unutmayın ki, çoğumuz üstesinden gelmemiz gereken onca yıllık olumsuz düşünce kalıplarına sahibiz. Yaşam boyu süren bu alışkanlıkların bazılarını değiştirmek zaman alır. Ve çoğumuz derinlerde yatan ve daha bilinçli yaşama konusundaki çabalarımızı yavaşlatan bazı duygulara ve eğilimlere sahibiz.

Bereket versin, yaratıcı imgeleme öylesine Tanrı vergisi güce sahip bir süreçtir ki, beş dakikalık bir bilinçli, olumlu meditasyon bile, saatlerin, günlerin, hatta yılların oluşturduğu olumsuz kalıpları dengeleyebilir.

Bu yüzden sabırlı olun. Yaşamınızı/dünyanızı bugün olduğu şekilde biçimlendirmek bir ömür aldı. Mutlaka hemen değişmeyebilir (ki genellikle hemen değişir). Azimle ve süreci tam ve doğru biçimde anlayarak, yaşamınızda mucizevi görünen birçok şeyi yaratmayı başaracaksınız.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla